Myositis bij een herder (Beauceron)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuusFNSuusFN

honden foto van SuusFN

Zijn net terug van de DA en het is goed verlopen.

Er zijn van beide kopspieren biopten afgenomen en er is gekeken naar de beweeglijkheid van zijn kaak.
Foto's zijn niet gemaakt, DA vond het overbodig (kon toch niets zien waarschijnlijk en ook qua geld voor ons en langere roes voor de hond) en daar was ik het natuurlijk mee eens Ze hebben hem ook niet volledig onder narcose gebracht volgens mij (ze had het over bepaalde techniek waardoor ze hem niet te lang onder narcose hoefden te brengen). Krijg over een week de uitslag.

 

Op dit moment gaat het goed met hem. Beetje duf natuurlijk, maar ook alweer praatjes. Al met al dus toch weer een 'positieve' dag. En ben ook trots, want dit was de eerste keer dat we hem ergens alleen achterlieten en hij schijnt zich keurig te hebben gedragen :-).

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het onderzoek onder een roesje is gelukkig goed verlopen.

Het is lastig om je hond voor de eerste keer ergens achter te laten; maar is ook goed gegaan.

Het wachten op de uitslag duurt best lang.

Hoe gaat het nu met eten?

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Zijn net terug van de DA en het is goed verlopen.
Er zijn van beide kopspieren biopten afgenomen en er is gekeken naar de beweeglijkheid van zijn kaak. Foto's zijn niet gemaakt, DA vond het overbodig (kon toch niets zien waarschijnlijk en ook qua geld voor ons en langere roes voor de hond) en daar was ik het natuurlijk mee eens Ze hebben hem ook niet volledig onder narcose gebracht volgens mij (ze had het over bepaalde techniek waardoor ze hem niet te lang onder narcose hoefden te brengen). Krijg over een week de uitslag.
 
Op dit moment gaat het goed met hem. Beetje duf natuurlijk, maar ook alweer praatjes. Al met al dus toch weer een 'positieve' dag. En ben ook trots, want dit was de eerste keer dat we hem ergens alleen achterlieten en hij schijnt zich keurig te hebben gedragen :-). "

 Ik had al eens een topic aangemaakt. Volgens mij had Loesje deze al als link geplaatst. De golden van mijn vriendin had ook kaakspier myositis. Indd hoge dosering prednoral. Later ging het beter of was het eigenlijk over en nog geen week daarna kreeg ze het opnieuw. Gillen van de pijn omdat ze een balletje wilde pakken. Ook was toen een van haar ogen aangetast.

ik geloof dat ze zo'n anderhalf a twee maanden prednoral heeft gehad. Mijn vriendin gaat nu naar Paul Mandigers mocht ze opnieuw gaan krijgen. Hond krijgt geen inentingen meer of allerlei wormkuren/vlooien/tekenbehandelingen. Ze geeft wel pipetjes practic. Omdat dit het enige is waar de hond tegen kan. Ze is naar Tannetje koning geweest. Sowieso om te laten titeren. Maar toch besloten om naar Paul Mandigers te gaan.

ik heb destijds ook mijn dierenarts gevraagd wat bij hem normaliter gedaan wordt als er een hond verdacht wordt kaakspiermyositis te hebben. Hij vertelde dat hij niks geeft, gelijk contact opneemt met Paul Mandigers omdat hij diegene is die het meest ervaring/kennis heeft.

sterkte voor je lobbes. Hopelijk gaat het over met de prednoral. 

 

Edit. Vergeet te vertellen dat er biopten genomen zijn en deze naar Amerika gestuurd zijn. Duurde heel erg lang voordat ze hier de uitslag van kreeg.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^