Enquête hondenpoep opruimen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel **

honden foto van *

"  Dat beweren ze niet, het is namelijk verplicht ook op de honden uitlaat plaatst. Een boete is namelijk heel hoog..... "

Als een bus DAT KLOPT !

Het is geen bewering ! ! wie denkt dat die wel zo is ????

dat is een plicht langs welke mens ook bang van regels en boete van geworden is !

En ALS maar iemand beweert dat poep ruimt op dan is dit wel zo ... !

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hier hoeft het niet. Tenminste... Ik laat haar altijd poepen op de uitlaatstrook tussen de sloot en de weg. Spelen geen kids, lopen geen mensen.. 

 

En verder poept ze nooit op de stoep of ergens anders. Gelukkig maar want ik heb een hekel er aan. Niet het doen op zich maar het 5 kilometer met een zakje lopen omdat er nergens een prullenbak is. Zwaai je naar iedereen met je zakje.. Nee bedankt. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Laatst had iemand zijn hond hier in de buurt bij mensen op het oprit laten poepen. Diegene hebben er een vlaggetje ingestoken met de vraag van wie het was. Dag later was het poepie weg.

Hopelijk hebben diegene die het hebben achtergelaten zich geschaamd en het alsnog opgeruimd.

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Ik kreeg laatst ook de politie op de fiets op mijn dak.... ik werd beloond voor goed gedrag haha.... netjes aan de lijn en poepzakjes op zak. Gelijk gevraagd als ze in de hoge struiken poept of ik het dan ook moet opruimen.  Dat hoefde niet.... en als je je hond netjes opvoedt doen ze het gewoon waar jij wilt. Soms moet ik wel rennen naar de plek. Dan houdt ze het op en rent mee. En is er een ongelukje dan ruim ik het op. Trouwens kreeg een heel leuk kadootje van de agent, een zak met hondenkoekjes kluifjes en poepzakjes... erg leuk en attent.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik kreeg laatst ook de politie op de fiets op mijn dak.... ik werd beloond voor goed gedrag haha.... netjes aan de lijn en poepzakjes op zak. Gelijk gevraagd als ze in de hoge struiken poept of ik het dan ook moet opruimen.  Dat hoefde niet.... en als je je hond netjes opvoedt doen ze het gewoon waar jij wilt. Soms moet ik wel rennen naar de plek. Dan houdt ze het op en rent mee. En is er een ongelukje dan ruim ik het op. Trouwens kreeg een heel leuk kadootje van de agent, een zak met hondenkoekjes kluifjes en poepzakjes... erg leuk en attent. "

 Dat is ook eens leuk, horen dat je iets goed doet een complimentje krijgen. Geeft jezelf moed en plezier om de boel schoon te houden.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Laatst had iemand zijn hond hier in de buurt bij mensen op het oprit laten poepen. Diegene hebben er een vlaggetje ingestoken met de vraag van wie het was. Dag later was het poepie weg.
Hopelijk hebben diegene die het hebben achtergelaten zich geschaamd en het alsnog opgeruimd. "

 

Dat heb ik ook wel eens gedaan. Er was gewoon midden op de stoep gepoept, asociaal vind ik dat haha. Dus ook een vlaggetje in gestoken. 

 

Ook heb eens gezien dat iemand iets aan het eten was, uit een zakje ook nog, midden in de stad, terwijl er een feest was (volgens mij Koninginnedag) en dus heel veel mensen. Zij had een kleine poedel aan de lijn en die ging daar dus poepen. Zij stond erbij en keek stoïcijns om haar heen al etend, de hond is klaar en zij loopt gewoon verder, naar een prullenbak een meter verder op om haar zakje weg te gooien. Ik was zo verbaasd dat ik er niets eens wat van heb gezegd...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  
Dat heb ik ook wel eens gedaan. Er was gewoon midden op de stoep gepoept, asociaal vind ik dat haha. Dus ook een vlaggetje in gestoken. 
 
Ook heb eens gezien dat iemand iets aan het eten was, uit een zakje ook nog, midden in de stad, terwijl er een feest was (volgens mij Koninginnedag) en dus heel veel mensen. Zij had een kleine poedel aan de lijn en die ging daar dus poepen. Zij stond erbij en keek stoïcijns om haar heen al etend, de hond is klaar en zij loopt gewoon verder, naar een prullenbak een meter verder op om haar zakje weg te gooien. Ik was zo verbaasd dat ik er niets eens wat van heb gezegd... "

 

Poepen op de stoep gebeurt hier ook veel. Vaak zijn het kleine drolletjes achter elkaar. Dan zie ik zo een baas voor me die zn hond meesleept tijdens het poepen, hard lopend zodat niemand hem ziet en het niet op hoeft te ruimen.

