Labrador kruising gezocht geen rashond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElsEls

hallo allemaal

na een half jaar naar het overlijden van onze hond (13 jaar geworden) hebben we besloten dat we toch wel weer heel graag een pup willen. 

Is er iemand die weet waar ik aan een labrador kruising retriever of stabij ( een mengelmoes) kan komen. wij willen geen echte rashond. Onze vorige hond kwam van een boederij . Op marktplaats heb ik het idee dat er heel veel broodfokkers zijn .

 

alvast bedankt 

Els

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Het is niet zo eenvoudig om aan een verantwoord gefokte kruising te komen, omdat daar heel wat oeps- en pretnesten en broodfok tussenzitten. 

En dus moet je goed nagaan of dit een doordacht, bewust en gezond gefokt nestje is.

Ga dus na of:

- de ouderdieren met zorg zijn uitgekozen en of ze een goeie match vormen (qua lichaamsbouw, qua karakter, qua gezondheid). Liefst zijn die dieren ook getest op erfelijke aandoeningen die in hun ras voorkomen (voor beide ouders kunnen dit dus andere tests zijn)

- de fokker de pups in huiselijke kring opvoedt

- de fokker jaarlijks niet meerdere nesten met meerdere honden heeft. Het teefje een geschikte leeftijd heeft en niet te veel nestjes in haar leven moet baren.

- de fokker je duidelijke uitleg geeft over karakters, gezondheid, en hij bereid is zijn verantwoordelijkheid te blijven opnemen (bijvoorbeeld als later blijkt dat de pup toch een erfelijke aandoening zou hebben, of bij eventuele latere herplaatsing)

 

Je zou eventueel ook voor een herplaatser (asiel) kunnen kiezen, ipv voor een pup. Dan kan je bijvoorbeeld al beter het karakter van de kruising inschatten.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Ik zou inderdaad ook niet aanraden om een kruising pup bij een fokker te kopen. Er zijn bijna geen fokkers te vinden die kruisingen fokken met geteste ouderdieren en echt verantwoord fokken.

 

Is een herplaatser geen idee? Of een asiel hond? Er zijn hele leuke honden te vinden die een goed huisje zoeken, en het geeft super gevoel om zo'n hondje een fijn huisje te bieden.

 

Als ik op zoek was naar een tweede hond zou ik serieus Elisabeth overwegen, super leuke hond. (ken haar van mijn stage in het asiel)

Of hier, een labrador pup in het asiel.

 

Er zijn een heleboel opties om aan een leuke hond te komen (ook pups) zonder dat je een foute fokker steunt gelukkig.

honden page profiel ElsEls

Dank voor deze reacties . Onze vorige hond was van een boederij via kennissen zijn we daar aan gekomen . Was ook een mengelmoes. Ik dacht dat misschien hier wel mensen zijn die weten of er ergens een nestje is van betrouwbare mensen.

ga zeker kijken op de website's die genoemd zijn voor een asiel hond

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Verkijk je niet te snel op een kruising, er zijn genoeg kruisingen die allemaal aandoeningen hebben, omdat ze niet verantwoord gefokt zijn. Mijn hond komt ook van een boerderij, maar dat betekent niet dat zo'n hond per definitie gezond is qua skelet en organen. Een kennis had ook een hond van de boerderij, maar heeft hem in kunnen laten slapen vanwege zware HD. Heel vroeger was een kruising van de boerderij gezonder, want daar moest de hond zichzelf redden. Wilde de teef om wat voor reden niet gedekt worden, dan gebeurde het niet. Zag ze een reu niet zitten, dan ging het feest niet door. Was een teef niet gezond, dan ging ze dood tijdens of na de bevalling. Pups die ziek waren werden verstoten, en niet door de boer in huis verzorgd. Pups die een aandoening hadden overleefden het niet. Dat is allemaal anders tegenwoordig. Maar dat betekent ook dat een kruising tegenwoordig niet per se sterker is, maar juist ook de aandoening van de meerdere rassen kan krijgen. 

 

Als je een gezonde hond wilt, dan kun je het beste een hond met stamboom kopen waarvan de ouders getest zijn op aandoeningen die veel bij dat ras voor komen. En waar de fokker de moeder en pups goed behandeld worden (zie reactie Alaska's Finest).

 

Maar ik zou me dus niet zomaar blind staren op een kruising, want omdat je vorige kruising gezond was hoeft tegenwoordig absoluut niet te betekenen dat een kruising tegenwoordig ook nog gezond is. De kans is op een goede pup is bij een verantwoorde stamboom fokker vele malen groter, omdat daar daadwerkelijk de honden getest worden op aandoeningen, zodat de kans op pups zonder die aandoeningen zo groot mogelijk is.

 

Succes met het vinden van een gezonde hond! Of dat nu een pup is, of een leuke hond uit een (buitenlands) asiel!

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Op de website van hhin zie ik vaak Stabij(kruisingen) langskomen. 

Simba bijvoorbeeld, of Ties

honden page profiel ..

honden foto van .

Onze vorige hond was een labrador kruising. Het was een 'oeps nestje' ook van een boerderij. Wij hebben nooit geweten met wat hij gekruist was. Zelf denk ik nogsteeds dat het een herder is geweest. 

Dit maakte het wel lastiger om in te spelen op zijn gedrag. 

 

Nu hebben we weer een (herplaatser) labrador kruising. Gelukkig weten we dat het andere ras een beagle is. Hierdoor kunnen we goed inspelen op haar gedrag. Zeker omdat ze ook een heel sterk beagle karakter heeft. 

 

Ondanks dat we er nu al 2 (gehad) hebben. Zou ik niet snel meer voor een kruising kiezen. Vooral door bovengenoemde redenen van de andere forummers hier. Ik sta zelf ook heel erg achter het testen van ouder honden en het verantwoord fokken. Tegen kruisingen ben ik niet als het maar met volle verstand gedaan is. Helaas zijn er zeer weinig fokkers die kruisingen verantwoord fokken. 

 

Mag ik vragen waarom je voor een kruising wil gaan en niet een ras labrador?? 

Of is dit al gevraagd? Heb ik er overheen gelezen? 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Dank voor deze reacties . Onze vorige hond was van een boederij via kennissen zijn we daar aan gekomen . Was ook een mengelmoes. Ik dacht dat misschien hier wel mensen zijn die weten of er ergens een nestje is van betrouwbare mensen.
ga zeker kijken op de website's die genoemd zijn voor een asiel hond "

 Het is niet omdat je bij de vorige hond geluk hebt gehad, dat je nu opnieuw geluk gaat hebben bij de volgende oeps gefokte pup.

En betrouwbaar voor het teefje kan alleen maar als je kan nagaan hoe dikwijls er bij gekweekt wordt (stamboom dus).

Betrouwbaar voor een pup kan alleen maar als de fokker de nodige testen heeft laten doen.

Jij wil een pup kopen waarvan je totaal niet weet welke rassen erin zitten, welke genetische afwijkingen hij geërfd heeft of hoe zijn karakter gaat worden (afhankelijk van zijn voorouders)

Toch een groot risico.

Dan liever een hond uit het asiel, dan zie je tenminste al iets.

 

Volgende forumvraag: labrador
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^