Zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kessi (Gast)

Ik heb vorige week Kessi geadopteerd, een chihuahua teefje. Haar vorige baasje had erg veel hondjes waardoor Kessi helemaal niet zindelijk is.  Kessi is een week bij ons en nog steeds wilt ze buiten geen behoefte doen.???? Ik ga veel met haar buiten, na het slapen, na het eten, tussendoor. Ik wandel rond in de tuin met haar, dan snuffelt ze wat in het rond, als ik stil sta gaat ze zitten of liggen. Ik wandel ook op straat met haar. Als we binnen zijn heb ik haar continu in het oog zodat ze niets kan doen zonder dat ik het gezien heb. Ook de puppytailer heeft geen nut. Ze slaapt s nachts in de bench waar enkel haar mand in staat, deze is s morgens nog droog.  Tips aub om men chihuahuatje zindelijk te krijgen... ????????

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat fijn dat Kessi bij jullie een nieuw thuis heeft gevonden! Hoe oud is jullie hondje?

 

Kessi is nog maar een week bij jullie: ze moet nog wennen aan haar nieuwe omgeving. Nieuwe mensen, nieuwe geuren, nieuwe gewoontes. Ik vind dat jij al goed bezig bent! Je geeft haar de gelegenheid om buiten wat te doen. Wanneer ze wél buiten wat doet: beloon haar. Geef haar een knuffel of geef wat lekkers. Hierdoor zal Kessi op den duur het plassen/poepen buiten ervaren als iets goeds.

 

Wordt in ieder geval niet boos als ze haar behoefte binnen doet. Ze weet niet beter. Houd vol: het komt goed

honden page profiel MaryMary

Het kan best een poos duren voor je vooruitgang ziet. Sommige pups hebben het na een paar weken door, bij andere duurt het maanden! Mijn labrador moest wel wekenlang snachts 1 of 2 keer eruit voor een plas bijvoorbeeld en mijn chihuahua pup sliep vanaf de derde nacht al door. Ook deed mijn labrador het vaak in huis en de ongelukjes van de chi zijn tot nu toe op een hand te tellen.

Onze chi is nu ongeveer 3 weken bij ons. Gisteren ging hij zelf naar buiten voor een plas en later ook weer zelf toen ie moest poepen. Maar helaas vandaag vond ik een natte plek op de deurmat (terwijl de deur openstond) in een onoplettend moment van mezelf. Inderdaad zoals hierboven al gezegd werd en zoals je ook al doet na elk speel en slaapmoment naar buiten en ongeveer een halfuur nadat ie gegeten of gedronken heeft. Verder goed opletten en mocht ze gaan zitten of snuffelen in huis snel oppakken en naar buiten. En niet boos worden of zoals de oude stempel met de neus door de plas of poep halen. Maar dat doe je vast niet als ik het zo lees! En lekker belonen natuurlijk. Wij hebben een bakje met snoepjes bij de deur staan, zodat we het niet vergeten. Je kan ook extra lekkere dingen gaan geven, stukje worst of kaas wanneer ze het buiten doet. Misschien dat ze het dan sneller doorkrijgt. In ieder geval ben je goed bezig en het komt vanzelf wel. Op een dag is het kwartje gevallen en ze snappen het. En dat voelt fantastisch haha. Houd moed! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^