Rode biet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

terug van weg geweest :) is heel druk geweest met de verhuis en op het werk. 

 

Mogen honden rode biet eten? Vind het nergens duidelijk terug. We hebben op wandeling eentje gevonden op het veld :) en ik weet dat paarden en koeien dit graag eten maar honden..? Zouden ze dit dan rauw mogen eten? Het leek me wel leuk voor de honden om af en toe iets van groente of vers vlees toe te voegen aan hun brokken dus dit doen we om de dag bij hun brokken. Mag dit met rode biet ook?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Tja, er zit ook bietenpulp in brokken... Vraag me alleen niet of een rauwe rode biet wel kan want dat weet ik niet.

 

Ik zou 'm persoonlijk gewoon lekker zelf opeten.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Even van barfplaats gehaald:

 

Welke groenten voer je met mate:

Koolsoorten voer je met mate. Koolsoorten veroorzaken en bij veel honden darmgassen maar kool in grote hoeveelheden zijn niet goed voor de werking van de schildklier.

Groenten met grotere hoeveelheden nitraat voer je ook met mate. Nitraatrijke groenten zijn: spinazie, bleekselderij, raapstelen, waterkers, postelein, rode biet, sla, venkel, Chinese kool, spitskool. Spinazie voer je ook niet teveel omdat het zich bindt met calcium. Knoflook voer je ook met mate. Het kan bloedarmoede veroorzaken. De maximale hoeveelheid knoflook die je volgens Mary Strauss kunt voeren: 1/2 of 1 teentje per 9 kilo gewicht, dagelijks.

 

af en toe kan dus geen kwaad! 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Maar wel koken, rauw hebben ze ee niks aan.

Volgende forumvraag: Leverworst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^