Magere Mechelse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marcel (Gast)

Ik begin wat radeloos te worden, dus wie weet kan ik hier wat nuttige tips vinden.   Ik heb een Mechelse Herder die in April 8 is geworden. Ik heb de hond als diensthond gekregen toen hij 3,5 was. De honden bij mijn werkgever zitten allemaal op Cavom. Daar kon die van mij niet tegen. Begon af te vallen en de ontlasting was altijd te dun. Hiermee naar de dierenarts geweest, waarna er niks bijzonders te vinden was. Hij is toen voor de zekerheid op Royal Canin hypoallergeen gegaan. Dit hielp iets, maar niet genoeg. Later kwam ik de vorige eigenaar tegen. Die melde dat de hond altijd al problemen met voer en gewicht had. Bij hem werkte Royal Canin Sportive 4300 het beste ( is nu Royal Canin Sporting life 4300 ) Met dit voer ging het gelukkig weer een stuk beter, maar nog steeds niet geweldig. De laatste maanden begon hij weer gewicht te verliezen. Zo erg dat zijn ribben letterlijk te tellen zijn en de heupbotten bijna door zijn vacht prikken. Er zit geen grammetje vet meer aan hem. Hij is ook best sloom geworden. Eigenlijk is het mijn hondje niet meer. Iemand wees mij op Renske waar ik dan ook contact mee heb opgenomen. Zij adviseerde me om op Renske Zalm met Aardappel over te stappen. Na bijna een maand is er weer bijna een kilo weg. Een maand geleden is zijn urine, ontlasting en bloed nagekeken. Weer was er niks geks te vinden. Mijn dierenarts weet het niet meer en ik nog minder. Ik begin er echt moedeloos van te worden. Als dit zo door gaat word mijn hond geen 9. Hij is een stamboom Mechelaar, krijgt ivm de maagproblemen niks anders dan zijn voer. Woog nooit meer dan 28 kilo en weegt nu maar 24,9 kilo.   Herkend iemand deze problemen en heeft iemand enig idee waar ik en de dierenarts het in moeten zoeken ?

Marcel (Gast)

Een kleine aanvulling nog ...

Mijn hond eet als een gek. Zijn bak is binnen een minuut leeg. Zou ik de bak opnieuw vullen, dan weet ik zeker dat hij dat ook gelijk leeg eet. Voeren doe ik 2x per dag.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Probeer eens op KVV over te stappen.

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Ik zou denken aan epi (pancreas)

Mijn hond heeft dat ook. Een MH. 

 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Ik zou denken aan epi (pancreas)
Mijn hond heeft dat ook. Een MH. 
  "

 Oh ja, epi zie je ook veel bij DH

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Waarom doe je niet eens meer voeren dan ze aangeven, ik heb ook zo'n hond die niet op gewicht wou komen, toen ben ik begonnen met bakje leeg bakje vol, nadeel is ze gaan enorm schijten maar ze kwam toen wel gewoon aan. Geef ik weer de hoeveelheid die ze moet hebben dan valt ze weer af. Bij dunne geef ik altijd kip karkassen, door de botjes/kalk kan de ontlasting wat compacter worden.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

IK denk dat na ruim 4 jaar problemen het tijd is voor een bezoek aan een specialist. 

Overigens is de hypoallegenic niet de beste keus als er voedselallergie vermoed wordt. Dan is anallergenic beter, kleinere eiwitten. 

http://www.mcvoordieren.nl/wat-te-eten-bij-diarree

 

Marcel (Gast)

Ellen, een maand geleden is ook zijn bloed nagekeken. Ik kan me herinneren dat de da zei dat de waardes van de alvleesklier goed waren ( weet het niet helemaal zeker meer )

Is Epi iets wat met een bloedtest naar boven komt ?

 

Fay, meer voeren doet iets, maar niet veel.

Dat was ook een advies van de dierenarts. In 5 weken redelijk meer voeren was hij 7 ons aangekomen. Hierna ging ik over op Renske ( hoopte dat het iets simpels was als graan allergie ) Hiermee ging er weer een kilo af.

Ook heb ik het met de dierenarts over vers gehad, hij zag daar de oplossing niet in.

 

 

 

Marcel (Gast)

Eigenlijk is het al 8 jaar problemen ( zijn hele leven )

Hoewel het nooit zo erg is geweest als nu.

