Niet iedereen bij je pup laten!!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Soms wordt ik echt moe van mensen en hun reacties. Wij hebben nu 12 weken onze labrador pup. Ze doet het prima is erg lief en het gaat ook goed met onze andere hond. Dit is onze 3 e pup. Ik zal niet zeggen dat ik alles weet maar wat ik wel weet is dat ik niet wil dat ze zomaar naar iedereen toe gaat. Bij onze oudste hond die er jammer genoeg niet meer is heb ik dat wel gedaan met als gevolg een hond die altijd naar iedereen toe ging. Nu wil ik het niet en als ik dan uitleg waarom niet vinden mensen het raar. Ik zeg dan ze wordt straks 20/25 kilo en dan vinden mensen haar vaak niet meer interessant, en niet leuk als ze op ze af springt. Dan krijg ik te horen maakt mij niet uit hoor we hebben ook honden. Tot ze met een witte broek of lichte jas de hond tegen komen en hij springt dan zijn ze boos.....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als jij niet wilt dat vreemde mensen aan je hond zitten, moet je dit gewoon zeggen. Anders gewoon terug knuffelen, hun reactie bekijken en als ze dat vervelend vinden, zeggen dat jou hond er net zo over denkt.

 

Kost tijd, maar mensen zijn best op te voeden hoor.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven


  
Kost tijd, maar mensen zijn best op te voeden hoor. "

 Kost tijd, maar honden zijn best op te voeden hoor

Mijn honden zijn doodgeknuffeld  door vreemde mensen  toen ze puppy waren en ik heb ook geen springers  (en ja staffords zijn net als boxers springers ) Bovendien dat je vorige hond zo was ,wil niet automatisch zeggen dat je nieuwe hond ook zo wordt (ook al is het hetzelfde ras ) Ik vind het jammer dat mensen van zoiets al moe worden ,terwijl het in mijn ogen alleen maar leuk is  Maar wees gerust ik zal niet zonder te vragen een pup aaien ,heb wel een andere mening als jou en snap mensen ook als ze denken man maakt je niet druk het is maar een aai( een pup heeft nu eenmaal iets aantrekkelijks ) en voor de socialisatie is het in mijn ogen net goed .

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Heel verstandig. Zeker met een allemans vriend als een labrador.

Een keer had een jonge labrador uitgebreid in een modder plas gerold. Ik liep in de buurt en......... vervolgens zat ik helemaal onder de modder

 

Soms lijkt het wel of een pup een algemeen goed is, mensen lijken het normaal te vinden jou pup te aaien of zelf te mogen oppakken.

Je moet je echt verontschuldigen als je het niet wilt hebben. Omgekeerde wereld eigenlijk.

 

Mijn trainer zegt, er is een verschil in socialiseren en wennen. Socialiseren doe je met bekende mensen en dieren. Dat is contact laten maken, aaien, spelen, wat je wilt. Zo krijgen zij een band met je pup.

Wennen doe je aan de rest. Daar loop je gewoon langs zonder contact te maken. 

 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Heel verstandig. Zeker met een allemans vriend als een labrador.
Een keer had een jonge labrador uitgebreid in een modder plas gerold. Ik liep in de buurt en......... vervolgens zat ik helemaal onder de modder
  
 
   "

 Jij bent ook onweerstaanbaar

Maar dit heeft niets met(pup) knuffelen te maken en simpel op te lossen als je je hond aanlijnt  en onder controle houdt

Leven kan zo simpel zijn

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat is het probleem ? Hier een nu jonge hond van net tien maanden oud, niemand haalt haar aan, wees het voor wees resoluut dan gebeurt dat niet...hou je hond netjes naast je je ziet mensen op je afkomen, vertel direct niet aanhalen, of je loopt door of je laat je hond netjes naast je Zitten, gelijk een goede oefening, bij bekenden kan je het dan netjes uitleggen ......ik heb nimmer problemen ermee, maar ben heel resoluut.....wees dat ook, vreemde hoef je niets uit te leggen, doorlopen met je pup, en bekenden , naast je laten zitten en leg het uit, ieder die ik ben tegen gekomen was er mee eens, en niemand haalt haar aan...voordeel heb je, vanochtend even met iemand staan praten, de jonge hond weet al niet beter, gaat zitten en even later ..af......resoluut zijn....mijn hond hoef geen vriendjes te zijn met anderen...iedervoed zijn haar pup op ...mijn honden gaan meer dan 70 kilo wegen, en er achter aanvliegen vind ik niets, dit is mijn manier, en ik vind het prima, mijn hond loopt gewoon door langs mensen, bams is ouder, als ik met haar loop mogen ze ze aanhalen, maar die sleurt me niet meer over straat....voed je hond op hoe jij dat wilt.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Als je niet wil dat je pup geaaid word dan geef je dat aan. Vaak snappen ze dit wel zeker na een uitleg. 

