Hondenkleding wel of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

"  Jouw honden hebben toch wel een flinke vacht, wat kan je doen om sneller je honden na een regenbui droog te krijgen, een goeie hondenzeem gebruiken, echt je honden zijn dan zo droog. "

 Ja ze hebben een flinke vacht, maar die krijg je ook niet helemaal droog en blijft soms lang nat. Ik reis altijd met de ov en het is meestal niet zo dat we instappen, uitstappen en thuis zijn. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Je ze hebben een flinke vacht, maar die krijg je ook niet helemaal droog en blijft soms lang nat. Ik reis altijd met de ov en het is meestal niet zo dat we instappen, uitstappen en thuis zijn.  "

 Vandaar een hondenzeem....geloof me, daar krijg je je honden heel goed droog mee, ook handig om mee te nemen, zeem in een plastic zakje in je tas....

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

"  Vandaar een hondenzeem....geloof me, daar krijg je je honden heel goed droog mee, ook handig om mee te nemen, zeem in een plastic zakje in je tas.... "

 Die hebben we al, maar je krijgt het echt niet helemaal droog

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

"vaak zie ik en lees ik dat honden lekker bijna in de kachel zitten, of onder een dekentje liggen in huis......een hond krijgt zo ook geen onderwol en zal het buiten niet aangenaam vinden, zet de kachel lager en houdt de hond zoveel mogelijk in een koele ruimte...dan is er geen kleding nodig. "

 

Je denkt echt te veel van uit je eigen honden Willemijn, dat is niet helemaal fair. Als ik hier mijn kachel op 15 graden zet heb ik de ganse dag 2 honden die niks anders doen dan onder de dekens van mijn bed liggen, dat is voor hun ook niet leuk. Een onderwol zullen ze hoe dan ook niet spontaan gaan groeien, zit niet in de genen, dan geef ik alsnog de voorkeur om gewoon een dekje aan te doen buiten dan dat ik ze ga afdwingen om zich aan te passen aan lagere temperaturen. 

 

Snap sowieso het probleem dan ook niet met jasjes, is toch een mooie oplossing... Beter in elk geval dan je kachel maar laag zetten.

 

Daarbij heb ik zelf ook echt geen zin om in een huis te zitten van 15 graden... Ik ben zelf ook een enorme kou kleun, haha... Zo hond, zo baasje zeggen ze dan 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Vind soms dat er nog wel moeilijk over gedaan wordt..

Als je hond nou een hekel aan zon jas heeft, oke.

Maar als het hem niks uitmaakt waarom dan niet? 

 

Hier als het koud is een jasje op de fiets aan. 

Als het heel hard regent een regendekje op.

 

Ik vind ze bloot prachtig maar zon jasje staat ook af en toe wel heel leuk 

 

En het maakt mijn honden niks uit. Chewy wordt zelfs helemaal gek als hij zijn jas ziet want dat betekent op de fiets!!

 

En met kerst krijgen ze 10 minuten een kerstpakkie aan voor op de foto  hartstikke leuk.

 

honden page profiel Anthony & KyoAnthony & Kyo 3 doggies

honden foto van Anthony & Kyo

Hier heeft Kyo ook een jas, hij vind het niet erg, het functioneert vooral als regen jas, maar ook als het koud is of als we op de fiets zitten.

 

Ik heb zelf ook niet zo op hondenkleding, maar  als ik zie dat Kyo (als hij hem aan heeft) gelijk naar buiten loopt i.p.v. twijfelend in de deuropening blijft staan. Dan ben ik blij dat ik het heb gekocht.

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik begrijp zelf ook niet zo het probleem met kleding. Natuurlijk zijn er mensen die daarin overdrijven (zoals je met alles hebt), maar als het gewoon praktisch is, waarom dan niet? Zolang het hondje zelf er geen last van heeft natuurlijk

 

Zelf heb ik een oud, klein maltezertje met dun en weinig haar. Door allerlei medische problemen is ze ook nog eens graatmager. Zij heeft het gewoon ontzettend snel koud. Nu zet ik voor haar de kachel een beetje hoger zodat ze het niet koud heeft in huis, maar in het begin van de herfst toen het even wat kouder was, stond de kachel nog niet op en heb ik haar zelfs in huis soms een truitje aan gedaan. Ze heeft daar zelf absoluut geen problemen mee. Ook als we buiten gaan, krijgt ze een truitje of een jasje aan. Dat is voor haar veel fijner. 

