Seizoenentopic......heerlijk seizoen...de HERFST.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel boos geworden tijdens de wandeling in de blauwe stad, na een rustige wandeling kom ik met mijn beren aan de lijn bij de haven aan, staan er op dertig meter afstand twee mannen en een vrouw met twee honden...een jack en een terrier....ze zagen mij aankomen, en allebei de honden kwamen op ons afgestormd......wist me even geen raad, twee beren, een van 65 kilo en een van 75 kilo, ben voor ze gaan staan  en geroepen ...weg wezen, de drie mensen stonden zich gek te lachen....de terrier kwam terug en beet de beren, ik kon geen kant op, wat ik nimmer zal doen is een andere hond slaan of erger, heb de terrier een rot schop gegeven en de riem erover gehaald....kon de beren houden, raar maar waar....een man kwam aanhollen en vaarde tegen mij uit.....ik was zo boos over hun gedrag dat ik hem vertelde, gauw je honden weghalen hier of ik bel direct de politie, jouw honden bijten mijn honden....gebelgd nam die de ene hond mee en de jack liep ook mee, er kon geen sorry af niets, ik een kleine vrouw met twee grote honden .......en dan nog commentaar ook hebben op mijn gedrag.....als ik mijn honden losgelaten had wat dan ? ......vanochtend nog een grapje gemaakt bij bodypump, dat ik me sterker voelde en zeker mijn twee beren kon houden, 

honden page profiel DeniseDenise 3 doggies

honden foto van Denise

"  Ik heb het blad niet, agressief gedrag ? Dat herken ik niet bij geeneen van mijn beren.... "

 neehoor, dat is een ander artikel in het blad. staat toevallig bij de foto op. Waar ik op doelde was de mooie foto van de Newfoundlander in het water. In het blad staan 5 bladzijdes vol over de geschiedenis van de Newfoundlander. Als ik het blad uit heb wil ik hem je wel toesturen als je er belang bij hebt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jullie hebben het overeen hondenblad, heb ik niet, agressief gedrag ? Ik ga naar een  fokker  en bekijk de karakters van de ouder honden, niet altijd is de reu aanwezig maar daar kan jewel achterkomen wat het karakter van de vaderhond is, is het karakter okee, dan als de pups er zijn ga ik regelmatig kijken hoe ook het karakter van de mams is met pups en karakter van de pups zijn.....en als de pup bij mij is , is opvoeding een groot iets wat karaktervorming betreft, heb al 35 jaar newfoundlanders en nog nimmer een agressieve newfoundlander er tussen gehad.....

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Vreselijk irritant is dat Willemijn

Hier ging ik laatst helemaal aan de kant staan met Gijs, liet Gijs zitten, laten ze dat hondje al blaffend aan de flexi alsnog naar ons rennen... dan denk ik echt heb je een plaat voor je kop of die je nou zo dom??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  neehoor, dat is een ander artikel in het blad. staat toevallig bij de foto op. Waar ik op doelde was de mooie foto van de Newfoundlander in het water. In het blad staan 5 bladzijdes vol over de geschiedenis van de Newfoundlander. Als ik het blad uit heb wil ik hem je wel toesturen als je er belang bij hebt. "

 Ooooooooooooo, ik ben  weer veels te hard van stapel gelopen, hahahaha...dacht echt dat het voor de newfoundlander gold, en ja heel graag als je het blad uit hebt en kan missen......en tuurlijk is er zeker weten agressie bij de newfoundlander maar dan is de hond of verwaarloosd of mishandeld, het zijn goedmoedige honden, zacht van karakter, geen aanvallend ras, eerder wat te zacht....dat heb ik vanmiddag ook mee gemaakt, ze bijten niet eens terug, en mijn beren zijn al eens aangevallen door twee andere honden, en daar kwamen ze er niet zo mooi van af....vaak is de tegenpartij die of de benen neemt of geen enkele verantwoording neemt....en ik zal ze niet allemaal overeen kam gooien, maar nu toch weer dat er geen sorry afkan, en ze staan te lachen dat hun honden twee grote honden durven aanvallen, sorry, dan maar even zelf die van zich afbijt.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Willemijn dat agressief gedrag gaat over een ánder artikel wat ook in het blad staat! Los van de newfoundlander  

daar heb ik ook nog nooit een agressieve van gezien

 

