Blaffen naar andere mensen/honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ZohraaZohraa

Hallo,

Ik heb een dwergkeesje van 6 maand, hij is heel flink en luistert thuis heel goed! Juist 1 probleem, als we met hem gaan wandelen en we komen andere mensen/honden tegen blaft hij hierop. Zowel mensen die hij zelf al paar keer gezien heeft als mensen die hij niet kent, als we blijven staan om een babbeltje te slaan blijft hij toch nog even door doen maar uiteindelijk stopt hij wel. 
Ook als we met hem bij vrienden thuis komen blaft hij de 1ste 10 min wat op den duur toch heel vervelend is.. Ik had gehoopt als hij de mensen beter leert kennen hij wel zou stoppen, maar verkeerd gedacht!

Mijn vraag is nu, heeft er iemand tips om zijn geblaf te minderen of zelfs te stoppen? Hij is hiermee begonnen op zijn 5 maand, hiervoor deed hij dit niet, we hebben hem nochtans gesocialiseerd (met verschillende andere honden en mensen laten kennis maken). Afleiding met koekjes of speeltjes ook al geprobeerd maar dat wilt hij op dat moment niet.. 

We zouden echt graag hebben dat dit mindert, we gaan heel graag op stap en ik zou hem altijd willen mee nemen maar op den duur als hij constant blaft ergeren andere mensen hun daar natuurlijk ook aan en dat maken de uitstapjes niet meer zo gezellig.. Ook gewoon de dagelijkse wandelingen beginnen frustrerend te worden als hij zo continu op iedereen die we tegen komen blaft.

Alvast bedankt voor jullie tijd!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Weet je ook waarom hij blaft?

 

Ziet het er uit alsof hij bijvoorbeeld angstig is, of juist heel erg enthousiast, of gespannen of onzeker?

 

Misschien is er iets gebeurd toen hij die omslag had?

Dat hij bijvoorbeeld een keer heeft geblaft en hij daarmee succes heeft gehad. 

Dan heeft hij zichzelf aangeleerd om dat gedrag te herhalen.

 

 

honden page profiel ZohraaZohraa

In het begin dacht ik vooral dat het kwam uit angst.. Omdat als hij blafte weg ging van de mensen.

Nu twijfel ik omdat hij niet meer weg gaat van de mensen maar er wel naar toe gaat en komt zelfs komt snuffelen als hij de kans krijgt. Hij blijft dan ondertussen voort blaffen en uiteindelijk als we lang genoeg bij die persoon zijn en staan te babbelen ofzo dan stopt hij wel met blaffen.

Dus ik denk dat het geen angst meer is maar misschien meer gespannen?

Uit enthousiasme durft hij ook blaffen maar dat is dan thuis, als mijn vriend of mama thuis komt bijvoorbeeld en dan stopt hij ook als we zeggen dat hij moet stil zijn.

Volgende forumvraag: Gedrag hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^