Meedenken gevraagd voor een probleem met onze Engelse Bulldog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Saskia (Gast)

Dag allen, ik zit met een probleem. Sinds twee dagen valt het me op dat mijn Engelse Bulldog van bijna anderhalf jaar moeite heeft met eten en met name met kauwen. Eerst dacht ik dat het om 'normale' verminderde eetlust ging en vanwege haar behoorlijk gezonde gewicht maakte ik me na één gemiste/geweigerde maaltijd nog geen zorgen.  Vanochtend de tandvlees/lippen controle gedaan op bleekheid en ben me toen rot geschrokken.  Ze had van pup af aan een kleine onderbeet, maar nu is de bovenkaak meer dan 5 centimeter naar achter 'geschoven' ten opzichte van de onderkaak en dit was een paar dagen gelden echt nog niet zo. Meteen een spoedafspraak bij de dierenarts gemaakt. Die heeft geen breuk of iets dergelijks op de tast kunnen constateren maar constateerde wel vreemd, afwijkend en dwangmatig gedrag.  Nu zit ik weer thuis met een hond die epilepsiemedicijnen voorgeschreven heeft gekregen om een hersentumor uit te kunnen sluiten. Maar het probleem met de kaak is niet opgelost.  Ik moet haar maar kleine hoeveelheden en droogvoer met wat blikvoer mengen.  Wie heeft enig idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn? Ik let ontzettend goed op mijn honden en zit er altijd bovenop maar de oorzaak hiervan kan ik niet herleiden.  Ik kan slechts gokken naar de oorzaak dat ze tijdens het stoeien met onze andere pup een trauma heeft opgelopen in de vorm van een breuk in de neus/bovenkaak of dat ze dit heeft opgelopen tijdens een van haar gewoonlijke dwangneuroses.  Heeft iemand advies?             

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Kan er dan geen foto gemaakt worden van de kop, om breuken uit te sluiten?

Wat voor gewoonlijke dwangneurose's heeft je hond dan?

Is je hond verder dan wel altijd helemaal gezond geweest?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Foto's maken zou ik zeker ook laten doen.

En: laat je hond zo snel mogelijk onderzoeken op tetanus. Dat is een hele nare ziekte die helaas nog steeds voorkomt en die o.a.een zg ' kaakklem' geeft. Dan wordt de kaak dus als het ware spastisch uit vorm getrokken.....

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Is ze recent loops geweest? Onze hond ging problemen met eten geven door schijnzwangerschap. Als ze recent loops is geweest zou je dat misschien kunnen laten checken.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Betreft de onderkaak. Er zal gekeken moeten worden of de onderbeet echt erger is geworden en of dit het eten belemmerd.

 

Laat ze zien dat ze wil eten? 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

" Foto's maken zou ik zeker ook laten doen.
En: laat je hond zo snel mogelijk onderzoeken op tetanus. Dat is een hele nare ziekte die helaas nog steeds voorkomt en die o.a.een zg ' kaakklem' geeft. Dan wordt de kaak dus als het ware spastisch uit vorm getrokken.....
  "

 Is niet eens zo'n rare gedachte. Zoek of er ergens een klein wondje te vinden is, kan ook in de bek zijn.

Omdat dit al een paar dagen speelt zou de hond dan nu wel ook wat stijve gewrichten, of andere signalen, moeten hebben.

De meeste dierenartsen herkennen de symptomen niet, omdat ze het nooit meegemaakt hebben.

Anoniem (Gast)

Dokter Strikkers in Sleewijk is een zeer deskundig arts op het gebied van doggen, misschien daar eens op consult gaan?

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Sorry, anoniem was ik, vergeten in te loggen..

 

Saskia (Gast)

Dank jullie wel voor het meedenken. Ik zal nog even wat specifieker zijn over wat mijn hond eigenlijk allemaal mankeert. Ze pas 1 jaar en drie maanden. Ze is doof, heeft een hardnekkige pollenallergie en ze is daardoor bijna helemaal kaal geweest. Met de juiste medicatie ben ik daar na bijna zes maanden vanaf. Verder heeft ze chronische ontstoken tenen. Voedselallergie en het allerbelangrijkste ze vertoont vreemd gedrag. 

Hapt naar niets, loopt denkbeeldige schaduwen achterna, blaft voortdurend daarbij en bonkt met haar kop tegen muren. Vanwege haar doofheid kan ik haar niet vermanend aanspreken door gebruik te maken van mijn stem maar moet ik via een aanraking contact zoeken en het gedrag doorbreken. Dan bijt ze me, tot bloedens toe.

Ik heb nog een pup in huis en daar stoeit ze uiteraard mee. Vanwege de scherpe puppytanden loopt ze hierbij wondjes op. Tetanus heb ik dus, na een reactie op mijn vraagal dit forum, meteen doorgebeld als optie naar mijn DA. 

Het ergste is gewoon het dwangmatige gedrag waarbij ze zichzelf verwondt, het blaffen en het bijten.

Om haar te beschermen tegen zichzelf gaat ze drie keer per dag een uurtje in haar bench en ze slaapt daar ook de laatste paar dagen.

Als ik dit niet doe loopt ze vanaf het moment dat ze wakker is, rond 6.00, totdat ze instort, meestal rond 23.30, onafgebroken te rennen, blaffen en bijten. 

Een gedragsproblemen is echt uitgesloten. Er zit echt een oorzaak van binnen in haar koppetje. De plotselinge gedragsverandering, de kaak, ogen die roder worden en gaan uitpuilen en uiteraard in oorspelbaar gedrag en moeite met eten.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Oh dat is nogal heftig allemaal.

