Alles vd straat eten, vanmorgen owwww in de bench gescheten pffffffff . Jill. Voelde zich schuldig ging op

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ine &Jill (Gast)

Owwwee jeee vanmorgen toen ik opstond  en in mijn kamer  kwam stinken pffffff owwwww jeetje  Jill had diaree  gehad In haar bench nog nooit gebeurd. Jill wordt volgende week 5 mnd ze eet echt alles vd straat . Jill niet gestraft  ze kan er  niets  aan doen     In de gang op een dekbedje gelegd ze zat helemaal onder  de ontlasting , eerst de bench en wat er inlag haar cooldeken  oa en haar knuffes schoongemaakl,  en toen Jill gewassen  in de douche voor de eerste keer in haar leven ging best wel goed.  De waterblazer vindt ze maar niets pffffff, ik heb een gt gebeld Jill is een spontane pubber iedereen  vind ze leuk,  kinderen honden mensen maar ze is TE en is niet leuk meer oa voor mijn kleinkinderen alle aandacht wilt ze.

Ine &Jill (Gast)

Wat moet ik met deze over te lieve energieke hond?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat is je vraag precies? 

honden page profiel ElianeEliane

Wat voor hond is Jill?

 

 

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Commando 'nee' en 'los' aanleren, zodat ze minder van straat zal eten.
En ga op cursus

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ben blij dat je haar lief vind, ze is bijna vijf maanden , is het niet mogelijk om haar een ruimte te geven die wat groter is dan de bench, en daar dan kan verblijven, of is het een sloper ? Buiten aan de lijn houden en alert zijn als ze snuffelt, niet een te lange lijn gebruiken zodat je ziet wat ze doet en je direct kan ingrijpen.......het is al gezegd, zoek een leuke hondenschool op en ga op cursus met je hond zodat je aanreikingen krijgt, een hond van bijna vijf maanden heeft geen gt nodig dat is een energieke robbedoes, heel normaal , en als jij energie in de hondenschool en opvoeding steekt heb je straks echt een heerlijke en wat rustige hond .

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zorgen dat ze niet alles van de straat eet. Aan de korte 2m lijn houden zodat je zicht hebt en houd op wat ze besnuffeld. 

 

Verder is het verstandig om 'Nee' en 'los' te leren.

 

Hier komt het soms nog voor dat Puck een vieze smeuïge drol van een andere hond eet. Mijn eigen schuld dan, want ze loopt op dat moment los. Ik weet precies hoe t gaat want ze racet in een streep naar een bepaalde door haar uitgezochte plek. Dat doet ze normaal niet.

 

Ik kan het voor zijn en haar terug roepen, maar soms sta ik te dromen en dan is het te laat.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

We komen thuis na een dag werken, onze arme meid had een volledig spoor van 'uhum' in haar kamertje getrokken. Zo zwart als iets en tijdens het opruimen rook ik maar een verbrande lucht. Ik dacht wat is dat nu...snif snif....en dan kwam de realisatie. Wij hebben een openhaard en de dag ervoor hadden we een leuke avond gehad rond het vuur. Tijdens de nacht heeft mevrouw de assen naar binnen gewerkt.

Nou...dat heeft ze sindsdien nooit meer gedaan. Ferm haar lesje geleerd denk ik arm kind 

 

Op de straat at ze vroeger ook veel meer....vooral drollen ja. We gaan vaak wandelen in het veld en als daar dan een hoopje mest ligt...ooh wat een plezier. Maar een ferme NEEN helpt nu meer en meer, zelfs als ze los is. Dan zorgen we gewoon dat wij leuker worden dan die drol en beginnen we weg te lopen en te spelen...zotte baasjes kan ze nog minder weerstaan dan een verse stinkerd.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat is Jill voor een hond?

