Dos and don'ts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

Ik ben dus momenteel druk opzoek naar een goede fokker voor een Boston Terrier pup.

Maar vooraleer er een puppy in huis komt wil ik natuurlijk goed voorbereid zijn van wat er zoal moet gebeuren en wat ik zeker niet mag doen bij een nieuwe puppy. Het is de eerste keer dat ik zelf een puppy opvoed dus alle tips zijn welkom. Volgende dingen vroeg ik me zoal af;

Welke hondenbrokken geef je je nieuwe pupje? En wanneer schakel je over naar "volwassen" voer?
Hoe kanje best ervoor zorgen dat er niet te veel kapot gebeten wordt (mama weigert haar rieten keukenstoelen tijdelijk te verplaatsen en ik ben een beetje bang dat de puppy hier graag zn tandjes in zou zetten)
Vanaf wanneer kan je best beginnen wandelen met de pup?

Alle tips zijn welkom :)  

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

" Ik ben dus momenteel druk opzoek naar een goede fokker voor een Boston Terrier pup.
Maar vooraleer er een puppy in huis komt wil ik natuurlijk goed voorbereid zijn van wat er zoal moet gebeuren en wat ik zeker niet mag doen bij een nieuwe puppy. Het is de eerste keer dat ik zelf een puppy opvoed dus alle tips zijn welkom.
 
Volgende dingen vroeg ik me zoal af;
Welke hondenbrokken geef je je nieuwe pupje?
ligt aan de fokker, wat geeft ie mee? en wil jij hier op verder gaan. ik kan als fokker wel willen dat je orijen voert maar dat moet maar net finacieel haalbaar zijn. meestal krijg je een zak voer mee van de fokker. ik zou daarvan zelf 1 zak (JE) bij kopen van dat merk. en dan kun je daarna kijken of je daar bij blijft
En wanneer schakel je over naar "volwassen" voer?
dat ligt eraan welk voer die al krijgt, er zijn merken die geen verschil hebben in de puppy variant. ja met de maat van de brokjes. maar meestal is het rond de 8 maanden.
ligt er een beetje aan ik kocht hier voor lada een zak van 20 kilo toen die op was as ze 8 maanden en ook loops. vanaf toen mee laten eten met de rest.
 
Hoe kanje best ervoor zorgen dat er niet te veel kapot gebeten wordt (mama weigert haar rieten keukenstoelen tijdelijk te verplaatsen en ik ben een beetje bang dat de puppy hier graag zn tandjes in zou zetten)
sorry maar weg zetten is echt het beste. je kunt mazzel hebben.
maar ga er vanuit dat je dat niet hebt.... en dan is weg zetten het meest makkelijk. er zijn van die beschermende spray's maar daar hoor ik nou nooit iets goeds over..
 
Vanaf wanneer kan je best beginnen wandelen met de pup?
 
umhhh nou alle honden moeten worden uit gelaten. das het idee van een hond. dat wandelen. anders misschien een kat? dus gewoon meteen. na slapen> buiten na eten > buiten spelen > buiten.
en geen lange wandelingen maar buiten plasje poepje en dan nog even gek doen op het gras en terug naar binnen. dit herhalen tot het zindelijk is. daarna na behoefte wandelen. en dan kijken naar jullie beide behoefte. dus van hond en baas.
ik geloof dat ze zo'n regel hebben per week van de leeftijd is 1 minuut wandelen.
zelf doe ik daar niet aan. ik doe gewoon mij normale plas rondes. en dan eerst tillen naar de plek. die wordt met de dagen steeds beter.
en met een maand of 6 wordt je knetter gek en ga je langer wandelen in je hoop dat ie moe wordt...  en je dan minder gek wordt...
werkt nooit..... tot 18 maanden heb je gewoon een kleine Osama bin laden in huis.
het begint met binnen komen. het plast, schijt en houdt je uit je slaap. met 6 maanden begint het slopen. en met een jaar heeft bananen in zijn oren.
en dan na een jaar of 14 (als je mazzel hebt dan) dan zeg je: dat was de liefste hond ooit! en begin je overnieuw...
dus adem in. adem uit het komt goed!

