Welke Supplementen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Hoi allemaal,

 

ik vroeg mij af wie welke supplementen geeft en waarom? Ik geef zeewier, knoflook, kokosolie en zalmolie zomaar. Ik vroeg me af of dat wel nodig is :-)

 

Ik ben benieuwd! 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik geef alleen veendrenkstof, dit omdat Puck veel gras eet en veel poep van konijnen. Ook heeft ze wel eens last van de maag. Dit helpt er goed voor.

Verder geef ik niks aan extra's aan Puck. Ze eet kvv en soms nrv daar doet ze 't goed op.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik geef glucosamine, chondroitine, msm, doils joint voor haar gewrichten (ed,hd en artrose). 

 

En nu bach bloesems om haar geestelijk wat te ondersteunen. 

En een homeopathisch middeltje voor de darmen en aloe vera. 

 

Maar wat was jouw idee bij de supplementen die jij geeft dan? 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Ollie krijgt glucosamine, chondroitine, msm en calcium/magnesium voor haar gewrichten. Ook zijn we van plan Veendrenkstof te gaan geven ter ondersteuning van haar huid, vacht en darmen. Oh en elke dag schapenvet met knoflook. Ook voor haar vacht en tegen de vlooien en teken. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Op het moment krijgt Jenna krillolie, enzymen, en brooddrank (soort kefirachtig drankje) spirulina en chlorella en astaxanthin.

Dit omdat ze aanleg heeft voor allergieen ter ondersteuning van het immuunsysteem dat in de zomer (pollen) en najaar (mijten) hard moet werken.

Ze barft en eet sinds kort ook 1 dag in de week veganistisch. Als onderdeel van haar normale eten horen ook knoflook, curcuma, zeewier, verse en gedroogde kruiden, fruit en groentes, granen, peulvruchten, maar dat is dus in haar geval niet als supplement bedoeld meer een onderdeel van haar dieet.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Op het moment krijgt Jenna krillolie, enzymen, en brooddrank (soort kefirachtig drankje) spirulina en chlorella en astaxanthin.
Dit omdat ze aanleg heeft voor allergieen ter ondersteuning van het immuunsysteem dat in de zomer (pollen) en najaar (mijten) hard moet werken.
Ze barft en eet sinds kort ook 1 dag in de week veganistisch. Als onderdeel van haar normale eten horen ook knoflook, curcuma, zeewier, verse en gedroogde kruiden, fruit en groentes, granen, peulvruchten, maar dat is dus in haar geval niet als supplement bedoeld meer een onderdeel van haar dieet. "

 Wat grappig dat jij bewust granen toevoegt. 

Veel mensen doen juist alles om een graanvrije brok te vinden.

 

Wat doet zeewier?

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

 Maar wat was jouw idee bij de supplementen die jij geeft dan?  "

Kokosolie en zalmolie voor de huid, vacht. Knoflook voor ongediertje. Zeewier ook voor vacht.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Wat grappig dat jij bewust granen toevoegt. 
Veel mensen doen juist alles om een graanvrije brok te vinden.
 
Wat doet zeewier? "

 ja wel biologische granen als rijst, spelt,  boekweit en haver of quinoa (wat geen graan is eigenlijk) ik denk dat in kleine hoeveelheden dit toch wel iets toevoegd. Ze heeft net een portie speltmacaroni met broccoli, koriander en zeewier op

 

Zeewier is vol vitamines en mineralen, het zou ook eiwit bevatten. Dus dat leek me ook wel een goede toevoeging aan het menu af en toe.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Hier krijgt onze Abby nu sinds ongeveer 1 á 1,5 jaar Glucosamine ivm stijve gewrichten en sinds deze zomer daarnaast ook Vitamine-B, L-Carnitine en Co-enzym Q10 wat is voorgeschreven door een neuroloog voor haar epileptische aanvallen.
De andere meiden hier in huis krijgen geen supplementen al geef ik ze tijdens bepaalde periodes wel eens af en toe wat middeltjes die vlooien en teken op afstand zou moeten houden (maar dat is dan meer lavendel spray en knoflook bonbons e.d.).

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Allemaal inderdaad om een bepaalde reden hé! Ik geef het dus zonder reden  Knoflook is wel fijn om weten dat het de vlooien op afstand kan houden. Eén van onze honden heeft een ietwat drogere huid waarvoor de kokosolie of zalmolie ook goed is. Ik geef het dan aan iedereen  Kwaad kan het niet, maar ik denk dat ik het niet meer ga geven als het niet nodig is  

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik geef niks extra, alleen graanvrije brokken.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Wij smeren onze hairless Chinese Naakthond ook regelmatig in met bodylotion en oliën dus dat doen we ook nog wel daarnaast overigens. Maar goed dat komt omdat dit ras natuurlijk een hele andere verzorging nodig heeft dan de gemiddelde hond. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Allemaal inderdaad om een bepaalde reden hé! Ik geef het dus zonder reden  Knoflook is wel fijn om weten dat het de vlooien op afstand kan houden. Eén van onze honden heeft een ietwat drogere huid waarvoor de kokosolie of zalmolie ook goed is. Ik geef het dan aan iedereen  Kwaad kan het niet, maar ik denk dat ik het niet meer ga geven als het niet nodig is   "

 ik denk dat het toch voor de andere hondjes ook wel wat toevoegd hoor. Ik zou de zalmolie vervangen door een goede visolie bijv. van Doils dat is gemaakt van diepzeevis en gereinigd van zware metalen.

 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

"  ik denk dat het toch voor de andere hondjes ook wel wat toevoegd hoor. Ik zou de zalmolie vervangen door een goede visolie bijv. van Doils dat is gemaakt van diepzeevis en gereinigd van zware metalen.
  "

Er is me verteld geweest dat het beste is om omega 3 te geven aan je hond, geen omega 6. Klopt dit? Andere dingetjes mag ik gewoon blijven geven voor de "leut"? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja hoor in zeewier zitten veel vitaminen en mineralen,  en kokosolie is een goed vet, dus alleen maar goed om te geven.

 

In zalmolie zit omega 3 en 6, in doils alleen 3. Omega 6 schijnen ze al genoeg binnen te krijgen met het voer.

 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik geef nu gelatinaat van primeval, veendrenkstof, b12 en schapenvet/knoflook bonbons en af en toe wat wilde zalmolie. 

 

De gelatinaat geef ik preventief op aanraden van onze dierenarts omdat Kaylo wat gek en zwaar gebouwd is. De veendrenkstof kreeg hij ivm een lage weerstand maar heb ook het idee dat hij er minder kattenpoep van is gaan eten en een zwartere vacht krijgt. B12 geef ik nu omdat hij eerdere tekorten hierop had en het erg goed doet op een pilletje per dag. De knoflook bonbons natuurlijk tegen vlooien en teken 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ze krijgen de flexi life supplementen. De "gewone" honden de gold, de oude hond de platinum versie (wegens pijnklachten).
Daarnaast schapenvet.

Volgende forumvraag: Last van diarree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^