Hoe houdt/krijg je een ras gezond... nog een schandalig iets in de show wereld p3

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Wie zei dat ik alle Duitsers lelijk vond?  En wie zei dat ik mijn eigen hond zo mooi vind?  Genoeg mis met mijn hond, maar het verschil is dat ik geen shows met hem loop en pretendeer dat ie perfect is. 
 
Yara, dat kan ik denk ik wel in grote lijnen uitleggen. 
 
De eerste reden, zoals ik heb vernomen (of het waar is laten we maar even in het midden) is dat Max von Stephanitz, de maker van het ras, vond dat zijn ras niet af was. Hij had een begin gemaakt, maar de honden waren niet wat hij voor ogen had. Nog niet. Hij wilde naar een hond met een ruim, moeiteloos, uitgrijpend gangwerk. De honden in de tijd hadden dat over het algemeen niet. 
 
Het gangwerk van een hond hangt af van de verhoudingen in zijn lichaam, hoe hij in elkaar zit, hoe hij gebouwd is. Met name de verhoudingen van de voorhand en de achterhand zijn belangrijk. Het gaat dan om de hoeking en plaatsing van de schouder en bovenarm, en om de hoeking tussen het bovenbeen en onderbeen (om specifieker te zijn gaat het om de hoeking tussen de femur en tibia botten). 
 
Hoe steiler / opener de hoeking, hoe korter en sneller de passen van de hond. Als je dus naar een hond toe wil die ruime passen heeft, zul je een hond moeten fokken met scherpere hoekingen. In het Engels noemen ze dat 'angulation', en als je dat woord samen met German shepherd dog zoekt, dan vind je heel veel informatie over dit onderwerp. 
 
Dit is Beowulf vom Nahegau, een hond die kampioen werd in 1905. Dit is een typisch voorbeeld van een hond met weinig hoekingen. De gele lijntjes heb ik erin geplaatst en kunnen een beetje verkeerd staan haha, het is met een muis in Paint gedaan dus sorry, ik deed mijn best. 

Als je denkt, goh dat ziet er best wel uit zoals een Hollandse of Belgische herder, inderdaad, Duitse herders zagen er toen ongeveer hetzelfde uit.  
 
Hier een hond met veel hoekingen, een pup uit de Marcato kennel (volgens mij Marcato's Cross of Gold... maar hou me er niet aan vast). Opnieuw, de lijntjes zijn onder voorbehoud.

Je ziet dat de hoekingen anders zijn als je deze twee vergelijkt. Beowulf hierboven zal kortere passen hebben dan de onderste hond. Ook had Beowulf vast de grootste moeite gehad om in de show houding te staan. Hier nog een keer de Marcato hond, met ernaast dezelfde hond maar dan in show stand. 

En ja, gewoon een rechte rug inderdaad. Dit is een Amerikaanse show lijn. De reden van de show stand: om die hoekingen zo goed mogelijk te laten zien, er echt uit te laten springen. Zodat je, zonder de hond te zien bewegen, al kan zien dat hij mooie ruime uitgrijpende bewegingen heeft. De zogenaamde 'flying trot' waar de Duitse herder bekend om staat. 
 
De scheve rug komt bij de Amerikanen voornamelijk door de hoekingen in de achterhand en door een verlenging van het tibia bot. Zo kan het voorste been nog verder naar achteren worden geplaatst, wat zorgt voor een dramatischer uiterlijk (maar het komt de beweging niet ten goede, en samen met extreme hoekingen kan het zorgen voor instabiliteit van de achterbenen, zoals bij de hond hieronder).  

 
Duitse herders uit Duitse show lijn gingen een andere kant op. De tibia werd niet persé langer, maar een deel van de rug is steeds schever gefokt (de lumbale wervelkolom). Hierdoor kregen ze alsnog het gewenste beeld in show stand, waarbij de positie van het lichaam een scherpe hoeking toestond van de benen, wat kwam omdat het bekken schuiner gepositioneerd werd, wat weer kwam omdat de lumbale ruggenwervels schever stonden. Sommige honden hadden wel rechte lumbale ruggenwervels, maar de grap is dat bij deze honden de staartdracht verkeerd was waardoor de honden met scheve lumbale wervels de voorkeur hadden. 
Voor een uitgebreide analyse hoe de structuur van de Duitse herder is veranderd de afgelopen eeuw, kun je hier kijken: http://www.louisdonald.com/the-evolutionary-development-of-the-german-shepherd-dog-skeleton.html
 
Het verschil tussen de Amerikaanse showlijnen en de Duitse is dat de meeste Amerikanen een rechte rug hebben en als ze netjes met de voeten naast elkaar staan, dan hebben ze ook een best nette rechte rug. De Duitsers blijven een scheve rug houden, hoe ze ook staan. Elk type heeft zo zijn problemen, bij de Duitsers zit het hem vooral in de rug, bij de Amerikanen in de achterbenen.  "

 Heel goed uitgelegd

De hoek van de schouder is erg belangrijk. De hoek van het spronggewricht (achterbeen, tussen boven en onderbeen) zou niet zo schuin hoeven te zijn, om ruim te bewegen, lijkt mij.

