Pfff wat een pech

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kim (Gast)

Even van mij afschrijven hoor.... Wij hebben een pup van 4 maanden. Gaat enorm goed met de opvoeding en zijn er heel blij mee. Alleen wat we ons niet gerealiseerd hadden is dat je ook medisch er de nodige stres van kan hebben. Een greep uit de afgelopen 2 maanden. Kwam binnen met puppyschurft, gelukkig snel verholpen met stronghold. Had een wespensteek in z'n pootje. Gelukkig geen allergische reactie maar was wel even schrikken. Had een afgebroken hoektandje, zenuw was gaan ontsteken en tandje moest onder narcose getrokken worden. Erg verkouden geweest, enorme snottebellen en verstopte neus. Aan de zoutoplossing om de neus te spoelen dan maar. En nu is hij alweer ruim een week aan de diarree. Gaan straks maar weer naar de dierenarts om z'n ontlasting te laten onderzoeken. Durf ook bijna de dierenarts niet meer te bellen. Daar heb je die mensen ook weer ..... Is dit allemaal gewoon pech of gaan we niet goed met onze pup om? We wonen inderdaad wel in een hondenrijk gebied, hij komt dus veel in contact met andere honden. Maar om dit nu te gaan mijden .... Verder krijgt hij 3x per dag Hill's puppy large breed, waar hij het goed op doet. Zit mooi in z'n vacht, eet het goed, en is lekker actief zoals een pup hoort te zijn. We hebben een vast ritme in de dag, 4x per dag uitlaten en tussendoor nog in de tuin, veel slapen/rusten en doen regelmatig wat in het kader van de socialisatie. Iemand tips, of is dit echt stomme pech en gaat het hopelijk vanaf nu beter ... ?  

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja je hebt wat pech, puppyschurf...komt uit het nest, licht de fokker in of heb je dat al gedaan, kan ze misschien toch wat bijdragen in de kosten van de dierenarts, inmiddels vier maanden, afgebroken hoektand, te wild gespeeld of ? snotneus kan altijd, en een steek van een wesp is pech, je pupje heeft nog geen goede weerstand, dat bouwt je pup wel op hoor.....mooi in de vacht, eet goed, is speels, niet te veel zorgen maken, alleen de diaree is niet leuk, je kan wat daarvan in een potje doen, mee nemen en de dierenarts het even na laten kijken....

Kim (Gast)

Hoi Willemijn, puppyschurft kwam inderdaad uit het nest. De fokker heeft zelf ook een pup gehouden en daar was het ook geconstateerd. Het gaat dan ook niet zozeer om de kosten het is meer de zorgen die ik er steeds om heb en natuurlijk het extra werk. Niet erg want onze pup kan er ook niks aan doen maar merk dat ik nu met al het gekwakkel wel klaar ben.... :-).

Kim (Gast)

Het afgebroken hoektandje is denk ik inderdaad door ergens in blijven hangen gebeurd. Hij was een enorm fanatieke bijter in de eerste weken, ook bijvoorbeeld in je broek of in de riem. Het gebeurde weleens dat als je voorbij liep hij in je broekspijp ging hangen of je veters. Kan hierdoor misschien gebeurd zijn ... Het spelen hebben we altijd voorzichtig gedaan. Vooral niet teveel kracht zetten. Maar helaas toch gebeurd.

Anoniem (Gast)

Mag ik toch hopen dat de pup verzekerd is.

dat scheelt al wel een beetje stress.

Kim (Gast)

Nee we hebben er bewust voor gekozen om onze hond niet te verzekeren. We hebben zelf een buffer mocht er iets ernstigs gebeuren en voor deze kleine dingen is het sowieso geen probleem. De voorwaarden van de verzekeringen zijn zo beperkend en ik vind het ook niks dat ik meteen 4 jaar verplicht wordt een verzekering af te nemen. Onze dierenarts raden het aan als dit kan het zelf op te vangen. Dit is vaak de snelste en goedkoopste oplossing.

Volgende forumvraag: Gezwollen kaak en oog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^