Speeltuin bello, socialisatie vóór laatste enting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mel (Gast)

Goedemorgen allen, Ik heb sinds 2 weken een pup in huis. Vandaag 10 weken jong dus. Langzaam bezig met de socialisatie en het gaat erg goed. Helaas vind mijn volwassen hond de pup niet zo gezellig dus gromt hij haar weg op 5 meter afstand (begrijpelijk hij moet wennen maar leuk is anders...Dus laat het maar gewoon gaan) Nu vind ik het toch belangrijk dat ze leert omgaan met andere honden. Ze heeft al 2 entingen plus kennelhoest gekregen. En aangezien ze niet kan spelen met mijn volwassen hond wilde ik eigenlijk naar hondenspeeltuin Bello gaan nog voor de laatse enting. Maar wat denken jullie? Het is een omheind terrein en er wordt meteen ontlasting opgeruimd indien nodig bij een ongelukje dus poep ligt er nooit . Wel plassen de honden er soms natuurlijk en zijn er soms honden aanwezig die net 2 weken zijn overgevlogen uit Bv spanje... Ik twijfel al hierover nog ruim voordat de pup thuis kwam...De dierenarts zegt : doen! De fokker zegt van niet... Wat te doen... ?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zelf zou ik niet gelijk naar zo'n hondenspeeltuin gaan. Er kunnen namelijk ook honden lopen die pups helemaal niet leuk vinden, of honden die veel te ruw omgaan met je pup, met alle gevolgen van dien.

 

Je kan je beter aanmelden bij de app doggy date, die is gratis. Je kan dan een wandeling of ontmoeting aanmaken en erbij zetten dat alleen pups welkom zijn.

Je zou ook naar een hondenschool kunnen gaan en je aanmelden bij de puppyklas. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Gekke vraag misschien maar; wat vind de speeltuin er zelf van? Het lijkt me dat er regels zijn vanaf hoe oud ze toegelaten worden. Dus ook hoeveel entingen ze moeten hebben..

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Je wilt namelijk zoveel mogelijk goede ervaringen voor een puppy. Dus ik zou persoonlijk alleen laten spelen met honden die je kent en waarvan je weet dat het goed zal gaan. 

Je zou ook via de hondenschool kunnen afspreken met wat mensen met een hond van dezelfde leeftijd. 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

 Erder ben ik het eens met Ruby. Ben er zelf 1x geweest. Er was toevallig een vrouw met een puppy en alle honden wilden tegelijk aan die pup snuffelen, helemaal.overdonderd ging hij uiteindelijk op zijn rug liggen en een hond maar naar hem grommen. Bazen van die hond deden niks. Vrouw van de pup heeft die hond maar weggeduwd en haar pup opgetild en ergens anders neergezet. Toen hij eens rustig was liet ik mijn hond er rustig aan snuffelen. Was die vrouw erg blij mee! 

Ik denk dat je dan nog beter naar het park naast speeltuin Bello kunt gaan, paar sociale honden laten snuffelen en dat is zat.

 

De hoeveel honden die in Bello zijn, zeker in het weekend. Is vaak ook veel, en om dat in een keer aan je hond te laten zien zijn waarschij lijk veeeeeelste veel prikkels.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou het niet doen, wat Ruby aanraadt lijkt me een beter idee.

 

Ik denk dat het veel te overweldigend is zo'n hondenspeeltuin en je het risico loopt dat de pup voor altijd bang is voor andere honden.

Mel (Gast)

Ja, gelijk hebben jullie..... Dat was dus het punt waar ik zelf ook over struikelde. Ik ken de honden daar niet persoonlijk en niet elke hond houdt van pups..zeker niet als ze niet bij hun eigen roedel horen.

 

Maar dan heb ik een ander probleem. Waar vind vind ik rustige stabiele honden..

Is er hier iemand op het forum die zou willen afspreken in de omgeving van speeltuin Bello te gordelweg met een stabiele hond om mijn pup te laten wennen?

