Beagle heeft Weinig zin om te lopen, gaat zitten of liggen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Carolien de bruijn (Gast)

goedenavond. ik heb een vraag. Mijn beagle van 9 jaar heeft niet zoveel zin meer om te wandelen. Na een half uurtje begint ze tegen te werken, gaat ze zitten of liggen. Ik wijt dit aan mogelijk stramheid of artrose . In oude archieven heb ik gelezen over flexadin advance, een middel hiertegen. Hartstikke duur, dus wil graag ervaringen horen of dit echt helpt!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Waarom ga je niet eerst naar een da om dit zeker te weten of er artrose is?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ook ik zou eerst willen weten wat een dierenarts hiervan vindt.

Zouden artrose klachten kunnen zijn, maar bijv. ook long- of hartklachten.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik zou ook eerst de DA bezoeken voordat ik zomaar wat zou geven aan mijn hond omdat ik vermoed dat hij/zij een bepaald iets mankeert.

Onze reu loopt ook slecht, gaat vaak al na een minuut of 10 in de remmen en zet geen stap meer. Ik heb hem helemaal binnenstebuiten laten keren, werkelijk alles na laten kijken, tot een dopplertest van zijn hart aan toe. Helemaal niets aan de hand, maar gewoon zijn eigenwijze Bullenkop die de gewone rondes saai vindt, ook al loop ik alle dagen anders, maar dat kent hij ondertussen wel.

Nu ik dat weet, ben ik gerust, maar wilde toch eerst uitzoeken of er niet iets medisch aan de hand was. Al kon ik mij dat bijna niet voorstellen omdat hij op nieuwe plekken wel goed loopt, een derde keer heeft hij dat overigens ook gehad. Maar daarbij had het ook gekund, dat hij zich over zijn lichamelijke ongemakken had heen gezet omdat de nieuwe plaatsen spannend waren. Dus eerst medisch goed laten nakijken voordat je een conclusie kan trekken

Carolien (Gast)

dank jullie wel. Klinkt gek maar daar heb ik eerlijk gezegd niet aan gedacht. Omdat ze wat ouder is leg ik daar snel de oorzaak zonder er een medische check aan te koppelen. Ga hier werk van maken!

 

honden foto van Len@ en Jazz

Ook onze hond werd ouder nu 13. Eerst let je op haar,het gaat wat minder. Nog meer opletten. Buiten was het ook anders.Stootte vaak met 1 voet tegen de stoeprand,ze tilde het niet hoog genoeg op.Uiteindelijk naar de dokter want ik wil dat ze een fijne oude dag heeft.

Lichte artrose in de benen. 

Via de d.a. geef ik haar een beetje metacam. 

Ze is oud maar werd er toch wat fitter van.

Gewoon even een bezoekje d.a. daar hoor je vast meer.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb ook een oud hondje (die is al wel een stuk ouder, 15 jaar)

Die gebruikt al enige tijd medicijnen, hij heeft ouderdomsartrose.

Hij gebruikt carporal, dat is pijn en ontstekingsremmend, sinds hij dat gebruikt gaat het ook wel wat beter.

Weer wat levendiger en actiever, ipv stilletjes op de bank liggen de hele dag.

honden page profiel ElianeEliane

Als en dus .... Als het artrose is kan je curcuma overwegen.
http://www.natuurlijkvoorhond.nl/werkzame-stoffen/curcuma

Hoe dan ook, zoals hier boven al aangegeven, eerst laten nakijken.
En wat ook de oorzaak moge zijn. Laat de hond zijn tempo bepalen. En als je ziet dat een half uur al meer dan genoeg is, omdat het duidelijk wordt aangegeven. Dan ook niet langer wandelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" dank jullie wel. Klinkt gek maar daar heb ik eerlijk gezegd niet aan gedacht. Omdat ze wat ouder is leg ik daar snel de oorzaak zonder er een medische check aan te koppelen. Ga hier werk van maken!
  "

 9 jaar.....hier ook een van 9 , een grote hond, die er nog heel veel zin in heeft, als jouw hond die veel lichter is geen fut heeft is er misschien meer aan de hand dan wat stramheid, zag hier al boven dat er aangeraden wordt, dierenarts, ook mijn advies.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Idd eerst DA. Maar hoort dat ook niet een beetje bij het ras? Hier loopt ook zo'n oude beagle rond die vaak niet vooruit te branden is. 

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Je moet even voor jezelf gaan nadenken, wat wil je doen na diagnose? Mijn hond is bijna 12 loopt ook niet soepel heeft overal harde bulten, nu kan ik naar de dierenarts gaan en een diagnose laten stellen ben ik handen vol geld kwijt en de hond wordt er niet jonger op.

Sommige levende wezens takelen gewoon sneller af dan een ander, dat gebeurd gewoon, gister kwam mijn vriend met zijn kameraad, nou mijn vriend lijkt begin 40 met zijn bijna 52 en zijn van kameraad leek net uit het bejaardentehuis te zijn gerold terwijl die net zo oud is.

Gebeurt gewoon, aftakelen hoort bij het leven en daar lijken sommige mensen zich niet echt bij te kunnen neerleggen. Daarbij als de hond er niets aan vind om zo ver te wandelen hou daar dan rekening mee, je zegt ook niet tegen een bejaarde, kom we gaan even 10 km wandelen met je slechte heupen en knieen.

honden foto van Len@ en Jazz

Klopt wel een beetje Fay. Soms

 weet je het zelf al. Als ik merk bij onze hond dat ze niet fijn loopt laat ik niet een groot onderzoek doen. Ze mankeert dat dus ik wil er wat voor hebben. En ja als voorbeeld ons oudje wil al een paar jaar alleen maar een rondje om de kerk,dat mag ik gun het haar.Gisteren liep ik een wat groter rondje nou dat gaat dus echt niet meer.Soms is een groot onderzoek nodig,vaak niet,kost je bakken met geld.

 

 

Volgende forumvraag: Huilen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^