bloed in ontlasting hond, geen diarree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TomTom

Onze hond Noodles heeft al enkele maanden last van bloed in de ontlasting. Hij heeft geen diarree en is nu 5jaar.

Het bloed komt enkel op het einde van de ontlasting en die blijft nog geruime tijd verder persen na zijn ontlasting.

Op zich ziet de ontlasting er normaal uit, kleur is normaal, is niet lopend enkel op het einde zit er steeds vers bloed.

We zijn al verschillende malen naar de DA geweest maar dit kost ons steeds en steeds zegt hij om dezelfde antibiotica te geven en af te wachten maar die heeft nu al enkele malen een kuur van Xeden 200mg doorlopen soms lijkt het wel een klein beetje te helpen maar meestal is dit gewoon enkele dagen en tijdens de kuur durft het zelfs gewoon terug te keren of niet over te gaan.

De DA zegt ons steeds dat het wss een anaalklier ontsteking is en dat dit chronisch kan zijn. We zijn altijd zeer tevreden geweest van onze DA maar het lijkt ons te lang te duren voor de hond beter is en we beginnen ons zorgen te maken want dit kan niet leuk zijn voor hem en teveel antibiotica lijkt me echt niet goed te zijn voor hem.

De DA zou graag willen dat we nog eens 3 doosjes Xeden 200mg uitgeven omdat deze niet graag wil overgaan tot het verwijderen van de anaalklier.

Hij heeft deze reeds onderzocht maar een endoscopie is nog niet gebeurd, tijdens het onderzoek heeft hij wel gezien dat de anaalklier ontstoken is. 

Wat adviseren of denken jullie hierover, lijkt het best de 3 doosjes te geven of zouden jullie vragen om toch de anaalklier te verwijderen. Ik weet dat dit het zogezegde paspoort is van de hond, zodat anderen hem kunnen herkennen. Maar deze is onze enige hond en we gaan wel veel met hem gaan wandelen maar mijden toch meestal contact met andere honden.

Daar ik vroeger met mijn vorige honden gezien heb dat contact met andere honden nefast kan aflopen. Wel hebben we nog plannen voor in de toekomst een kat of ander gezelschap voor hem bij te houden (tot vorig jaar hadden we een kat en die twee waren beste maatjes, dus voor wat gezelschap voor hem als wij niet thuis zijn lijkt dit wel leuk voor hem en ons)

Maar gaat dit dan ook lukken als hij geen anaalklier heeft met de kat en ook vragen we ons af of dit nog andere nadelen voor hem inhoud het verwijderen van de anaalklier? 

Gelieve uw ervaringen hiermee te posten en bij te laten weten waarop jullie raad gebasseerd is.

honden page profiel TomTom

PS: het ras is American Bully en het is een zeer brave hond die zeer lief en rustig is voor ons gezinnetje en zelfs voor onze kippen

honden page profiel MaryMary

Specifiek advies of ervaring heb ik niet, maar als het nu al maanden aan de gang is en geen verbetering is zou ik toch een ander onderzoek willen. En een andere DA zoeken. Steeds maar antibiotica geven is ook niet goed en zeker niet gezond.. En daarbij helpt het ook nog geen fluit dus.

Een hond kan prima zonder anaalklieren en ik zou ook niet weten waarom een kat ze bij een hond wel zou missen ;) Dus zie hier ook geen probleem.. Het moet gewoon klikken tussen de twee en dat ligt niet aan wel of geen anaalklier(en) hebben.

Wel is het verwijderen een secuur klusje met al die bloedvaten en zenuwen daar. Dus zou wel een DA kiezen waar je vertrouwen in hebt. En dat je dat nu niet meer hebt kan ik heel goed begrijpen. Ik persoonlijk zou een andere DA zoeken. Deze stuurt je met een kluitje het riet in heb ik het idee. 

Ik hoop dat je nog advies en ervaring krijgt en succes!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

geen ervaring, maar steeds maar die AB kuren kan niet de oplossing zijn en is ook nog eens heel slecht voor zijn darmflora en andere dingen.

 

Ik zou er geen vertrouwen meer in hebben en naar een andere da gaan. Persoonlijk zou ik naar een holist gaan omdat je ook de darmen weer gezond moet krijgen na zoveel AB.

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" geen ervaring, maar steeds maar die AB kuren kan niet de oplossing zijn en is ook nog eens heel slecht voor zijn darmflora en andere dingen.
 
Ik zou er geen vertrouwen meer in hebben en naar een andere da gaan. Persoonlijk zou ik naar een holist gaan.
 
  "

 

Ik ga met dobry mee hierin.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik kan je antwoord geven over het verwijderen van anaalklieren.

Bij mijn teefje zijn die opengelegd,minder risico's om incontinent te worden.

 

Ik heb nog een hond,zijn gedrag  was precies hetzelfde gebleven tegenover haar nadat haar anaalklieren waren verwijdert(opengelegd)

 

De ingreep is best pijnlijk,daar zijn pijnstillers voor,de nazorg is ook heel secuur maar openleggen vond ik de beste optie.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zou een second opinion bij een specialist aanvragen....het verwijderen van de anaalklieren kan incontinentie problemen veroorzaken, toch even verder gaan met een specialist.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

heeft ze geen poliepen Aambeien, dat kan de dokter simpel bekijken met een oorkijker in de anus.

Mijn hond heeft dat ook, en als de aambei open gaat dat is er bloed.

Ik ga met Willemijn mee, second opinium en kijken of het niet aambeien zijn, het komt voor.

honden page profiel TomTom

sorry willemijn ik dacht dat die was voor naar een volgende pagina te gaan

 

 

Mag ik even vragen wij zijn van Deerlijk in West-Vlaanderen wie jullie kunnen aanraden voor een tweede opinie te geven en die eventueel gespecialiseerd is in deze kwestie. Want ik vind moeilijk info hierover via google en meestal kom ik op nederlandse DA uit

 

Alvast bedankt voor de vele raad en de snelle reacties van iedereen 

honden page profiel ElianeEliane

Universitaire dierenkliniek in Gent / Merelbeke.

Anaalklieren laten weghalen is geen simpele ingreep en houdt wel risico's in. Dus dat laat je niet zomaar doen. Tenzij er problemen zijn, die chronisch van aard worden. 

Anoniem (Gast)

ik lees graag op de site van het MCvoorDieren in Amsterdam

bij de dierziektes en dan de anaalzakontsteking...

Volgende forumvraag: blind worden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^