Sint bernard wel eens dacht ik dacht hmm.. niet echt agressief maar ook niet echt super.. is dat toeval (meerdere keren meegemaakt) of ligt dat aan de baas of ras?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Vreselijk irritant is dat Willemijn
Hier ging ik laatst helemaal aan de kant staan met Gijs, liet Gijs zitten, laten ze dat hondje al blaffend aan de flexi alsnog naar ons rennen... dan denk ik echt heb je een plaat voor je kop of die je nou zo dom?? "

 Ik zal een hond niet gauw wat doen, naar de terrier die beet echt Ogin, en aangezien de drie mensen zich er niets van aan trokken heb ik flink uitgehaald, en ja toen kwam er een van hun naar me toe, verontwaardigd.....politie wilde ik echt bellen hoor, en hij had echt de mindere  geweest...zijn hond beet mijn Ogin, en mijn honden zaten vast.....en het was op zeker 30 meter afstand dat de honden losgelaten werden, wie niet wil horen moet maar voelen, ook al ben ik niet groot, ik laat door niemand meer mijn honden bijten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Heel boos geworden tijdens de wandeling in de blauwe stad, na een rustige wandeling kom ik met mijn beren aan de lijn bij de haven aan, staan er op dertig meter afstand twee mannen en een vrouw met twee honden...een jack en een terrier....ze zagen mij aankomen, en allebei de honden kwamen op ons afgestormd......wist me even geen raad, twee beren, een van 65 kilo en een van 75 kilo, ben voor ze gaan staan  en geroepen ...weg wezen, de drie mensen stonden zich gek te lachen....de terrier kwam terug en beet de beren, ik kon geen kant op, wat ik nimmer zal doen is een andere hond slaan of erger, heb de terrier een rot schop gegeven en de riem erover gehaald....kon de beren houden, raar maar waar....een man kwam aanhollen en vaarde tegen mij uit.....ik was zo boos over hun gedrag dat ik hem vertelde, gauw je honden weghalen hier of ik bel direct de politie, jouw honden bijten mijn honden....gebelgd nam die de ene hond mee en de jack liep ook mee, er kon geen sorry af niets, ik een kleine vrouw met twee grote honden .......en dan nog commentaar ook hebben op mijn gedrag.....als ik mijn honden losgelaten had wat dan ? ......vanochtend nog een grapje gemaakt bij bodypump, dat ik me sterker voelde en zeker mijn twee beren kon houden,  "

 

Ooh Willemijn toch, ik snap echt je reactie hoor. Vind het goed van je wat je hebt gedaan. Als een hond mijn hond zou bijten, hoe groot of klein dan ook, zeker weten dat er gedonder op de vlonder komt hoor!

 

Gelukkig heb je 2 honden die rustig zijn en niet bang of agressief of wat dan ook.

 

Die mensen, tja... die zijn gewoon niet slimmer. Helaas, maar je hebt ze er rondlopen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

"  Ik zal een hond niet gauw wat doen, naar de terrier die beet echt Ogin, en aangezien de drie mensen zich er niets van aan trokken heb ik flink uitgehaald, en ja toen kwam er een van hun naar me toe, verontwaardigd.....politie wilde ik echt bellen hoor, en hij had echt de mindere  geweest...zijn hond beet mijn Ogin, en mijn honden zaten vast.....en het was op zeker 30 meter afstand dat de honden losgelaten werden, wie niet wil horen moet maar voelen, ook al ben ik niet groot, ik laat door niemand meer mijn honden bijten. "

 Helemaal met je eens hoor

 

