Sorry voor de vele vragen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van christel bumper en milo

Daar ben ik weer! Sorry voor de vele vragen. Afgelopen week met milo naar de dierenarts geweest. En hij is verder goed gezond maar wat te mager, ook wel logisch na een week diarree. Ze gaf het advies om hem vaker kleine porties voer te geven. Dat ben ik ook gaan doen maar nu is zijn ontlasting weer niet stevig geen diarree maar niet dik. Nou las ik op Internet dat het kan komen Door teveel voer.zou dat kunnen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als de diaree echt weer over is en je hond niets meer mankeer, twee x per dag weer gaan voeren, de hoeveelheid wat tie voor het ziek zijn had, is het toch nog zo dat tie aan de dunne is, diaree, laat het dan eens nakijken op giardia.....

honden foto van christel bumper en milo

De hoeveelheid die hij at was te weinig volgens dierenarts. Vandaar meer voer gegeven nu is zijn ontlasting zacht nog wel drolletje maar zacht pff lastig te omschrijven 

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Ik heb er hier ook meerdere gehad die ivm aankomen of iets anders verdeeld over meerdere keren per dag kleine porties kregen/krijgen.
Masr ik heb niet de ervaring van de zachte ontlasting zoals jij. Alleen die ervaring met te veel in 1x voeren en juist opgelost met beter verdelen. Dus sorry ik kan je niet helpen.

honden foto van christel bumper en milo

Misschien zijn de porties nog wel te groot. Ik moest per keer 1.5 keer zoveel geven. Lastig lastig

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Hoi hoi beste honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

 

Waarom sorry ???? ... je bent gewoon volgens mijn mening op goede plekje om veel ( en nog meer ! ) over hondjes vragen te stellen ..

 

Ik heb bij mij hondjes roosvicee voor diarree gebruikt zeer effectief en absoluut doeltreffend !

Maar met roosvicee voor diarree verhelp je vaak ook krampen/pijn in buik bij hondjes ook ...... etc..etc..

 In mij omgeving is roosvicee nu zeer moeilijk te vinden

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" De hoeveelheid die hij at was te weinig volgens dierenarts. Vandaar meer voer gegeven nu is zijn ontlasting zacht nog wel drolletje maar zacht pff lastig te omschrijven  "

 de hoeveelheid plus een beetje extra, niet direkt een grote hoeveelheid extra, bekijk het per dag, gaat het goed dan wat meer geven erbij.........

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Milo is de pup toch? Dan 3 a 4 x per dag geven. 

 

Wat voor brok voer je?

honden foto van christel bumper en milo

Milo is de pup ja! Hij krijgt trovet hert met aardappel  maar nu nog als zachtvoer brokjes slikt hij in 1x door

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Teveel natvoer kan bij sommige honden ook dunnere ontlasting veroorzaken.. Als je geen brokken wil voeren (wat geen verkeerde keuze is trouwens) zou je kunnen kijken of het ook mogelijk voor je is om vers vlees te gaan voeren (Carnibest, Tinlo etc etc) , voor de darmen is dit ook erg goed, zo ook bij honden met diarree.. Omdat je hond ziek is geweest (tenminste dat denk ik vanwege de diarree) is waarschijnlijk de darmflora ook wat verstoord, zeker als er wellicht ook medicatie gegeven is? Dan is het ook altijd een goede keuze om probiotica te geven om de darmflora weer gezonder te krijgen. Je hebt hier verschillende keuzes in zoals de probiotica van puur natuur. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Teveel natvoer kan bij sommige honden ook dunnere ontlasting veroorzaken.. Als je geen brokken wil voeren (wat geen verkeerde keuze is trouwens) zou je kunnen kijken of het ook mogelijk voor je is om vers vlees te gaan voeren (Carnibest, Tinlo etc etc) , voor de darmen is dit ook erg goed, zo ook bij honden met diarree.. Omdat je hond ziek is geweest (tenminste dat denk ik vanwege de diarree) is waarschijnlijk de darmflora ook wat verstoord, zeker als er wellicht ook medicatie gegeven is? Dan is het ook altijd een goede keuze om probiotica te geven om de darmflora weer gezonder te krijgen. Je hebt hier verschillende keuzes in zoals de probiotica van puur natuur.  "

 Helemaal eens! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Trouwens, liever dat je hier te veel vraagt, dan te weinig!

Dit forum is juist voor vragen stellen! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^