Leren zwemmen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik zou Puck graag willen leren zwemmen. Hoe hebben jullie dat je hond geleerd?

 

Ze vindt water leuk, maar gaat niet verder dan tot haar poten nog de bodem raken.

Ik heb haar bijna een halfjaar, en ze is nu ongeveer 1,5 jaar oud. Ik denk dat ze nog nooit heeft gezwommen en het eng vindt als ze haar poten niet meer op de bodem voelt, of dat ze het nog niet helemaal snapt.

 

Hoe kan ik dit het beste aanleren? Met warm weer wil ik in de zomervakantie een keer met haar gaan zwemmen. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Daar kan ik je zeker mee helpen......trek een strakke broek aan, liefst een ty, een hardloopbroek die goed om je benen sluit, en een strakke tshirt.....zo dan ga je samen met je hond het water in, jij blijft met je benen op de grond, heb je een tuigje ? Doe dat om, hou je hand onder de voorborst/buik, je gaat niet de kant op van het diepe maar blijft bij de kant waar jij kan staan maar je hond de grond niet raakt, rustig aan, zorg dat tie verticaal in het water ligt , handen vertrouwd onder de voorborst buik......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

......bams kon echt niet zwemmen , ze was niet bang van water, een paar lesjes en het ging...blijf er bij......bams was drie jaar oud , geen auto dus ik kon met haar niet baar het water, en roendertijd een auto en ik constateerde dat ze in het geheel niet kon zwemmen, haar voorpoten staken boven water uit, en ze stond horizontaal in het water, vandaar hand onder de voorborst, zorg dat de voorPoten  onder water blijven.....

honden page profiel --

honden foto van -

Hier met Ronin ook het water in geweest, hem eerst een stukje erin gelokt met wat lekkers en toen het dieper werd ondersteund onder zijn borst en buik. Eerst trappelde hij heel wild, maar na een paar minuutjes proberen werd het steeds rustiger en heb ik zijn buik losgelaten. De tweede keer heb ik hem alleen bij zijn buikje ondersteund en tsja toen deed hij het zelf. Dus nu heb ik twee waterratten haha.

honden page profiel --

honden foto van -

" ......bams kon echt niet zwemmen , ze was niet bang van water, een paar lesjes en het ging...blijf er bij......bams was drie jaar oud , geen auto dus ik kon met haar niet baar het water, en roendertijd een auto en ik constateerde dat ze in het geheel niet kon zwemmen, haar voorpoten staken boven water uit, en ze stond horizontaal in het water, vandaar hand onder de voorborst, zorg dat de voorPoten  onder water blijven..... "

Wat leuk dat je daar foto's van hebt!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Waarom nou een strakke broek, Willemijn?

Mag een badpak ook?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hier met Ronin ook het water in geweest, hem eerst een stukje erin gelokt met wat lekkers en toen het dieper werd ondersteund onder zijn borst en buik. Eerst trappelde hij heel wild, maar na een paar minuutjes proberen werd het steeds rustiger en heb ik zijn buik losgelaten. De tweede keer heb ik hem alleen bij zijn buikje ondersteund en tsja toen deed hij het zelf. Dus nu heb ik twee waterratten haha. "

 Super, men gaat er van uit dat iedere hond kan zwemmen, echt niet.........bams was een keer met warm weer in het winsvhotendiep gevallen, en ze stond horizontaal in het water, ging steeds koppie onder en deed niets, ik ben er in gemoeten, en haar watertrappelend een kont gegeven, en haar laten hangen aan het hout.....snel er uit en ik haar aan haar nekvel er uit gevist, svhrik zat er bij mij goed in, bams was niet bang van water,,,,gelijk met haar gaan leren zwemmen, een paar lessen, je ziet het op de foto, de voorpoten spartelen boven water....... De ty en strak shirt is ter bescherming voor je zelf....geen nagels in je vel van de hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Waarom nou een strakke broek, Willemijn?

