Pup eet alles wat op de grond ligt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

De eerste weken wilde onze pup totaal niet meelopen, hij vond alles eng buiten. Dat gaat sinds een paar dagen beter. Hij komt nu aan snuffelen toe, dat deed hij helemaal niet doordat hij heel alert op de omgeving was. Maar doordat hij nu snuffelt ziet en ruikt hij nu ook alles wat op de grond ligt. Hij heeft om de haverklap iets in zijn mond en loopt niet mee. Alles is interessant. Hij laat het niet los en het is nogal lastig om het uit zijn mond te halen. Hebben jullie hier ook last van gehad en wat deden jullie hier tegen? Is het een fase die weer over gaat of moet ik hier heel alert op zijn? 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ja ook last van gehad, vanaf dag 1 alleen  Echt alles, van blaadjes van elke struik die we tegenkwamen, sigarettenpeuken tot zelfs eens een condoom uit de bosjes  Het was bij hem echt een fase, puppy's kunnen natuurlijk niks vastpakken dus ontdekken ze de wereld met hun neus en bek. Na een week of 2 was het bij ons weer over. Meestal heb ik geprobeerd te ruilen, het voorwerp ruilen tegen wat lekkers. Máár op een gegeven moment ging hij dat dan gauw inslikken om het snoepje te kunnen krijgen. Dus toen haalde ik het uit zijn bekje en gaf hem daarna lekkers, ook al was dat eigenlijk niet de manier waarop ik dat had gewild. Alleen tsja puppy's hè 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 2 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Toch is het ook link hoor. Zo'n pup kan zomaar iets gevaarlijks opeten

Ik zou zeggen: geef hem daartoe niet de kans.

Als je buiten bent met hem: lekker doorlopen. Niet aan elk grassprietje snuffelen met kans dat hij gauw iets goors naar binnen werkt......

Snuffelen en onderzoeken kan ook thuis, in een veilige omgeving.

En ondertussen zoek jij een veilig loslaat plekje in jullie omgeving waar het wél veilig is voor je pup om eindeloos rond te snuffelen ........

honden page profiel  Dutch Auti DP Dutch Auti DP 2 doggies

honden foto van  Dutch Auti DP

Das puppy eigen.

Zelf heel goed opletten en proberen te voorkomen. 

Je kan kijken of je pup toegankelijk is voor ruilen. Echter mijn ervaring er zijn ook pups die wat ze hebben gevonden vlug achterover gooien in de hoop de beloning als extra te krijgen. En je hebt ook slimmerds die het ruilen gaan uitlokken en letterlijk alles gaan oppakken.

 

De ene pup is hier sneller overheen als de ander en er zijn ook honden die je op dit vlak altijd goed in de gaten moet blijven houden.

 

Kijk des te meer uit nu er al steeds meer vuurwerk op de grond ligt. En dat kruit is niet goed om binnen te krijgen. Wijzelf gingen in deze periode zoveel mogelijk met de auto naar plekken buiten af. 

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

" Toch is het ook link hoor. Zo'n pup kan zomaar iets gevaarlijks opeten
Ik zou zeggen: geef hem daartoe niet de kans.
Als je buiten bent met hem: lekker doorlopen. Niet aan elk grassprietje snuffelen met kans dat hij gauw iets goors naar binnen werkt......
Snuffelen en onderzoeken kan ook thuis, in een veilige omgeving.
En ondertussen zoek jij een veilig loslaat plekje in jullie omgeving waar het wél veilig is voor je pup om eindeloos rond te snuffelen ........ "

 Dat lekker doorlopen klinkt heel logisch, dat zou ik ook willen. Maar hij loopt dus niet en als ik dan doorloop sleep ik hem mee en dat wil ik niet. 

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

" Ja ook last van gehad, vanaf dag 1 alleen  Echt alles, van blaadjes van elke struik die we tegenkwamen, sigarettenpeuken tot zelfs eens een condoom uit de bosjes  Het was bij hem echt een fase, puppy's kunnen natuurlijk niks vastpakken dus ontdekken ze de wereld met hun neus en bek. Na een week of 2 was het bij ons weer over. Meestal heb ik geprobeerd te ruilen, het voorwerp ruilen tegen wat lekkers. Máár op een gegeven moment ging hij dat dan gauw inslikken om het snoepje te kunnen krijgen. Dus toen haalde ik het uit zijn bekje en gaf hem daarna lekkers, ook al was dat eigenlijk niet de manier waarop ik dat had gewild. Alleen tsja puppy's hè  "

 Ruilen voor een snoepje ga ik eens proberen. Goede tip!! En duimen dat het net als bij jullie een fase is. 

honden page profiel  Dutch Auti DP Dutch Auti DP 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti DP

Favo speeltje mee om op momenten speels door te laten lopen. 

En tussentijds voor spel als beloning als t wel goed gaat.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 2 doggies

honden foto van carla en Buddy

Onze pup deed dat ook. Nu is hij een puber van bijna 9 maanden en doet het nog. Ruilen, belonen, boos worden. Het helpt allemaal niet.

Dan lees ik hier niet laten snuffelen. Ik begrijp waarom. Maar dat snuffelen is toch waar het bij een hond om gaat. Lekker geurtjes op doen. Niet alleen maar even plassen en poepen en een rondje lopen.

 

Wij letten heel goed op, maar soms is hij zo dwars dat hij toch iets te pakken heeft. Zelfs modder eet hij, zo lastig. Hoop dat het een keer over zal gaan, maar ben bang van niet.

 

 

honden page profiel Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†) Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†) 3 doggies

honden foto van Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

Hier hetzelfde hoor, toen Hailey een pup was at ze alles wat ze tegenkwam of tenminste ze probeerde het. Gelukkig was ik er bijna altijd op tijd bij.

 

Sigarettenpeuken, vogelpoep, klodder snot (ieuw!) het was om van te griezelen.

 

Tot ze in de pubertijd kwam, toen was het ineens over en gaat ze voornamelijk met haar neus aan de slag. Nu ruikt ze allemaal "Bello's" die hun geurtjes hebben achtergelaten. "Bello was here" en ze snuffelt dat het een lieve lust is.

 

Gelukkig maar!

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Hier was het ook met de Springer.

Had constant iets in haar bekkie.

Heb een tuin die vol ligt met schors, kon het niet voorkomen.

Het is langzaam overgegaan en ze is nooit ziek geworden van iets.

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

Fijn om te lezen dat het bij de meesten gewoon vanzelf over is gegaan. 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Puppy ontdekken net zoals kleine kinderen alles via de mond.

Hoe klein ze ook zijn hebben pups ook al een prooi instinct.  Dus iets wat je gevangen hebt ga je toch zomaar niet terug afgeven 

 

Zorg dat je steeds gezond lekkers bij hebt (zoals stukje gedroogd vlees bvb). Als je iets hebt dat echt de moeite is, zal de pup met plezier zijn vangst afgeven voor iets dat echt heel lekker is.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Ik heb bij beide honden van pup af aan direct alles uit de bek gepakt wat ze niet mochten. Vingers er in en uit dat bekkie halen. Zijn ze zo snel gewend dat ze het al snel loslieten voor dat ik het er uit kon halen. Heb dan altijd het woord "bah" gebruikt. Daarna even een snoepje of gewoon goed zo! Nu hoef ik bij He-Man alleen maar bahte roepen en hij laat het los of liggen. 

Volgende forumvraag: Binnenplassen in ochtend
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^