Hond los laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aicha aicha

honden foto van aicha

Hoi ,

als ik mijn hond uit laat vind hij het heerlijk om even los te lopen en heel hard te gaan rennen ! Nou heb ik een grasveldje voor mijn huis waar ik hem af en toe op los laat en dat vind hij heerlijk! Alleen als ik dan door wil of naar huis wil gaan ...

Dan komt hij niet terug . En je kan nniet naar hem toe lopen want dan ziet ie het als spelletje . Ik kan dan ook heel erg boos op hem worden ,maar dan luistert hij nog steeds niet . Het is ook mix met een Friese stabij x labradoodle .dus er zit ook een beetje jachthond in . Dat merk je wel want hij gaat dan rondjes rennen en grommen . Hij komt trouwens alleen terug als je hem een stukje worst geeft (met veel moeite ) maar anders komt ie niet! ik heb hem aangeleerd om terug te komen als ik fluit . Binnen doet ie dat heel goed maar buiten negeert hij het . Hij word wel heel erg beloont als hij dan komt , vaak iets lekkers of een dikke knuffel. Hij is bijna een jaar en zit nog in de pubertijd , dus ik weet dat je dan wat meer geduld moet hebben . Ik durf hem dan ook bijna niet meer los te laten op andere plekken omdat ik dat gewoon te gevaarlijk vind. Alleen op een andere plek . Daar luistert hij vaak wel wat beter , maar soms denk hij dan ook Ik kom wel terug als ik daar zin inheb . 

Mijn vraag is , hebben jullie tips om hem dit af te leren of er iets positiefs van te maken ? 

 

Ik probeer ook zoveel mogelijk met hem te vaifieren .

soms naar het bos of het park .

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Aan de lange lijn trainen ipv compleet loslaten. Als het "hier” commando er goed inzit kun je afbouwen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

Gewoon doorgaan met oefenen, maar wel op veilige plaatsen! Het liefst ergens omheind, als dat niet kan zover mogelijk weg van drukke plaatsen.

 

Verder, doorgaan met belonen je doet het hartstikke goed. Negatief gedrag 'negeren', je kan beter een paar minuten wachten dat je hond alsnog komt, dan wanneer je bijvoorbeeld boos zou worden. Dan wil je hond natuurlijk niet meer bij je komen.

honden page profiel aicha aicha

honden foto van aicha

Sorry Ruby88 

Ik drukte prongelijk op 2 botjes .

Bedankt voor de tips! 

als ik een paar minuten op hem wacht kom hij ook niet terug . Hij kan wel 20 minuten zo door blijven gaan . 

Hij gaat namelijk uiteindelijk ergsen liggen of graven of op een tak zitten knauwen .

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hier ook een jonge hond, 12 maanden oud, een wervelwind...ik laat de hond los op veilige plek,dat als ze niet komt dat er geen gevaar dreigt dan, negatief gedrag negeer ik niet, ik observeer de hond tijdens de wandeling, en weet precies wanneer ik haar kan roepen.....als ik haar roep en ze treuzelt, blijf ik heel rustig en kalm, maar maak het af...en als ze dan komt, laat ik haar voor me  zitten, geef een aai en zeg...vrij, de volgende keer komt ze sneller naar me toe. Tast af hoe je hond zich gedraagt, ik sta ook voor verrassingen, en opeens gaat het dan wel  zo goed dat ik haar...zingend roep, woh denkt ze, en komt heel snel naar me toe, wat is er zo leuk......en iedere jonge hond probeert je uit, ben je dan boos dan komen ze niet graag bij je, wees kalm en rustig, maar laat wel weten dat je het meent....

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Hoe oud is hij?

Hier een friese stabij die daar ook wat van had/heeft. 

 

Wat hier werkt is om hem tijdens het loslopen bezig te houden. Zoek spelletjes spelen, apporteren, samen gek rennen, bij het water spelen zo gek als je maar kan verzinnen. Dan houdt hij zijn aandacht op mij en raakt daardoor zijn energie kwijt.

