Wandeltijden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GuusGuus 3 doggies

honden foto van Guus

Guus is een labrador van bijna 1 jaar. 

 

7.45: Als het nog licht is een rondje van 15/20 minuten los in het bos. Als het donker is doen we een rondje door/langs de wijk aan de lijn ook ong. 15 minuten.

 

13.00: 30/45/60 minuten los in het bos. Ligt er helemaal aan of ik er tijd voor heb! In het weekend gaan we graag naar een ander bos met water waar hij kan zwemmen. Of we gaan naar een hondenspeeltuin of soms een doggydate.  Ik denk dat we zo'n 2/3 keer per week iets 'speciaals' doen.

 

17.30: Aan de lijn 15/20 minuten.

 

23.00: Kleine plasronde 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Plasrondjes doen we niet veel, ze gaan zelf hier buiten in het weiland.

Dus ik doe alleen de achterdeur open, en zomers staat ie de hele dag open.

Wel 's ochtends en 's avonds een stukje over de dijk, daar doen ze hun grote behoefte.

 

Freggle is oud, die blijft voornamelijk thuis, soms lopen we een kwartiertje in de omgeving van huis of naar het bos waar hij even kan rondsnuffelen, maar verder scharrelt hij zelf hier buiten op z'n eigen tempo rond in het weiland en bij de bomen.

 

Met Black ga ik elke dag ergens heen om te wandelen, we hebben zo'n 4 a 5 verschillende mooie plekken.

Dan lopen we zo'n uur-anderhalf uur waar hij los kan.

Waarvan 2 x per week met m'n vriendin met haar hond, dan is het alleen maar rennen en stoeien.

En als ik vrij ben gaan we 's ochtends ergens heen, en ga ik eind van de middag nog wel eens met hem naar het water, ballen apporteren uit het water. 

 

Zomers doe ik behendigheid met Black 1 x in de week.

En het jaar rond ook speuren (2x in de maand)

 

Ongeveer 1 x in de week blijven we thuis, dat lijkt me wel goed voor hem.

Dan alleen wat spelen in het weiland, of wat oefenen, zijn vacht borstelen.

 

 

 

 

honden page profiel Anthony & KyoAnthony & Kyo 3 doggies

honden foto van Anthony & Kyo

Rond 12 uur - 30 / 40 min

Rond 19 uur - 30 / 40 min

Rond half 2 uur - 60 / 70 min

 

Als ik ziek ben of wat dan ook is het meestal maar plasrondjes van 5 min.

 

In de lente/zomer (als het niet te warm is) ga ik wel eens naar het bos of strand. (Misschien 1x per 2 a 3 weken.) In de herfst/winter eigenlijk niet omdat de grond vaak modderig is en niet fijn loopt. 

 

Kyo maakt het niet zoveel uit, zolang hij maar bij mij kan zijn vind hij het prima. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Pepijn is een vubara van 6 jaar.    

's Morgens rond 08.00 uur een half uur.honden foto

Om 11.00 uur één uur*

's Middags rond 15.30 uur een half uur.

's Avonds na 20.00 uur een kwartier of een half uur.

 

* Als ik deze wandeling samen met iemand anders maak wordt het wel eens 5 kwartier of 1,5 uur.

Pepijn loopt dagelijks los. Ik kan een wandeling van één uur maken zonder éénmaal over te steken.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Vijf uur: ongeveer een half uurtje a veertig minuten, ik denk ongeveer 2 kilometer maar ik kan slecht schatten, dit rondje gaat altijd in flink tempo op initiatief van Jenna.

Dan in de loop van de ochtend een langere boswandeling, varieert tussen drie kwartier en anderhalf uur. Ik laat hier ook Jenna het tempo bepalen en zij wisselt zeer sterk van tempo, ik denk dat het ongeveer vijf zes kilometer is.

s Middags een plasrondje van ongeveer een kwartiertje, a twintig minuten.

Om half acht s avonds nog een half uurtje ongeveer, meestal kiest ze dan een route door de stad en ga ik het park door en weer terug.

 

Ze kan zelf aangeven of ze in de tuin wil of niet, maar meestal ligt ze gewoon het liefst bij ons.