Maar ik snap de titel van je topic niet helemaal. "Niet iedereen bij je pup laten" Dat maak ik namelijk liever zelf uit 

Ik heb mijn pup wel gewoon lekker laten aaien door mensen die dat vroegen. Wel mochten ze alleen aaien als hij rustig was en niet als een idioot in de lijn hing of aan het springen was. 

Hij trekt me nu niet van vreemde naar vreemde maar als iemand het vraagt mag hij gerust lekker geaaid worden. Ik zelf vind het geen probleem omdat ik weet dat hij het heerlijk vind en de mensen die hem aaien vinden het vaak ook geweldig. Dus ach 

 

Ik zou trouwens nooit zonder te vragen een pup of hond aaien. Want ieder baasje heeft zijn eigen regels. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Kost tijd, maar honden zijn best op te voeden hoor
Mijn honden zijn doodgeknuffeld  door vreemde mensen  toen ze puppy waren en ik heb ook geen springers  (en ja staffords zijn net als boxers springers ) Bovendien dat je vorige hond zo was ,wil niet automatisch zeggen dat je nieuwe hond ook zo wordt (ook al is het hetzelfde ras ) Ik vind het jammer dat mensen van zoiets al moe worden ,terwijl het in mijn ogen alleen maar leuk is  Maar wees gerust ik zal niet zonder te vragen een pup aaien ,heb wel een andere mening als jou en snap mensen ook als ze denken man maakt je niet druk het is maar een aai( een pup heeft nu eenmaal iets aantrekkelijks ) en voor de socialisatie is het in mijn ogen net goed . "

 

Ik snap ts best, ik wil ook niet dat eenieder mijn hond aanraakt. Zijn we toevallig aan de praat, helemaal prima. Maar niet iedereen hoeft op Puck af te lopen om haar te aaien.

 

Zo een keer; ik stond te pinnen en had Puck netjes laten zitten naast mij, zodat ik rustig kon pinnen. Ze reageerde niet op andere mensen, tot 1 vrouw het nodig vond om de rust te verstoren. Heb er toen even goed wat van gezegd, daarbij ben ik aan het pinnen dat is een privé iets, en dan hoeft iemand niet zo dichtbij te komen.

Vrouw vond me niet leuk, maar gelukkig interesseert me dat niet. Die zien we toch nooit meer terug.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Jij bent ook onweerstaanbaar
Maar dit heeft niets met(pup) knuffelen te maken en simpel op te lossen als je je hond aanlijnt  en onder controle houdt
Leven kan zo simpel zijn "

 De eigenaresse had deze hond als pup op alles af laten gaan, aangelijnd en los.

Het was inmiddels aangeleerd gedrag geworden op alles en iedereen af te gaan. Ze baalde er van, was nu net te laat met aanlijnen. 

Je kan je hond zeker aanlijnen, maar handiger is gelijk leren als pup niet op alles af te laten gaan, zowel aangelijnd al los.

Dan kan je nl lekker los lopen met je hond, zonder dat hij op iedereen afgaat. 

 

Best vervelend, als je in een losloop gebied je hond om de haverklap moet aanlijnen, omdat hij iedereen wil besmeuren

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  De eigenaresse had deze hond als pup op alles af laten gaan, aangelijnd en los.
Het was inmiddels aangeleerd gedrag geworden op alles en iedereen af te gaan. Ze baalde er van, was nu net te laat met aanlijnen. 
Je kan je hond zeker aanlijnen, maar handiger is gelijk leren als pup niet op alles af te laten gaan, zowel aangelijnd al los.
Dan kan je nl lekker los lopen met je hond, zonder dat hij op iedereen afgaat. 
 
Best vervelend, als je in een losloop gebied je hond om de haverklap moet aanlijnen, omdat hij iedereen wil besmeuren "

 Heb ik geen last van en mijn honden zijn dood geknuffeld door vreemde  toen ze pup waren en springen ook niet op naar mensen .Sterker nog als de mensen ze niet roepen of enthousiast doen negeren ze mensen en lopen er gewoon langs .

