Pup blijft maar doorgaan; overprikkeld

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Friesje (Gast)

Wij hebben een Friese Stabij pup van ruim 12 weken. Heel enthousiast beessie. Ik altijd al een hond gehad. Daarmee ging het opvoeden gewoon soepel (de 'normale' uitdagingen) Onze Stabij echter, blijft maar doorgaan de hele dag. Ik weet zeker dat hij te weinig rust krijgt. te weinig slaapt, wat ik ook probeer. We hebben een ren gemaakt waar een bench in staat en daarnaast nog een lekker vetbed, zodat hij kan kiezen waar hij slaapt.Doordat hij maar door blijft gaan en niet gaat slapen, wil ik dat hij in de bench gaat om te zorgen dat hij wel tot rust moet komen. Maar de afgelopen 3 weken blijft het hetzelfde; hij draait helemaal door in de bench (met deurtje dicht, want open dan is hij er meteen weer uit) Als ik hem zou laten piepen dan valt hij uiteindelijk wel van uitputting in slaap maar is met 30 min. weer alert door een geluidje in de kamer. Hij gaat dan ook niet weer terug slapen.We hebben de bench heel rustig opgebouwd, leuk gemaakt en ook het deurtje dicht echt met minuten opgebouwd. Dat ging prima. Dat is het gekke. Hoe krijg ik het in vredesnaam voor elkaar dat hij meer tot rust komt want door het overprikkeld zijn blijft hij happen en zo? Mij maakt het niet uit waar hij slaapt, maar zelfs 's nachts naast mijn bed is hij gerust 3 uur af en aan enorm aan het piepen en janken (ondanks dat ik mijn hand in de bench doe en zo)Ben doodmoe :-)

Anoniem (Gast)

Hallo,

Ben jij zelf niet ook erg nerveus want een hond merkt dit direct als je ook erg nerveus bent,wees heel rustig ook als hij erg druk is negeer hem dan maar en geef hem pas aandacht als hij rustig is,misschien is hij overprikkelt en reageert dus zo,maar goed dat je hem naast je heb als hij begint te piepen niet praten maar maak een sis geluid ssssj dit wil hier wel eens helpen bij onze pup hij is nu een jaar heel veel succes en wees geduldig

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Misschien als het tijd is voor rust, dat je zelf ook rustig gaat zitten voorlopig? Totdat de pup in een vast ritme komt met een evenwicht tussen rust en lichamelijke en geestelijke aktiviteiten.

 

Hoe is je dagindeling met de pup?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

En als je nu je pupje eens tegen je aan laat rusten....wedden dat hij heerlijk in slaap valt. 

 

Zoals ik het lees geeft de bench in zijn geval , nog onrust bij.

 

 

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Voor het overprikkeld raken heb ik geen tip maar wel misschien voor het snel weer wakker zijn. Wij hebben over de bench van onze pup (en ook van haar grote broer Bo toen die klein was) een donkere deken gehangen. Als ze eruit is laten we de deken omhoog met het deurtje open, als ze erin zit doen we het deurtje dicht en de deken naar beneden. Hij ligt bij ons over de bovenkant en beide zijkanten en de voorkant zodat ze een lekker donker holletje (= nacht = slaaptijd?) heeft. 

 

Wellicht dat dit nog wat helpt voor het snel wakker zijn? 

 

Succes in ieder geval 

Volgende forumvraag: Alleenstaand en pup opvoeden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^