thuisstudie paraveterinair/da assistente

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

Hallo allemaal!

Momenteel ga ik beginnen aan het examenjaar van Dier, gedrag & ondernemen niveau 4.

Hierna wil ik graag alsnog een thuisstudie tot paraveterinair volgen omdat ik de medische kant ook interessant vind en ik graag mijn kans op een baan wil vergroten.

Heeft iemand goede of juist slechte ervaringen met bepaalde instituten die dit aanbieden zoals LOI, NCOI of NHA?

Ik zou graag het officiële diploma krijgen wat je ook krijgt als ik dit op een school zou doen aks waar ik nu op zit.

Ik hoor het graag!

Groetjes Loes

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik lees mee! 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Ik zou de hele opleiding niet eens doen eerlijk gezegd.

Omdat de kans op een baan heel klein is en je heel veel geluk moet hebben als je een normaal loon krijg.

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Gedeeltelijk eens Janno. Ja een baan verkrijgen is moeilijk, soms niet te doen. Ik heb bijna twee jaar gesolliciteerd en uiteindelijk een baan van 34 uur in een kliniek. Salaris is conform de cao dus niet te klagen. Alleen wil Loes de opleiding doen ter uitbreiding van d'r CV en dan is het wel aan te raden.

 

ik heb de opleiding zelf op een school gevolgd dus ervaring met thuisstudies heb ik niet.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Gedeeltelijk eens Janno. Ja een baan verkrijgen is moeilijk, soms niet te doen. Ik heb bijna twee jaar gesolliciteerd en uiteindelijk een baan van 34 uur in een kliniek. Salaris is conform de cao dus niet te klagen. Alleen wil Loes de opleiding doen ter uitbreiding van d'r CV en dan is het wel aan te raden.
 
ik heb de opleiding zelf op een school gevolgd dus ervaring met thuisstudies heb ik niet. "

 Owh oke, maar kan ze dan niet beter een andere richting op?

Want ze doet dan wel meer kennis op, maar het blijft in de diersector of zit dat anders?

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Meestal als je je eindstage doet of de eerdere stages, en je doet je best kun je daar meestal ook blijven. Zo is dat bij mij geweest en vele klasgenoten toen der tijd. Dus niets is onmogelijk

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Niet specifiek ervaring met deze studie. Wel een aantal andere studies geprobeerd bij NHA. Niet alleen ikzelf, maar ook mijn zoon en een kennis. En onze ervaring was, dat de lesstof heel saai was (zelfs bij cursus keyboard). Het ging dus om minimaal 3 verschillende cursussen en we hadden allemaal dezelfde ervaring. Voor mij een reden om niet meer bij NHA een opleiding te gaan doen.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Zelf geen ervaring met de thuisstudie, maar ik weet wel dat het soms moeilijk kan zijn om voor deze studie een stage te vinden (sommige da's willen alleen studenten die de schoolstudie doen). Dus mocht je het doen dan zou ik in elk geval direct beginnen met een stageplek zoeken 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik heb alle theorie van de 4-jarige MBO studie paraveterinair die ik op mijn vorige opleiding als minor kon doen in 5 maanden. De theorie is ontzettend makkelijk. 

 

De uitdaging zit vooral in het vinden van een stageplek, en tijdens je stage(s) leer je het meest. Daarna is het een nog grotere uitdaging om een baan te vinden, zoals anderen al zeggen hierboven.  

 

Maar als je erin geïnteresseerd bent, is het zeker leuke kennis om in huis te hebben. En als je in de dierverzorging wil gaan werken, is het vast en zeker een pluspunt op je CV. 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik zou deze studie niet aanraden. A. Je baan garantie is 0,0% B. De praktijk is zo ontzettend belangrijk dat je die niet kan missen bij zo een opleiding.

Plus in boeken staat een hoop niet wat docenten wel weten /ervaren.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik doe nu de opleiding op school dus met een thuisstudie heb ik geen ervaring. Ik ken wel iemand die het in een thuisstudie heeft geprobeerd maar die is er al snel mee opgehouden. Het vinden van een stage was voor haar vrijwel onmogelijk omdat ze liever mensen hadden die de schoolstudie volgde. 

