Voor de eerste x bijna op mijn buik over straat!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hoi,

Op de wandeling gisteren liep het voor de eerste x goed fout!

Ik wandel altijd met alle 5 de honden tesamen (ik ben maar een klein mensje van ongeveer 50 kg), waaronder een Duitse dogkruising, een beagle, een galgo en 2 Jack Russels. Dit even ter info zodat jullie een beeld hebben van het hele gebeuren.

Meestal, sinds de beagle er is, nu 4 maanden, ga ik andere honden een beetje uit de weg, omdat ik weet dat Pluto nogal snel begint te blaffen/huilen naar soortgenoten die niet in zijn huis wonen. Ervoor deed ik dit niet, want de anderen gaven geen kik.

Gisteren liepen we dus op het einde van ons rondje in een zijstraat van onze straat, niet meer in het veld dus, en de jongens liepen keurig aan mijn linkerzijde en de meisjes aan de rechterkant. Toen kwam er een 'tegenligger', een knappe langharige cocker. Ik ga dus helemaal rechts lopen en de vrouw helemaal rechts voor haar. Ik zag de paniek in de vrouw haar ogen. 'OMG, wat een reus! En dan nog zo veel!!!'

We zijn ter hoogte van elkaar, en ik denk bij mezelf, wauw, dit ging goed, en op dat moment begint haar hond naar de mijne toe te trekken. Hierop reageert Pluto heel heftig en hij blaft/huilt en trekt. Normaal gezien doet Blue, de dog, helemaal niet mee, en gaat hij zitten op commando, wat er ook gebeurt, maar nu dus niet!

Blue wou precies zijn 'broer' beschermen of helpen, want hij begon ook te trekken. En wat gebeurt er als plots uit het niets een kolos van ongeveer 70 kg trekt??? Juist ja, ik kon alleen maar volgen!

Daar ging ik dan, met 5 lijnen in de hand, met looppassen zo groot alsof ik zevenmijlslaarzen aan had!

Gelukkig woonde de vrouw vlakbij, en zij zette het op een lopen om binnen te zijn met haar hond. Heel fijn voor mij! Ik hing letterlijk aan mijn 5 honden!

Ik hoop dat dit niet nog eens gebeurt, want dan zal het vrees ik toch een keertje op mijn buik te doen zijn.

Dus na 9 jaar netjes luisteren en netjes wandelen en omgaan met andere wandelaars, heeft Blue plots beslist om te gaan trekken. Pffff... Hoe ik dit oplos? Geen idee. Zal straks misschien eerst een harnasje kopen voor mezelf, hahaha, en kniebeschermers!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Oeps....ik loop met twee honden, een oudere van 75 kilo, en een jonge hond van al 65 kilo, ik heb voor de jonge hond als ik ze samen meeneem een veiligheids tuigje om, ter bescherming van mezelf, de jonge hond moet nog gied leren negeren, de oudere kijkt niet naar andere honden....met vijf honden zou ik echt de lucht ingaan, ik ben ook niet groot en ik weeg ook heel weinig........als het op de dag wat druk is loop ik echt met beiden apart, veiligheid niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Haha, zie het helemaal voor me!

Ja als een grote hond echt wil gaan, is er geen houden meer aan, je vliegt er gewoon achter aan.

honden page profiel ElianeEliane

Ik zie het al zo voor me ......

Sorry Cindy, op dat moment zal het zeker niet grappig geweest zijn. En blijkbaar al zeker niet voor die andere dame. Die kijkt vanaf nu wel de kat uit de boom.

 

Met Pluto er alleen op uit en hem leren van rustig te blijven bij het zien / passeren van andere honden.

Eens dat dit met hem alleen lukt, neem dan niet direct de rest mee. Maar dan maar 1 andere hond om te oefenen. Als dat lukt een 2e erbij en zo tot je met heel de groep terug in alle rust kan gaan wandelen.

Gast (Gast)

Gevaarlijk! Als je mij met mijn twee herders was tegengekomen was het een bloedbad geworden.

Gelukkig kan ik mijn honden fysiek wel houden en laat ik ze daarom ondanks hoogste nivo gehoorzaamheid nooit allemaal tegelijk uit.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Het spijt me,  ... Ik zie het levendig voor me. Ook de vrouw die vlucht.. en jij erachteraan met 5 honden.  Het is niet grappig, maar je manier van schrijven, hahaha. 