 

Note: pup cursus wilde ik mij voor inschrijven (school whatsup dogs) tot dat ik mij realiseerde dat de cursus IN speeltuin Bello is :-/ heb al een mail gestuurd met de vraag hoe ze dat dan doen..jonge pups op hetzelfde terrein als waar alle honden spelen ( wél na sluitingstijd)...Maar dat deden ze gewoon.. tja..vandaar dat ik begon te twijfelen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik woon helaas niet in de buurt.

 

Wat ik zei, meld je aan bij die app van doggy date.

http://www.doggydating.com

 

Dit is de website er van.

Je wilt niet weten hoeveel mensen er bij aangemeld zijn! Met allerlei soorten en leeftijden honden.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Over de puppycursus, wij zijn ook begonnen met een puppycursus toen mijn pup +- 10 weken was. Dit was bij een martin gaus hondenschool, en ze trainden gewoon op het veld waar de volwassen honden ook trainde. 

Wel werd daar niet geplast of gepoept op het veld. 

 

Ik woon helaas ook niet in de buurt. Zijn er mensen in je omgeving (tijdens wandelingen) die je kent met een stabiele hond? Dat zou natuurlijk ook kunnen. 

Mel (Gast)

Oh joh! Wel gelezen naar niet opgeslagen haha. Bedankt voor de tip.. ga ik nu meteen even doen.

Mochten er baasjes zijn in Rotterdam die eens willen wandelen.... geef maar een gil

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Oh joh! Wel gelezen naar niet opgeslagen haha. Bedankt voor de tip.. ga ik nu meteen even doen.
Mochten er baasjes zijn in Rotterdam die eens willen wandelen.... geef maar een gil "

 

Succes. Er misschien ook even duidelijk neerzetten dat alleen pups welkom zijn en evt 1 of 2 volwassen honden die goed met pups zijn en de hondentaal goed beheersen. Anders heb je straks nog ongeleide projectielen rondlopen en da's natuurlijk niet de bedoeling. 

Mel (Gast)

@doortje  helaas alleen asociale honden hier of uitvallers aan de lijn.

Nou is mijn reu ook niet de makkelijkste dus ik probeer de pup zoveel mogelijk ook alleen mee op pad te nemen. Zou niet willen dat ze zijn gedrag kopieerd.

 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Je hebt ook een volwassen hond. Hoe lang heb je hem al? Als je hem al een tijdje heb ken je de honden uit de buurt ook wel wat beter. Daar zitten vast ook wel rustige stabiele honden tussen waar je het eens aan kan vragen of je pup er mee kennis mag maken.

 

Maar misschien vind je hier op het forum ook wel iemand die in de buurt woon.

 

 

 

 

Mel (Gast)

Ja ..slim idee, doe ik!

Overigens lijkt whatsup dogs hondenschool mij wel erg leuk hoor. Het is niet mijn intentie om ze in twijfel te trekken of slecht te beoordelen want ik ken heel die club niet.

Zal waarschijnlijk mij ook hier inschrijven maar dan na de laatste enting.

Mel (Gast)

@ik: heb mijn reu al 4 jaar. Door de buurt honden is hij deels zo geworden (angstagressie uitval lijn naar andere reuen) paar keer gekregen vroegah ...

Ik laat mijn pup liever niet bij de buurthonden. Tuurlijk lopen er ook leuke hondjes tussen maar mijn buren zien me al aankomen haha heb ze al meerdere keren lastig gevallen hoor ..ding dong.. Mag..(..vul in..) komen buiten spelen met mijn pup?

Mel (Gast)

Gekregen = gegrepen 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puppycursus start daar vanaf 8 weken. Je kan er, als je denkt dat je pup het aankan, gewoon heen gaan als je je hebt ingeschreven. Je kan ook eerst eens kijken zonder je pup.

Maar zoals de website en de informatie eruit ziet, zou ik er heen gaan. Je hoeft echt niet te wachten tot de laatste enting. 

Anoniem (Gast)

@ruby als ik daar heen ga zijn er ook andere loslopende honden..of al heelveel honden daar geweest. Want het word in speeltuin bello gehouden op het terrein. Ik ken de speeltuin..Kom er al met mijn reu.