 

Wij stromen echt over in alle lesstof die we krijgen en worden zo goed mogelijk voorbereid op de stages. Ik zou niet eens willen om dit in een thuisstudie te willen proberen en je hebt dan ook niet de praktijklessen. 

 

Maar als je het echt puur het wil doen als uitbreiding voor je CV, is het denk ik wel de moeite waard. Als je bijvoorbeeld de dierenverzorging in gaat wordt je denk ik ook sneller aangenomen als je wat medische achtergrond hebt. 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Ik doe nu de opleiding op school dus met een thuisstudie heb ik geen ervaring. Ik ken wel iemand die het in een thuisstudie heeft geprobeerd maar die is er al snel mee opgehouden. Het vinden van een stage was voor haar vrijwel onmogelijk omdat ze liever mensen hadden die de schoolstudie volgde. 
 
Wij stromen echt over in alle lesstof die we krijgen en worden zo goed mogelijk voorbereid op de stages. Ik zou niet eens willen om dit in een thuisstudie te willen proberen en je hebt dan ook niet de praktijklessen. 
 
Maar als je het echt puur het wil doen als uitbreiding voor je CV, is het denk ik wel de moeite waard. Als je bijvoorbeeld de dierenverzorging in gaat wordt je denk ik ook sneller aangenomen als je wat medische achtergrond hebt.  "

 Maar dan alsnog mag je van geluk spreken als je 900 netto per maand verdient...

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

"  Maar dan alsnog mag je van geluk spreken als je 900 netto per maand verdient...
  "

 Ik heb deze studie niet uitgekozen om het geld ;) Ik wil sinds ik heel klein was al in de dierenwereld werken en al is dat alleen maar parttime en heb ik er nog een andere baan naast is dat geen probleem. Hierna wil ik ook graag een opleiding gaan doen voor GT. Maar daar draait het hier niet om.. 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

"  Ik heb deze studie niet uitgekozen om het geld ;-) Ik wil sinds ik heel klein was al in de dierenwereld werken en al is dat alleen maar parttime en heb ik er nog een andere baan naast is dat geen probleem. Hierna wil ik ook graag een opleiding gaan doen voor GT. Maar daar draait het hier niet om..  "

 Owh oke, maar doelde meer op als je het alleen zou hebben.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

"  Owh oke, maar doelde meer op als je het alleen zou hebben. "

 Nee precies. Werken in de dierenwereld verdiend nou eenmaal niet zo goed en als je dat kan accepteren is het super. Ik doe veel liever iets wat ik heel erg leuk vind en weinig verdien dan dat ik een full time baan heb in een kantoor. Maar dat is natuurlijk ook voor iedereen anders. 

 

Alles wat je extra doet staat goed op je CV. Als je het voor de uitbreiding doet zal ik het zeker doen! 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

"  Nee precies. Werken in de dierenwereld verdiend nou eenmaal niet zo goed en als je dat kan accepteren is het super. Ik doe veel liever iets wat ik heel erg leuk vind en weinig verdien dan dat ik een full time baan heb in een kantoor. Maar dat is natuurlijk ook voor iedereen anders. 
 
Alles wat je extra doet staat goed op je CV. Als je het voor de uitbreiding doet zal ik het zeker doen!  "

 Ze zeggen dat je voor ongeschoold werk zoals in de kassa meer verdient dan in de dierensector.

Dan leer je 3/4 jaar voor een beroep en kom je erachter dat je minder verdient dan de caissière  van de Albert Heijn...

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Janno serieus waar maak jij je druk om... Ik verdien 1200 in de maand, ruim, dus wat zeur je...