Marcel (Gast)

Morgenochtend 10 uur heb ik weer een afspraak bij de dierenarts. Zal de adviezen over Epi en kvv zeker weer voorstellen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Marcel (Gast)

Dank je Wendy.

Ik las daar dat voor de test de hond nuchter naar de da moet voor bloedafname. Dat moest ik ook van hem doen een maand geleden. Ik weet bijna zeker dat hij daar op getest is.

Morgen weet ik dat zeker.

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Epi moet je via TLI test vaststellen. Hond moet tijd nuchter zijn. 

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Bij een gewone bloedtest kan je epi niet uitsluiten. 

 

Mijn hond heeft al 6j epi. Hij krijgt carnibest pancreas en hij deed het er tot voor kort prima op. 

Marcel (Gast)

Ik werd wat ongeduldig, dus heb gelijk de dierenarts gebeld.

Hij is een maand geleden specifiek op Epi gecontroleerd. Dat was het zeker niet. Geen idee of ik daar blij mee moet zijn, want zoals de dierenarts net tegen me zei, dan weten we in ieder geval iets. Nu weten we nog niks.

Morgen word hij weer nagekeken en gewogen.

Ik vroeg of een endoscopie nut had. Daar gaat hij navraag over doen bij een maag / darm specialist.

Word vervold.

Ik hou nu mijn ogen niet meer droog, dus ga even lekker naar het bos met mijn Casper.

chaitan (Gast)

Heel lang lopen tobben met onze Bullmastiff wilde ook niet aankomen en was op een gegeven moment ook erg sloom. (Hij leek wel depressief) 

Ook alles geprobeerd mbt voeding (ook vers vlees) en dierenarts.

Uiteindelijk overgestapt op een geperste brok en sindsdien komt ie eindelijk weer aan en is weer de oude.

Heb me laten vertellen dat de meeste mensen als argument geven waarom ze geperste brok voeren dat de hond anders niet aankomt.

Misschien kan je een geperste brok proberen.

Veel succes ermee.

honden page profiel MarcelMarcel

honden foto van Marcel

Ik heb gelijk maar een account aangemaakt.

 

Voor zo ver ik weet is Cavom een geperste brok ( moet ik even nakijken ), en dat ging zeker niet goed.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Mijn hond is niet zo extreem als de jouwe maar wat bij haar helpt is een brok met hoog eiwitpercentage door vis. (Orijen 6 fish). Alleen het rotte is er zijn honden die daar ook echt niet tegen kunnen en dan heb je helemaal ellende.

 

Ik merk het nu gelijk, wegens even niet leverbaar overgegaan op ander voer en het is direct -2,5 kilo. Kilo's die ik er liever aan heb.

 

Overigens voer ik haar KVV maar als ik dat alleen voer moet ik haar zoveel voeren dat het eigenlijk nergens meer op slaat. Vandaar dat ik haar evengoed ook brok voer.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Geen lintworm? (ik weet niet of dat bij honden ook zo kan hoor, maar het kwam in me op)

honden page profiel SiberienneSiberienne

Is de ontlasting nu nog steeds te dun? Zit er ook slijm bij of is breiig? 

Als er verder niks aan de hand is volgens de DA zou je nog eens naar de samenstelling van de brok kunnen kijken. Ik heb hier wat tips uit het boekje "Dog food logic"  (https://www.dogwise.com/ItemDetails.cfm?ID=DN332)

Een paar vuistregels voor het beoordelen van een brok: 
3-7% vezels voor de stoelgang is ok, meer is niet nodig = onnodige vulling
Kijk naar de verhouding Omega 6 - omega 3 vetzuren. 7:1 of 5:1 is genoeg. Omega 3 vetzuren, mn EPA en DHA zitten vooral in visolie en zijn goed voor afweersysteem, vacht en hart&vaten
Voor actieve honden is een hoog energiedichtheid handig: minimaal 18% eiwit, minimaal 16% vet. Een klein volume voeren is beter omdat het voer dan beter opgenomen wordt, teveel volume passeert te snel door de darm en geeft slappe ontlasting & risico op stress diarree. Hoge energiedichtheid zou >400 kcal/portie zijn. Zij beveelt ook aan om ’s ochtends 1/3 en ’s avonds 2/3 te voeren, ook vanwege de trage darmpassage in de nacht en beter verteerbaarheid. Dit dus vooral op actieve dagen. 
 
