Voedig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lisa (Gast)

Hallo ik heb voor me hond 101 brokke geprobeerd hebbe we eindlijk gevonde waar hij goed mee is wilt hij het na 3 maand niet meer ete ik meng nu de brokken met blikvoeding van de dierenarts kan dit kwaad ? Hij vindt het heerlijk .

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Van teveel wisselen, kunnen ze ook verwend worden. Dan denken ze als ik niet ga eten, dan krijg ik iets wat lekkerder is. Mijn volwassen hond krijgt smorgens brokken en savonds KVV. En de brokken blijven smorgens vaak staan. Maar hij krijgt het wel gewoon, omdat het eerst op moet  Een hond die echt honger heeft, eet wel. Een gezonde hond zal zich niet zo snel laten uithongeren.

 

Mijn chihuahua pup is ook zo van het uitproberen. Eerste keer eet ie iets met smaak en daarna gaat ie moeilijk doen. Ik heb verschillende smaken en merken vlees in diepvries liggen en gestoomde bakjes vlees voor de afwisseling. Hij krijgt nu 3 keer per dag eten en eet ie binnen een kwartier niet, dan haal ik het bakje weg. Dan moet ie wachten op het volgende eet moment. Krijgt vanzelf honger en ik vind dat ik genoeg voor hem in huis heb. Tuurlijk vind ik het wel vervelend dat ie soms zo slecht eet hoor, maar ik moet ook eten wat de pot schaft dus hij ook. En hij eet het later dan wel op. Ik geef nu ook minder snoepjes tussendoor.

 

Voeding van de dierenarts is over het algemeen niet zo heel goed. Veel graan en weinig vlees. En vaak vinden dierenartsen de voeding die niet van hun gekocht wordt, niet goed. Of dit nou een duur merk, Aldi of KVV is, steevast krijg je dan te horen dat het slecht is en dat uit de praktijk van hun de beste optie is. Vaak is dit dan Royal Canin. En dit is zeker niet het beste voer wat er is kwa samenstelling. (Niet elke dierenarts is zo hoor trouwens, maar toch.)

 

Ik zou zeggen kijk naar de samenstelling en de ingrediënten die op het blik staan. Ik ben van mening dat graanloos en zo min mogelijk tot geen opvulproducten goed is en een hoog vleespercentage. Maar het beste voer is het voer waar jouw hond goed op reageert. Er zijn zoveel meningen en ervaringen, maar zelf kijken en beoordelen werkt toch wel het best. Glanst de vacht mooi, is de ontlasting stevig en compact en poept ie niet veel? Drinkt ie niet veel meer door dit voer? Etcetera. 

 

Je kan altijd nog even naar KVV kijken, kijken of het voor jouw haalbaar en betaalbaar is om dit te geven. Eerst een pakje Smuldier bijvoorbeeld proberen om te zien of je hond het lekker vindt. Over het algemeen gaat dit er wel beter in dan brokken. Hier wel tenminste. En het hoeft ook niet veel meer te kosten dan goede brokken. Ik weet niet wat voor hond je hebt, maar onze hond van 35kg kost ongeveer 50 euro in de maand aan vlees. Dit vind ik heel erg meevallen en omdat ie het ook nog lekkerder vind én oa betere poep heeft , krijgt ie dit gewoon. En als zn brokken op zijn, krijgt ie volledig KVV. 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Als je een goede brok hebt en je doet er een beetje blikvoer door is dat prima hoor. Wij eten ook graag lekker toch?

 

Dat een hond wel gaat eten als ie echt honger heeft is vaak wel waar, maar sommige (kleine) honden kunnen zich echt uithongeren. En waarom zouden zij niet lekker mogen eten? Ik vind dat sneu, stel dat wij dag in dag uit iets moeten eten wat we niet lekker vinden?

 

Mijne eet ook geen brok, toen ik hem kreeg was hij dan ook echt mager. Nu eet ie vers vlees of gestoomd vlees van Smolke en eet ie als een bootwerker en ziet ie er super uit :) Brok, blik, rauw, alles is compleet dus kies waar jij en je hond er goed bij voelen.

Volgende forumvraag: Voedig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^