Zindelijkheid vraagje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

Onze pup doet het qua zindelijkheid heel erg goed. Wij gaan elke keer als hij wakker wordt, na een kort of lang slaapje, met hem naar buiten zodat hij kan plassen. Drie keer per dag maken we daar meteen een korte wandeling van. Zoals gezegd dit gaat echt heel goed. Hij plast nu al niet meer in huis. Maar mijn vraag is, hoe lang moet ik na elk slaapje naar buiten gaan voor een plas? Begrijp me goed, ik vind het helemaal niet erg om naar buiten te gaan. Maar ik vraag me af hoe ik dit verder op kan bouwen. Zodat hij langer zijn plas  kan ophouden en dat we uiteindelijk op die drie wandelingen per dag uitkomen. Kan iemand mij vertellen hoe dit werkt? 

honden page profiel ElineEline 2 doggies

honden foto van Eline

Ik volg even, weet het antwoord niet maar ben benieuwd! 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Dat komt eigenlijk vanzelf zo. Ik heb er hier niet eens over nagedacht hoe we dat gingen doen. Plots ging beer het alleen nog aangeven als hij écht moest. Dan ging hij bij de deur rondjes draaien en dan pas namen we hem mee. Dat deed hij steeds minder vaak en zo ontstond er steeds meer tijd tussen de wandelingen.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 2 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Ik volg even, weet het antwoord niet maar ben benieuwd!  "

 Hier ook  Sorry geen nuttige tip van mij...

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo 2 doggies

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Ik volg ook! Mijn pup is nog niet zindelijk zelfs ! ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Dat gaat vanzelf. Je gaat stilaan merken dat, wanneer je je pup mee naar buiten neemt, hij niet elke keer meer hoeft te plassen. En zo vindt je vanzelf een nieuw ritme.

En als je hondje ouder wordt, gaat ie zelf aangeven wanneer ie buiten wil.

honden page profiel DennisAkkerDennisAkker 3 doggies

Ik kan ook geen echte duidelijke tip geven. Bij Laika ging dat ook vanzelf. We hebben toen een beetje gerekt en gewoon gekeken wat kon en wat niet. Als hij gelijk als hij buiten komt lang plast weet je dat het misschien de max is voor dat moment. Laika ging op een gegeven moment eerst rustig snuffelen en toen merkte ik dat de noodzaak er niet echt meer was. 

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin 3 doggies

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Bij ons ging dat ook vanzelf, ook omdat ze het na een tijdje zelf begon aan te geven wanneer ze buiten moet. Van zodra je de kleinste hint opmerkt dat hij moet plassen, dan moet je onmiddellijk met hem buiten gaan. En na een tijdje als hij zijn blaas meer onder controle krijgt zal hij het steeds langer kunnen ophouden 

Volgende forumvraag: Niet bewegen bij wandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^