Mag een badpak ook? "

 Hihi, ik leg het uit, een hond kan op je klimmen en een strakke ty beschermt je vel voor uithalen van de nagels......en nog een goed iets, als het water koud is, met een ty heb je het niet koud....kan je lang doorzwemmen in het seizoen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wat leuk dat je daar foto's van hebt! "

 Ja die zijn gemaakt .....ik heb bams zelf les gegeven, mijn beroep.......zwemonderwijzeres...en ja met water vertrouwd maken is ook een goed iets...........en nog speel ik met bams in het water.....samen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

...........leren  te volgen en te apporteren, het moet heel leuk zijn voor dr hond....en heus als je energie erin steekt heeft de hond heel veel plezier erin.

honden page profiel --

honden foto van -

"  Super, men gaat er van uit dat iedere hond kan zwemmen, echt niet.........bams was een keer met warm weer in het winsvhotendiep gevallen, en ze stond horizontaal in het water, ging steeds koppie onder en deed niets, ik ben er in gemoeten, en haar watertrappelend een kont gegeven, en haar laten hangen aan het hout.....snel er uit en ik haar aan haar nekvel er uit gevist, svhrik zat er bij mij goed in, bams was niet bang van water,,,,gelijk met haar gaan leren zwemmen, een paar lessen, je ziet het op de foto, de voorpoten spartelen boven water....... De ty en strak shirt is ter bescherming voor je zelf....geen nagels in je vel van de hond. "

Ja honden moeten het ook leren! En als ze het zelf ontdekken, steeds iets verder het water in durven dan lukt het vaak wel maar als ze in ene in het water vallen en ze hebben nog nooit gezwommen.. Ik vind er samen in gaan ook een veel vriendelijkere en leukere manier van aanleren dan sommigen doen, gewoon de hond erin gooien of de hond vast aan een touw, iemand gaat met het uiteinde aan de andere kant van de sloot staan en dan de hond door het water trekken.. Dat vind ik sneu en je doet een hond er geen goed mee! Maar die strakke broek van jou is wel een goeie tip, ik had een bikinibroekje aan en mijn benen zaten helemaal vol met krassen van de nageltjes

honden page profiel --

honden foto van -

"  Ja die zijn gemaakt .....ik heb bams zelf les gegeven, mijn beroep.......zwemonderwijzeres...en ja met water vertrouwd maken is ook een goed iets...........en nog speel ik met bams in het water.....samen. "

Ja samen zwemmen is heerlijk! Ook in de zee, Aiko heeft er zo'n lol in als ik ook mee ga het water in.. En voor jezelf is het ook heerlijk om even af te koelen als het heel warm is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nog is het zo als ik er geen energie insteekt dat bams wel het water ingaat maar niet zwemt, enne.......ze moet zwemmen van mij........dus stop ik er veel energie in en maak het leuk voor dr, zodat ze met een werpstok achter de bal aangaat, en ook ga ik nog steeds samen met haar zwemmen, een goede conditie zo.....ogin zwemt wel, die ging er in koppie onder en zwom netjes naar de kant, die zwemt dus wel van nature.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Naomi.....ik zou het leuk vinden dat je het laat weten hoe het gaat......en misschien dat je nog ergens tegen aanloopt.....dan kan je altijd advies krijgen hier....

honden page profiel --

honden foto van -

" ...........leren  te volgen en te apporteren, het moet heel leuk zijn voor dr hond....en heus als je energie erin steekt heeft de hond heel veel plezier erin. "

Zo fijn als je hond wil zwemmen! Kan ze lekker afkoelen inderdaad en het kan zo'n lol geven! Apporteren doen ze hier van nature al dus dat hoef ik niet te leren, zodra Ronin door had hoe hij moest zwemmen haalde hij speeltjes uit het water. Dit was vrijdag op het strand

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Hier in geprobeerd om mee het water in te gaan, maar helaas geen succes.

Zelfs met een zwemvest om en dat hielp niet. 

Ik heb het opgegeven. Ze heeft nu namelijk enorme lol in het water zolang ze de grond nog voelt. 

Als ik verder was gegaan was ik bang dat ze er angstig voor zou worden. 

 

Ik merk wel dat ze al verder gaat, dus heb nog de hoop dat het deze zomer wel lukt.