 

Jenna is een ogar polskimix (vermoed ik) een jachthond die snel is en graag beweegt, maar ook een herplaatser die hondonvriendelijk en heel reaktief is, dus daar moeten de wandelingen dan ook op aangepast worden. De dagindeling is ook niet altijd hetzelfde en in het weekend ook weer anders dan is de boswandeling langer meestal.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Bedankt! Maandag ga ik weer op dieet, en dan begin ik ook meteen actief aan mezelf. Meerdere keren per dag lopen en opbouwen, een revalidatietraject opstarten, dat soort dingen. (En nu ik het hier gezet heb moet ik me er natuurlijk ook aan houden )

Ik loop nu gemiddeld ongeveer 20 minuten over 1km, en dat gaat al niet pijnloos. Het zijn trouwens niet mijn kuitspieren, maar mijn scheen-spieren, foutje van mij.

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Pumba is een Border Collie van een jaar. De tijden wanneer we welke wandeling maken verschillen hier enorm maar over het algemeen wandelen we 3 a 4 keer per dag. 

 

We lopen een plasrondje van een kwartier
Een plasrondje aan de riem van een half uur 
Een grote ronde van 3 kwartier tot uur waar hij los mag (meestal in het bos, anders wandelen we aan de riem naar de sloot en weilanden en mag hij daar los). 
Voor het slapen een kort van plasrondje van 5 tot 15 minuten (ik vind dit rondje verschrikkelijk nu het zo afkoelt 's avonds hihi). 


 

Deze rondjes verspreiden we over de dag. En natuurlijk soms heb ik een dag geen zin, heeft Pumba een zware dag gehad of is het slecht weer en dan korten we de rondjes soms wat in. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Bedankt! Maandag ga ik weer op dieet, en dan begin ik ook meteen actief aan mezelf. Meerdere keren per dag lopen en opbouwen, een revalidatietraject opstarten, dat soort dingen. (En nu ik het hier gezet heb moet ik me er natuurlijk ook aan houden )
Ik loop nu gemiddeld ongeveer 20 minuten over 1km, en dat gaat al niet pijnloos. Het zijn trouwens niet mijn kuitspieren, maar mijn scheen-spieren, foutje van mij. "

 hartstikke goed, een plan van aanpak hebben is de juiste start

 

Succes hou ons op de hoogte

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Hier gaan we gemiddeld 4 keer met de honden uit. 
's ochtends de eerste die op staat na het ontbijt, tussen 6.30 en 8.00 uur. Rond de middag, na het avondeten en voordat ik naar bed ga. 

 

Daarvan is zeker een ronde lang van ongeveer een uur. Soms vaker, en heel soms minder. 

 

Verder doe ik met Puck een keer per week combi-sport en step ik een paar keer per week met haar. Soms is dat ipv de lange wandeling, soms is dat extra. 

 

 

Als je graag een hondje wil maar het lichamelijk niet aan kan om veel en/of lang te wandelen, zou je een rustig ouder hondje kunnen nemen?? Die kunnen prima gelukkig zijn met wat minder beweging dan de meesten honden hier. Zeker als het bijvoorbeeld een asielhondje is wat hele dagen in de kennel zit, die zijn al heel snel tevreden. 

 

In het asiel waar ik stage liep in Spanje zijn wel eens oude maltezertjes binnen gekomen (van een broodfokker weggehaald) die hun hele leven in een bench hebben gezeten. Bij jou wonen zou een paradijs voor ze zijn! 

 

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

" Hier gaan we gemiddeld 4 keer met de honden uit. 's ochtends de eerste die op staat na het ontbijt, tussen 6.30 en 8.00 uur. Rond de middag, na het avondeten en voordat ik naar bed ga. 
 
Daarvan is zeker een ronde lang van ongeveer een uur. Soms vaker, en heel soms minder. 
 
Verder doe ik met Puck een keer per week combi-sport en step ik een paar keer per week met haar. Soms is dat ipv de lange wandeling, soms is dat extra. 
 
 
Als je graag een hondje wil maar het lichamelijk niet aan kan om veel en/of lang te wandelen, zou je een rustig ouder hondje kunnen nemen?? Die kunnen prima gelukkig zijn met wat minder beweging dan de meesten honden hier. Zeker als het bijvoorbeeld een asielhondje is wat hele dagen in de kennel zit, die zijn al heel snel tevreden. 
 
In het asiel waar ik stage liep in Spanje zijn wel eens oude maltezertjes binnen gekomen (van een br00dfokker weggehaald) die hun hele leven in een bench hebben gezeten. Bij jou wonen zou een paradijs voor ze zijn! 
 
