Perfect fit tuig kapot na 2 maanden :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Claudia & DesnyClaudia & Desny

honden foto van Claudia & Desny

Ik heb 2 maanden geleden een perfect fit tuig aangeschaft voor mijn hond. Nog extra navraag gedaan of ik beter 20 of 40mm kan nemen. Op aanraden toch voor 20mm gekozen. Erg blij mee, zat goed, makkelijk aan en uit te doen... tot gisteren ineens tijdens de wandeling, -ratsch- frontstuk kapot  riempje is los gebroken van het fleece stuk. 

Kan dat zo maar na 2 maanden in gebruik?? Ik ben best wel teleur gesteld, dit had ik niet gedacht van een tuig van deze prijsklasse. Of ligt het dan toch aan de trekkracht van mijn hond? Ze wil nogal eens een ruk geven aan de lijn als ze een andere hond ziet (we werken eraan )

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik neem aan dat dat gewoon netjes afgehandeld wordt als je het aan ze doorgeeft toch? 

Het kan natuurlijk altijd gebeuren, maar hoort natuurlijk zeker niet.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nee dat mag niet, als je hond er niet aan gekauwd heeft, mag dat zeker niet, ook al zou je hond trekken......ga er mee terug, neem het tuig mee en laat het zien, bij normaal gebruik moet het toch langer mee gaan, op internet besteld ? Dan stuur je eerst een mail om contact op te nemen, meestal is er een sirvice info.....

Jessica (Gast)

De service is prima van perfect fit via internet. 
Ik verwacht dat het het wel netjes opgelost gaat worden. 
Het moet inderdaad niet kunnen. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Gewoon even contact opnemen met waar je het tuig gekocht hebt 

 

Ik maak zelf ook tuigjes en halsbanden en zorg er natuurlijk altijd voor dat het zo stevig mogelijk vastzit, maar ik kan me voorstellen dat er héél soms wel eens een naadje is wat net niet zo vast als anders zit (hier nog niet voorgekomen, maar ik kan het me wel voorstellen). Dan laat 'ie uiteindelijk per ongeluk wat los en na een aantal stevige rukken kan het dan inderdaad scheuren.

Als zoiets zou gebeuren bij wat ik verkocht heb, dan heb ik graag dat er contact opgenomen wordt met mij als verkoper, want dan wordt er gewoon wat geregeld 

 

Als je contact opneemt, doe er dan ook meteen een fotootje bij, dan is het waarschijnlijk duidelijker wat er precies gebeurd is. Maar ik neem aan dat het wel opgelost gaat worden. Succes! 

honden page profiel Claudia & DesnyClaudia & Desny

honden foto van Claudia & Desny

Ik heb inderdaad de webwinkel gemaild waar ik het tuig gekocht heb, met bovenstaande foto erbij. Dank jullie wel voor de tips, ik vroeg me echt af of ik iets verkeerd gedaan heb of mijn hond echt zo erg is  

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Lijkt mij echt een fabricage fout, als laika een kat ziet komt er ook behoorlijk spanning op een tuig en nooit wat kapot getrokken, verschillende tuigen gehad.

honden page profiel Claudia & DesnyClaudia & Desny

honden foto van Claudia & Desny

 

 

Mhm, dit is het antwoord dat ik kreeg op mijn email:

"Uw conclusie dat u een kwalitatief goed tuig heeft gekocht is juist. U heeft echter een stoffen tuig gekocht, met daarbij een frontje met ring. Na 2 maanden kan er geen sprake meer zijn van een productiefout. Ik zie en hoor van eigenaren dat de stiksels bij de ring stuk gaan wanneer de hond ondanks borstbevestiging blijft trekken. Daarom is het ook geen antitrektuig.

Omdat u mogelijk andere verwachtingen van het tuig had, zal ... de verzendkosten van vervanging van het frontje voor haar rekening nemen. Kies bij een bestelling dan voorophalen op locatie met onder opmerking een verwijzing naar deze mail.

Wanneer u van mening bent dat hier toch echt sprake is van een fabricagefout zie ik graag het frontje met vermelding van ordernummer retour."

Way zouden jullie doen? Frontstuk opsturen en kijken wat gebeurt? Ik had voordat ik het tuig kocht op internet gelezen maar was dit nergens tegen gekomen, dat dit kon gebeuren zoals die mevrouw zegt...

 

 

honden page profiel Mirjam, Deeks & SiaMirjam, Deeks & Sia

honden foto van Mirjam, Deeks & Sia

Ik zou persoonlijk niet blij zijn met dit bericht en het frontstuk opsturen. Zou toch belachelijk zijn dat dit niet onder een fabricagefout valt maar dat is mijn mening.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Hier zou ik ook zeker niet mee akkoord gaan! 

