Knokkende meiden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De collie,sDe collie,s

Hallo, sinds mijn lieve diamond is overleden (30 april j.l) knokken mn dames steeds flink met elkaar,vaak omdat de jongste ginger 3 alleen wil spelen en bonny9 dat niet 24/7 wil en dan snauwt en vervolgens erop klapt, en vervolgens is bonny degene die gewond raakt niet heel ernstig maar steeds bloedend tandvlees. Ik vind het lastig want soms wil bon wel spelen en ja soms dus ook niet. Hoe dit aanpakken vind het nu ook eng om ze samen thuis te laten als ik er niet bij ben.
Groetjes

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Jij bent degene die de orde in huis moet bewaren. Bij mij geld binnen de regel 'niet spelen' buiten geld bij mij de regel 'spelen zolang beide partijen dat willen'.

 

Als jij niet thuis bent, moet je zorgen dat de honden gescheiden zijn en dus niet bij elkaar kunnen komen. Het hoeft maar 1x goed mis te gaan. Dat wil je voor je honden niet.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Wanneer 2 honden een beetje te druk in de clinch gaan en er is een derde hond aanwezig dan zal deze dikwijls een split-up doen. Die onderbreekt dan letterlijk de spanning dat er op dat moment heerst. En voorkomt dus "erger".

Dan zal jij de split-up moeten doen. Zodat je eigenlijk erger voorkomt. Effe op de pauze knop drukken en ze opsplitsen van zodra het te bont of te druk wordt. Luisteren naar welke ondertoon wordt aangegeven. Zorgen dat je de gemoederen voor bent zodat je ze niet tot bedaren hoeft te brengen.
Ook voor hun is het nu een andere situatie.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Gaan begeleiden zou ik zeggen, na Diamonds overlijden zullen zij ook van slag zijn en moeten beiden op jouw steun kunnen rekenen.

 

Ik zou het dus voorkomen, goed op hun taal letten (op een ontspannen manier natuurlijk) en ingrijpen (ook ontspannen en rustig, maar beslist) nog voordat de een de ander gaat uitdagen.

 

Let ook goed op eventuele triggers zoals botjes en snoepjes e.d.

 

Als je weg gaat zou ik ze idd niet bij elkaar laten.

 

Ik denk dat als ze dit gedrag nooit eerder vertoond hebben het misschien wel weer goed komt als ze allebei weer wat meer in hun ritme komen zonder Diamond, maar daar hebben ze jou bij nodig om het te begeleiden.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik volg even.

Sinde de 1ste loopsheid van mijn jongste hond werd er ook regelmatig tussen de honden gevochten. Nu hebben ze gelukkig al een week niet meer gevochten, maar meer info en tips kan ik altijd gebruiken mocht het weer voorkomen  (hoop het niet).

honden page profiel De collie,sDe collie,s

Nee ze hebben nog nooit gevochten,en inderdaad diam regelde alles voor ginger,gini was erg onzeker kwam niet voor haarzelf op nou gaat dat buiten steeds beter durft nu een opdringerige reu weg te blaffen. Maar nu dus binnen in huis bij bonny ook. Ik ga nog beter kijken "lezen" .en inderdaad scheiden als ik weg moet

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Het is hier ook een aantal keren fout gegaan, dat het teefje niet wilde spelen en dat te kennen gaf met een grom en een snauw. Dat accepteerde de reu niet van haar en klapte er bovenop. Sinds die aanvaringen wordt er in huis niet meer gespeeld, buiten mag er gespeeld worden, maar als ik merk dat ons teefje hem probeert te ontwijken, fluit in de reu terug en wordt er buiten ook niet gespeeld. Dan mag hij zichzelf gaan vermaken. Hier is altijd het teefje de dupe, zij kan hem niet aan, loopt ook voor hem weg, maar hij negeert dat gedrag van haar. Dus dan zit er maar één ding op en dat is het teefje beschermen en op tijd ingrijpen. 

Als er niemand thuis is, hebben wij ze altijd gescheiden van elkaar.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier ook een jonge pup en een oudere hond, ik bepaal hoe er gespeeld wordt, niet hun, bescherm de oudere hond tegen de jongere hond zodat de jonge hond de oudere met rust laat......de jonge hond gaat met respect met Bams (negen jaar ) om......alleen als ze wil slapen of liggen gaat ze naast d'r liggen, en omdat dat respect vol er aan toe gaat gaat het hier super goed met de twee......jij bepaalt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als ik er niet ben, zijn ze apart....wel kunnen ze elkaar zien......maar niet bij elkaar .....als de kleine volwassen is kan dat straks zeker ook dat ze nu al leert met respect met Bams om te gaan, en echt ik bepaal en niet de honden......en zo krijg je goede harmonie in huis , voor de honden zelf en voor jou.

Volgende forumvraag: hoe rustig leren binnenkomen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^