Maar op haar tempo en als ze niet wil ook goed. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Zijn er honden die echt niet willen zwemmen? Bacchus houd niet van water (denk ik). Spelen met andere honden, zij gaan te water, hij blijft op de kant staan wachten. Drinkt een slokje en maakt hooguit de voorpoten 1 cm nat.

Ook een badje in de tuin gaat hij niet in, gebruikt het als grote drinkbak.

Aan de ene kant ben ik blij dat hij niet zwemt, zo gaat hij niet te pas en te onpas het water in, maar ik zou het ook wel leuk voor hem vinden om ook te zwemmen, of denk ik nu verkeerd?

honden page profiel --

honden foto van -

" Zijn er honden die echt niet willen zwemmen? Bacchus houd niet van water (denk ik). Spelen met andere honden, zij gaan te water, hij blijft op de kant staan wachten. Drinkt een slokje en maakt hooguit de voorpoten 1 cm nat.
Ook een badje in de tuin gaat hij niet in, gebruikt het als grote drinkbak.
Aan de ene kant ben ik blij dat hij niet zwemt, zo gaat hij niet te pas en te onpas het water in, maar ik zou het ook wel leuk voor hem vinden om ook te zwemmen, of denk ik nu verkeerd? "

Oh maar dat kun je een hond wel leren hoor, om niet te pas en te onpas het water in te gaan. Hier kijken ze altijd even om als ze aan de waterkant staan en wachten totdat ik dan zeg dat het mag. En als ze dan eenmaal in dat water geweest zijn vragen ze voor de rest van de tijd dat we daar zijn geen toestemming meer, want dan mag het al. Dus het is niet zo dat ze steeds omkijken voordat ze de zee in gaan bijvoorbeeld, maar wel de eerste keer.

 

En tsja je zou het eens kunnen proberen, een stukje meenemen het water in. Of eerst een klein badje in de tuin en daar lekkertjes in laten zoeken om te wennen aan water. Ik denk zeker dat er honden zijn niet het echt niet leuk vinden, zo eentje heb ik er ook gekend. Was als pup geschrokken van het water van de zee en peinsde er daarna niet meer over om ook maar een voetje nat te laten worden. Dan zou ik het niet afdwingen, maar als je hond water duidelijk leuk vindt en alleen niet weet hoe te zwemmen.. Dan zou ik het zeker proberen aan te leren! Of als je hond er gewoon niks mee doet, zoals in jouw geval, zou je best kunnen kijken of de interesse op te wekken valt. Maar als er dan blijk is van duidelijke afkeer zou ik het persoonlijk zo laten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zo fijn als je hond wil zwemmen! Kan ze lekker afkoelen inderdaad en het kan zo'n lol geven! Apporteren doen ze hier van nature al dus dat hoef ik niet te leren, zodra Ronin door had hoe hij moest zwemmen haalde hij speeltjes uit het water. Dit was vrijdag op het strand
  "

 In zee zwemmen is altijd moeilijker dan een grote plas....golven 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zijn er honden die echt niet willen zwemmen? Bacchus houd niet van water (denk ik). Spelen met andere honden, zij gaan te water, hij blijft op de kant staan wachten. Drinkt een slokje en maakt hooguit de voorpoten 1 cm nat.
Ook een badje in de tuin gaat hij niet in, gebruikt het als grote drinkbak.
Aan de ene kant ben ik blij dat hij niet zwemt, zo gaat hij niet te pas en te onpas het water in, maar ik zou het ook wel leuk voor hem vinden om ook te zwemmen, of denk ik nu verkeerd? "

 Nee je denkt niet verkeerd, ik ken newfoundlanders........die met geen stok het water in te krijgen zijn.......wel is het zo....jong geleerd......hoe ouder de hond is hoe moeilijker het wordt als de hond niet van nature zwemt.....

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Bedankt voor de tips!!
Ze gaat gelukkig al zelf het water in, ik hoef haar wrs niet te lokken. Ze duwt zelfs haar kop onder water.

 

Dan ga ik dus gewoon mee het water in, en als het te diep wordt voor haar ondersteun ik haar borst en buik, en als ze rustiger wordt laat ik haar los?? Ik denk eigenlijk dat ze zwemmen wel leuk zal vinden, maar ze moet het ff snappen. En in  het begin zal het wel spannend zijn voor haar denk ik.