 

Ons ander hondje heeft dan weer een ontzettend gemakkelijke vacht. Regen valt er zo af als ze zich eens uitschudt en ze heeft het nooit koud. Bij haar doe ik dan ook nooit kleding aan, omdat ik haar mooier vind zonder kleertjes en ik er dan ook geen geld aan ga uitgeven. 

 

Maar ik heb er absoluut geen problemen mee bij hondjes die dit nodig hebben of waarbij het zelfs maar een klein beetje comfortabeler is. En zelfs bij mensen die dit af en toe doen voor eens een evenement ofzo heb ik daar helemaal geen problemen mee, zolang de hond dat ook niet heeft. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  Daar hoor je mij toch niet over, een jaar lang in de kou zetten !!! Dat raad ik niemand aan, heb aangegeven dat er honden zijn die dicht op de kachel liggen of onder een dekentje liggen...zeker zijn er honden die geen onderwol hebben, deze kan je ook binnenshuis wat koeler laten liggen zodat de overgang van binnen naar buiten niet te groot is. "

 Ik ga zelf niet in de kou zitten om het wat koeler te maken voor de hond, en dan nog, zijn vacht is een podenco vacht, die is voor warme landen kort en glad zodat ze goed door de woestijn bosjes kunnen rennen.

Hij gaat nooit een dikke vacht krijgen.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Naaltje, mijn windhond, MOET een jasje als het koud is, want zij heeft geen ondervacht. Ik heb ook de gewone, neutrale jasjes, in fleece voor thuis en gewoon bruin, en een dikke winterjas met nepbont aan de binnenkant (ook effen bruin), voor als het echt heel erg koud is.

 

Ik vind een jasje niet storen, zelfs niet met eentje een leuke tekst erop, of zo'n stoere kabeltrui of zo vind ik ook niet misstaan. Ik heb wel een groot probleem met de 'tuttebellen-Paris Hilton- toestanden'. Een hond hoort geen broek, rok of t-shirt te dragen. Maar een jasje omdat het koud is, ja hoor, waarom niet?

Het is nog maar de vraag of je hondje het leuk zal vinden. Mijn windhond draagt een pull of een jas heel erg tegen haar zin. Ik val ze er dan ook niet mee lastig als het maar voor even is dat we naar buiten gaan. Bij wandelingen of als ze mee naar de jumping gaat, dan moet ze wel een jas aan.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ja voordat ik een jas vond die leer zat, was wel even zoeken, een soort van dekje zit het beste, hij kan gewoon goed bewegen.

Snachts heeft hij een fleecedekje aan, want hij slaapt in een koude slaapkamer, een Pyama dus hahaha.

Hij had het altijd koud, dus dekentje er op, maar als hij zich omdraaide lag hij bloot, en dan maakte hij mij echt wakker om weer dat dekentje op zich te krijgen, dus we hebben zelf een pyama gemaakt voor hem.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" ja voordat ik een jas vond die leer zat, was wel even zoeken, een soort van dekje zit het beste, hij kan gewoon goed bewegen.
Snachts heeft hij een fleecedekje aan, want hij slaapt in een koude slaapkamer, een Pyama dus hahaha.
Hij had het altijd koud, dus dekentje er op, maar als hij zich omdraaide lag hij bloot, en dan maakte hij mij echt wakker om weer dat dekentje op zich te krijgen, dus we hebben zelf een pyama gemaakt voor hem. "

 Dat is schattig en lief van jullie 

Hier slapen ze allebij bij ons onder de dekens lekker warm voor ons allemaal 

 

honden page profiel Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly 3 doggies

honden foto van Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly

Gewoon doen wat je zelf wilt!

Mijn Boomer hondje krijgt alleen een jasje aan als ze net van de trimmer komt of als het heel koud is buiten mijn Chihuahua daar in tegen draagt nu met de harde wind al een jasje omdat hij buiten normaal nooit staat te bibberen en nu regelmatig wel vandaar zijn jasje. Ik ben meestal ook niet echt van de jasjes vandaar dat de mijne het alleen dragen met koud weer.

Maar als jij vind dat Kenzo een jasje nodig heeft koop je toch lekker een jasje al is het maar dat je het in huis hebt, nou weet ik verder niet hoelang je je hondje hebt en hoe oud die is. 