  "

 Ik ben overal aan het rondkijken, en ga vooral met mijn gevoel en instinct mee. Ik ben ook niet van plan wat voor hond dan ook te nemen voor ik actief genoeg zijn kan. Mocht dat niet gaan is zoals ik al eerder zei vaak wel een mouw aan te passen, door bv met een fietsmandje ergens heen te gaan ot een stukje te fietsen, dat soort dingen.

 

Maar het valt me al mee hier te lezen dat het dus niet zo is dat er 5x per dag een uur wordt gelopen 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

inderdaad in de asiels zitten soms honden die helemaal niet blij zijn met veel wandelen omdat ze dit niet gewend zijn of te bang zijn, kleine korte saaie rondjes is dan net precies wat ze nodig hebben.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

"  Ik ben overal aan het rondkijken, en ga vooral met mijn gevoel en instinct mee. Ik ben ook niet van plan wat voor hond dan ook te nemen voor ik actief genoeg zijn kan. Mocht dat niet gaan is zoals ik al eerder zei vaak wel een mouw aan te passen, door bv met een fietsmandje ergens heen te gaan ot een stukje te fietsen, dat soort dingen.
 
Maar het valt me al mee hier te lezen dat het dus niet zo is dat er 5x per dag een uur wordt gelopen  "

 Had je gedacht dat mensen hier 5x een uur zouden lopen?  Hou je geen tijd meer over. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Had je gedacht dat mensen hier 5x een uur zouden lopen?  Hou je geen tijd meer over.  "

 



Hahaha, inderdaad!

De meesten hier werken, gaan naar school, dan is er niet eens tijd zo vreselijk veel te wandelen.
Zelfs de mensen die niet meer werken wandelen niet zoveel hoor.

Daarbij zijn er veel honden die ook graag lekker bij de baas op de bank liggen en per dag een lange wandeling van 1 uur meer dan genoeg vinden en daaromheen korte plasrondjes.

Zelf maak ik Puck hier niet eens blij met elke dag 1 uur wandelen... Helaas, want dat was wel wat ik wou toen ik Puck aanschafte.
Maar goed, even goede vriendinnetjes hier.

Verder moet je vooral eerst goed kijken wat jij aan kan. Heb je eenmaal het hoogst haalbare, dan kijken welke hond bij je past. Maar zoals ik las, ben je je erg goed bezig!

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Haha! Vroeger wilde ik altijd een husky, dus op de een of andere manier heeft het zich in mijn achterhoofd genesteld dat het "gewoon" is om meerdere wandelingen van een of meerdere uren te hebben 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Haha! Vroeger wilde ik altijd een husky, dus op de een of andere manier heeft het zich in mijn achterhoofd genesteld dat het "gewoon" is om meerdere wandelingen van een of meerdere uren te hebben  "

 In dat geval zal ik nog even reageren.

 

Ik heb dus een husky.

en we hebben eigenlijk totaal geen ritme .

 

Maar het komt neer op;

s ochtends (tussen 05.30-11.00) 15  min lopen.

s middags 1 of 2x minimaal anderhalf uur naar het bos. Kan ook een wandeling van 4 uur worden.

16.00 vaak nog met vriendjes naar het park +/- 30-45 min.

en s avonds (tussen 18.45-22.30) ff laten plassen. Met 1 min terug.

 

Dan doet ze maandagavond nog gehoorzaamheid en vrijdagmidavond een funcursus.

weekend is leuke dingen doen met vriendjes, dagje strand enzo.

 

Ze kan trouwens wel prima een dag of 3 met minder. En wel zoekspelltjes en hersenspelletjes doen. Of fietsen (a heeft mijn husky daar een hekel aan).

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Omdat het al vroeg donker is gaan we nu als volgt wandelen.

tussen 6 en 8 uur 10 a 15 minuten, een echte plas/poepronde.
Zo snel het licht is (nu dus rond half 9) stappen we in de auto en gaan naar de bossen.
Met regenweer of niemand tegen komen zijn we rond de 30 minuten aan het wandelen (flink doorstappen) maar als hij kan spelen met een van zijn vriendegroephonden dan is een uur niks.

Rond 3 uur gaan we weer met de auto naar de bossen, en geld het zelfde als in de ochtend.

Dan na het eten rond half 7 weer een plas/poep ronde van 10 a 15 minuten.

Om half 11 weer de zelfde ronde 10 a 15 minuten.