Tegen het eten van de straat kan je Sanofor Veendrenkstof gebruiken. Dit is multi functioneel zie

 http://www.brekz.nl/supplementen/sanofor-veendrenkstof.html

 

Ine &Jill (Gast)

Jill is een labradoodle , de bench is geen probleem  daar ligt ze graag in. Het  probleem is dat ze alles maar dan ook alles vd straat eet vogelpoep graspollen  veren,papier enz. Het woord los kent ze maar laat juist niet los als ze die troep in haar bek heeft ze daagt me uit ik heb een korte riem ze staat naast me en pakt een graspollen tussen de stenen  kijkt me aan zo van ik heb weer wat . Dan weer braken en of diaree.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Jill is een labradoodle , de bench is geen probleem  daar ligt ze graag in. Het  probleem is dat ze alles maar dan ook alles vd straat eet vogelpoep graspollen  veren,papier enz. Het woord los kent ze maar laat juist niet los als ze die troep in haar bek heeft ze daagt me uit ik heb een korte riem ze staat naast me en pakt een graspollen tussen de stenen  kijkt me aan zo van ik heb weer wat . Dan weer braken en of diaree. "

 Als het echt extreem is en je kunt t niet trainen zou ik een tijdje muilkorven.

honden page profiel ElianeEliane

Prikkels, dat is wat een hond stuurt.

Een pup heeft enorm veel te verkennen. En net zoals kleine rondkruipende kinderen gaan ze op verkenning en gaat alles via de snuit.

Honden zijn ook prooi dieren, dus waarom zouden ze nu net afgeven wat ze gevangen hebben? Ze zijn zo trots dat ze net graspollen hebben gevangen . Met een korte riem bekomen we net het omgekeerde effect, we gaan onbewust druk zetten en wil de hond weg.

Maar wedden dat als je met de hond buiten bent en je hebt lekkere gezonde gedroogde vleessnacks bij en je biedt er zo eentje aan....

Ken je het verhaal van Jean de La Fontaine over de raaf en de vos? 

 

Uiteraard is het heel belangrijk iets aan te bieden dat sterk kan concurreren met wat ze vast hebben. Het moet hun "prooi" kunnen overtreffen  Het moet ze natuurlijk even aangeleerd worden. In het begin zal je best eerst het gedroogde stukje vlees voor de neus houden. Ik vind het dan altijd grappig als je die oogjes en de neus ziet reageren. je hebt in no time hun aandacht . Wanneer je elke keer, dat je pup iets vast heeft wat niet ok is, effe fluit of met je tong klakt en het lekkers meteen aanbiedt? Zal de pup snel aandacht voor je hebben en willen ruilen.

Wanneer honden dit niet doen, betekent dit dat ze te gestresst, of te angstig zijn door andere prikkels. 

 

Het probleem is dat wij onze honden steeds vanuit het mens zijn en mens denkend, benaderen. En maakt dat we in een aantal gevallen met onze handen in onze haren zitten. Terwijl wanneer we vanuit de hond zijn wereld vertrekken we veel sneller en meer effect hebben. En dat scheelt heel wat frustratie bij beide partijen.

 

Ik krijg dan ook geregeld de vraag, beloon ik mijn hond dan niet voor iets wat hij niet mag doen?

Nee. Dat is de menselijke manier van denken, vanuit het redeneren.

Terwijl de hond de link legt , aha ik laat dit los en krijg lekkers.

Ine &Jill (Gast)

Bedankt voor alle tips, vandaag met Jill een uur gewandeld volgt mooi ik heb hele lekkere beloningen bij me, en het opeten van alle troep is ook een stuk minder. Ze laat los en spuugt het uit krijgt dan die lekkere beloning ook als ik zie dat ze iets wilt pakken en ze doet het niet krijgt ze ook een beloning. De beloning is gedroogde long. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bedankt voor alle tips, vandaag met Jill een uur gewandeld volgt mooi ik heb hele lekkere beloningen bij me, en het opeten van alle troep is ook een stuk minder. Ze laat los en spuugt het uit krijgt dan die lekkere beloning ook als ik zie dat ze iets wilt pakken en ze doet het niet krijgt ze ook een beloning. De beloning is gedroogde long.  "

 Mooi!

honden page profiel ElianeEliane

" Bedankt voor alle tips, vandaag met Jill een uur gewandeld volgt mooi ik heb hele lekkere beloningen bij me, en het opeten van alle troep is ook een stuk minder. Ze laat los en spuugt het uit krijgt dan die lekkere beloning ook als ik zie dat ze iets wilt pakken en ze doet het niet krijgt ze ook een beloning. De beloning is gedroogde long.  "

 

Volgende forumvraag: pupje 9,5 week
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^