pup met diarree en weinig eetlust

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Hoi,

Onze Tai heeft Al bijna een week diarree en weinig eetlust. Afgelopen vrijdag naar de dierenarts geweest. Hier heeft hij dingen gekregen tegen misselijkheid en een diarree stopper en infuus met vocht. Ook heeft hij alvast zn ontworming gekregen om dat in iedergeval uit te sluiten. 

Hij vond het voer dat ze daar hebben erg lekker dus dat hebben we ook gelijk mee genomen maar thuis vind hij het niet meer bijzonder. We geven hem water met wat kippenbouillon zodat hij in iedergeval goed drinkt en af en toe een stukje gekookte kip door zn brokken om hem te foppen.

Zijn energie schommelt vind ik, hij is altijd relaxed geweest maar vind nu alles verdacht.

Hebben jullie nog tips of ideeën wat we voor hem kunnen doen? De fokker heb ik gisteren middag gemaild met het hele verhaal maar nog geen antwoord terug gekregen. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik vind dat nogal wat tegenstrijdig, een week aan de diaree, en dan maar een wormenkuur geven, daar gaat de darmflora toch van achteruit, is de ontlasting niet na gekeken op giardia....? Stopmiddelen, helpen niet bij aan een goede darmflora, als de diaree blijft vraag dan aan je dierenarts voor de ontlasting na te kijken op giardia.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Ik zou ook de ontlasting laten onderzoeken.

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Bedankt voor de reacties! Ik ga dat dan inderdaad vragen aan de dierenarts. Zo een eerste keer een hond weet je je gewoon geen raad met wat het allemaal kan zijn.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Bedankt voor de reacties! Ik ga dat dan inderdaad vragen aan de dierenarts. Zo een eerste keer een hond weet je je gewoon geen raad met wat het allemaal kan zijn. "

Ik raad je ook aan om eerst de ontlasting te onderzoeken, alvorens met allerhande niet zo gezonde medicatie aan de slag te gaan. Je kunt de ontlasting ook zelf opsturen naar 't Woud (wormbestrijding.nl). Veel praktijken werken daarmee samen en zij doen gedegen onderzoek naar allerhande parasieten. Ik zou dan worm en giardia meepakken.

Het voordeel van ontlastingonderzoek is, dat je ten eerste geen onnodig gif geeft op momenten dat het niet nodig is en geen resistentie in de hand werkt. Zo heb ik hier een pup die inmiddels een paar x getest is en geheel vrij van worm en giardia infectie.

In geval van eventueel giardia zal je conventioneel anders moeten handelen, dan normale chemische ontworming. Dan nog is het niet altijd nodig en wenselijk om giardia meteen te behandelen met zware conventionele medicatie en zijn de nieuwe visies al sinds een tijdje gericht op verhoging van de weerstand en aanpassing van voeding in plaats van afbraak door de medicatie.

Je zou ook kunnen kijken naar de voeding. Misselijkheid en diarree zijn niet meteen verschijnselen gerelateerd aan worm of andere parasieten. Het kan net zo goed een reactie zijn op recente vaccinaties bijv. en ook daarop kan dan weer gehandeld worden door middel van ontstoring van vaccinaties. Een dierenartspraktijk met daarbij homeopathie binnen zijn vaardigheden, kan je daarbij helpen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^