Alleen bijt Gijs gelukkig wél van zich af en rent de andere hond dan snel weg, haha

dan roep ik vaak nog erachteraan goed gedaan jongen  

Die man heeft nu eindelijk begrepen dat hij zijn irritante hondje niet naar Gijs moet laten gaan (die loopt overal los..)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ach weetje je hebt altijd de kans dat twee honden elkaar niet kunnen liggen, dan kan gebeuren

maar die mensen die hun hond zomaar overal op af laten stormen terwijl je duidelijk laat weten dat je daar niet van gediend bent....... plak ze achter het behang om het zo maar te zeggen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Helaas mijn twee beren zijn niet zo, zou het ook wel eens willen....bams gebeten toendertijd in haar beiden konen, ze stond in het water, ogin een gat in haar oor, de beiden mannenvan de twee honden vluchten weg met de auto, kon niet eens het kenteken noteren.....van bams waren de kosten 100 euro, voor Ogin ben ik verzekerd, maar moest gehecht worden, allebei antibiotica en hydrocortiderm, en voor ogin 20 % zelf betalen, politie had de honden in beslag genomen, deze honden zeker, vandaar dat de mannen direct weg gingen in een sneltreinvaart...voortaan sla ik er op los...Ogin was nog maar net bij me, niets aanovergehouden gelukkig maar dan nog, altijd een rot situatie...en ja wie niet wil luisteren moet maar voelen, als eerste instantie joeg ik de hond weg, maar kwam steeds terug en beet een paar keer naar ogin, ogin heeft een dikke vacht, gelukkig, vandaar dat ik uithaalde....ze hadden niet moeten staan lachen, dan was dit niet gebeurd.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Willemijn, ik had eigenlijk alsnog een melding gemaakt bij de politie. De volgende keer wordt er een ander hond(je) gebeten. Dan staan ze in ieder geval al geregistreerd.

honden page profiel DeniseDenise 3 doggies

honden foto van Denise

Wat een vervelend voorval Willemijn. Wat ontzettend knap dat jouw honden zo rustig blijven in een situatie zoals deze. Wat Ruby ook al zegt, wel een melding maken bij de politie.

 

Wij hebben ook al vaak genoeg in zo'n situatie gezeten. Hier ook een goedzak die zich laat bijten en niks maar dan ook niks, zelfs geen grom, terug doet. 1x gebeten door een kleine zwart hond in zijn hals, hond stormde in 1 streep op Duco af en hing in zijn nek. Bleek een hond te zijn van een cliënt van een zorgboerderij en doe hond deed dat vaker. Rekenig van de DA ingeleverd bij de zorgboerderij en netjes betaald. Wel direct een melding gemaakt bij de boswachter (was in een losloopgebied) want dit hondje had al meerdere honden beschadigd. Hond mag daar niet meer los, is die wel los mogen ze daar niet meer komen.

Daarna is Duco in dat zelfde bos gebeten door ook een jack russel. Stormde op hem af en de eerste keer had Duco een bijtwond in zijn poot. De tweede keer dat het gebeurde in zijn neus. Ook melding gemaakt en hetzelfde verhaal als van de zorgboerderij.

 

Fijn dat Ogin er niks aan over heeft gehouden! Was ze ook geschrokken of schudde ze het makkelijk van zich af?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Toendertijd gilde ze als een mager speenvarken, tja een gat in de oor en een aanval....heb haar tot de orde toen geroepen, nu.......allebei bleven rustig, zelfs wanneer de terrier ogin beet, bams deed woef, en ja ik heb de hond een optater gegeven, eerst geprobeerd de hond weg te jagen maar ze kwamen terug allebei, en de terrier beet ogin, tja als de hond niet wil luisteren, dan moet tie maarvoelen, het is in zo,n situatie niet nadenken maar handelen, ik sta met twee beren in mijn handen, en heb alleen nog mijn voeten ter beschikking, en de riem van bams daar heb ik de hond mee geslagen, terwijl bams de riem omhad....het gaat zo snel......je handelt omdat je niet die ellende weer wilt meemaken van de dierenarts.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het klinkt misschien wat raar, maar newfoundlanders zijn zelden stresvol, zijn in alles heel lakoniek.....als er een voorval is dan gaan ze daar rustig mee om, alleen als de baas de hond mishandelt of verwaarloosd kan er een stressituatie voordoen, maar het ras is zo rustig.....en ze zagen dat ik hun verdedigde.....destijds zaten ze in bet water, waar ik niet bij was...was er wel, maar de honden vielen mijn honden in het water aan, die kwamen uit een auto gerend........nu was ik bij mijn honden, en ja de eerste klap is een daalder waard, dat bleek want de eigenaar die eerst zo stond te lachen kwam direct toen ik de hond van mijn honden af..schopte.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En voor mezelf is het ook heel naar hoor.....een hond schoppen en de riem er over heen..niemand wil dat....als de mijnheer direct er aan was gelopen dan had de hond geen optater van me gehad, maar ze stonden te lachen, en de hond kwam terug in een aanval, als een hond niet wordt gecorrigeerd krijgt tie nog meer moed....en ja de hond liep tegen mij op, jammer dan.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Nala en Simba kunnen ook keffend zijn tegen andere honden.