En zodra ik merk dat er iets te lekkere geurtjes voor hem zijn of er ergens misschien dieren lopen lijn ik hem direct aan. Doe ik dit niet dan heb ik een hond die al snuffelend rondjes rent tot dat hij erbij neervalt. Want als hij daarom rondjes rent dan kan ik zwaaien met een biefstuk maar hij moet en zal zijn neus volgen dan.

Weet dus goed te herkennen waarom hij rondjes rent. 

 

Verder goed oefenen met hier komen. Hier ben ik weer bij af begonnen toen hij compleet niet meer luisterde (leuk he puberteit).

Ik ben binnenshuis het hier komen gaan oefenen daarna in de tuin. Toen ben ik het gaan uitbouwen door hem te roepen terwijl hij bezig met iets was (snuffelen/spelen) en hield het roepen dus ook erg speels. 

Daarna buiten aan de lijn hier komen oefenen, daarna een lange lijn en pas daarna los  

Ik maak er nu nog iedere keer een feestje van als hij komt. Dan pak ik een stok/blaadje en ga met hem spelen of hij krijgt iets enorm lekkers.

 

honden page profiel aicha aicha

honden foto van aicha

Dank jullie wel voor de tips !! 

Mijn hond is nu bijna negen maanden 

honden page profiel aicha aicha

honden foto van aicha

Ik heb nog een vraag ( het heeft eigenlijk niks met deze topic te maken ) we zijn mijn hond aan het trainen om naar een mand over te gaan . Eerst tijdens eten en later ook tijdens het slapen en mischien als we weggaan . 

Maar we zijn opzoek naar een goede mand voor hem .

het liefst van hout met een kussentje er in . 

Heeft iemand een tip waar je op moet letten en waar je ze voor niet 'heel duur ' kan kopen ? 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Roep je hem nu alleen als je hem aan wilt lijnen? Want dat weten die stiekemerds maar al te goed 

Nu denkt hij waarschijnlijk, roepen = aanlijnen en naar huis. 

 

Ik ga mee met mijn voorgangers. Aan de (lange) lijn hard gaan oefenen op het hier komen, op willekeurige momenten tijdens de wandeling. En dan meteen belonen met iets heel lekkers (kaas doet hier wonderen) of een spelletje met hem spelen. Hier komen moet leuk worden :-)

 

Heeft hij een speeltje waar hij dol op is? Want je zou hem ook kunnen uitdagen met het speeltje om te komen en als hij bij je is even spelen en weer verder laten lopen. Hij leert op deze manier dat het komen niet altijd betekend dat het het eind van de wandeling is en dat het komen het echt waard is. 

 

Als het aan de lange lijn goed gaat kun je het gaan proberen op een omheind en veilig veldje, eventueel kun je de lijn nog aangeklikt houden en achter hem aan laten slepen, mocht hij dan toch een keer niet luisteren kun je hem wat makkelijker pakken. Wel goed opletten dat het handvat nergens aan kan blijven hangen. 

 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

" Ik heb nog een vraag ( het heeft eigenlijk niks met deze topic te maken ) we zijn mijn hond aan het trainen om naar een mand over te gaan . Eerst tijdens eten en later ook tijdens het slapen en mischien als we weggaan . 
Maar we zijn opzoek naar een goede mand voor hem .
het liefst van hout met een kussentje er in . 
Heeft iemand een tip waar je op moet letten en waar je ze voor niet 'heel duur ' kan kopen ?  "

 Bij Xenos hebben ze regelmatig mooie houten manden :-)

honden page profiel aicha aicha

honden foto van aicha

Vroeger riep hem ook wel om even te gaan spelen maar de laatste tijd doe ik dat niet meer . Bedankt dat ga ik zeker doen !!

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Geef hem telkens dat ie naar je toe komt, ook zonder hem te roepen, een lekker speciaal snoepje, niet alleen voor het aanlijnen.

Als ze dat eenmaal door hebben komen ze zich regelmatig melden bij jou (werkt heel goed als ze honger hebben)

 

honden page profiel aicha aicha

honden foto van aicha

Ik had nog een vraag (sorry voor de vele vragen ) 

ik heb nu nog steeds puppy voer . Wanneer zijn jullie overgegaan op voer voor volwassen honden ? Op welke leventijd ? 

Volgende forumvraag: Jonge hond loopt niet mee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^