Heb je nog wel contact met de fokker van de hond?

Het lijkt me dat als je een pup krijgt met zoveel problemen, de fokker wel op de hoogte moet zijn?

Die is ook verantwoordelijk dat je een gezonde pup koopt en is ook aansprakelijk als dit niet zo is.

 

Het lijkt inderdaad alsof er ook in de hersenen iets niet goed zit?

Is ze al wel eens volledig gescand of zo?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Saskia,

 

Wat een enorm probleem. Er moet ook iets mis zijn in de hersenen van je bulldog; waardoor deze ernstige neurologische verschijnselen zijn ontstaan. De juiste behandelaar zou een veterinair specialist zijn.

 

Heeft jullie dierenarts wel goed kunnen onderzoeken; bek open en in mond en keel gekeken? Als dat niet kan dan moet ze onder narcose nagekeken worden en dat zou ik door een specialist laten doen. Anders moet ze misschien 2 x onder narcose en bij jullie DA en uiteindelijk ook bij een specialist.

 

Jullie dierenarts had jullie direct en met spoed - i.v.m. de ernst van de problemen - naar een specialist moeten doorverwijzen. Je zou daarvoor terecht kunnen o.a. bij de universiteitskliniek in Utrecht, of bij de specialistische kliniek in Wageningen "Wagenrenk". Het is heel goed mogelijk dat er wordt voorgesteld om een MRI te laten maken. In de Wagenrenk hebben ze geen MRI apparaat.

 

Wat de doofheid betreft; dit is vaak erfelijk. Volgens het fokreglement van de rasvereniging, mag er niet gefokt worden met honden, die aan één of beide oren doof zijn.

http://www.ebcn.nl/fokreglement.html

Het is nu niet zo op zijn plaats; misschien voor later als de urgentie voorbij is; ik zou commando's met gebaren aanleren, als je haar niet mag aanraken.

 

Hoe reageert de fokker van je hond op deze trieste toestand van een hond, die hij/zij op de wereld heeft gezet?

 

Hebben ouders en nestgenootjes van jouw hond ook verschijnselen? Het is belangrijk via dierenarts of specialist te weten te komen of dit erfelijk is. Per 29 december 2014 is er een wet van kracht, dat fokkers aansprakelijk zijn voor erfelijke aandoeningen, tenzij fokkers kunnen tonen dat ze er alles aan gedaan hebben om dit te voorkomen bijv. door testen van beide ouders.

Heel veel sterkte.

 

 

 

 

Saskia (Gast)

Dag Silvia,

De DA wil me de kosten van een MRI-scan besparen om met behulp van medicatie epilepsie uit te kunnen sluiten als veroorzaker van dit alles.

Ik heb nu voor 4 weken medicatie gekregen. Als het gedrag door epilepsie veroorzaakt wordt zou ik na drie weken een significante gedragsverandering kunnen zien. Als dit niet het geval mocht zijn dan hebben we alle andere oorzaken dan een tumor kunnen uitsluiten. 

Contact met de fokker is er wel maar dat verloopt moeizaam omdat ze heeft toegezegd in het contract dat als er erfelijke aandoeningen zoals doofheid zouden optreden, wat dus het geval is, ik in ieder geval de helft van het aankoopbedrag gerestitueerd zou krijgen. Keer op keer worden er uitvluchten verzonnen. 

Het geld kan me gestolen worden, het gaat mij immhet welzijn van mijn hond en eventuele toekomstige pups. Ik heb dus melding gedaan bij de vereniging waarbij de zegt aangesloten te zijn.

 

 

Saskia (Gast)

Dag Loesje,

ontzettend bedankt voor het meedenken! Wat fijn om te mogen ervaren dat er gelukkig nog zoveel betrokken mensen bestaan. 

Ik heb volgende week een afspraak staan in Sleewijk bij een kliniek die gespecialiseerd is in Engelse Bulldogs.

Wat betreft de commando's, ze beheerst alle commando's op basis van handgebaren. Maar als de in zo'n 'toeval/trance' situatie zit, heeft ze geen benul van haar omgeving en dan is aanraken echt even de enige optie om haar uit de situatie te halen. 

Ik heb het de fokker uiteraard gemeld en vanwege het uitblijven van actie of reactie ook melding hiervan gedaan bij de rasvereniging.

honden page profiel ElianeEliane

Een schrijnende situatie zo te lezen. En is er echt wel sprake van OCD. 

Ik zou hier toch een specialist op gebied van neurologie raadplegen.

Geruime tijd terug kwam dit onderwerp ook op FB onder de aandacht.

Hoofdbonken

Ik wens je alvast veel succes

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Saskia,

Fijn dat je volgende week al een afspraak hebt.

 

Heel goed dat je al melding bij de rasvereniging hebt gedaan.; zeker omdat de fokker nauwelijks of niet reageert. Mochten er nog meer erfelijke aandoeningen, behalve de doofheid gevonden worden; laat het dan weten, dan kan ik je een eindje op weg helpen om de fokker aansprakelijk te stellen.

 

Doe voorzichtig; er mogen geen ongelukken gebeuren.

 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Wat een heftig verhaal.

Lijkt me inderdaad moeilijk om haar te bereiken in zo'n "aanval"..

Is niet te doen, lijkt mij... Hopen dat er snel een diagnose komt en je hondje geholpen kan worden met medicatie of andere behandeling..

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Wat vreselijk allemaal wat je hond moet meemaken. Hopelijk komen ze er snel achter wat het is en kunnen ze er iets aan doen. Heel veel sterkte!

Volgende forumvraag: boebel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^