bloed plaatjes breken af

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

jolanda kloens (Gast)

hallo bij mijn hond een boomertje breken haar bloedplaatjes af  dit is in januari begonnen bloedspugen opgenomen waarde bl,plaatjes was 19 week ziekenhuis 2 keer bl,transfusie werd niet beter rode bloedlichaampjes braken ook af ging heel slecht ,moesten afspraak maken voor in te laten slapen, naar huis gehaald en ze knapten wat op, bl plaatjes stegen naar 119 in april na de zoveelste controle en niet te weten wat ze nu heeft, denken aanval op haar inmuumsysteem,dalen de bl plaatjes weer nu inmiddels weer bij onze eigen dierenarts behandeld voor een zware blaas ontsteking zijn nu ondanks een levendig hondje, wel erg aan het hijgen maar heeft al al die tijd prednison, breken de bl plaatjes weer af zijn nu 24 of ze heeft zo'n lage waarde of ik weet het niet meer         

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Wat naar zeg..ze hebben dus geen idee?

welk ziekenhuis ben je geweest?

Ik zou eens naar een andere specialist gaan

of een goede holist arts

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Het klinkt als Immuun gemedieerde thrombocytopenie. Oorzaak vaak niet bekend. In dit stukje wordt eea uitgelegd. Gaat over rode bloedcellen, maar geldt ook voor plaatjes.

https://www.mcvoordieren.nl/aiha-auto-immuun-hemolytische-anemie

Ook een engelstalige uitleg (sommige oorzaken komen in Nederland niet voor) 

http://vetspecialistsofrochester.com/pdf/Internal-Medicine/Immune-mediated%20thrombocytopenia.pdf

Enige behandeling als er geen bekende onderliggende oorzaak is is immunosuppressieve middelen zoals prednison, cyclosporine ed. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Jolanda wat erg, ik ken niks van die bloedziekte , maar je spreekt met zoveel liefde over je hondje, dat ik je verdriet en angst mee ervaar.

Dat je  het nu niet meer weet , hopeloos klinkt.... begrijpelijk.....ik duim dat de prednison haar nog zal helpen.

 

 

 

 

 

 

 

Volgende forumvraag: Hersenschudding???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^