Shiba en kinderen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Feather (Gast)

beste,,,  nou zit ik er al lang mee in mijn hoofd maar ik heb een shiba inu die nu 1jaarhalf oud is ik zit momenteel in mijn voorlaatste maand zwangerschap dit is ons eerste kindje maar mijn hond is enorm bang van kinderen en de kinderen bijvoorbeeld van me zus komen als ze rond lopen zou ze wel eens durven erachterna zitten en proberen aan te vallen nou maak ik me erge zorgen hoe dit verder zal verlopen want mijn hond is dan ook wel 1 die heel graag veel aandacht van me wil.. Iedereen zegt da ze stouter ga worden en heel jaloers.. Iemand die ons tips kan geven?  Alvast bedankt

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien had je eerder richting een goede hondenschool kunnen gaan samen met de kinderen van je zus? Daar vragen of ze jullie konden helpen met dit probleem. 

 

Verder moet je je hond goed begeleiden. Hond en kinderen niet alleen laten, kinderen niet naar de hond toe laten gaan, niet rennen/gillen in huis.

 

Je hond moet je leren dat kinderen niet eng zijn en dat had je vanaf pup af aan al goed moeten begeleiden. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De hondenschool kun je nu alsnog naar toe.

 

Zoek er eentje die positief traint en niet met slipkettingen, prikbanden, stroombanden enzo werkt. 

Anoniem (Gast)

Hebben we uiteraard gedaan maar in de hondenschool luisterd ze langs geen kanten naar ons thuis en we hebben haar als ze 6 maanden oud was dus uiteraard van toen al bezg aan te leren met snoepjes enzo. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hebben we uiteraard gedaan maar in de hondenschool luisterd ze langs geen kanten naar ons thuis en we hebben haar als ze 6 maanden oud was dus uiteraard van toen al bezg aan te leren met snoepjes enzo.  "

 

Natuurlijk doet ze dat ook niet,dat is Shiba eigen dacht ik. Jullie moeten er wat van opsteken. Doet je hond wat gevraagd word op de hondenschool, dan is dat mooi meegenomen. Verder zul je thuis moeten blijven oefenen. Elke dag, de hele dag door als er kinderen zijn.

Je kan ook vragen of diegene van de hondenschool bij jou thuis komt, dan kun je het probleem daar aan pakken.

 

Maar vooralsnog zijn jullie degene die beide partijen zowel kinderen als de hond moeten begeleiden. Duidelijke regels voor kinderen en hond. Niet 1x van af wijken en altijd bij de hond blijven als er kinderen zijn.

Kan dat niet, dan zul je toch moeten gaan denken aan herplaatsen. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

zorg voor een veilige kindervrije plek voor de hond met een hekje er tussen tegen indringers (bv de keuken)

leer kinderen daar niet in de buurt te komen..zijn plek

druk doen doe je maar ergens anders

zorg voor lekkere mand in die ruimte en geef een kong of kluif (ontspant)of ander vermaak..als snuffelmat

leer de hond dat dat ook op andere momenten een fijne rustige plek is met leuk vermaak..zonder drukte

 

gebruik evt een speciaal kleed

dat de hond weet..ik ga liever naar mijn plek iets leuks doen...kinderen gedoe ..en daar ben ik veilig

 

kind en dier moeten de regels kennen

interactie met de hond alleen onder begeleiding voor de rest negeren en rustig gedragen als je er langs loopt

 dan zal je zien dat je hond vertrouwen opbouwt en geleidelijk meer kan hebben

 

 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik kan je aanraden lid te worden van de groep op facebook  genaamd 'shibalog.nl'.

 

Velen daar hebben zelf een of meer kinderen en een shiba of ervaring met (jonge) kinderen en de omgang met de hond. Ik denk dat ze je daar erg goede adviezen kunnen geven.

 

Zelf heb ik niet veel kinderervaring. Maar herken je wel in het 'aanvallen', hoewel dit natuurlijk niet echt aanvallen is. Maar ze laten snel en duidelijk zien dat ze ergens geen behoefte aan hebben of zat zijn. Het belangrijkst is om de hond overal bij te betrekken (geen dingen plots veranderen die eerst wel mochten en dan plots niet meer) en nog evenveel aandacht geven, maar tegelijk wel heel duidelijk zijn in wat niet door de beugel kan.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Wat betreft de kinderen van je zus, hoe wordt daar mee omgegaan?

 

Zorgen dat de kinderen de hond negeren. Geen aandacht, geen aanraking. En zorg dat in de buurt van de hond niet druk gedaan wordt (rennen etc). En dan af en toe samen heel rustig gaan zitten. Klein snoepje op de platte hand van kind en de hond rustig laten snuffelen en het snoepje laten pakken. 

 

Ook een veilige plek creeeren waar de hond kan zijn. Maar wel op zo'n manier dat ze zich niet weggestopt voelt, doordat de kinderen er zijn. Want die (negatieve) link zal ze dan gaan leggen 'er komen kinderen, dus vrouwtje doet me in een andere kamer, terwijl ik juist bij haar wil zijn' (als voorbeeld, ik ken de hond niet, dus weet niet wat ze prettig vindt).

 

 

Eigen kind (hoort bij de roedel) is wel weer anders dan kinderen van een ander. Maar als je angstig bent, is het handig om op zoek te gaan naar iemand (met kennis vam shiba's) die jullie (mens en hond) hierin kan begeleiden.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

hallo Feather,

ik heb zelf ook een shiba in huis lopen en was bang dat hij niet lief ging doen tegen mijn nieuwe pup omdat hij geen hondenliefhebber is. dit is goed gekomen maar het is een kwestie van wennen. maar het is inderdaad waar dat ze jaloers worden maar als je ziet dat hij jaloers is probeer hem dan wat aandacht te geven

veel succes nog

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Denk niet dat feather nog terug komt, heeft immers na 30 juli niet meer gereageerd. 

Volgende forumvraag: beetje hulp
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^