 

Ik zal jullie op de hoogte houden!

Het kan nog wel ff duren voordat ik het ga proberen, want het is nu niet zo'n mooi weer en het water nog koud denk ik. Zal wel een keer in de zomervakantie worden.

 

 

Helaas heb ik geen lange zwemkleding. Dus daarom ga ik een keer met warm weer met haar zwemmen in mijn bikini. En die krassen, jammer dan.

honden page profiel --

honden foto van -

" Bedankt voor de tips!! Ze gaat gelukkig al zelf het water in, ik hoef haar wrs niet te lokken. Ze duwt zelfs haar kop onder water.

 
Dan ga ik dus gewoon mee het water in, en als het te diep wordt voor haar ondersteun ik haar borst en buik, en als ze rustiger wordt laat ik haar los?? Ik denk eigenlijk dat ze zwemmen wel leuk zal vinden, maar ze moet het ff snappen. En in  het begin zal het wel spannend zijn voor haar denk ik.
 
Ik zal jullie op de hoogte houden!
Het kan nog wel ff duren voordat ik het ga proberen, want het is nu niet zo'n mooi weer en het water nog koud denk ik. Zal wel een keer in de zomervakantie worden.
 
 
Helaas heb ik geen lange zwemkleding. Dus daarom ga ik een keer met warm weer met haar zwemmen in mijn bikini. En die krassen, jammer dan. "

Ja dat scheelt al een hoop! Ronin is nog heel klein dus die liep alleen door water als hij een motivatie had en tsja op dat moment was dat even wat lekkers. Maar je hoeft dan niet moeilijk te doen dus. Gewoon even wachten tot het zonnetje weer wat schijnt, de paar keer dat ik deze maand in het water heb gestaan (op verschillende plekken) was het heerlijk! Je kunt anders ook een 3/4 broek of broek tot op de kniën aandoen die snel opdroogt. Die krassen doen wel écht zeer 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Korte ty is ook goed...

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb Odi nooit hoeven leren zwemmen. Die vond dat zo tof. 

 

Aiden daarentegen bakte er eigenlijk niets van. Als pup is hij in de sloot gevallen, en hij liet zichzelf ook gewoon steeds kopje onder gaan. 

 

Ik ben wat weken daarna naar een strandje gegaan, het water wordt daar langzaamaan dieper. Tuig aan, lijn eraan, en kom maar mee. 

Samen zwemmen is super leuk, en voor de hond een veilig gevoel. 

In het begin zat hij aan me vastgeplakt, maar toen hij doorhad dat met het bewegen van zijn achterpoten hij niet zonk, hebben we heerlijk naast elkaar gezwommen. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Is het slim om er een (lange) lijn aan te hangen of juist niet?

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Is het slim om er een (lange) lijn aan te hangen of juist niet? "

 Ik had een gewone 2 meter lijn. 

Maar een lange lijn kan ook :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Is het slim om er een (lange) lijn aan te hangen of juist niet? "

 Niet een lijn van tien meter, de hond kan er in gewikkeld raken.....een lijn van vijf meter ? Als jij oplet dat zijn poten er niet in verwikkeld raken is het okee.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Willemijn wat een leuke smelt foto's zeg.
En dan die laatste zo stoer zwemmend en apporteren.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Wij hebben onze Evita pas leren zwemmen toen ze vier was, we zijn naar een hondenzwembad gegaan hiervoor, waar ze een zwemvest aan kreeg.  Ze heeft jaren met ons gezwommen maar steeds met haar vest aan, als we ze uittrokken, ging ze zitten en was ze niet meer vooruit te branden.

Het was pas haar laatste jaren dat ze zwom zonder haar vest

Als je ze niet leert zwemmen krijg je misschien zoiets als dit :

https://lh3.googleusercontent.com/-EZq12AznPPM/THgVCE3VKXI/AAAAAAAAIw0/Dzr9zLrLlt44YALSU4nB3_V7slfFDPp1wCCo/s128/DSC00092.jpg

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^