Wat een onzin dat het na 2 maanden geen productiefout zou kunnen zijn. 

 

Ik heb nu denk ik een jaar een stoffen tuig van hurtta. Yara trekt echt wel eens als ze iets spannends ziet, maar die houdt het ook prima hoor. 

 

Trekt jouw hond heel extreem? 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Nou ja, fabricagefout of niet, zoiets mag gewoon niet gebeuren na pas 2 maanden. Wat een teleurstellende service! Ik zou het zeker opsturen. Je hebt toch ook overlegd of je 20 of 40 mm moest nemen? Dan kunnen ze het ook niet daaraan wijten. Het tuig zou sterk genoeg zijn voor jouw hond, dus daar ga je dan ook vanuit.

 

(Hier trouwens net als bij Yara een Hurtta-tuig voor onze Leonberger: ruim 50 kilo puur enthousiasme en die ook echt nog wel eens een paar flinke rukken wil geven en na bijna 6 jaar is er nog niks gescheurd of afgebroken...)

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Met sadi hadden we de 40 reeks wetend dat ze best wat power erin kon gooien. 

Geen problemen met het tuig gehad als dit na twee manden het resultaat is zou ik toch opsturen en laten checken op fabrieksfouten. 

 

En juist in verband met type tuig zou ik denk ik vanaf 25 kg altijd voor de 40 reeks gaan. (puur gebaseert op mijn eigen gevoel) maar ik zou t ook snappen als je vertrouwen in perfect fit harness nu weg is. 

 

Ik had overigens wel een iets betere service verwacht dan wat ik over de mail lees die je terug kreeg.

honden page profiel Claudia & DesnyClaudia & Desny

honden foto van Claudia & Desny

Ik ben inderdaad erg teleurgesteld in de service van deze webshop / mevrouw! Ik had, zoals Marlies schrijft, nog voor de aankoop navraag bij de mevrouw van de webshop gedaan of ik beter voor de 20m of 40mm kon gaan. Ze schreef toen dat ze de 40mm bij het gewicht en de leeftijd van mijn hond te grof vond. En dat ze "zonder meer" de 20mm kon adviseren.

Haar antwoord nu komt op mij over alsof ze zich er makkelijk van af wil maken. Ik heb het tuig niet als anti-trektuig beschouwd, slechts enkele keren de ring aan de voorborst gebruikt, altijd in combinatie met de ring op de rug (extra halti-lijn met 2 musketons gekocht hiervoor). Toen het tuig kapot ging zat de lijn enkel op de rug vast.

Klopt inderdaad Dutch audi, mijn vertrouwen in de perfect fit harness is volledig pleiten. 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Mijn perfect fit harnas 40 mm komt morgen binnen... Ben Benieuwd...

honden page profiel Claudia & DesnyClaudia & Desny

honden foto van Claudia & Desny

"Mijn hond is een kilo of 25 met borstomtrek ca. 68cm en kwa postuur zat ik eerder aan de 20mm te denken. Maar bij het wandelen wil ze nogal eens hard trekken als ze een andere hond ziet. Is dan misschien de 40mm beter?"

Dit had ik voor aankoop in mijn mail naar die mevrouw aangegeven... :(

Tja, Yara, trekt mijn hond hard? Ze wil nogal eens een ruk aan de lijn geven als ze iets interressants ziet. En als we andere honden passeren. Voor de rest loopt ze de meeste tijd zonder te trekken (al best wat tijd hierin gestoken )

honden page profiel Claudia & DesnyClaudia & Desny

honden foto van Claudia & Desny

Ik zat te denken om contact op te nemen met het bedrijf in Engeland, waar die tuigjez vandaan komen....

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik ken het perfect fit tuig via Monique Bladder, en zij is ondertussen op een ander tuig overgestapt. Heb er zelf nooit een aangeschaft omdat ik er niet van overtuigd ben dat het de whippets echt goed gaat passen. En je mocht niet ruilen als er haren in het fleece zaten. Fleece vind ik unberhaupt niet fijn. 

Ik ben nu alweer een paar jaar over een niggeloh tuig aan het twijfelen. Zijn wat prijzig. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik zou er ook weinig vertrouwen in hebben. 

En idd misschien de maker van het tuig informeren. Kijken wat die ervan vinden.

Maar ik zou in elk geval kosteloos een nieuw frontje 'eisen'. Dat lijkt me niet meer dan normaal. 

Volgende forumvraag: Puppia tuigje of Hurtta Y-tuig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^