Als je weet dat je een hond hebt die springt naar andere mensen ,dan hou je het toch in de gaten zeker als je hem in de modder laat baggeren .Is niet alleen een kwestie van opvoeding maar ook van fatsoen

Gast (Gast)

Het opvoeden is nou precies mijn bedoeling. Alleen valt het me op dat als ik zeg ga maar niet naar haar toe of ik wil liever niet dat ze geaaid wordt reageren mensen echt raar. Natuurlijk ook niet iedereen maar wel veel. En natuurlijk is de ene hond de andere niet maar dat weet je later pas dus alles wat je nu aanleert en niet wil moet je straks afleren. En dat lukt niet bij iedere hond. Bij onze oudste labrador is het pas met een jaar of 7 opgehouden. Ondanks dat we er natuurlijk alles aan gedaan hadden om het gedrag er weer uit te krijgen. Nu weet ik dat je het beter gelijk kan doen en niet later.....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je zou kunnen kijken naar een tuigje waar je labels aan kan plakken met klittenband. Je kan zelf kiezen wat je op die labels zet. Bijv. niet aaien, aan het werk enz.

 

Of kijk eens op www.aaieneerstvragen.nl

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

" Heel verstandig. Zeker met een allemans vriend als een labrador.

Een keer had een jonge labrador uitgebreid in een modder plas gerold. Ik liep in de buurt en......... vervolgens zat ik helemaal onder de modder

 

Soms lijkt het wel of een pup een algemeen goed is, mensen lijken het normaal te vinden jou pup te aaien of zelf te mogen oppakken.

Je moet je echt verontschuldigen als je het niet wilt hebben. Omgekeerde wereld eigenlijk.

 

Mijn trainer zegt, er is een verschil in socialiseren en wennen. Socialiseren doe je met bekende mensen en dieren. Dat is contact laten maken, aaien, spelen, wat je wilt. Zo krijgen zij een band met je pup.

Wennen doe je aan de rest. Daar loop je gewoon langs zonder contact te maken. 

  "

 

haha die pup wist precies waar hij moest wezen van mij had hij als ik zijn baas was een stuk worst gekregen. T-Hein.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  haha die pup wist precies waar hij moest wezen van mij had hij als ik zijn baas was een stuk worst gekregen. T-Hein. "

 whahahahaha en nog een worst van mij erbij

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  haha die pup wist precies waar hij moest wezen van mij had hij als ik zijn baas was een stuk worst gekregen. T-Hein. "

Was geen pup, maar een jonge hond van 11 maanden

 

Ze bood schaamrood haar excusus aan.

Ik zie haar geen zorgen te maken, als honden liefehebber, vind ik het geen enkel probleem.

Krijg sowieso regematig honden tegen me opspringen. Honden weten idd waar ze wezen moeten 

 

Honden voelen veiloos aan, hoe je bent als mens, bij mij kunnen ze terecht

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik snap dit nooit zo...

Je kunt toevallige ontmoetingen op straat juist zo goed gebruiken als leermoment voor je pup..leren hoe het wel moet..

Ik heb er nooit een probleem van gemaakt hoor..nu nog niet.

Aaien is geen doodzonde, aaien is fijn...

aandacht is fijn, en prima om te leren hun enthousiasme wat in toom te houden..

Als de kindjes van de school hier mijn honden willen aaien vragen ze het altijd netjes, ik laat mijn honden dan zitten, dan kunnen ze hun gang gaan.. geen probleem.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Het opvoeden is nou precies mijn bedoeling. Alleen valt het me op dat als ik zeg ga maar niet naar haar toe of ik wil liever niet dat ze geaaid wordt reageren mensen echt raar. Natuurlijk ook niet iedereen maar wel veel. En natuurlijk is de ene hond de andere niet maar dat weet je later pas dus alles wat je nu aanleert en niet wil moet je straks afleren. En dat lukt niet bij iedere hond. Bij onze oudste labrador is het pas met een jaar of 7 opgehouden. Ondanks dat we er natuurlijk alles aan gedaan hadden om het gedrag er weer uit te krijgen. Nu weet ik dat je het beter gelijk kan doen en niet later..... "

 Afleren is idd veel lastiger dan aanleren.

 

Een hond is ook een sociaal levend dier. Zijn sociale groep, dieren en mensen waar hij een band mee heeft. Die zijn belangrijk, de rest doet er niet toe.

 

Pups vinden nog alles en iedereen leuk, maar eenmaal volwassen, worden ze selectief. 

Uiteraard zijn er uitzonderingen  als sommige labradors of goldens die nog steeds alles en iedereen leuk vinden.