En af en toe mensen die de hondendrol in het zakje hebben gedaan en vervolgens het zakje ergens bij iemand in/onder de heg leggen zodat ze er niet mee verder hoeven te lopen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"En af en toe mensen die de hondendrol in het zakje hebben gedaan en vervolgens het zakje ergens bij iemand in/onder de heg leggen zodat ze er niet mee verder hoeven te lopen. "

 Dat vind ik helemaal erg, laat het dan gewoon liggen. Zo'n plastic zakje verteerd helemaal niet.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Dat vind ik helemaal erg, laat het dan gewoon liggen. Zo'n plastic zakje verteerd helemaal niet. "

 Inderdaad. Maar ja, sommige mensen zijn zo. Gelukkig niet allemaal.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik beweer helemaal niks, ik ruim het gewoon niet op tenzij het op een stoep, tuin, oprit o.i.d. ligt, én er een bordje staat dat er opruimplicht geld, of dat op een andere manier duidelijk is aangegeven. 

 

In onze vorige gemeente had je nergens opruimplicht, betaalde je geen hondenbelasting én werd eens in de zoveel tijd door zo'n machine alles opgeruimd.

Hier hebben we bijna overal opruimplicht, betalen we wel hondenbelasting en het wordt nooit schoongemaakt...

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"   Nee, als ze controleren, in de 5 jaar dat ik hier woon nog maar 2x gezien, dan staan ze er in hun gemeentewagentje lekker lui op hun bibs. "

 Ik zie ze hier echt alle dagen. Soms in een gemeentewagentje, maar meestal op de fiets en scooter. Moet wel mooi weer zijn hé, geen regen , dan zie ik ze weer niet. Maar er is er eentje die verstopt zich werkelijk achter de bosjes en die heeft het met name voorzien op mijn overbuurvrouw met haar 2 Rottweilers. Zij laat het dus overal liggen. Al 3 keer een bekeuring gehad. Ze let nu wel goed op, maar soms komt hij nog uit een onverwachte hoek vandaan . Ik vind het prima, we betalen hier geen hondenbelasting, redelijk veel afvalbakken, dus hoeveel moeite is het.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Ik zie ze hier echt alle dagen. Soms in een gemeentewagentje, maar meestal op de fiets en scooter. Moet wel mooi weer zijn hé, geen regen , dan zie ik ze weer niet. Maar er is er eentje die verstopt zich werkelijk achter de bosjes en die heeft het met name voorzien op mijn overbuurvrouw met haar 2 Rottweilers. Zij laat het dus overal liggen. Al 3 keer een bekeuring gehad. Ze let nu wel goed op, maar soms komt hij nog uit een onverwachte hoek vandaan . Ik vind het prima, we betalen hier geen hondenbelasting, redelijk veel afvalbakken, dus hoeveel moeite is het. "

 Dan zullen ze schijnbaar klachten krijgen over dat die buurvrouw poep achterlaat?

3x dik 120 eurootjes, daar zou ik best wat leuke dingen voor kunnen doen.

 

Gelukkig geen hondenbelasting hier.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

" Hier hoeft het niet. Tenminste... Ik laat haar altijd poepen op de uitlaatstrook tussen de sloot en de weg. Spelen geen kids, lopen geen mensen.. 
 
En verder poept ze nooit op de stoep of ergens anders. Gelukkig maar want ik heb een hekel er aan. Niet het doen op zich maar het 5 kilometer met een zakje lopen omdat er nergens een prullenbak is. Zwaai je naar iedereen met je zakje.. Nee bedankt.  "

Welke plaats dan ook ,waar je hond poept moet je het opruimen of je het leuk vindt of niet. Tot nu toe heb je geluk gehad, maar het gaat een x mis dat je wel gezien wordt door een controleur. 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Welke plaats dan ook ,waar je hond poept moet je het opruimen of je het leuk vindt of niet. Tot nu toe heb je geluk gehad, maar het gaat een x mis dat je wel gezien wordt door een controleur.  "

 Nee hier is dat niet zo.. Er zijn stukken zonder opruimplicht. Net zo goed als dat er stukken zijn waar het dus echt wel moet (en op de stoep etc lijkt me vanzelfsprekend).

 

Elke gemeente heeft zijn eigen regels. Net als wel/geen hondenbelasting en hoe hoog die is. Ik heb al zo vaak die eftelingpolitie's gezien.. Controleren op lijnen, dat is hier namelijk zo goed als overal verplicht.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Welke plaats dan ook ,waar je hond poept moet je het opruimen of je het leuk vindt of niet. Tot nu toe heb je geluk gehad, maar het gaat een x mis dat je wel gezien wordt door een controleur.  "

 Wij hebben in de gemeente ook delen waar je het niet op hoeft te ruimen.

Daar komen ze met een of ander slurf langs die het opzuigt.

Het is dus niet overal verplicht. 

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^