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Bello ben ik ook geweest. Jazz was jong geen pup meer. Hij vond het leuk.Wat ik eigenlijk zeggen wil. Destijds was er een uur voor pupjes anderen mogen dan niet. Wij gingen een uur bij kleine hondjes,want dat was er ook. We zijn gebleven omdat het goed ging,na dat uur kwamen de grote honden erbij. Informeer anders of Bello nog een puppen uurtje heeft?

 

 

Mel (Gast)

@len ja klopt op woensdag en zondag. Puppen uur is het kleine honden uur. Maar zal dan vooralsnog even moeten wachten tot de enting dan denk ik

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik woon in Capelle, naast Rotterdam. Loop wel vrij regelmatig in Rotterdam. Wil ook best een keer met je meelopen hoor! Ik heb een vrij stabiele (naar honden) husky teef. Ze geeft wel gewoon haar grenzen aan, maar oo een vriendelijke manier. Enige nadeel ze kan niet overal los.

 

Als je een profiel aanmaakt, kan je me een bericht sturen om eens af te spreken.

Mel (Gast)

@Lavina ja lijkt me erg leuk!

 

Ik heb mijn oude profiel verwijderd al jaren geleden... misschien toch maar eens weer 1 aanmaken

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Absoluut nooit naar zo een speeltuin gaan.

 

Wij mensen vinden het belangrijk, dat een hond met alles en nog wat speelt en contact heeft.

Honden zelf, denken daar anders over.

 

Als je heel goed op de lichaams taal van honden let, zie je ook, dat de meeste het helemaal niet leuk vinden.

Soms hebben vreemde honden samen een klik, wordt er even gespeelt. Soms even gesnuffelt en weer doorgelopen.

 

Wat wel belangrijk is, is wennen aan vreemde honden. Er gewoon langs lopen  zonder contact. Zo leer je hond, dat er vreemde honden zijn, zonder dat ze er iets mee moeten.

 

Met bekende lieve honden, honden waar je een band mee hebt, van familie, vrienden, of uit je buurt, kan je laten spelen en contact laten maken. Dat is socialiseren.

Aan vreemde honden, alleen laten wennen.

 

Je thuis situatie, zou ik niet zomaar laten. Grommen, is je pup weg halen. Zo laat je zien, dat je oude hond, de ruimte krijgt en dat hij niets te vresen heeft. Jij zorgt dat je oude hond veilig is.

Je oude hond heeft nog geen idee wat de pup wilt, of hij wel ok is.

Geef ze beide op een eigen plekje, uit elkaar iets lekkers, zo zal je hond een positieve associatie krijgen met je pup. Buiten samen wandelen, maar beide ook appart mee nemen.

Je oude hond heeft tijd nodig, om een band met je pup te krijgen, begeleid dit goed.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik denk er wat anders over............pup ga ik mee uit, ik socialiseer met alles behalve met andere honden, ik ben degene waar haar aandacht naar toe moet gaan, kom ik een andere hond tegen, doorlopen, als de pup wat ouder is dan wil het alleen maar naar de andere hond toe, leuk toch, lekker spelen , vandaar dat ik goed socialiseer maar geen gespeel met andere honden, vele denken daar anders over, ik heb altijd dit zo gedaan met al mijn pups, geen geaai van mensen of kinderen, en geen hond bij dr......ik heb ook een volwassen hond...ik zorg dat de kleine de oudere niet belaagd, harmonie binnen, geen gespeel ook in de tuin niet, de hond is nu negen maand, loopt lekker los, doet voorzichtig met andere honden, loopt er gewoon voorbij, negeert mensen, is tegen kinderen vriendelijk, mag met mijn oudere hond spelen in het water als ze lekker zwemmen, droog lopen ze met elkaar op...een rustige hond , ze reageerd goed op andere honden en mensen, maar zo doe ik het, als je een pup naar anderen honden laat gaan om te spelen dan zal dat zo zeker blijven en heb je steeds een onrustige hond als je er mee wandeld, zo ook bij mensen, niets geen geaai, ik laat de hond zitten bij bekenden van mij, maak  een praatje, de hond blijft mooi zitten zonder ongedurig te zijn, als men dat maar goed vind, leuk toch naar een ieder willen gaan, niet hier dus, maar nogmaals , zo doe ik het.

Volgende forumvraag: Pup zijn poep zit vast.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^