Weinig tot geen beheersing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mop (Gast)

Als eerst wat een leuk en gezellig hondenforum is dit!!  Mag gezegd worden. Nou kamp ik met het volgend probleem.. Of nouja probleem is een groot woord :p   Mijn hond heeft geen beheersing of geduld tijdens spel en training. Zo vraag ik om een 'af'  en schiet hij alweer omhoog.wachten voor een balletje... Soms gaat dat best goed soms springt hij tegen mijn benen aan omhoog. Wachten voor de voetbak gaat goed maar zodra ik het op de grond zet is het naar binnen  schokken. Hersen werkjes heb ik geprobeerd maar daar heeft hij vaak ook het geduld niet voor al vind hij de kong tegenwoordig wel steeds leuker worden. Hebben jullie tips om hem wat rustiger te krijgen wat kalmer rondom uitdaging en prikkels?  Ik heb nu een kleine stuiterbal die ook aardig begint te keffen als het allemaal te lang duurt. Heel graag ontvang ik jullie tips x

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja het is hier heel gezellig en soms zelfs super gezellig

 

Vertel eens hoe oud is jouw hond dan , want pubers doen altijd gek en heel enthousiast . 

 Wat het keffen betreft, zogauw hij blaft...keer je je om. Negeer hem. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat je vooral zelf ook veel geduld moet hebben. Niet toegeven bij ongewenst gedrag, maar wachten echt net zo lang wachten tot je hond gewoon rustig is. Als je hersenwerkjes doet, dan moet je er zelf ook bij zijn en eventueel je hond helpen of iets voordoen (je wilt niet weten hoevaak ik op mn buik heb gelegen om samen met puck te puzzelen hihi).

 

Je kan eens op internet hersenwerk voor honden bekijken. Volgens mij doen ze ook workshops. 

 

Je kan bij de action eens kijken, daar hebben ze 2 maten rubberen voerballen, doe het voer daar in en leg het dan buiten op het gras. Je hond is dr dan wel even zoet mee.

Deze bedoel ik :). Puck krijgt er altijd snoepjes in, want als hoofdmaaltijd krijgt ze rauwe voeding. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Impulscontrole/zelfbeheersing is een vaardigheid, dat moet je oefenen. Ook steeds langer iets kunnen, bv langer liggen, is iets dat geleerd moet worden. 

Ik gooi er een paar linkjes op.

http://www.allpetseducationandtraining.com.au/the-bucket-game.html

Introduction to food manners 

https://m.youtube.com/watch?v=FBQadTknDlc

Introduction to the bucket game

https://m.youtube.com/watch?v=GJSs9eqi2r8

en als je hond zelf hersenwerkjes afbreekt heb je kans dat ze te moeilijk zijn. Ook hersenwerk moet opgebouwd worden om frustratie te voorkomen. 

 

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Ik putte vaak mijn hond eerst wat uit, wandeling, beetje ravotten, zodat de 'eerste energie' er een beetje af is, daarna leren, niet te lang.

En tijdens het leren, van bijvoorbeeld: wacht (bij de voerbak). Eerst maar een paar seconden, en als het dan misgaat dan heel snel 'toe maar' roepen, op het moment dat je ziet dat hij niet langer kan wachten, zodat je commando er nog binnenvalt haha.

Heeft mij ook erg geholpen om hem 'kijken' (naar mij) te leren, en dan zodra hij kijkt uitgebreid belonen, niet altijd met iets lekkers, maar soms ook gewoon een knuffel en 'braaf' en 'goed zo'. Was voor mij het makkelijkst aan te leren omdat hij toch meestal mij aankeek als ik 'kijken' zei. Maar zo leerde hij (denk ik) dat er woorden geassocieerd werden aan commando's. Maar dat was helemaal in het begin.

Nog 1 ding wat erg leuk is om zichzelf uit te laten putten, http://www.catanddogshop.nl/home/283/ifetch-ballenwerper.html?gclid=CjwKEAjwz4u9BRCbioK3stnBznESJADA75xbey00C-C-N3wC6jL94clLKhcEzE1G96DBaVqG2DbFFBoCN7fw_wcB

helaas wel erg prijzig.

Kan je helaas alleen maar vertellen wat er voor mij heeft gewerkt.

Succes!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Balletjes gooien schijnt erg slecht te zijn voor gewrichten. Het kan op korte/lange termijn voor problemen gaan zorgen.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Hoe oud is je hond? :) 

Ik denk dat het nu een kwestie van timing en geduld is. 

Bijv. met de af oefening. Alleen de beloning geven als hij tijdens het moment van af ook nog braaf ligt. Ga werken aan de commando's wacht en blijf. Dit zorgt ook voor beheersing, en hier ook alleen de beloning geven als hij op het moment van beloning nog rustig is. 