 

Wel een schatje zeg 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Ik lees hier dat sommige mensen denken dat de binnentemperatuur veel uitmaakt, maar mijn ervaring hiermee is, dat het niks uitmaakt. Voor mijn Naaltje, windhond dus, staat de verwarming nu al op, dag en nacht op 20 graden. De andere honden, Duitse dog kruising en Beagle en de twee Jack Russels zitten dus ook de hele dag in minstens 20 graden. Toch is er maar eentje die het koud heeft buiten, en dat is de windhond met haar enkele, dunne vacht en dun velletje. De anderen schijnen nooit kou te hebben.

Dus vraag ik me eigenlijk af of de binnentemperatuur er eigenlijk wel toe doet. Mijn dobermann meisje, die nu enkele jaren dood is, had het ook snel koud. Ze kroop zelfs op een kussen tegen de verwarming aan! Terwijl haar broer, die bij een vriendin woonde, het eigenlijk nooit koud had.

Als de houtkachel brandt, en wij het zelf ook bijna te warm in huis vinden, dan gaat de dog af en toe op de koude vloer liggen om af te koelen, maar verder ligt iedereen knus, dicht bij elkaar op de bank bij zowat elke temperatuur.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Nahla en Niké hebben ook geen ondervacht.  Ze dragen toch nooit jasjes.  Ze bibberen ook niet zolang ze maar in beweging blijven.

 

Mijn DA heeft gezegd dat, zolang de hond in beweging blijft, een jas niet nodig is.

Ik weet niet hoe het met jou gesteld is, maar ik blijf niet stilstaan als ik in de winter met de honden wandel, zie er geen noodzaak toe.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Een klein hondje zit dichter bij de grond en zal dus meer warmte verliezen, zeker als het gras nat is

 

Voor Kenzo zou ik nog even wachten met een jasje, hij heeft nu nog zijn puppyvacht, zijn volwassenvacht zal ook iets anders zijn

Nu loop je als het goed is toch maar kleine stukjes. Dus gewoon lekker wandelen, sta je te lang stil dan zou ik hem even optillen (vooral als het gras nat is enzo)

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Nahla en Niké hebben ook geen ondervacht.  Ze dragen toch nooit jasjes.  Ze bibberen ook niet zolang ze maar in beweging blijven.
 
Mijn DA heeft gezegd dat, zolang de hond in beweging blijft, een jas niet nodig is.
Ik weet niet hoe het met jou gesteld is, maar ik blijf niet stilstaan als ik in de winter met de honden wandel, zie er geen noodzaak toe. "

 Hangt ook helemaal van de hond af, mijn hond is 13 en die loopt niet meer te rennen, ik schreef al eerder al ze heel actief zijn dan krijgen ze het niet snel koud, maar mijn hond wandelt gewoon, nog niet kreupel of zo, maar rennen, nee, dat doet hij niet vaak.

Ik zeg kijk gewoon naar je hond, elke hond is anders, elke korthaar heeft niet dezelfde vacht, sommige kortharen hebben een dikkere vacht dan andere kortharen.

Vind je hond een jas fijn, prima toch, ik zie mijn hond ook gewoon liever bloot, maar ja, een bibberende hond die zelfs onderkoeld raakt is heel vervelend.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"  Ik ga zelf niet in de kou zitten om het wat koeler te maken voor de hond, en dan nog, zijn vacht is een podenco vacht, die is voor warme landen kort en glad zodat ze goed door de woestijn bosjes kunnen rennen.
Hij gaat nooit een dikke vacht krijgen. "

 Helemaal mee eens,ik ben een koud kleum....niks zo ongezellig als een koud huis.

Vigo is een zonaanbidder hij komt niet uit Spanje maar uit een land waar het altijd regent en zoals de engelsen haat hij regen en gaat hij altijd liggen waar het zonnetje schijnt.

 

Wil nog even iets aanvullen. Martine het probleem met Vigo is dat hij niet overal kan loslopen en ook als ik flink doorstap als het vriest en sneeuwt dan is die beweging onvoldoende voor hem om warm te krijgen.

Loopt hij los dan is er niks aan de hand.

 

honden page profiel Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina* 3 doggies

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

Ik vond honden kleding ook vreselijk... maar nu ben ik van mening dat als het functioneel is, dat het dan wel kan...
Niet zoals de meeste die hun Chi zelfs in de zomer een truitje aandoen...