Heb een grote persoonlijke ruimte.

Ik loop liever een eind om om dat te voorkomen.

Vind het zelf erg vervelend als ze dat doen.

 

Het ergste vind ik voor jou dat de mensen er naar keken en niks deden

 

Hoe Simba zo is geworden.

Als pup zijn we met een wandeling mee geweest die vanuit Hp was geregeld.

Op een losloopstuk hebben 2 grote honden achter Simba aan gezeten.

Simba helemaal in paniek.

En de bazen van die honden stonden erbij en keken ernaar.

honden page profiel DeniseDenise 3 doggies

honden foto van Denise

Snap je heel goed Willemijn. Je hebt gehandeld zoals jij op dat moment nodig vond en dat is dan toch goed. En inderdaad een hond schoppen doe je liever niet, maar wat moest je anders? Nooit leuk als je hond(en) aangevallen worden. Schrijf het maar van je af hier en rustig aan.

 

Geef Ogin en Bamse maar een dikke knufel van mij!

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Wat naar willemijn. Ongelooflijk dat er mensen zijn die daar dan om staan te lachen. Nu moet je het zelf oplossen. Terwijl als ze zelf actie hadden ondernomen had het zo niet hoeven lopen. 

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

Goed gehandeld hoor Willemijn! Het kon immers niet anders.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Bah Willemijn, wat een verhaal 

Ik begrijp zo'n mensen niet. Zal niet de eerste keer zijn dat die honden zoiets doen........dat voorkom je dan toch.

 

Alleen had ik  die riem en die voet ook nog even langs het lachende baasje laten gaan. Bij de hond kon je niet anders maar......de baas had het verdient !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Geef de beren een knuffel van mij voor de schrik......oh ja, jij ook eentje.

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Je hebt echt goed gehandeld Willemijn mensen moeten hun honden behouden je doet het niet graag een hond schoppen niet leuk maar het kon niet anders knuffel van ons 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nala en Simba kunnen ook keffend zijn tegen andere honden.
Heb een grote persoonlijke ruimte.
Ik loop liever een eind om om dat te voorkomen.
Vind het zelf erg vervelend als ze dat doen.
 
Het ergste vind ik voor jou dat de mensen er naar keken en niks deden
 
Hoe Simba zo is geworden.
Als pup zijn we met een wandeling mee geweest die vanuit Hp was geregeld.
Op een losloopstuk hebben 2 grote honden achter Simba aan gezeten.
Simba helemaal in paniek.
En de bazen van die honden stonden erbij en keken ernaar. "

 Ik vind het niet zo erg als er honden naar mijn beren komen, maar dit was anders, deze hond hing in mijn hond, en beet, een heel ander verhaal, als er een kleine hond keffend aan komt rennen en op afstand blijft , moet ik ook wel moeite doen om mijn beren te houden, maar als ze geen kwaad in de zin hebben , niet erg, maar deze hond hing in Ogin, wat mij zo kwaad maakte waren de mensen die zich gek lachten dat twee kleine honden twee grote aan vielen, echt als eerste instantie joeg ik met mijn stem de honden weg, maar als ze dan gesteund worden door de bazen zijn ze verder gegaan...tja dan bescherm ik mijn honden hoor...mijn honden vielen niet uit ondanks de terier hing.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wat naar willemijn. Ongelooflijk dat er mensen zijn die daar dan om staan te lachen. Nu moet je het zelf oplossen. Terwijl als ze zelf actie hadden ondernomen had het zo niet hoeven lopen.  "

 Juist......als ze de honden hadden tegen gehouden en hun stem hadden laten horen was er niet aangevallen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bah Willemijn, wat een verhaal 
Ik begrijp zo'n mensen niet. Zal niet de eerste keer zijn dat die honden zoiets doen........dat voorkom je dan toch.
 