 Alle tips zijn welkom :-)   "

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Haha  leuk geshreven.

 

maar er zijn ook rustigere puppies hoor......feit is ...je moet wél rekening houden met dingen die kapot gaan en vele plasjes in t begin.

 

maar ach , de liefde en vriendschap nadien zijn dit zeker waard .

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" Ik ben dus momenteel druk opzoek naar een goede fokker voor een Boston Terrier pup.
Maar vooraleer er een puppy in huis komt wil ik natuurlijk goed voorbereid zijn van wat er zoal moet gebeuren en wat ik zeker niet mag doen bij een nieuwe puppy. Het is de eerste keer dat ik zelf een puppy opvoed dus alle tips zijn welkom. Volgende dingen vroeg ik me zoal af;Welke hondenbrokken geef je je nieuwe pupje? En wanneer schakel je over naar "volwassen" voer?Hoe kanje best ervoor zorgen dat er niet te veel kapot gebeten wordt (mama weigert haar rieten keukenstoelen tijdelijk te verplaatsen en ik ben een beetje bang dat de puppy hier graag zn tandjes in zou zetten)Vanaf wanneer kan je best beginnen wandelen met de pup?
Alle tips zijn welkom :-)   "

 

Minimaal de eerste week het voer wat je van de fokker mee krijgt.

Daarna langzaam mengen met het voer wat je zelf wilt geven.

Welke hondenbrokken: ga eens naar www.voerwijzer.com 

Volwassen voer: meestal vanaf een jaar, maar het hangt ook af wat voor voeding je geeft.

 

Rieten stoelen zijn waarschijnlijk onweerstaanbaar voor een pup.

 

Wandelen: de eerste weken is het vooral wennen voor je pup aan z'n nieuwe huis, zindelijkheidstraining, begin maken met socialiseren.

 

Je kan wel met je kleine pupje 5 minuutjes wandelen, een paar keer op een dag, hoor.

Voor het zindelijk maken is het handig als je even blijft staan op een bepaalde plek, liefst een beetje een saai plekje 

Anders is ie veel te afgeleid door al het nieuwe, en vergeet hij te plassen.

 

Maar het wandelen bouw je langzaam op, met een aantal minuten per maand.

En je mag best een keer wat langer lopen hoor!

Zeg ongeveer dat als hij 6 maand oud is, je een wandeling kan maken van een half uur.

En als hij een jaar is, dan zit je op een uur per dag.

Daarna is hij uitgegroeid en volwassen, en kun je het opbouwen naar wat je wilt.

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

Alvast bedankt voor de tips :)

Ik heb ook twee hamstertjes thuis en vier kippen in de tuin (staan wel achter een draad natuurlijk). Ik vroeg me dus ook af hoe je je puppy daaraan best laat wennen, zodat hij niet telkens achter de kippen zou zitten wanneer deze eens losgelaten worden bijvoorbeeld. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Alvast bedankt voor de tips :-)Ik heb ook twee hamstertjes thuis en vier kippen in de tuin (staan wel achter een draad natuurlijk). Ik vroeg me dus ook af hoe je je puppy daaraan best laat wennen, zodat hij niet telkens achter de kippen zou zitten wanneer deze eens losgelaten worden bijvoorbeeld.  "

 Elke dag meenemen als je de kippen en hamsters gaat voeren, zodat hij weet dat ze onderdeel uitmaken van de roedel.

 

En wat voer betreft: hou er rekening mee dat veel Boston Terriërs allergisch zijn voor granen en mais, dus zoek naar een graanvrije brok of ga vers vlees voeren, dan is de kans groot dat hij ook geen allergieën voor granen ontwikkeld.

Volgende forumvraag: Pomeriaan pup Belgie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^