Al lopend poepen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Petra (Gast)

Wij hebben een labrador van 12 jaar oud. Sinds enige tijd moet hij soms al lopend poepen. Ik vraag me af waarom hij dit doet ... ? We hebben dan al een tijdje gewandeld en we zijn al langs meerdere plekken gekomen waar hij normaal keurig zijn behoefte doet. Hier wacht ik meestal ook even, zeker als ik al aan z'n loopje zie dat hij moet. Na uitgebreid snuffelen gebeurt er uiteindelijk niks, tot we een paar 100 meter verder zijn en hij het al lopend laat lopen. Gelukkig heb ik poepzakjes bij me en kan ik het keurig opruimen. Boos wordt ik zeker niet, maar gek vind ik dit wel. Ben bang als ik boos word dat hij al helemaal niet meer durft te poepen als ik te dicht in de buurt ben. Als hij wel weer op de juiste plek poept beloon ik hem hier voor. Waarom poept hij soms tijdens het lopen? Kan het zijn dat hij door ouderdom soms pijn heeft als hij in de poephouding gaat zitten ... ? Lekker onderwerp dit trouwens ... haha

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Gaat die niet meer in de poephouding zitten?

Heeft hij dan misschien ergens iets aan de heupen/rug? Even laten onderzoeken bij een dierenarts dmv misschien röntgenfoto's ?

Eventueel pijnstillers.

Petra (Gast)

Ja de dierenarts heeft hem gecontroleerd en wel artrose geconstateerd. Ook niet verassend gezien de leeftijd. Hij krijgt een soort glucosamine pillen en lichte pijnstillers. Ik dacht ik stel de vraag hier toch eens omdat het wellicht ook in gedrag iets kan zijn .. ? Hij gaat namelijk wel in de poephouding zitten als hij het keurig op de bekende plekken doet waar het mag. En anders is het gewoon een ouderdomskwaal die we dan maar moeten accepteren. In huis is die trouwens wel helemaal zindelijk dus controle over zijn spieren heeft hij absoluut nog.    

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Hier poept het bijna allemaal lopend....

 

Wij maken er geen punt van. De poephouding nemen ze allemaal goed aan.

Waarom zou je boos worden?

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

" Hier poept het bijna allemaal lopend....
 
Wij maken er geen punt van. De poephouding nemen ze allemaal goed aan.
Waarom zou je boos worden? "

 

Ik dacht dat het echt gewoon staand lopend was zonder de poephouding zeg maar.

Daarom dacht ik gelijk aan rug/heup klachten.

Petra (Gast)

Om verwarring te voorkomen. Als hij al lopend poept dat is de poephouding niet te herkennen. Dan valt het er letterlijk gewoon uit. (lekker verhaal dit .. excuses). Daarom vind ik het ook niet zo leuk omdat ik het vast niet altijd door heb en alles dan op de stoep terecht komt en niet keurig in het gras of de bosjes waar ik het vervolgens op kan ruimen. Als hij keurig de tijd neemt om te gaan poepen daar waar het hoort dan doet hij dit wel gewoon in de poephouding.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Om verwarring te voorkomen. Als hij al lopend poept dat is de poephouding niet te herkennen. Dan valt het er letterlijk gewoon uit. (lekker verhaal dit .. excuses). Daarom vind ik het ook niet zo leuk omdat ik het vast niet altijd door heb en alles dan op de stoep terecht komt en niet keurig in het gras of de bosjes waar ik het vervolgens op kan ruimen. Als hij keurig de tijd neemt om te gaan poepen daar waar het hoort dan doet hij dit wel gewoon in de poephouding. "

 Misschien iets vaker lopen omdat hij wel de houding aanneemt als hij er de tijd voor krijgt...Kan zijn dat hij lopend poept omdat de nood hoog is en hij het gewoon niet meer goed op kan houden...

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Dit deed mijn flatcoated retriever op het laatst ook, zij was 13 jaar, de dierenarts dacht dat dit wel eens door dementie kon komen ( ze poepte ook wel eens binnen de laatste maanden van haar leven ), verder konden ze geen rare dingen bij haar vinden die hier mee te maken hebben gehad.

 

Wij zelf wijde het gewoon aan ouderdom, en hebben er ook nooit een probleem van gemaakt, gewoon netjes opruimenen dan heeft niemand er last van.

 

Mijn flatcoat is 13 jaar en 4 maanden oud geworden, we hebben haar 3,5 week geleden in laten slapen, ze had tumoren op haar lever en milt. 

Petra (Gast)

Hij krijgt uitgebreid de tijd bij de plekken waar die normaal in het gras of de bosjes poept. Sta daar soms wel 10 min te wachten omdat hij uitgebreid overal gaat snuffelen. Dat is dus het vreemde. Verder gaat hij gaat 4 a 5 keer per dag minstens 20 min uit. Lijkt me voldoende. En in huis volledig zindelijk. 

honden page profiel Het Gouden Duo & BaasjeHet Gouden Duo & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Duo & Baasje

Vanuit je tekst krijg ik het idee dat dit "nieuw" gedrag is en dat jouw hond dit gedrag nog niet vertoond heeft toen hij jonger was?

 

Wat ik weet van lopend poepen dat op latere leeftijd ontstaat is dat honden (zeker oudere!) dit gedrag kunnen vertonen wanneer ze pijn hebben aan de gewrichten. Op deze leeftijd is het zeker niet weg te denken, dus een bezoek aan de dierenarts is zeker aan te raden.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hier een gosje van ruim dertien jaar die dit ook doet ,Ze staat op  loopt door de kamer ,verliest zonder poephouding haar prachtige drol en loopt gewoon verder ,Op andere dagen poept ze weer in de poephouding netjes buiten ,nu krijgt zij dagelijks carporal (pijnstilling) voor haar gewrichten ,maar dat slikt ze al een tijdje  en de niet poephouding is iets van de laatste vier maanden .Ik heb het idee dat haar sluitspier wat slapper wordt naarmate de leeftijd vordert.

honden page profiel anoniemanoniem

Boos worden idd uit den boze, dit doet de hond niet om irritant te zijn. Gelukkig weet je dat zelf ook :)

is zijn prostaat na gekeken? Dit geeft bij oudere reuen vaak problemen met plassen en/of poepen. 

Is de ontlasting verder normaal, niet beetje te hard, en niet afgeplat?

Verder zijn heel voor de hand liggende redenen, artrose en spondylose, maar ook spierzwakte en coördinatieproblemen die daarbij kunnen horen of losstaan en "gewoon" bij ouderdom horen. Niet meer zo lang in die gehurkte houding kunnen staan, het moeilijker aanvoelen wanneer nou precies de sluitspier aan- en ontspant, enzovoorts. 

Dementie is mogelijk, maar dan zou je toch ook andere dingen moeten merken. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hij krijgt uitgebreid de tijd bij de plekken waar die normaal in het gras of de bosjes poept. Sta daar soms wel 10 min te wachten omdat hij uitgebreid overal gaat snuffelen. Dat is dus het vreemde. Verder gaat hij gaat 4 a 5 keer per dag minstens 20 min uit. Lijkt me voldoende. En in huis volledig zindelijk.  "

 zou het kunnen dat hij geurtjes ruikt waardoor hij het daar niet niet meer zo vertrouwd om te gaan poepen?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Onbewust "poepverlies" lijkt me een neurologisch probleem. Hij neemt niet waar dat ie aan het poepen is. 

Volgende forumvraag: Welke glucosamin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^