 
Wat ik nog wel handig vond om te weten: als je op de lijst van ingrediënten kijkt, kijk dan naar de top 3-5 van ingrediënten. Als eerste staat er vaak een vlees of vis product. Met een %% maar let op: als daar staat bv zalm 23% wil dat zeggen dat bij de start van de bereiding er 23% zalm in gewicht in zit, Das leuk, maar zalm is voor een groot water. Na het droogproces, is het % zalm dus veel kleiner. De twee eiwitbron is vaak iets gedroogde of een vleesmeel. Dat is in verhouding de belangrijkste eiwitbron. Wat wel erg moeilijk is, is beoordelen hoe goed of slecht die eiwitbron is: vleesmeel Globaal is een vleesmeel van een benoemde diersoort wat beter dan van generiek: dus lamsmeel is vaak wat beter van kwaliteit dan diermeel. Maar zelfs dat hoeft niet altijd. 
 
 
Mijn magere spriet is aangekomen op Wolfsblut Wild Pacific. Ik ben erg te spreken over de deze brok. Die bevat ook FOS, prebiotica die de darmflora positief beïnvloeden. 
Ik voer 3x per dag, dat werkt bij hun blijkbaar beter. 
 
Er zijn meerdere varianten te krijgen met FOS: 
    • Wolfsblut Red Rock: kangoeroe en paardenvet
    • Wolfsblut Gold Fields kameel / struisvogel
    • Wolfsblut Black Marsh waterbuffel en paard vet
    • Wolfsblut Polar night = rendier en paard 
    • Wolfsblut Black Bird = kalkoen 
  • Pacific: zalm/haring makreel, 
  • Cold river: forel en zalm

Wolfsblut is te verkrijgen via www.food4pets.be

 

Orijen is ook een brok met een zeer hoge energie dichtheid, dat krijgen ze bij mij ook wel (de 6 fish) maar dat is soms nogal heftig als je overgaat van een brok met minder eiwit naar een brok met zo'n enorm hoog eiwit gehalte. Een van mijn honden ging van de Orijen aan de dunne, als ik het half/half doe met de Wolfsblut gaat het wel goed. 

Ik hoop dat je hier mogelijk wat aan hebt, het is denk ik in ieder geval het proberen waard. 

Anoniem (Gast)

Misschien zeg ik iets geks??? Wat dacht je van een internist?? b.v. bij het MCvoordieren in Amsterdam???

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" 
Ik vroeg of een endoscopie nut had. Daar gaat hij navraag over doen bij een maag / darm specialist.
Word vervold.
 "

 

Wat weerhoud je om zelf naar een specialist te gaan?

 

Ik heb ook wat afgetobt met mijn hond en na endoscopie eindelijk duidelijkheid die zonder nooit verkregen zou zijn.  Een specialist kan in elk geval medisch veel meer en als daar helemaal niets uit komt kun je verder uitzoeken m.b.t. voeding. Maar als je hond nu bv voedingstoffen niet opneemt door fysiek probleem kun je er instoppen wat je wilt, maar voedt het je hond niet en kan zelfs meer problemen geven.

 

Veel sterkte en succes

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Satin balls even proberen, en eten overgieten met schapenvet en aanvullen met pasta of dergelijk.

zit precies ook wel Elgos bloed in je hond zeker?

honden page profiel ElianeEliane

Mogelijk uitgebreid van schildklier op afwijkingen, volgens volgende onderzoeken ->

Table 2. Diagnosis of Thyroid Disease 
• Complete Basic Profile - T4, T3, FT4, FT3, T4AA, T3AA) 
• Additional Tests - TSH, TgAA 
• Older Tests (T4, T4 + T3) 
Serum T4 and/or T3 alone are not reliable for diagnosis because: 
– overdiagnose hypothyroidism 
– underdiagnose hyperthyroidism 
– fail to detect early compensatory disease and thyroiditis 
– influenced by nonthyroidal illness and certain drugs

• Newer Tests 
Free (Unbound) T4 
Less likely to be influenced by nonthyroidal illness or drugs 
Valid 
– equilibrium dialysis 
– solid-phase analog RIA 
– chemiluminescence solid-phase
Less reliable - liquid-phase analog RIA

Endogenous Canine TSH
In primary hypothyroidism, as free T4 levels fall, pituitary output of TSH rises 
– elevated TSH usually indicates primary thyroid disease
– 20-40% discordancy observed between expected and actual findings 
– published normal ranges may need revising upwards 
– affected by concomitant chronic renal disease 

Canine TgAA
Thyroglobulin autoantibodies are present in serum of cases with lymphocytic thyroiditis.
– positive results confirm diagnosis ; 8% false negative 
– 20-40% of cases have circulating T3 and/or T4AA 
– allows for early diagnosis and genetic counseling

honden page profiel MarcelMarcel

honden foto van Marcel

Excuus voor mijn late reactie.

