Mora wil 's nachts niet in de bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariekeMarieke

Vorige week hebben wij een pup gekregen, Mora. De moeder van Mora is doodgereden. De eigenaren hadden geen tijd om voor de pups te zorgen. We hebben 3 pups kunnen onderbrengen. 

Mora en haar 2 zusjes hebben een week bij elkaar gezeten en toen was het tijd om Mora mee naar huis te nemen. 

We hebben al een Border Collie van 7 jaar die we hebben gekregen vanaf 8 weken. Mora is wel heel erg jong en we lopen 's nachts tegen ons eerste probleem aan. Ze wil niet in haar bench. Ze gilt alles bij elkaar. Kruik, wekker, radio etc geprobeert en de bench staat naast het bed maar ze blijft springen en piepen. Vorige week met haar zusjes ging het redelijk goed. Ik liet ze dan bij mij in slaap vallen en legde ze in de bench. Ze kropen dan tegen elkaar aan en sliepen verder. Nu niet. Ze valt bij mij in slaap maar als ik haar erin leg wordt ze wakker en gaat ze piepen en springen. Soms val ik zelf in slaap voordat ik haar kan terugleggen en als ze dan wakker wordt is ze zo actief dat ze een uur wakker is en dit was vorige week ook niet zo.

Ik wil haar ook geen trauma bezorgen want ze heeft al veel meegemaakt maar ik wil haar ook niet verwennen zodat ik haar verpest. 

Heeft iemand tips?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Marieke, een bench is niet voor iedere hond geschikt, wij mensen vinden het heel fijn dat de hond in een bench zit, mooi veilig..           ..je schrijft er niet bij hoe oud ze nu is, wat ik je als advies mee kan geven , een heerlijk mandje met een warm vetbed erin, naast je bed, enals ze dan nog gilt, neem haar voorlopig bij je, slaapt ze dan kan je ze altijd weer terug leggen in de mand, een mand is open en niet dicht.....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een pup steunen is niet hetzelfde als een pup verpesten.

Ze vindt het vreselijk in die bench, waarom moet ze daar dan met alle geweld in? Bij zo'n jonge pup is het belangrijk dat ze zich geborgen en veilig voelt. Dat is de basis van een mooi wederzijds vertrouwen. Dus wees er gewoon voor haar. Zo kan ze op een ontspannen en ongedwongen manier vertrouwd raken met haar nieuwe thuis en nieuwe mensen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Matieke wat is verwennen. Geef geborgenheid en als dat dicht bij je is mooi toch...als je pup wat ouder is en gesetteld is bij je in huis kan je altijd weer wat afstand creeren, een hondje de eerste tijd heel dicht bij je houden is echt geen verwennerij hoor... de pup voelt zich zeker in de nacht wat alleen eneenzaam, jij bent daar dan om gebirgenheid te geven aan je pup, mooi doen, heus de tijd komt dat de pup lekker een eigen plekje gaat opzoeken.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Deze pup is geen gemiddelde pup. Ik zou haar zo veel mogelijk bij me houden. Je zult er wat meer tijd in moeten steken.

 

Hoe oud was ze toen de moeder overleed?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Er lijkt mij ook niks mee, om de pup nog een tijdje dicht bij je te houden.

Net wat Kees hierboven zegt, ze is geen gemiddelde pup.

 

Hoe kun je haar verpesten, als je haar nu een veilige start geeft?

Dat heeft niks met verwennen te maken.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ach hou dat pupselke toch tegen je eigen lichaam aan , nog zoveel mogelijk...... 

 

neen ik ga allemaal niet weer opnoemen WAT dat hondje veel te vroeg mist, als je al honden hebt dan weet ge dat toch ? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Inderdaad wat iedereen al zegt, neem haar gewoon lekker bij je, daarmee doe je juist het tegendeel van verpesten. Ze heeft nu alle steun nodig die ze kan krijgen.

 

 

Wat ontzettend sneu dat de moederhond is dood gereden, wat zou er gebeurd zijn.

 

 

honden page profiel MariekeMarieke

Dank jullie wel voor de snelle reacties. Dan klopte toch mijn eerste gevoel door haar veel bij me te dragen. Ik was alleen bang dat ik haar dan teveel verwen waardoor ik haar niet consequent kan opvoeden. 

Ze is nu 6 weken.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ocharm zo jong… Waarom mochten de pups niet samenblijven in één nest tot ze wat ouder waren? Dan hadden ze alvast nog veel steun aan elkaar...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dank jullie wel voor de snelle reacties. Dan klopte toch mijn eerste gevoel door haar veel bij me te dragen. Ik was alleen bang dat ik haar dan teveel verwen waardoor ik haar niet consequent kan opvoeden. 
Ze is nu 6 weken.
 
  "

 Ach jeetje, koop gauw een draagzak zou ik zeggen, en leer haar al vroeg de bijtrem aan, want die heeft ze niet meegekregen dan vanuit het nest.

Volgende forumvraag: Ik heb wat vragen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^