 

Met het keffen zou ik het simpel oplossen door alles te stoppen en je hond even compleet negeren. Hier een puber die dat ook nog wel eens wil doen  Ik draai me dan om, hoofd omhoog en negeer het totaal. Zodra hij niet meer blaft en rustig is (dus ook niet opspringt ofzo) ga ik weer verder met waar ik mee bezig was. Doet hij het weer dan draai ik me weer om (enz.) tot het goed gaat. 

 

Nogmaals ik weet niet of het over ene jonge hond gaat maar zou een cursus geschikt zijn voor jullie?

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" Balletjes gooien schijnt erg slecht te zijn voor gewrichten. Het kan op korte/lange termijn voor problemen gaan zorgen. "

 Ligt aan de ondergrond en de leeftijd van de hond, geen idee hoe oud de hond van TS is.

Mop (Gast)

Hoi iedereen,  sorry voor de late reactie. Uhm hondje is net 1 jaar nu. Ik had geen idee of ik het tussen de volwassen honden moest zetten of puber. 

Ook bij het spelen met andere honden keft hij graag. Er zitten onwijs goede tips tussen ben ook blij met de linkjes maar blijf maar komen met de tips hoor

Mop (Gast)

Hoi iedereen,  sorry voor de late reactie. Uhm hondje is net 1 jaar nu. Ik had geen idee of ik het tussen de volwassen honden moest zetten of puber. 

Ook bij het spelen met andere honden keft hij graag. Er zitten onwijs goede tips tussen ben ook blij met de linkjes maar blijf maar komen met de tips hoor

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Google eens op impulscontrole. 

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

of kijk eens op "doggie zen exercises" 

 

Ook hele leuke oefeningen voor zelfbeheersing 

oa http://bestpetsdogtraining.com/doggie-zen/

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

idd negeren als hij te snel gaat is een goede manier. Op die manier is de fun eraf en gaan ze even terug bezinnen. Vraag je commando nog eens en kijk of hij nu wel alert is en rustig.

 

Het zal iets van lange adem worden. impulsbeheersing gaat niet een twee drie. het komt goed. Hou in gedachten vast aan je eigen wensen en wijk daar niet van af. anders raakt hij in de war en is de concentratie weg.

 

oefenen oefenen, oefenen.

 

In mijn tijd op de hondenschool was het een keer vragen, tweede keer afdwingen. dwz; je hond leiden naar wat je wilt.

Zeg je 'zit en blijf' en staat hij recht, dan vraag je opnieuw en hou je met je hand zijn achterhand op de grond. Ik bedoel wel zachtjes he. leiden, niet platduwen.

 

succes

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Oefenen en de lat niet te hoog leggen.

 

Voor t eten kun je een antischrokbak kopen, of t in een kong of voerbal doen. Of in doosjes, potjes, snuffelmat, handdoek, theedoek, washandje etc. Mits je brok geeft natuurlijk!

 

En vergeet niet te genieten van dat jeugdige enthousiasme! :-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Ligt aan de ondergrond en de leeftijd van de hond, geen idee hoe oud de hond van TS is. "

 Het is nooit goed. Vanuit stilstamd weg racen, stoppen, slidings, draaien, zijn voor de banden en pezen geen fijne bewegingen. Bij jonge honden, kraakbeen en groeischijven. Niet opgewarmde spieren

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe vaak train je? Krijgt je hond genoeg rust momenten?

Ben je wel duidelijk naar je hond? 

Af kan je met een brokje langer leren. Vraag af en brokje. Vraag af, 3 seconde en brokje. Zo geef je heel langzaam, steeds later de beloning.

Als je het af wilt, voor dat je een balletje weggooit, dat is lastig.

Door balletjes gooien, komt er zo veel adrenaline vrij, dat wachten erg lastig is. De andenaline giert door zijn lijf. Misschien gewoon geen af vragen.

Zelf gooi ik geen balletjes, te veel opwinding. Te veel focus en opsessies zie ik bij balletje gooien. 

 

Wachten voor de voer bak, doe ik zelf niet, als je honger hebt, wil je gewoon eten. Mijn hond wacht eigenlijk vanzelf, omdat ze niet hoeft te wachten. Je maakt het eten zo zelf spannend, door hem te laten wachten.

Maar als je het wilt, dat kan. Bak op de grond en hem op afstand laten wachten. Als hij opstaat, bak weg. Net zo lang, tot hij blijft zitten.