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Janno serieus waar maak jij je druk om... Ik verdien 1200 in de maand, ruim, dus wat zeur je... "

 Laat dan maar

TS;Veel succes met je opleiding als je hem gaat doen.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Janno heeft wel een punt hoor Cindy, als paravet verdien je vaak nog onder het minimumloon dankzij het cao wat ze daarvoor hebben. Mensen die het werk enorm leuk vinden zullen dat niet erg vinden natuurlijk, maar het is wel belangrijk om inderdaad van te voren te weten dat je niet veel zal verdienen en dat financien later moeilijk kunnen worden. 1200 is niet een loon waarmee je makkelijk een leven mee kunt opbouwen. Denk aan bijboorbeeld de kosten van een auto, honden, kinderen, vakanties, uitjes en dan nog een hypotheek waarvan je tegenwoordig 20% zelf moet inleggen en dus eerst flink moet sparen... Is natuurlijk allemaal ver in de toekomst, en niet iedereen zal al die dingen willen hebben, maar een laag loon maakt dat allemaal lastig, en dat is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden ja :)

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Janno heeft wel een punt hoor Cindy, als paravet verdien je vaak nog onder het minimumloon dankzij het cao wat ze daarvoor hebben. Mensen die het werk enorm leuk vinden zullen dat niet erg vinden natuurlijk, maar het is wel belangrijk om inderdaad van te voren te weten dat je niet veel zal verdienen en dat financien later moeilijk kunnen worden. 1200 is niet een loon waarmee je makkelijk een leven mee kunt opbouwen. Denk aan bijboorbeeld de kosten van een auto, honden, kinderen, vakanties, uitjes en dan nog een hypotheek waarvan je tegenwoordig 20% zelf moet inleggen en dus eerst flink moet sparen... Is natuurlijk allemaal ver in de toekomst, en niet iedereen zal al die dingen willen hebben, maar een laag loon maakt dat allemaal lastig, en dat is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden ja :-) "

 En je studieschuld moet je er ook nog bij optellen.

En zelfs dan heeft Cindy heel veel geluk.

Je mag al van geluk spreken als je 900 euro in de maand kan krijgen.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  En je studieschuld moet je er ook nog bij optellen.
En zelfs dan heeft Cindy heel veel geluk.
Je mag al van geluk spreken als je 900 euro in de maand kan krijgen. "

  

Ohja, die studieschuld komt er tegenwoordig natuurlijk ook nog bij... Ik kom (gelukkig!!) nog uit de tijd van de studiefinanciering, dus was dat helemaal vergeten  Lijkt me ook een aardig bedrag wat je dan moet neerleggen 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

"   
Ohja, die studieschuld komt er tegenwoordig natuurlijk ook nog bij... Ik kom (gelukkig!!) nog uit de tijd van de studiefinanciering, dus was dat helemaal vergeten  Lijkt me ook een aardig bedrag wat je dan moet neerleggen  "

 Daar had ik niet zoveel zin.

En computers vind ik ook leuk, dus ik houd dieren dan maar als hobby.

En heel veel mensen doen die opleiding, dus je moet er echt goed in zijn wil je een fatsoenlijk loon verdienen om er normaal van te leven.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik zou de hele opleiding niet eens doen eerlijk gezegd.
Omdat de kans op een baan heel klein is en je heel veel geluk moet hebben als je een normaal loon krijg.
  "

 Bwaa valt mee hoor. Fabeltje werd mij ook verteld. Vele vriendinnen ( ex medestudenten) van mij hebben nu al een baan ( eind juni afgestudeerd) ik spreek dan wel over de opleiding agro en biotechnologie in belgie. Ik ben ook net afgestudeerd en heb momenteel al een goede baan ( niet als DA assistente maar als medisch afgevaardigde). Verdien vrij goed voor mijn eerste baan.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Salaris is niet heel hoog.. maar ook niet heel laag. Probleem is meer een beetje dat ze veel parttime banen hebben. En vergeet niet weekend/ avond diensten wat hetzelfde salaris blijft meestal

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik word er zo moe van. Je bent er zelf bij wat je verdient. Ook in de dierensector kan je je opwerken. Uiteindelijk kom je op een maandsalaris van 1600 euro en dan mag je niet klagen. Het is maar net waar je genoegen mee neemt. 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

Ik vroeg naar ervaringen over een thuisstudie, niet over een discussie over hoeveel geld je verdient

Ik weet dat de dierensector niet goed betaald maar zolang ik rond kan komen vind ik dat prima en mn vriend heeft een redelijke baan dus we overleven het wel haha.

