zielige pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HenrikeHenrike

Hallo,

onze pup is op het moment erg zielig. We komen net bij de huisarts vandaan. Ze heeft dunnere ontlasting, kwijlt veel en plast veel. De eerste 2 komen van het wisselen van de tanden. De da ziet dat er veel missen en dat veel dik is.

Voor het vele plassen heeft ze antibiotica gekregen, ze heeft een blaasontsteking. Hoe lang duurt het voordat de antibiotica aanslaat? Heb het idee dat ze ook met haar kruis over het gras "schuurt". Kan het jeuken?

Ik hoor het graag.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Anaalklieren die verstopt zitten veroorzaken de jeuk. als haar ontlasting weer hard is zou dit weg moeten trekken. Als het nog lang bijft moet je die uit laten knijpen bij de dierenarts.

 

Antibiotica slaat aan zodra het in het bloed opgenomen is. Zeker bij blaas ontsteking is het belangrijk de kuur volledig af te maken . 

 

Je kan een rubber botje in de vriezer stoppen en die aan haar geven tegen de zwelling en pijn aan haar tandvlees. De kou stilt de pijn een beetje. 

honden page profiel HenrikeHenrike

Hallo, ze schuift plat op haar buik, niet met haar kontje.

Ik hoop dat ze minder hoeft te plassen, dan slaapt ze ook weer. Ze is erg moe.

We hebben van het weekend een oud washandje natgemaakt en in de vriezer gedaan. Daar wilde ze heel even aan kauwen verder niet.

Hopen dat de antibiotica snel zijn werk doet. We hebben voor 10 dagen gekregen. Vanavond met het eten de eerste 0,75 pil.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Je kan ook even een warme kruik bij haar neerleggen . Kou op haar buik is niet bevorderlijk voor de blaasontsteking. probeer te voorkomen dat ze plat op haar buik gaat schuiven.

Ze zal het ongetwijfeld met een rede doen .Maar this niet handig dat ze dat doet. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Hallo, ze schuift plat op haar buik, niet met haar kontje.
Ik hoop dat ze minder hoeft te plassen, dan slaapt ze ook weer. Ze is erg moe.
We hebben van het weekend een oud washandje natgemaakt en in de vriezer gedaan. Daar wilde ze heel even aan kauwen verder niet.
Hopen dat de antibiotica snel zijn werk doet. We hebben voor 10 dagen gekregen. Vanavond met het eten de eerste 0,75 pil. "

 Mijn ervaring is dat de antibiotica binnen een paar dagen werkt :) Even geduld dus.

 

Een washandje is niet echt stevig dus minder lekker om op te kauwen. Tijdens het wisselen gaven wij van die witte kauwbotten. 

Wij legde kleine rolletjes van gedroogde witte runderhuid even in de vriezer voordat we het gaven. Dat hielp bij hem erg. Je kan ook een rubbere speeltje gebruiken. Ook zijn er speciale speeltjes te koop speciaal om te koelen.

 

Hopelijk voelt je pup zich snel beter :)

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Heeft de pup geen eczeem bij vagina? Ziet er dan ontstoken uit, kan ook in de huidplooien naast de vagina zitten. Sommige teefjes plassen heel laag en dan ketst de urine terug wat dus op lange termijn gaat ontsteken. Je ziet dat ze dan op de buik schuren en vaak kleine beetjes plassen. Eczeem uit zich door zwarte plekken op het haarloze gedeelte van de buik. Je kan het oplossen door na elke plas met water en een washandje het te wassen of sudocreme te gebruiken.

honden page profiel ElianeEliane

Over welk ras van pup gaat het?

honden page profiel HenrikeHenrike

Hallo, die witte botten om op te kauwen krijgt ze al. Ze kijkt er alleen niet naar om momenteel. Zal wel te zeer doen.

Het is labradorpup. Ik ga haar eens proberen te wassen, misschien helpt het.

Ik ga eens kijken naar die speciale speeltjes om te koelen. Bedankt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De antibiotica helpt razendsnel, binnen een dag zal je al resultaat zien...goed de kuur afmaken, na de antibiotica, nog even de urine opvangen en laten nakijken bij je dierenarts voor alle zekerheid......bij de dierenwinkel heb je kleine bullepezen, daar zijn pups dol op, je kan zo,n stokje vasthouden voor je pup, en lekker laten kauwen erop.

Volgende forumvraag: enquete trimsalon
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^