De meeste honden, moeten er niet veel meer van hebben.

 

Als je hond dan toch geleerd heeft op alles af te gaan en zich door iedereen laat aaien, terwijl ze het eigenlijk niet meer willen, dan kan je problemen verwachten.

 

De pitbull en achtige is daar een mooi voorbeeld van, hoe het mis kan gaan. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik snap dit nooit zo...
Je kunt toevallige ontmoetingen op straat juist zo goed gebruiken als leermoment voor je pup..leren hoe het wel moet..
Ik heb er nooit een probleem van gemaakt hoor..nu nog niet.
Aaien is geen doodzonde, aaien is fijn...
aandacht is fijn, en prima om te leren hun enthousiasme wat in toom te houden..
Als de kindjes van de school hier mijn honden willen aaien vragen ze het altijd netjes, ik laat mijn honden dan zitten, dan kunnen ze hun gang gaan.. geen probleem. "

 Helemaal mee eens. 

 

Paddy is als pup door minstens 100 mensen geaaid, maar gaat uit zichzelf nooit naar een vreemde toe. Hij is wel heel open voor een Keeshond, en daar ben ik alleen maar blij mee.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het opvoeden is nou precies mijn bedoeling. Alleen valt het me op dat als ik zeg ga maar niet naar haar toe of ik wil liever niet dat ze geaaid wordt reageren mensen echt raar. Natuurlijk ook niet iedereen maar wel veel. En natuurlijk is de ene hond de andere niet maar dat weet je later pas dus alles wat je nu aanleert en niet wil moet je straks afleren. En dat lukt niet bij iedere hond. Bij onze oudste labrador is het pas met een jaar of 7 opgehouden. Ondanks dat we er natuurlijk alles aan gedaan hadden om het gedrag er weer uit te krijgen. Nu weet ik dat je het beter gelijk kan doen en niet later..... "

 Maar dat is toch echt jouw ding. Leer je hond dan gewoon om iedereen te negeren, en loop door. Als jij geen aandacht geeft aan de mensen doet de hond dat normaal gesproken ook niet. 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Idd...leren (opvoeden) =  ervaringen op (laten) doen.

Je (hond) leert helemaal niets door situaties uit de weg te gaan, maar juist door ze aan te gaan en eigen te maken, daar kun je je hond prima in sturen... 

Gast (Gast)

idd..leren(opvoeden)= niet naar iedereen toe (dat is ervaring op doen)

de (hond) leert hiervan dat hij in die situatie bij mij moet blijven.

en in andere situaties heerlijk mag knuffelen.

op die manier stuur ik mijn hond.

 

wat ik jammer vindt is hoe andere mensen hierop reageren als ik dat wil uitleggen.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" idd..leren(opvoeden)= niet naar iedereen toe (dat is ervaring op doen)
de (hond) leert hiervan dat hij in die situatie bij mij moet blijven.
en in andere situaties heerlijk mag knuffelen.
op die manier stuur ik mijn hond.
 
wat ik jammer vindt is hoe andere mensen hierop reageren als ik dat wil uitleggen.
  "

 Dan zit er niks anders op dan gewoon weg te lopen. Het is jou hond, willen ze een hond knuffelen, dan laat ze dr zelf een kopen. Jij hebt je hond niet voor een ander.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther


 
wat ik jammer vindt is hoe andere mensen hierop reageren als ik dat wil uitleggen.
  "

Je zult altijd mensen houden die geen begrip hebben voor jouw manier van opvoeden..( maar daar zou ik maling aan hebben hoor...het is jouw hond )

En ik ken jou helaas niet persoonlijk..en weet niet hoe je het uitlegt, of je bozig overkomt ofzo..waarom mensen vervelend reageren..?

Ik moet eerlijk zeggen dat bv die uitroeptekens achter je topic titel bij mij al iets doen van "OEII..." terwijl je misschien heel erg aardig bent ... snap je...

Het is dan de manier van schrijven..heel misschien gaan mensen door je manier van het te voorkomen of  uitleggen in de remmen..?

Maar dat weet ik dus niet en kan ik ook niet beoordelen..