Dempsey (langharige Maltezer x Shih Tzu) heeft zijn lange vacht ter bescherming tegen de koude...
Hij krijgt enkel een jasje aan als het sneeuwt, zodat de sneeuw niet in zijn vacht begint te plakken...

Taiko (Maltezer x Yorkshire Terriër) wordt om medische redenen kort geschoren...
Hij krijgt dus wel een jasje aan als hij net getrimd is en het heel koud is of als het vriest of rond het vriespunt is...

Roula (korthaar Chihuahua) krijgt ook enkel een jasje aan rond het vriespunt of als het vriest...

Romi (x Chihuahua) net hetzelfde als Roula...
En Judy (dwerg poedel) hetzelfde als Dempsey...

Hoe meer je een jasje aan doet... Hoe sneller ze koud zullen krijgen ;-)
Bij gewoon koud weer dan ;-)

Pim (Gast)

Wij hebben een boxer pup van 4 maanden. Gisteren door de regen en kou gewandeld. Tsja uitlaten moet echt ook met rot weer. Vindt hij niks aan en heb het idee dat hij vandaag ook een beetje verkouden is... loopneus. DA al gebeld en die geeft aan dat we het even moeten aankijken zolang hij actief blijft en gewoon eet en drinkt. Gaat als het goed is vanzelf over... hopen we dan maar en goed in de gaten houden. Maar kan het inderdaad te koud zijn in dit regenachtige weer voor een boxer pup van 4 maanden dat we een dekentje om moeten doen....? Ben hier helemaal niet van en heb dit ook nooit gehoord of gelezen.... 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Je denkt echt te veel van uit je eigen honden Willemijn, dat is niet helemaal fair. Als ik hier mijn kachel op 15 graden zet heb ik de ganse dag 2 honden die niks anders doen dan onder de dekens van mijn bed liggen, dat is voor hun ook niet leuk. Een onderwol zullen ze hoe dan ook niet spontaan gaan groeien, zit niet in de genen, dan geef ik alsnog de voorkeur om gewoon een dekje aan te doen buiten dan dat ik ze ga afdwingen om zich aan te passen aan lagere temperaturen. 
 
Snap sowieso het probleem dan ook niet met jasjes, is toch een mooie oplossing... Beter in elk geval dan je kachel maar laag zetten.
 
Daarbij heb ik zelf ook echt geen zin om in een huis te zitten van 15 graden... Ik ben zelf ook een enorme kou kleun, haha... Zo hond, zo baasje zeggen ze dan  "

 Je hebt het uit het verband gehaald, temperatuur wat lager, wil niet zeggen naar 15 graden dat schrijf ik niet.....ik heb het over een temperatuur van 22 graden, ga je naar 20 dat scheelt alweer...nergens heb ik neergezet, 15 graden....... 15 graden is voor de meeste mensen toch ook te koud.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wil toch even zeggen hier, ik heb niets tegen hondenkleding, niets.....als men de honden aankleed, moet een ieder dat zelf weten......ik heb al aangegeven dat ik makkelijk praten heb, ik heb twee beren, dat ik volgens sommigen niet fair bent is niet zo...kijk de berichtjes maar na......als men een hond warme kleding aandoet, moet men echt zelf weten, geef alleen wat raad meer niet...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wij hebben een boxer pup van 4 maanden. Gisteren door de regen en kou gewandeld. Tsja uitlaten moet echt ook met rot weer. Vindt hij niks aan en heb het idee dat hij vandaag ook een beetje verkouden is... loopneus. DA al gebeld en die geeft aan dat we het even moeten aankijken zolang hij actief blijft en gewoon eet en drinkt. Gaat als het goed is vanzelf over... hopen we dan maar en goed in de gaten houden. Maar kan het inderdaad te koud zijn in dit regenachtige weer voor een boxer pup van 4 maanden dat we een dekentje om moeten doen....? Ben hier helemaal niet van en heb dit ook nooit gehoord of gelezen....  "

 Wil er toch op reageren......niet te warm liggen bij de kachel en dan zo naar buiten met de hond, de overgang is dan groot, maar als je hond goed beweegt....en eigenlijk is het toch nog niet zo koud nu buiten ? 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  Je hebt het uit het verband gehaald, temperatuur wat lager, wil niet zeggen naar 15 graden dat schrijf ik niet.....ik heb het over een temperatuur van 22 graden, ga je naar 20 dat scheelt alweer...nergens heb ik neergezet, 15 graden....... 15 graden is voor de meeste mensen toch ook te koud. "

 Wie stookt er dan op 22 graden?, en dan nog zou het niet uitmaken voor Faro, die zoekt zelfs in de zomer de warme plekken op.