We zitten nu op 5 keer.

In de zomer dan ga ik meteen de bossen in dus geen plasronde vooraf.
Dan gaan we ook gerust 3 keer naar de bossen waarvan 1 zwemronde.
Behalve bij echt heet weer, dan gaan we maar 2 keer.
Dat is vroeg en laat.
Dan zit de plasronde van 10 minuten in de middag.
Verder hebben we een grote tuin waar ik lekker kan oefenen en die hij moet delen met de andere dieren die ook los zitten overdag.


honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

En zelfs als.....je bijna niet kan gaan wandelen Michelle, een gezelschapshondje is al blij als hij maar bij zijn baasje kan zijn 

 

Dacht je écht dat al die zgz perfecte baasjes   zó dikijls met hun honden wandelen ...uren ? Maak dat een ander wijs.

Er moet ook gewerkt worden of is iedereen gepensionneerd of in de bijstand ? 

 

Ik denk dat jij heel veel steun en vriendschap gaat hebben van  een hondje, maar neem aub zeker geen werkhond, gewoon een kleine asielhond of klein gezelschapshondje.

 

succes en volhouden met je reva schema ! 

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

" En zelfs als.....je bijna niet kan gaan wandelen Michelle, een gezelschapshondje is al blij als hij maar bij zijn baasje kan zijn 
 
Dacht je écht dat al die zgz perfecte baasjes   zó dikijls met hun honden wandelen ...uren ? Maak dat een ander wijs.
Er moet ook gewerkt worden of is iedereen gepensionneerd of in de bijstand ? 
 
Ik denk dat jij heel veel steun en vriendschap gaat hebben van  een hondje, maar neem aub zeker geen werkhond, gewoon een kleine asielhond of klein gezelschapshondje.
 
succes en volhouden met je reva schema ! 
  "

 Hihi bedankt Anny, ga ik zeker doen. Qua hond ben ik er voorlopig nog niet uit hoor 

Ik ben ook arbeidsongeschikt en dus wel meestal thuis, maar ik ga eerst maar eens even kijken wat ik qua activiteit aan kan en wat er waar aan gedaan kan worden zoals met de spieren in mijn scheenbeen. Maar een echte werklijn hond zal er niet gauw inzitten inderdaad 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Ik kom dagelijks een man in het bos tegen die zijn honden met een scootmobiel uit laat.
Op de heen en terugweg staat er 1 hond op het voetenplateau en 1 in een reismand voorop.
In het bos lopen ze lekker los.
Ik vind ze op Italiaans windhondjes lijken.
De hondjes spelen leuk met onze hond.
Heb je iemand achter de hand die mee kan helpen?
Je hebt er zo veel plezier van dat ik het je zeker kan aanraden mits je aan de behoefte van een hond kan voldoen.
Een hond is super flexibel.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Hihi bedankt Anny, ga ik zeker doen. Qua hond ben ik er voorlopig nog niet uit hoor 
Ik ben ook arbeidsongeschikt en dus wel meestal thuis, maar ik ga eerst maar eens even kijken wat ik qua activiteit aan kan en wat er waar aan gedaan kan worden zoals met de spieren in mijn scheenbeen. Maar een echte werklijn hond zal er niet gauw inzitten inderdaad  "

 

Ik voel de spieren in mn scheenbeen altijd als ik op wintersport ben. Met die zware klossen van schoenen een eind lopen en dan vooral bergopwaarts. 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

"  
Ik voel de spieren in mn scheenbeen altijd als ik op wintersport ben. Met die zware klossen van schoenen een eind lopen en dan vooral bergopwaarts.  "

 Ik ga er zsm mee naar de huisarts, kijken of ik er wat mee kan. De ene keer gaat het pas na een uur mis, de andere keer al na 2 minuten. En de pijn is echt hels 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Ik heb totaal geen vaste tijden wanneer ik wandel. Hangt ook af van hoelaat ik moet gaan werken. En wanneer ik op het werk ben is mijn moeder altijd bij Shadow en laat haar uit. Maar dit is mijn schema.

 

Sóchtens tussen 5 uur en 10 uur het eerste rondje. Altijd ruim 3kwartier / uur. Voor Shadow maakt het niks uit hoelaat. Die slaapt gewoon lekker met mijn uit als ik er niet vroeg uit hoef. 

 

S'middags een uur. Tijd staat niet vast

 

S'avonds een 3 kwartier/uur. Tijd staat niet vast.