Hoe dan ook...ik hoop dat je een manier vind waar jij en je hond jullie beiden prettig bij voelen 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" idd..leren(opvoeden)= niet naar iedereen toe (dat is ervaring op doen)
de (hond) leert hiervan dat hij in die situatie bij mij moet blijven.
en in andere situaties heerlijk mag knuffelen.
op die manier stuur ik mijn hond.
 
wat ik jammer vindt is hoe andere mensen hierop reageren als ik dat wil uitleggen.
  "

 Dat moet je dus niet doen! Gewoon doorlopen, anders is t voor je pup toch ook niet duidelijk?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Herkenbaar. Mijn hond komt uit het asiel en is dus wel zo hypersociaal. Hij mag van mij niet springen, al vragen mensen zijn aandacht. Dan zeggen ze dus vaak "maakt mij niet uit hoor". Ja, maar de volgende vind het wel vervelend...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Helemaal mee eens. 
 
Paddy is als pup door minstens 100 mensen geaaid, maar gaat uit zichzelf nooit naar een vreemde toe. Hij is wel heel open voor een Keeshond, en daar ben ik alleen maar blij mee. "

 Je kan je wel afvragen, waarom hij nooit uitzich zelf naar mensen toe gaat.

Honden zijn erg loyaal, laten een hoop toe, maar vind hij het wel prettig, door vreemden geaaid te worden.

De meeste honden, vinden het nl helemaal niet prettig.

 

 

https://hondenbescherming.nl/nieuws/2015/03/24/hoe-zit-het-met-aaien/

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Je kan je wel afvragen, waarom hij nooit uitzich zelf naar mensen toe gaat.
Honden zijn erg loyaal, laten een hoop toe, maar vind hij het wel prettig, door vreemden geaaid te worden.
De meeste honden, vinden het nl helemaal niet prettig.
 
 
https://hondenbescherming.nl/nieuws/2015/03/24/hoe-zit-het-met-aaien/
 
  "

 Haha, hij gaat er graag voor liggen. Hij geeft t heel goed aan hoor als hij iemand niet moet.

 

Hij gaat niet zo maar naar mensen toe omdat hij dat niet mag van mij. 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik knuffel puppies wáár ik kan en mag. Ik vraag het wel eerst.

en zie ik een mooie hond dan vraag ik ook of ik hem even mag aanraken. Ik ben nogal een tast mens  denk ik. 

En trouwens een vriendelijke sociale hond is toch niks mis mee ? 

 

Lance wordt ook geknuffeld en soms geeft hij dan aan van het niet te willen, dat moeten de mensen dan maar respecteren.

Lance is klein maar weet verdorie goed genoeg van wie hij knuffels wilt en van wie niet. Kan hijzelf wel beslissen. 

 

Natuurlijk blijf jij als baasje nog altijd de baas over je hond en als jij het niet wilt ? So be it.

Maar dan ontneem je je hond een deel van zijn normaal sociaal hondencontact. 

Zo zie ik het.  

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

" Wat is het probleem ? Hier een nu jonge hond van net tien maanden oud, niemand haalt haar aan, wees het voor wees resoluut dan gebeurt dat niet...hou je hond netjes naast je je ziet mensen op je afkomen, vertel direct niet aanhalen, of je loopt door of je laat je hond netjes naast je Zitten, gelijk een goede oefening, bij bekenden kan je het dan netjes uitleggen ......ik heb nimmer problemen ermee, maar ben heel resoluut.....wees dat ook, vreemde hoef je niets uit te leggen, doorlopen met je pup, en bekenden , naast je laten zitten en leg het uit, ieder die ik ben tegen gekomen was er mee eens, en niemand haalt haar aan...voordeel heb je, vanochtend even met iemand staan praten, de jonge hond weet al niet beter, gaat zitten en even later ..af......resoluut zijn....mijn hond hoef geen vriendjes te zijn met anderen...iedervoed zijn haar pup op ...mijn honden gaan meer dan 70 kilo wegen, en er achter aanvliegen vind ik niets, dit is mijn manier, en ik vind het prima, mijn hond loopt gewoon door langs mensen, bams is ouder, als ik met haar loop mogen ze ze aanhalen, maar die sleurt me niet meer over straat....voed je hond op hoe jij dat wilt. "

 Super idee, die hou ik in me achterhoofd!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Al mijn honden mochten vanaf pup zijnde geaaid worden.

Hoe ouder de hond werd hoe minder mensen gingen aaien,een puppy heeft toch een hogere aaifactor.

Honden snappen dat op een gegeven moment wel dat ze niet door iedereen geaaid worden en meestal is hun belangstelling groter voor andere honden dan voor mensen.

 

Voor de rest een kwestie van opvoeden....Ik kan ook met iedereen met of zonder hond een praatje maken,mijn honden gaan/gingen ook altijd zitten tot ik weer verder liep.

Je leert je hond commando's aan zo simpel is het.

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: pup 14 weken poept in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^