een vetbult die zich steeds meer verplaatst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

mick (Gast)

hallo mijn labradoodle van 6 jaar heeft al 2 jaar een vetbult, maar hij verplaatst zich en is veel groter geworden. Eerst zat hij op zijn boven romp, nu zit hij beneden op zijn romp . hij is zeker 30 cm verplaatst . Moet ik mij zorgen maken?  

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Vetbulten kunnen groter worden,heb er al eens gezien ter grootte van een tennisbal. Maar dat ze 30 cm verplaatsen dat ken ik niet.

 

Ik zou mij niet onmiddellijk zorgen maken maar toch naar de da gaan volgende week.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Ik zou na laten kijken of de bult van binnen gegroeid is. Wij hadden een hondje met dit probleem. Was een goedaardige vetbult. Van buiten bleef hij hetzelfde, maar later bleek dat die bult van binnen wel gegroeid was. Zo groot geworden dat de massa alle organen opzij geduwd had en wij het hondje in moesten laten slapen... Was dan wel op leeftijd, maar als wij het hadden geweten, hadden we haar kunnen laten opereren, toen het nog kon...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik zou na laten kijken of de bult van binnen gegroeid is. Wij hadden een hondje met dit probleem. Was een goedaardige vetbult. Van buiten bleef hij hetzelfde, maar later bleek dat die bult van binnen wel gegroeid was. Zo groot geworden dat de massa alle organen opzij geduwd had en wij het hondje in moesten laten slapen... Was dan wel op leeftijd, maar als wij het hadden geweten, hadden we haar kunnen laten opereren, toen het nog kon... "

 Heb bij mijn hond vorige maand een bult laten verwijderen,kon geen kwaad voor zijn organen zat in zijn lies...de da vond dat ik die kon laten zitten. Het zat mij niet lekker,hij trok af en toe met zijn poot en ik besliste anders.

Die bult is weggesneden en die was voor zo'n kleine hond best groot 18cmx12cmx8 dacht ik. Dat was aan de buitenkant niet te zien. 

Naderhand vond de da dat ik een goed besluit had genomen.

 

Ik dacht ook even een vetbult laten weghalen maar dit is best tegengevallen er waren toch complicaties. Ik ben echt blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd. Hoe groter de bult hoe meer moeilijker het kan worden.

Volgende forumvraag: Herder met vreemd gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^