Ik heb mijn kachel meestal op 20 staan.

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Bobby moet ook om medische redenen kort gehouden worden in de winter. Dus als ik hem geschoren heb krijgt ie altijd een jas of trui aan. Hij vind dit helemaal niet erg en loopt er goed mee. Binnen is ie naakt maar buiten een jas. Als we gaan rennen bij de maas heeft ie ook niks aan maar de wandeling s'avonds is toch echt te koud. 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Ik heb altijd gezegt dat ik me hond nooit kleren aan zou trekken. Maar twijfel nu toch.. als ik kenzo buiten zet loopt die best te rillen het kan angst zijn maar als hij angstig is trilt die anders dan buiten. Ik denk dus dat die het koud heeft. "

 gewoon een jas aandoen, en kijken of hij zich dan beter voelt

 

... we hebben het hier over een vlinderhond pup he. natuurlijk hebben die het koud met dit weer

 

wel zo'n waterdichte jas, want anders werkt het averechts

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Ik vind dat je dat als baasje lekker zelf moet weten, zolang je maar rekening houdt met je hond. Vind jij een jasje prachtig staan en is het niet perse nodig, maar vindt je hond het afschuwelijk om zoiets aan te hebben, doe het dan niet. Vind je hond het prima of heeft hij het anders te koud, doe het dan wel zou ik zeggen.

 

Ik vind stoere jasjes, bodywarmers of schattige truien echt geweldig bij een hond haha (zolang de hond er geen last van heeft/het niet erg vindt). Ik zou willen dat die van mij een jasje nodig had, konden we lekker shoppen. Zo'n stoere van hurtta of ruffwear ofzo. Denk dat ik de kachel op 30 graden ga zetten zodat het nodig is, thanks voor de tips 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

" Denk dat ik de kachel op 30 graden ga zetten zodat het nodig is, thanks voor de tips  "

 

Hahaha 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

" Ik vind dat je dat als baasje lekker zelf moet weten, zolang je maar rekening houdt met je hond. Vind jij een jasje prachtig staan en is het niet perse nodig, maar vindt je hond het afschuwelijk om zoiets aan te hebben, doe het dan niet. Vind je hond het prima of heeft hij het anders te koud, doe het dan wel zou ik zeggen.
 
Ik vind stoere jasjes, bodywarmers of schattige truien echt geweldig bij een hond haha (zolang de hond er geen last van heeft/het niet erg vindt). Ik zou willen dat die van mij een jasje nodig had, konden we lekker shoppen. Zo'n stoere van hurtta of ruffwear ofzo. Denk dat ik de kachel op 30 graden ga zetten zodat het nodig is, thanks voor de tips  "

 Ik heb die hurtta jassen voor mijn borders.

Ze trainen omste beurt. Dus kia 1e uur flyball monza 2e uur.

Kia moet dan terwijl ze net gesport heeft in de kennel wachten. 

Dan krijgt ze zo'n jas aan.

Dus ga sporten met je hond dan kun je zo'n jas halen...

Lijkt mij goedkoper dan de kachel op 30 graden.. hihi

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

"  Ik heb die hurtta jassen voor mijn borders.
Ze trainen omste beurt. Dus kia 1e uur flyball monza 2e uur.
Kia moet dan terwijl ze net gesport heeft in de kennel wachten. 
Dan krijgt ze zo'n jas aan.
Dus ga sporten met je hond dan kun je zo'n jas halen...
Lijkt mij goedkoper dan de kachel op 30 graden.. hihi "

 Hihi ja hij is bijna 1 jaar, dus nu nog te jong om echt te sporten. Maar als hij wat ouder is gaan we zeker sporten!Meteen een excuus om een jasje te kopen ghehe 

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

@lisa dankjewel <3 ik twijfel heel erg of ik het nou wel of niet moet doenn.. kenzo is 9 weken en morgen is die een week bij me ;-)

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Voor het eerst loops?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^