Hond likt kleden/ textiel/dekens

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Perdu (Gast)

onzo hond likt sinds enige tijd zijn deken, het kleed en ander textiel. Wat kan dat betekenen?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Kan wijzen op misselijkheid.

Zijn er nog andere dingen aan de hand, veranderingen in gedrag?

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Mijn Mara doet dat als ze misselijk is inderdaad

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Lola (herplaatser) deed dat in het begin dat ze bij ons was heel obsessief. Dat is er toen vanzelf langzaam uitgeslopen toen ze wat meer gewend raakte. Misselijk van alle spanning bij haar misschien.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Mijn hond Dave doet dit bij tijd en wijlen ook. Ik denk ook of misselijkheid of irritatie in zijn strot. Kijk hier wel mee uit. Dave heeft het gepresteerd om op een avond toen in aan het werk was 1 kilo aan tapijt vd trap te eten met de onderbekleding. Waarschijnlijk gewoon omdat hij vezels nodig had. Dit resulteerde in een spoed maagoperatie een dag later. Paar weken geleden en 1,5 jaar na dat laatste akkefietje deed hij het weer. Nu staat er een traphekje voor de trap. En ben ik gras aan het kweken voor binnen, als ik er niet ben. Als Dave ook zo'n lik- aanval heeft gooi ik hem in de tuin en eet hij gras. Na 1,5 jaar zkn denk ik nu eindelijk de oorzaak te weten: het zó ontzettend gulzig eten van bepaalde botjes (pezen etc wat wat hakig is en langwerpig), hij slikt dit in zulke grote stukken door dat hij daar, denk ik, irritatie en soms zelfs ontstekingen in zijn strot van krijg. Dus die dingen zijn nu uit den boze hier. Hopelijk valt het bij jou mee. 

honden page profiel Colette FrankortColette Frankort

honden foto van Colette Frankort

Stress, verveling, last van maag/darmen; darmflora, structuur, vit&min.

Eigen vuil wat hij op likt zoals kwijl, pus, voer? Is er iets op gevallen? Net of juist lang niet gewassen? Het kan van alles zijn. Zijn het alle soorten stof of is hij selectief? Of alleen wat op de grond ligt, etc. Eet hij het ook op?

honden page profiel anoniemanoniem

Inderdaad misselijkheid / maagzuur denk ik als eerste aan. Gebruikt hij medicatie zoals moderin/prednison? 

 

Voor milde maagklachten helpt hier groene os maag compositum. Voor meer maagonsteking / maagzuur door medicatie helpt alleen omeprazol hier (op recept van de dierenarts)

Eva (Gast)

Onze hond likt continue aan de leren bank, dus geen stof, hij kan zolang doorgaan dat er op sommige plekjes de verf van het leer al lichter is geworden. Kunnen honden ook een tekort aan zout hebben? Hij likt ook graag handen, armen e.d.  Hij is 15, gras eten doet hij zijn hele leven al. Ik voer Acana senior, carnibest e.d. Hij heeft wel veel last van darmgas en stinkt dan enorm.

honden page profiel MarjankaMarjanka

honden foto van Marjanka

Honden kunnen natuurlijk ook zomaar gaan likken. Dit kan eindeloos door gaan. Reden? Behalve de eerder genoemde redenen, kan het ook zogenaamd oversprong gedrag zijn.

Dit is het gedrag wat volgt na eerdere aanwijzingen van verveling/stress of andere ongemakken bij je hond.

Soms zijn er situaties waarbij je hond op een andere manier met je communiceerde, maar je hebt het dier niet goed verstaan toen of kon de situatie niet verbeteren. Eindeloos (gewoonte) lik sessies zijn dan soms het gevolg.

Verder kunnen honden ook gewoon zich even vervelen, of er zit wat in/op de huid wat schoon moet of wat pijnlijk is.

Soms kun je met Bachbloesems nog behoorlijk wat herstellen als je tenminste iets meer weet van de oorsprong van het likken. Verder helpt het soms ook om je hond wat afleiding te geven, maar dan is het resultaat niet altijd langdurig goed.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^