Aiko

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lauri (Gast)

hey, we hebben een puppy Aiko van 3 maanden oud. Hij is zeer speels en heel aanhankelijk. Tijdens het spelen durft hij vaak over gaan naar bijten. In het begin zeer zacht maar dan steeds harder en harder. Ze hebben ons op de hondenschool al vanalles gezegd om het te proberen afleren maar niks helpt. We hebben al geprobeerd hem te negeren, het spelen te stoppen, een correctie door een tik en nog vele meer. Maar steeds als we hem corrigeren komt hij steeds harder terug. Kunnen jullie mij misschien helpen ? Enige tips om dit te kunnen afleren ? groeten Lauri

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Heeft hem een speeltje als hij te hard gaat bijten. Dan gaat hij na een tijd leren dat hij daar wel in mag bijten maar niet in je armen / handen.

honden page profiel --

honden foto van -

He wat leuk, ik heb ook een Aiko rond lopen 

 

 

Sorry voor de nutteloze reactie haha, ik kom niet zoveel Aiko's tegen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik dacht al Aiko? Die naam hoor je niet zo vaak.

 

Bijten hoort wel bij pups, ze willen alles onderzoeken met hun tandjes. Wordt het bijten te fel, kan er sprake zijn van, vermoeidheid, overprikkeling, of frustratie.

 

Het beste voor iedereen, pup en mens, is om dit te voorkomen, merk je dat de pup oververmoeid is, geef hem dan even rustig een time out.

Overprikkeling kan bij sommige honden al snel ontstaan, wat is je dagindeling met de hond?

 

Frustratie ontstaat vaak door miscommunicatie. Ik zou je aanraden je goed in te lezen over hondentaal en zo je hond leren begrijpen.

 

Voorkomen dus, niet pas achteraf gaan corrigeren, dat snapt een pup niet, die doet in zijn ogen niets fouts dus snapt niet waarvoor hij gecorrigeerd wordt.

 

In deze link staat veel informatie over pups en jonge honden

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

De grootste kunst van het afleren is het volhouden! Pak 1 tactiek (bv omruilen met speeltje en als het te hard gaat het spel stoppen)

Hou dit dan een hele tijd vol! Een pup leert dit niet af binnen een week :) En wanneer hij gaat wisselen begint het riedeltje vaak weer van voor af aan.

 

Ik zou hem zeker geen tik geven, dit is gewoon puppy gedrag en hij moet nog leren dat het niet gewenst is. Dus niet gefrustreerd raken en het rustig aan proberen te pakken. Hij kan het wegduwen en tik geven namelijk ook als spel gaan zien. Hij speelt door jullie te bijten (want hij weet nog niet anders), dus dan maak je het gedraag vaak erger 

 

Als je pup heel wild is en maar blijft bijten kan het zijn dat die overprikkeld is. Geef hem dan wat verplichte rust. Hier hielp het om naast hem te gaan zitten met een kauwbotje en het dauwbotje voor hem vast te houden. Dan werd hij vanzelf rustig en viel hij in slaap. 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Bij het corrigeren van een pup zal deze steeds feller terug blijven komen zeker als je ook nog een tik geeft....

 

Totaal negeren is de beste oplossing dus van hem weg gaan. Mocht dit niet helpen dan even een time out geven. Let er wel op dat je pup snel geprikkeld is met spelen zodat je eerder moet stoppen....voor dat deze gaat bijten.

Volgende forumvraag: aandacht van de puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^