Alleen had ik  die riem en die voet ook nog even langs het lachende baasje laten gaan. Bij de hond kon je niet anders maar......de baas had het verdient !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Geef de beren een knuffel van mij voor de schrik......oh ja, jij ook eentje. "

 Het gaat heel snel, gek ik heb de honden vast gehouden en niet losgelaten, en niet gelijk fysiek opgetreden, ze konden aan mijn stem horen dat het menis was, en nog bleven ze daar staan....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En het gekke is.....nadat de mijnheer zijn honden ophaalde, ben ik nog even blijven staan, en gezegd...sorry.....maar dat ik ook niet anders kon, en dat de hond echt doorging met bijten, ze reageerde niet, .........enne ik heb een getuige, helaas die kon niets doen die verstijfde, zag wat er gebeurde, en vroeg zelfs of die een van mijn honden wilde vasthouden, was niet nodig ik kon ze houden, bams gaat er niet op af, maar Ogin  die nog jong is......

honden page profiel Anthony & KyoAnthony & Kyo 3 doggies

honden foto van Anthony & Kyo

De luiste hond van hp? kreeg niet eens de kans om het tuig uit te doen na het wandelen, of meneer lag alweer te slapen  die grapjas.

Heb trouwens een nieuw tuig en jas besteld, want Kyo is een beetje (boel) aangekomen(is niet erg) (het tuig wat hij aan heeft past nauwelijks). Maar het komt hopelijk morgen binnen. 

honden page profiel JazzebellJazzebell 3 doggies

honden foto van Jazzebell

Heftig Willemijn! Wat een onnozele mensen heb je toch he...
Voel je vooral niet schuldig hoor, die hond heeft er vast niks aan overgehouden, op enkel de schrik na. Zo jammer dat het zo ver had moeten komen terwijl dat helemaal niet nodig had hoeven zijn....
Maar jij kon niet anders, hun hadden wel een keuze zodat dit voorkomen had kunnen worden.
Domme domme mensen en dan nog zo achterlijk staan lachen erom... Nee, daar kan ik met mijn hoofd ook niet bij.. Ik had hetzelfde gedaan hoor!

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Willemijn, Minion was ook een keer gerend naar een Newfoundlander.

Hij ging rondjes rennen en blaffen, en ik probeerde hem uit alle macht weg te jagen, want was als de dood dat die hond hem zou bijten en het hinderlijk was voor die mevrouw die haar hond stevig vast moest houden.

Want die ging terug blaffen naar Minion wat ook logisch is van die hond.

Maar dat ze bij jou gewoon gingen lachen en aanmoedigen snap ik echt niet, ik zou me doodschamen als Minion zoiets zou doen.

Ik had die Terrier ook een trap gegeven, omdat je toch je hond moet beschermen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn, Minion was ook een keer gerend naar een Newfoundlander.
Hij ging rondjes rennen en blaffen, en ik probeerde hem uit alle macht weg te jagen, want was als de dood dat die hond hem zou bijten en het hinderlijk was voor die mevrouw die haar hond stevig vast moest houden.
Want die ging terug blaffen naar Minion wat ook logisch is van die hond.
Maar dat ze bij jou gewoon gingen lachen en aanmoedigen snap ik echt niet, ik zou me doodschamen als Minion zoiets zou doen.
Ik had die Terrier ook een trap gegeven, omdat je toch je hond moet beschermen. "

 Ik zie snel genoeg of een hond bijt of niet, de jack kwam ook mee doen, maar die beet niet, die heeft ook geen klap gehad, het was de terrier die de honden beet, en nee ze hebben geen beet over gehouden, daar was ik het voor, de terrier hing in ogin, die heeft een dikke vacht....en als men direct ingrijpt is er niets aan de hand, ogin is ook al eens losgeschoten en naar een hond gerend, jonge hond wil spelen, en ik ben er gelijk op af gerend, excuus aangeboden, en echt dan doet men niet moeilijk...ook bams is al een  paar x naar een visser gelopen, lekker ruikend naar vis die mannen, ik grijp gelijk in, men wordt dan niet boos, dit was echt anders...

pagina 29 van 60 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 2930 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
Volgende forumvraag: Paracord ervaringen??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^