Hoop voor je dat het ook niet meer gebeurd! 

 

Zo heeft Daya mij eens als een lappenpop door de lucht laten vliegen (en ik weeg toch echt 30 kilo meer dan haar). Zat nietsvermoedend op een bankje tot er een klein wit hondje van achter langs liep. Daar vloog ik, met mijn gezicht, spartelend, in de modder: "Drffaaayaaaa!!" Nu, een half jaar later, doet mijn arm nog pijn bij bepaalde bewegingen. Gelukkig heeft niemand een trauma opgelopen, behalve ik. Want Daya ging direct op haar gat zitten. Het ene moment zat ik nog te kletsen met mijn vader en het andere moment lag ik op de grond.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Gevaarlijk! Als je mij met mijn twee herders was tegengekomen was het een bloedbad geworden.
Gelukkig kan ik mijn honden fysiek wel houden en laat ik ze daarom ondanks hoogste nivo gehoorzaamheid nooit allemaal tegelijk uit. "

 Bloedbad??? Die grootste van mij wil, ondanks zijn 9 jaar oud alleen maar spelen hoor. Hij zou nooit iets doen tov een andere hond. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja.......je geeft het antwoord eigenlijk zelf al: als een kolos van 70 kilo ineens aan de haal gaat, dan ga je tegen de vlakte.

Dat is een realiteit.

En dan kun je zeggen: blue wil alleen maar spelen......dat geloof ik graag. Maar het feit blijft dat blue ws getriggerd wordt door de andere honden. En daar gaat t dan mis.....

 

Ik weet wat je bedoelt hoor: heb zelf ook een kolos, het liefje weegt 60 kilo. Is de vriendelijkheid zelve. Maar gaat ze onverwacht, aan de lijn, aan de sprint: dan kan ik het vergeten en ga ik plat.

Dus voor mij is het héél belangrijk om te anticiperen: de sprint moet voorkomen worden. Want voor ' normaal' trekken heb ik al alle kracht nodig en dan lukt t wel. Nu trekt ze ongeveer nooit omdat we in zeer dunbevolkt gebied wonen en ze bijna overal los kan en goed luistert.

Maar ik zou dus nóóit met een grote sterke hond én nog 4 andere honden gaan wandelen.......want als het er op aankomt( en dat gebeurt dus!) houd je dat nóóit. 

Ik zou dus met blue apart gaan wandelen. Want je moet ook absoluut gaan voorkómen dat juist hij die trek gewoonte gaat overnemen. 

 

Gast (Gast)

 Ik zou er ook niet blij van worden hoor. En mijn honden die normaal iedere hond negeren ook als deze naar ze uitvald, pikken het echt niet als er een of meerdere honden ongecontroleerd met of zonder lijn blaffend op hun af komen en gaan gelijk in de aanval en aangezien mijn reu mijn teven beschermd en weer aandersom kunnen we dus 100% zeker naar de dierenarts. 

Mijn honden heb ik daarom aan de lijn en lopen alleen los op het traingsveld met elkaar, en in de tuin.

Ondanks dat mijn honden rond de 40 kg wegen en totaal afgetraind zijn kan ik ze fysiek aan en train ik hier ook voor!!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Fijn dat het wel goed is afgelopen! 

 

Ik mag dan best een stoere hond hebben, maar uhh.... Ik was denk ik ook hard naar huis gerend :p 

 

Zou toch wel schrikken als er 5 honden op me af komen met het vrouwtje erachteraan gesleurd! 

 

Sowieso knap dat je met 5 honden tegelijk op stap durft zeg! 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ooh sorry maar moet er een beetje om giegelen  je schrijft zo levendig!

 

Ik weet niet wat ik in die mevrouws situatie had gedaan. 

Ik ben bang hetzelfde 

 

Ik weeg momenteel maar 48 kilo en heb net zoveel kracht in mijn armen als de gemiddelde goudvis. 

Dus ookal zijn mijn hondjes minuscuul ik wordt ook wel eens flink rondgetrokken 

 

T zijn trainings puntjes.. 

Volgende forumvraag: Het kattenpoep probleem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^