Totilas, het paard wat waanzinnig kan bewegen, staat perfect op zn benen.

Een sprong gewricht niet te stijl of te schuin.

Verschil is wel, dat een paard veel gewicht op zn achterhand moet kunnen dragen, voor sommige oefeningen en een hond alleen maar hoeft te stuwen.

Naar mijn mening, zou het achterbeen niet zo hoekig hoeven te zijn. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

"  Border lolly x 2  "

 

ook van deze kant een + ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" @ Witte draak, thanks voor de uitleg!
 
Weet je ook hoe het zit met die staartaanzet? Bij sommige lijkt er een soort van kuiltje te zitten? Komt dat door de plaatsing van het bekken of is dat gewoon de vacht?
 
Die met de rechte rug van jou plaatje heeft ook een kuiltje voordat de staart begint "

 Kom ik weer met mn paarden, maar bij hun kan je het kuiltje soms heel goed zien.

De bilspieren, zitten aan de ruggegraad vast en waar ze eindigen en de volgende spier zit, die naar de staart gaat zit een kuiltje.

 

Ik denk, dat dat het kuiltje is.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als ik die herder zie denk ik bijna meteen "inslapen wegens fysiek leed". Okee, misschien niet metéén, maar dat kan nooit lang duren.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Alles heb ik niet gelezen. Hoe vind je dit dan. Ik kijk op fb en zie deze hond.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Nog een schandalig iets in de show wereld! 

Hoe kan je zulke uitgemergelde honden tot winnaar uitroepen? Dierenmishandeling dat is het!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Jeetje wat een vreselijk gezicht... Ik zie regelmatig windhonden voorbij komen op de baan in Rotterdam en die honden zijn machtig mooi gespierd.  Wat ik hierboven zie is ronduit verdrietig te noemen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Nog een schandalig iets in de show wereld! 

Hoe kan je zulke uitgemergelde honden tot winnaar uitroepen? Dierenmishandeling dat is het! "

Godver zeg... als ik erbij was geweest zou ik bij de Mcdonalds een flink aantal hamburgers gaan halen en ze die als frisbees toewerpen. Puur omdat ze zo mager zijn dat ik ze zo snel mogelijk te eten zou willen geven...

Dit ziet er zo ongezond uit dat ik er buikpijn van krijg.... Een flink aantal kilo's moet daarbij komen wil het gezond zijn. 

Hoop toch niet dat dit echt is. Die hand op de rug, lekker de botjes voelen... brrrrr

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Nog een schandalig iets in de show wereld! 

Hoe kan je zulke uitgemergelde honden tot winnaar uitroepen? Dierenmishandeling dat is het! "

 

Echt hé.... moedwillig je hond er zo uit laten zien  ..... en dan ook nog worden geaccepteerd (en als mooiste bevonden) door de keurmeesters 

Als ze er in Spanje zo uitzien zijn ze gedumpt door hun eigenaar en al enige tijd aan het zwerven.

 

Jeetje wat doet dat zeer om te zien, dat arme beest kan niet eens zonder pijn liggen..... daar is die van mij een speklap bij en die gaat niet eens zonder kleedje of kussen ergens liggen

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Diep triest om een dergelijk uitgemergelde hond überhaupt te mogen showen.

 

artikel over Crufts maart 2017

Crufts winners should be the healthiest dogs, not just the best looking

 

The best of breed Cavalier did not comply with the Club breeding guidelines aimed at reducing heart disease in the breed

Hours after the petition had been presented to the Kennel Club, the Cavalier best of breed was awarded  to a young dog, owned by a Cavalier Club committee member,  which had failed to comply with the heart disease prevention breeding guidelines for this breed, as endorsed by the Cavalier Club. These state that a stud dog should preferably be at least 2½ (two and a half) years old with a clear heart (as tested by a vet), and with parents with clear heart certificates issued at 5 (five) years of age or older. But the winning dog, who turned 2.5 years only a few days ago, has already sired seven litters, the first when he was just 13 months old.

 

http://www.telegraph.co.uk/pets/news-features/crufts-winners-should-healthiest-dog-not-just-best-looking/

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

De fokker is woedend dat haar hond zo op show is uitgekomen. 

 

Foto van dezelfde hond, maar in goede conditie: 

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

O vreselijk! Waar zijn mensen toch mee bezig 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ben even alles kwijt hier, wat is dit voor kranzinnigheid

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Dat geloof je toch niet!

Waanzin ten top.

Wat zijn dat voor mensen die dit mooi vinden??

Dezelfe waarschijnlijk die ook een catwalk met graatmagere modellen mooi vinden.

Het grote verschil is echter dat die modellen het zich zelf aandoen.

Terwijl die arme honden afhankelijk zijn van de gruwelijke mensen die ze dus bewust uithongeren.....

Inderdaad! Dierenmishandeling

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ja dat is echt triest om te zien.

Hoe die volgevreten mannetjes een broodmagere hond tot winnaar uitropen.

