Artrose bij labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Flexi life platinum van Euro Joe ;-)
mijn hond met artrose is er chemische medicatie vrij mee, ondertussen al meerdere jaren, daarvoor moest ze dagelijks metacam nemen. Ze mankt zelfs niet meer.

Het is een poeder, dagelijks een lepeltje 's morgens en een lepeltje 's avonds over het voedsel doen. Met een pot doe je gerust een maand of 3.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ff stomme vraag maar zijn TS en Malin van Rompay één en dezelfde persoon? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ff stomme vraag maar zijn TS en Malin van Rompay één en dezelfde persoon?  "

 Ja! Geen stomme vraag hoor, eerst had ze nog geen account.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

"  Ja! Geen stomme vraag hoor, eerst had ze nog geen account.mo "

 Oke bedankt.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

"  Ze heeft niet eens ergens artrose, de DA heeft zelfs gezegd dat we het niet elke dag moeten geven aangezien het niet erg is. "

 Maar op 17-12 schreef je dat de artrose erger wordt en je hond nu iets moet krijgen. Je spreek jezelf tegen, meis. Ook al ben je 12. Hoe ga jij dan alle brokken, supplementen, pijnstilling etc betalen zonder baan? Ik heb zeer veel moeite met alle moeite dat mensen hier nemen en het allemaal zeer dubieus lijkt. Maar dat is maar mijn mening. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

"  We zullen wel beginnen met het kopen van pijnstillers want zo kan het niet verder "

 Zie hier. En nu word alles van tafel geveegd en gaat het om gentle leaders. Schiet mij maar in een kapotje....

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

"  Maar op 17-12 schreef je dat de artrose erger wordt en je hond nu iets moet krijgen. Je spreek jezelf tegen, meis. Ook al ben je 12. Hoe ga jij dan alle brokken, supplementen, pijnstilling etc betalen zonder baan? Ik heb zeer veel moeite met alle moeite dat mensen hier nemen en het allemaal zeer dubieus lijkt. Maar dat is maar mijn mening.  "

 Mama betaalt het maar we dachten dat het erg was.. blijkbaar toch niet, Gelukkig!

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

"  Mama betaalt het maar we dachten dat het erg was.. blijkbaar toch niet, Gelukkig! "

 Ach ja. Zo simpel. Weet wel dat bij verslechtering vd artrose bij een zware hond als een labrador je uiteindelijk op een NSAID uitkomt. Die van mijn hond kostten 2 euro per stuk en hij moest er 2 op een dag. Reken uit je winst per maand. Actie hedendaags is een investering in de toekomst. 

Maar goed. Ik ga nu in herhaling treden. Dit al ergens in 1 vd andere 4 topics gezet. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik heb niet alles doorgelezen, want dat is een gebed zonder end.

Je neemt helaas weinig aan van de tips die je krijgt.

Wij hebben een Bull Terriër die qua gewicht vergelijkbaar is met een Labrador. Zij heeft ook artrose en was ook te zwaar.

Zij doet het uitstekend op Hills JD. In tegenstelling wat sommige ook beweren over Hills, zijn wij hier erg tevreden over. Buiten het feit dat ze veel beter beweegt, heeft ze ook geen last meer van haar maag en is na 6 jaar volledig van de maagmedicatie af. Dus niets mis met Hills. Bij Zooplus kan je het aanzienlijk goedkoper bestellen, 2 zakken voor 126 euro. Ik weet niet wat voor voeding jullie je hond geven, maar 300 gram is veel voor een hond met weinig beweging en die te zwaar is. Onze hond krijgt 's morgens 150 gram brokken, 's avonds 250 tot 300 gram sperziebonen. Heeft ze een dag extra veel gelopen, krijgt ze 50 gram brokken daarbij. Wel krijgt ze aardig wat tussendoortjes in de vorm van gedroogde vis en verschillende soorten vlees. Zij loopt per dag 2x een rondje van 15 minuten en 2 x 45 minuten. Heeft ze een goede dag, zit er een wandeling van een kleine 1,5 uur bij. Dus ik denk dat jullie de hoeveelheid van de 300 gram brok drastisch terug moeten brengen. Vul het aan met bonen om de hond een voldaan gevoel te geven. Toevallig vandaag bij de DA geweest met haar, 2 maanden terug woog ze 30 kilo en nu 28.2, het gaat dus heel geleidelijk, moet ook niet te snel, maar het gaat zeker niet vanzelf. Maar jullie moeten het wel serieus nemen, zeker ook de pijn die bij artrose hoort, en houdt de hond zo licht mogelijk.

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Ik heb niet alles doorgelezen, want dat is een gebed zonder end.
Je neemt helaas weinig aan van de tips die je krijgt.
Wij hebben een Bull Terriër die qua gewicht vergelijkbaar is met een Labrador. Zij heeft ook artrose en was ook te zwaar.
Zij doet het uitstekend op Hills JD. In tegenstelling wat sommige ook beweren over Hills, zijn wij hier erg tevreden over. Buiten het feit dat ze veel beter beweegt, heeft ze ook geen last meer van haar maag en is na 6 jaar volledig van de maagmedicatie af. Dus niets mis met Hills. Bij Zooplus kan je het aanzienlijk goedkoper bestellen, 2 zakken voor 126 euro. Ik weet niet wat voor voeding jullie je hond geven, maar 300 gram is veel voor een hond met weinig beweging en die te zwaar is. Onze hond krijgt 's morgens 150 gram brokken, 's avonds 250 tot 300 gram sperziebonen. Heeft ze een dag extra veel gelopen, krijgt ze 50 gram brokken daarbij. Wel krijgt ze aardig wat tussendoortjes in de vorm van gedroogde vis en verschillende soorten vlees. Zij loopt per dag 2x een rondje van 15 minuten en 2 x 45 minuten. Heeft ze een goede dag, zit er een wandeling van een kleine 1,5 uur bij. Dus ik denk dat jullie de hoeveelheid van de 300 gram brok drastisch terug moeten brengen. Vul het aan met bonen om de hond een voldaan gevoel te geven. Toevallig vandaag bij de DA geweest met haar, 2 maanden terug woog ze 30 kilo en nu 28.2, het gaat dus heel geleidelijk, moet ook niet te snel, maar het gaat zeker niet vanzelf. Maar jullie moeten het wel serieus nemen, zeker ook de pijn die bij artrose hoort, en houdt de hond zo licht mogelijk. "

 Daarom heeft de DA ook gezegd dat als we merken dat ze terug begint te manken dat we haar elke dag een pilletje moeten geven.

 

Ze doet het nu heel goed op 300 gram en ze is al 0,3 kilo afgevallen op een week. Ik denk wel dat we goed bezig zijn.

 

Maar als de situatie verslechterd gaan we waarschijnlijk voedsel van hills kopen. Ze wandelt nu dan ook 3 keer per dag, minimaal. We proberen 4 keer per dag te wandelen maar dat lukt niet altijd.

 

We wandelen wel nog steeds niet langer als een half uur. Misschien binnen een maand dat we langere wandelingen gaan maken.

 

Nu kopen we glucosamine van het kruidvat, niet duur en ze doet het prima.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Fijn dat ze wat afgevallen is!!!

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Fijn dat ze wat afgevallen is!!! "

 Jah ben echt blij!

Thom Visser The Three Borders (Gast)

Natural choice/ natural Health met supplementen!!

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Afvalbakken en poepzakken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^