Jeuk, korsten en haaruitval.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Na veel tobben, toch even een topic gemaakt.   Joy heeft nu sinds een week overal jeuk. Letterlijk overal. Overal waar je haar aait, geniet ze mateloos. Ze heeft in haar puppentijd (4 maanden oud) een allergie reactie  (zag er heel anders uit dan wat ze nu heeft) gehad aan de binnenkant van de achterpoten. Toen stopte we steeds het krabben, omdat ze zich helemaal open krabte. Dit heeft ze zo letterlijk opgevat, dat ze nooit meer krabt in ons bijzijn. Met resultaat, een 'mooi' tapijt op het laminaat als we opstaan 's ochtends. Maar waar ze het precies uittrekt, kan ik niet 123 zeggen. Ze heeft wel een kale plek naast haar anus en een paar zwarte korstjes boven haar anus. Maar daar groeien witte haren, en niet de zwarte die we vinden. Haar buik, van onderste tepel tot halverwege haar borst, zit onder de zwarte stippen, korstjes. Maar dus geen idee of ze hier jeuk aan heeft. Lijkt mij wel hoor. Wel likt ze veel aan haar (voor) poten. Nu is joy een kruising Golden x Aussie, dus op bepaalde plekken lang/dik haar. Ons buurhondje, buitenlander, heeft op dezelfde plekken lang/dik haar en heeft ook kale plekken en overal jeuk. Is dit 'gewoon' de ondervacht die kriebelt, of zijn het 2 dingen (ondervacht en mogelijk allergie) of misschien een mijt/schimmel? Overigens geen vlooien, teken of ander voer/snoepjes. Ook niks buiten gegeten, op rare plekken geweest, op gemaaid gras of iets in die trant.  Omdat ze er dus in ons bijzijn geen last van heeft en ik dus niet weet waar ze de haren eruit trekt, weet ik niet hoever haar iets irriteert. Momenteel doe ik er calendulazalf op. Maar veel aandacht heeft ze daar ook niet voor.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik zou haar even wassen met een goede shampoo die zacht is voor haar huid. En dan ook echt overal goed in zepen. En heel goed uitspoelen.

Als dat helpt en ze heen jeuk meer heeft houd het in dat er ergens een malloot iets buiten gestrooid heeft. Wellicht jeukpoeder O.i
D

Anoniem (Gast)

Zie dus net dat ik niet ingelogd ben.. Maargoed.

 

 Helaas is het wel een vlooien allergie. Pff. Zojuist weer in gesmeerd, zie ik er 2 lopen. Katten nergens last van, meteen helemaal afgekamt. Maar niks meer kunnen vinden dan die 2. Wel heel raar dat ze er nu zo heftig op reageert. Ze zakte helemaal door dr achter poten heen met gewoon kammen. Meteen pipet in dr nek en morgen het huis aanpakken. Loop er dus al een week overheen te kijken... Katten hebben 0,0. Overigens geen eitjes tegen gekomen. Dus of het echt al een week het probleem is..?

Weet heel misschien iemand of honden jeuk kunnen krijgen van verf? Las op internet een soort gelijk korstjes/jeuk topic, en toen werd er gevraagd of er net geverfd was. Aangezien dat niet zo was, weet ik de aanleiding van de vraag niet. Maar er hangt hier in de flat een gigantische verflucht, al een paar dagen, maar niemand heeft geverft en niks is geverft.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik wilde net vragen of die zwarte stipjes geen vlooien waren, maar ja dus. Ik had er deze week bij Finley ook 1 gevonden, met dit weer gaat t lekker snel.

 

Ik denk dat honden net als mensen ook wel last van verf kunnen hebben, maar de vlooien zullen meer een probleem zijn denk ik. 

 

Sterkte hoor.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Tja bij een vlooien allergie kan 1 enkele beet al de trigger zijn helaas.

 

Voor deze honden hadden we een mops Miley met een vreselijke vlooien allergie.

 

Ik zou echt ff naar de DA gaan voor wat medicatie tegen de jeuk.  

 

Vaak is dat pipetje niet genoeg. Op ten duur wel natuurlijk.. Maar de allergische reactie op de vlo is daar mee niet behandelt.

En jeuk is zoo naar!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

He wat naar, vraag eens bij je dierenarts naar stronghold, vlooien heeft je hond en is niet nodig, en behandel met een goede omgevings spray je huis, veilg voor de omgeving sectolin, veilig voor mens en dier....dan is het snel voorbij de jeuk en haaruitval.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heb je je katten ook behandeld? 

Anoniem (Gast)

Het zijn wel echt korsten op de buik/ borst. Voor de hond had ik nog pipetten liggen en voor de katten ga ik zo halen. Vind het alleen beetje link. De katten vechten laatste tijd veel, dus vind het beetje eng om een pipet te geven ivm dat ze dan misschien toch wat binnen krijgen. Heb nog goede omgevingspray staan van een vlooienplaag vorig jaar. Dus alles word straks aangepakt. Vind het alleen zo vreemd dat ik nergens eitjes kan vinden. En daarnaast dat er nu een paar (echt 2 a 3) lopen, maar ze al een week loopt te krabben. Dan zouden er toch eitjes te vinden moeten zijn? Gelukkig geen tapijt of iets. Dus is wel snel aangepakt. Ook gelijk de buren ingelicht. Geen plukken haar meer gevonden en geen korsten erbij op de buik, dus ik denk dat de calendulazalf zalf z'n werk doet. Ik hou het nog heel even in de gaten met de korsten en of er nog plukken komen, anders inderdaad een anti jeuk spuit. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het zijn wel echt korsten op de buik/ borst. Voor de hond had ik nog pipetten liggen en voor de katten ga ik zo halen. Vind het alleen beetje link. De katten vechten laatste tijd veel, dus vind het beetje eng om een pipet te geven ivm dat ze dan misschien toch wat binnen krijgen. Heb nog goede omgevingspray staan van een vlooienplaag vorig jaar. Dus alles word straks aangepakt. Vind het alleen zo vreemd dat ik nergens eitjes kan vinden. En daarnaast dat er nu een paar (echt 2 a 3) lopen, maar ze al een week loopt te krabben. Dan zouden er toch eitjes te vinden moeten zijn? Gelukkig geen tapijt of iets. Dus is wel snel aangepakt. Ook gelijk de buren ingelicht. Geen plukken haar meer gevonden en geen korsten erbij op de buik, dus ik denk dat de calendulazalf zalf z'n werk doet. Ik hou het nog heel even in de gaten met de korsten en of er nog plukken komen, anders inderdaad een anti jeuk spuit.  "

 Eitjes zijn vaak niet met het blote oog te zien, en een antiejeuk spuit, pas er mee op, het is altijd dat je arts dan een cortisone geeft, als jij zorgt dat je hond vlo vrij is ....gaat de jeuk ook weg.

Volgende forumvraag: Bezoek trimsalon
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^