Windhonden hebben wel een bepaalde bouw, maar dit is echt triest.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Kan toch niet waar zijn? 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

" Nog een schandalig iets in de show wereld! 

Hoe kan je zulke uitgemergelde honden tot winnaar uitroepen? Dierenmishandeling dat is het! "

ik weet dat windhonden vaak onterecht als te mager worden gezien terwijl ze vaak heel mooi staan in gewicht , maar dit is ronduit om te huilen , deze hond is walgelijk uitgemergeld

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En dat zijn dan de  kynologen, die keuren honden en die moeten aangepakt worden.......deze hond eerste, ? De keurmeester schorsen voor het leven.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Triest dit, er zijn zo veel rassen die om zeep worden geholpen.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen


 
Wat ik het aller triest vind voor deze teef is dat haar liefhebbende baas totaal geen interesse schijnt te hebben voor het ongemak (pijn) dat zijn of haar hond heeft.
 

Nou precies dit Ina  tranen stonden in me ogen dat ik het zag heb het ook gelijk weg geklikt.

 

 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Nog een schandalig iets in de show wereld! 

Hoe kan je zulke uitgemergelde honden tot winnaar uitroepen? Dierenmishandeling dat is het! "

  

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

 Wat schandalig, onbegrijpelijk!!

Weet iemand welke show dit is geweest?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"  Wat schandalig, onbegrijpelijk!!
Weet iemand welke show dit is geweest? "

 http://www.grishakova.com/Dog-Shows/Russian-Sighthound-Championship-2017-St-Petrsburg/

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Gelukkig kunnen ze dus nog wel rechtere ruggen kweken, zie hier mijn kynoloogje in stand. "

 Dát is een praachtige DH ...net zoals mijn Kazan vroeger. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  http://www.grishakova.com/Dog-Shows/Russian-Sighthound-Championship-2017-St-Petrsburg/
  "

 Is dat nou wel echt geweest want ik kan die foto's uit het screenshot hierboven volgens mij niet vinden in de foto galerij. De man met de witte broek staat wel met veel honden op de foto, maar kan er geen vinden die vel over been is.

edit: Volgens mij is dat een photoshop. De man met de magere hond staat er ook vóór. Op geen enkele foto in de reeks met de man erbij die het bord vast houdt staat er iemand daadwerkelijk zo ver op de voorgrond. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Is dat nou wel echt geweest want ik kan die foto's uit het screenshot hierboven volgens mij niet vinden in de foto galerij. De man met de witte broek staat wel met veel honden op de foto, maar kan er geen vinden die vel over been is. "

 

Ik heb het via Facebook en daarin staat een link naar een petitie

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1724181424277567&id=100000571780761

 

https://www.gopetition.com/petitions/stop-breeding-and-awarding-bad-sloughis.html

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  
Ik heb het via Facebook en daarin staat een link naar een petitie
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1724181424277567&id=100000571780761
 
 
  "

 Er is maar een serie van een aantal foto's (ongeveer 10) waar die man met de witte broek de champagne(?) fles zo vast houdt. Daar staat de foto niet bij, of ze moeten hem er nu tussenuit gevist hebben. Maar ik vind het verdacht dat de persoon met de hond voor de rest staat. En het feit dat de rest van de honden op de foto toch wel meer vlees op hun botten hebben. Nu vind ik sommigen nog dun maar ik ben Obi gewend en geen windhonden... 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"  Is dat nou wel echt geweest want ik kan die foto's uit het screenshot hierboven volgens mij niet vinden in de foto galerij. De man met de witte broek staat wel met veel honden op de foto, maar kan er geen vinden die vel over been is.edit: Volgens mij is dat een photoshop. De man met de magere hond staat er ook vóór. Op geen enkele foto in de reeks met de man erbij die het bord vast houdt staat er iemand daadwerkelijk zo ver op de voorgrond.  "

 ..... gisteren zag ik hem nog  .... op volgens mij deze pagina

Ga straks nog even checken, ben nu druk 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Is dat nou wel echt geweest want ik kan die foto's uit het screenshot hierboven volgens mij niet vinden in de foto galerij. De man met de witte broek staat wel met veel honden op de foto, maar kan er geen vinden die vel over been is.edit: Volgens mij is dat een photoshop. De man met de magere hond staat er ook vóór. Op geen enkele foto in de reeks met de man erbij die het bord vast houdt staat er iemand daadwerkelijk zo ver op de voorgrond.  "

 Ik kon m ook al niet vinden

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Kan me bijna niet voorstellen dat er geen schande over gesproken wordt door de mensen op show (als het echt is!). De honden die ik voorbij zie komen in die gallerij zijn allemaal keurig op gewicht en mooi bespierd. Prachtige foto's trouwens, ben wel een beetje benieuwd naar de fotograaf. Degene die he tin zijn hoofd gehaald heeft om het zo te photoshoppen is gek. 

 

Maar misschien, als het geshopt is, is het wel met een bedoeling gedaan; van een hond op show die niet normaal kan lopen of ademen kijkt men niet meer op. Misschien dringt het wel tot mensen door wat er gebeurt als er een skelet rondloopt.

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Wat voor ras is dit ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^