 

Maar ik denk, dat je minder moet trainen en meer rust in moet bouwen. Buiten, snuffel wandelingen en gewoon regelmatig niets moeten.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

"  Het is nooit goed. Vanuit stilstamd weg racen, stoppen, slidings, draaien, zijn voor de banden en pezen geen fijne bewegingen. Bij jonge honden, kraakbeen en groeischijven. Niet opgewarmde spieren "

 Dat je niet een pup na het slapen of een gladde vloer moet laten racen en alle kanten uitglijden was vanzelfsprekend neem ik aan. Zit geen kwaad in als je een gezonde en fitte hond hebt om lekker tijdens het wandelen met een bal te spelen. oF bijvoorbeeld een leuke hondensport als flyball.

Bal hoeft niet voor elke hond te zijn natuurlijk, maar weet weinig tot niets over de hond van de TS, dus gaf enkel wat suggesties.

Mop (Gast)

Hoi 

 

Uhmm echt wachten voor het eten hoeft hij niet maar wel netjes zitten.Ik train 3x (verdeeld over de dag)  10 minuten per dag.  De ifetch hebben we ook vind hij geweldig alleen ik ben de gene die de ballen erin gooit haha. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hoi 
 
Uhmm echt wachten voor het eten hoeft hij niet maar wel netjes zitten.Ik train 3x (verdeeld over de dag)  10 minuten per dag.  De ifetch hebben we ook vind hij geweldig alleen ik ben de gene die de ballen erin gooit haha. 
  "

 Ik denk dat je te veel doet. 3 x per week trainen is meer dan genoeg.

Een hond heeft tijd nodig om dat koppie leeg te maken. Als dat niet genoeg gebeurd, blijft je hond in een soort opwinding.

Ga buiten wandelen en niet zo snel mogelijk, maar snuffelend. De tijd nemen als hij snuffels. Brokjes in het gras strooien is een ontspannen bezigheid.

Om de tag max trainen, de rest rust en ontspannen wandelen.

Netjes zitten, is prima, maar geef dan niet eerder zijn eten, voor dat hij  rustig zit. Duidelijk zijn wat je wilt en goed vind.. Als hij opspringt en toch mag eten, leert hij niet netjes te blijven zitten.

Mop (Gast)

Heel erg bedankt voor de tips we gaan ermee aan de slag. 3x per week dus ik ga ook 3x per week naar de sportschool houden we gewoon die dagen aan haha das wel makkelijk. 

Mop (Gast)

O ja vergat ik nog. Des tijds volgende wij de gehoorzaamheid cursus en hebben wij deze afgerond.  Ze gaven alleen het advies mee om even geen vervolg te doen. Ze merkte dat hij het niet zo naar zijn zin had op het veld en hij even aan zijn nieuwe gezinnetje moest wennen daarna mochten we altijd terug komen. Ik weet niet of dat nog iets toevoegd maar vertel het er gewoon even bij 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Er is zo veel meer mogelijk dan alleen gehoorzaamheid. Er zijn genoeg leuke cursussen die je kan volgen die wellicht beter bij je hond pas. Zoals speuren, jachttraining, hersenwerk, hoopers, behendigheid... Keus genoeg als je 1 keer per week iets leuks met je hond wil doen.

 

Zoals Suzanne al zeg uitlaten kan zoveel meer zijn dan alleen door lopen. Kijk daarbij ook waar de interesses van je hond liggen. Lekker laten snuffelen, hou hij van water zoek water op, ga eens in het bos van het pad af en struin samen rond, hou hij van graven begraaf eens een leeg petflesje of iets anders om op te laten graven, neem een bellenblaas mee naar een veldje en blaas bellen voor je hond... maar vooral snuffelen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" O ja vergat ik nog. Des tijds volgende wij de gehoorzaamheid cursus en hebben wij deze afgerond.  Ze gaven alleen het advies mee om even geen vervolg te doen. Ze merkte dat hij het niet zo naar zijn zin had op het veld en hij even aan zijn nieuwe gezinnetje moest wennen daarna mochten we altijd terug komen. Ik weet niet of dat nog iets toevoegd maar vertel het er gewoon even bij  "

 Misschien vond hij het te veel, te druk, of lastig daar alle oefeningen doen.

Daarom zou ik idd even niet te veel trainen. Je kan 3 x tijdens de wandelingen wat oefeningetjes doen. 

Kijk vooral waar je hem een plezier mee doet en heel veel ontspannen en leuke dingen doen.

Je zal dat zeker in zijn druk zijn terug gaan merken. Meer rust in zijn koppie en lijf.

Wij hebben, nu het zomer vakantie is, heel weinig gedaan. Als het heet was, luieren in de zon. Soms in de avond over het strand, of ergens anders wandelen, maar niet eens elke dag. Luca vind het zelf ook heel prettig, even niets. Ik ook moet ik eerlijk toegeven

Volgende forumvraag: Saarloos
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^