Vrijdag was een dag om snel te vergeten.  's morgens met mijn hond naar de dierenarts. Bij binnenkomst gelijk op de weegschaal gezet waarna bij mij en ook bij de dierenarts de schrik toesloeg. Casper woog nog maar 22,7 kilo !

Hij zit van af dat moment aan de prednison en is per direct weer terug op de Royal Canin Sportive. Aanstaande Maandag ga ik weer met hem naar de dierenarts voor een evaluatie en om hem weer te wegen.

De dierenarts heeft uitgelegd wat de reden was om hem prednison te geven, helaas was mijn hoofd een zeef en heb ik geen idee meer. Dat vraag ik Maandag weer.

De reden dat mijn hoofd een zeef was kwam uiteraard door alle ellende met Casper, maar ook doordat er thuis een poes zat die ook slecht ging.

Dus in de loop van de dag met mijn poes naar mijn eigen dierenarts gegaan. Daar heb ik helaas de beslissing moeten nemen om haar in te laten slapen. Ik heb daar vrede mee ( zeker omdat ze al 17 was en ik er zeker van ben dat het de beste beslissing was ) maar pijn doet het wel.

 

Al met al een hoop verdriet en ellende op 1 dag. Nu maar hopen dat Casper weer de goede kant op gaat. Ik moet er echt niet aan denken om hem nu ook te moeten laten gaan.

honden page profiel ElianeEliane

Veel sterkte. Heel begrijpelijk dat niet alles even goed door dringt. 

 

Is bij Casper de werking van de schildklier al nagekeken? UItgebreide test heb ik hierboven al aangehaald.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hij eet wel, maar de voeding wordt niet goed opgenomen. 

Ik zou een gastro of endoscpie laten doen. 

 

Wie weet zijn de darmvlokken verdwenen, darmen beschadigd en nemen de darmen geen of onvoldoende voeding op.

Daarvoor zou prednison kunnen helpen, darm ontsteking oid.

Is de ontlasting goed? 

honden page profiel MarcelMarcel

honden foto van Marcel

" Hij eet wel, maar de voeding wordt niet goed opgenomen. 
Ik zou een gastro of endoscpie laten doen. 
 
Wie weet zijn de darmvlokken verdwenen, darmen beschadigd en nemen de darmen geen of onvoldoende voeding op.
Daarvoor zou prednison kunnen helpen, darm ontsteking oid.
Is de ontlasting goed?  "

Komt me nu inderdaad bekend voor dat de prednison voor herstel van de darmwand zou zijn. Het vreemde is dat door onderzoek van zijn ontlasting bleek dat hij zijn voedsel wel goed verteerd. Helaas neemt hij om wat voor reden dan ook niet alle energie op.

Zijn ontlasting kwakkelt altijd. Het is nooit waterig, regelmatig echt goed stevig maar vaak zit het er tussen in.

honden page profiel ElianeEliane

" Komt me nu inderdaad bekend voor dat de prednison voor herstel van de darmwand zou zijn. Het vreemde is dat door onderzoek van zijn ontlasting bleek dat hij zijn voedsel wel goed verteerd. Helaas neemt hij om wat voor reden dan ook niet alle energie op.
Zijn ontlasting kwakkelt altijd. Het is nooit waterig, regelmatig echt goed stevig maar vaak zit het er tussen in. "

 Misschien hier eens een bezoekje brengen http://anyanimal.nl/wie-zijn-wij/erwin-van-gijtenbeek/

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Jaimy kregen we ook niet op gewicht. Bij hem heeft het heel goed geholpen om zijn brokken die hij normaal in 2 keer krijgt, in 3en te verdelen.
Ik heb ergens gelezen dat honden per keer een bepaald aantal voer op kunnen nemen. Dan kun je wel meer gaan voeren, maar dan poept hij het gewoon uit.

Met dezelfde aantal grammen brokken is hij heel snel aangekomen en nu is hij goed op gewicht.

 

Ik zou ook serieus kvv overwegen. Dat krijgt Puck ook, ze kan niet zo goed tegen brokken.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: brokken topic again:(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^