 

We gaan wisselend van een paar keer per week naar het bos tot 3 keer per dag naar het bos. Shadow loopt eigenlijk bijna altijd los omdat ik heel landelijk en rustig woon. 

 

En er zijn dagen dan loop ik langer maar natuurlijk ook wel eens minder vanwege het weer

 

We speuren/mantrailing 1x in de week een uur

Anoniem (Gast)

Nou, ik ben nu weer aan het opbouwen met lopen. Wij zijn zojuist verhuisd. Het ging van 5 plas/poep rondjes (5 a 10 minuten) naar ongeveer dit:

 

M'n wekker gaat rond 7 uur. Ze tilt dr kop niet eens op. Wanneer ik thuis ben rond half 10 komt het rustig van dr kussen af. Eerst eten. En dan of plas en poep rondje (5 minuten) of even balletje gooien op het veld in het bos. Dan na het avond eten plas en poep rondje of balletje op het veld in het bos. (Wisselen we om dus). Soms gaan we ook naar een ander veldje waar ze uit zichzelf rondjes blijft rennen tot ze moe is. Half 11 eten en dan nog even plassen.

 

De veldjes duren een kwartier/20 minuten flink rennen. (Met of zonder bal) Maar soms gaan we ook langs de snelweg wandelen of door het bos zelf. Dan wandelen we een half uur. 

 

De bedoeling is toch wel dat we binnenkort 1 keer per dag naar de polder of een ander bos gaan. Zo'n 1,5 uur lopen +  dan nog daarheen lopen (ene half uur, andere uur heen en weer lopen). 

 

Als het aan jou lag dan ging ze 2 keer per dag naar buiten. Ze gaf het nooit aan dat ze naar buiten wou, dus om ongelukjes te voorkomen binnen, hielden we haar nauwlettend in de gaten zonder uit onszelf de riem te pakken. Madam heeft toen pas om 10 uur 's avonds (wel 10 uur 's ochtends laten plassen en poepen) aangegeven dat ze naar buiten wou, en niet eens al trekkend haastig zitten, maar alsnog op de gemak lopen. Raar beest! Ze is trouwens een Australia Shepherd met Golden retriever kruising. Dus ADHD hyper hondje. Maar wel een echte luiaard binnen.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Doordeweeks schema:

 

8:30 uur gaat mijn moeder lopen met de honden, dan loopt ze meestal een kwartiertje/20 minuten.

 

10:45 uur gaat mijn moeder nog even met de honden voordat ze naar haar werk gaat, dan loopt ze meestal 5 minuutjes, puur zodat ze even kunnen plassen en evt. poepen.

 

Het eerst volgende rondje word gedaan door mij of door mijn broer, ligt eraan wie al eerste thuis is van school  

Als mijn broer met de honden gaat lopen, is het maximaal 10 minuten om te plassen en poepen.

Als ik ga lopen verschilt het tussen hoeveel zin en tijd ik heb. Heb ik veel tijd en zin dan lopen we 20 minuten en als ik het druk heb met school of ik heb geen zin (bijv. gevalletje slecht weer ) dan lopen we 5 minuutjes alleen om te plassen.

 

19:00 uur ga ik een avondronde maken met de honden en dan lopen we een uur. Nu is s'avonds weer donker en ik loop altijd over industrie terrein, dus Bruno kan alleen loslopen. Charlie vind ik dan niet meer terug  

 

23:00 uur doet mijn moeder het laatste rondje en die is maximaal 5 minuutjes om snel te plassen en poepen.

 

 

In het weekend hangt het af van hoelaat we opstaan en wie als eerste beneden is, die doet het ochtendrondje.

 

In de middag ga ik vaak lang lopen, 1,5 uur inclusief loslopen.

 

S'avonds dan een kortere ronde van zo'n 20 minuten. En de laatste ronde is dan ook vaak wat later, rond 0:00 of 0:30 uur.

 

 

Ik train op maandag 19:30-20:30 behendigheid met Bruno. Op dinsdag doe ik stepjorging met Charlie. Binnenkort start Charlie met dogfrisbee op donderdag. Zaterdag 10:00 - 11:00 loop ik soms mee in een gehoorzaamheid klas bij een hondenschool hier op het dorp, ligt eraan of ik moet werken of niet of ik kan . Op zondag proberen we een uitje te maken met de honden, naar het bos of strand of een groepswandeling in een leuk gebied!