Ik heb inmiddels de studie gevonden denk ik.

Bij Groenhorst Barneveld hebben ze een deeltijdstudie van 2 jaar waarbij je 1x per 2 weken een dag naar school moet. En 600 uur stage moet lopen in een praktijk en 200 uur op een 'normaal' bedrijf. Voor het laatste zou ik vrijstelling kunnen krijgen omdat ik al een aantal stages gedaan heb. En dit kost rond de 4000 euro in totaal. (gelukkig heb ik spaargeld dus geen studieschulden voor mij)

Hier ga ik nog wat meer over uitzoeken en dan zie ik het wel.

Het is indd echt als uitbreiding van mn CV. Ik ben van plan om uiteindelijk een eigen bedrijf te starten en dan is het fijn als ik 1e hulp kan bieden enzo.

 

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Ik vroeg naar ervaringen over een thuisstudie, niet over een discussie over hoeveel geld je verdient
Ik weet dat de dierensector niet goed betaald maar zolang ik rond kan komen vind ik dat prima en mn vriend heeft een redelijke baan dus we overleven het wel haha.
Ik heb inmiddels de studie gevonden denk ik.
Bij Groenhorst Barneveld hebben ze een deeltijdstudie van 2 jaar waarbij je 1x per 2 weken een dag naar school moet. En 600 uur stage moet lopen in een praktijk en 200 uur op een 'normaal' bedrijf. Voor het laatste zou ik vrijstelling kunnen krijgen omdat ik al een aantal stages gedaan heb. En dit kost rond de 4000 euro in totaal. (gelukkig heb ik spaargeld dus geen studieschulden voor mij)
Hier ga ik nog wat meer over uitzoeken en dan zie ik het wel.
Het is indd echt als uitbreiding van mn CV. Ik ben van plan om uiteindelijk een eigen bedrijf te starten en dan is het fijn als ik 1e hulp kan bieden enzo.
 
  "

 Dat is wel mooi dan.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Ik vroeg naar ervaringen over een thuisstudie, niet over een discussie over hoeveel geld je verdient

 
  "

 Ik doe een thuisstudie bij de LOI (wel iets totaal anders)

maar ben heel tevreden over ze, nog geen negatieve dingen ontdekt

Je moet alleen wel zelf goed de planning in de gaten houden of je op schema ligt en dergelijke en soms moet je de docenten even achter de broek aanzitten met iets nakijken of duidelijker uitleggen

 

Hoe het zit met stage lopen via de LOI dat weet ik niet

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Heb zelf de thuisstudie dierenartsassistent gevolgd bij het NTI. Ga hier NOOIT naar toe. Werd van alles beloofd via internet e.d. maar als je eenmaal bezig bent is alles dus grote onzin. Je hoeft hierbij geen stage te lopen, dus praktijk mis je helemaal wat toch erg handig is.

 

Heb hem zelf ook als aanvulling gedaan op mijn CV. En helaas heb ik in mijn opleiding dierenverzorging net zo veel geleerd. Medische gedeelte is zo nihil dat je met paar avondjes googlen meer weet dan via de NTI studie. 

 

Cursus centrum Barneveld zou ik je wel aanraden, geen ervaring met dierenartsassistent maar wel ondernemer asiel, pension, kennel. De leraren weten echt waar ze over spreken, kun je altijd advies vragen, je moet thuis wel het een en ander leren maar op school krijg je weer extra uitleg. Dus mocht je ergens voor kiezen zou ik toch voor Barneveld gaan, puur omdat je daarbij ook af en toe naar school gaat. En Barneveld staat in dierenwereld gewoon enorm hoog aangeschreven dus alleen dat kan je kans op baan al weer vergroten.

 

P.S. geld maakt niet gelukkig. Ik spreek uit ervaring n.a.v. mijn vorige werk met 40 uur en huidige werk 20 uur. Maar nu ben ik een heel stuk gelukkiger.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Net wat Ursula zegt, barneveld staat wel hoog aangeschreven! En idd het is een hele fijne school met goede leraren, dus als Barneveld een optie is voor jou ipv een thuisstudie dan zou ik zeker Barneveld doen ja 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^