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Ik ga er zsm mee naar de huisarts, kijken of ik er wat mee kan. De ene keer gaat het pas na een uur mis, de andere keer al na 2 minuten. En de pijn is echt hels  "

 

Da's niet goed denk ik... Inderdaad verstandig dat je er even mee los gaat.

 

Je was hypermobiel zei je? Ik ben dat ook, gelukkig niet in heel erge mate. Maar wel dat ik er last van heb.

 

Blijven bewegen is het allerbeste. Nu vindt ik sport niks meer aan, maar wandel wel graag met puck. Iets wat me nog wel erg leuk leek was steppen, met of zonder hond. Heb t alleen nog niet gedaan. Zo'n step is best duur... :(

 

Hoe komt het dat je arbeidsongeschikt bent dan? Ook door de hypermobiliteit?

Misschien kun je ergens vrijwilligerswerk gaan doen. Koffie schenken in het bejaardenhuis, krant voorlezen daar. Dan heb je wel je werk zeg maar.

Of doe je dat al?

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

"  
Da's niet goed denk ik... Inderdaad verstandig dat je er even mee los gaat.
 
Je was hypermobiel zei je? Ik ben dat ook, gelukkig niet in heel erge mate. Maar wel dat ik er last van heb.
 
Blijven bewegen is het allerbeste. Nu vindt ik sport niks meer aan, maar wandel wel graag met puck. Iets wat me nog wel erg leuk leek was steppen, met of zonder hond. Heb t alleen nog niet gedaan. Zo'n step is best duur... :(
 
Hoe komt het dat je arbeidsongeschikt bent dan? Ook door de hypermobiliteit?
Misschien kun je ergens vrijwilligerswerk gaan doen. Koffie schenken in het bejaardenhuis, krant voorlezen daar. Dan heb je wel je werk zeg maar.
Of doe je dat al? "

Naast de lichamelijke problemen heb ik ook nog wat psychologische problemen, en dat is de voornaamste reden dat ik arbeidsongeschikt ben. Ik woon net 3 weken op mezelf dus nog niet echt tijd gehad dingen op te starten, maar vrijwilligerswerk staat zeker op het lijstje 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ik wandel maar zelden, uitlaten ja, maar wandelen niet echt.
Meestal is dat dan ook gewoon de route naar de paarden (zo'n 1,5km) heen en terug.
Soms eens naar de zee of een wandeling in het bos. Maar soit, dat is dus maar soms., zeker niet wekelijks of zelfs maandelijks.

Ik doe het ook echt niet graag, of het moeten degelijke wandelroutes zijn, à la Ardennen of iets, maar daar zit ik ook maar 1 à 2 keer per jaar :p Dan zijn we wel enkele uren op pad dagelijks.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

07.20 even een klein rondje voor de ochtendplas te lozen.

 

09.00 een lange wandeling van driekwartier/uur.

 

13.00 een wandeling van een halfuur

 

17.00 een wandeling van een halfuur

 

21:30 een wandeling van een kwartier.

 

In t weekend een of twee doggydates van anderhalf a twee uur.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Rond 8 uur 10 minuten plasrondje, rond half 10 een uurtje het bos in, rond half 2 een kwartiertje weg, om half 5 een uurtje naar de speelweide, om 10 uur 's avonds een plasrondje. Dat is het schema op een "normale" dag. 

 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik heb niet echt vaste wandeltijden en het verschilt ook hoeveel ik met ze loop.

 

Sowieso worden ze 4 tot 5 keer per dag uitgelaten.

 

Op dagen dat ik de hele dag moet werken, worden ze 5 keer ongeveer 10 minuten per keer uitgelaten (door mijn moeder). En daarnaast doe ik in de ochtend en in de avond een kwartier tot half uur per keer hersenwerk. 

Dit doe ik ook op dagen dat het heel slecht weer is en ik wel gewoon vrij ben.

 

Op dagen dat ik maar halve dagen moet werken of helemaal vrij ben, word er 3 keer een kort uitgelaten van weer 10 minuten per keer en daarnaast loop ik met met ieder hond apart en dan duurt de wandeling 1 tot 1.5 uur per hond.

Alleen met Lizzy wandel ik nooit lang. Met haar ga ik dan frisbeeen ipv wandelen. Op deze dagen doe ik ook hersenwerk maar dan 1 keer per dag.

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Pup 8 mnd komt niet veel meer aan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^