Obstipatie problemen 5 weken oude pups!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Obstipatie problemen (Gast)

Hallo, Wij hebben een nestje engelse cocker spaniels. Er zijn 6 prachtige pups geboren! Ze doen het tot nu toe allemaal heel goed! We hebben ze elke dag gewogen, en moederhond verzorgdt ze goed.Nu ze bijna 5 weken oud zijn, wil moederhond niet meer echt voeden. Wat normaal is.Daarom voeren wij de pups nu bij.Wij hebben speciale puppymelk hiervoor (meradog) en hebben de eerste dagen alleen dit gevoerd, zodat ze eerst kunnen wennen.En nu doen we er heel iets brok doorheen zodat straks de overgang van melk naar vast voedsel niet zo groot is.We pureren het nu allemaal ook nog.daarnaast ook altijd drinkwater beschikbaar!Nu heeft 1 pup uit het nest last van obstipatie...de rest doet het goed!Iemand nog tips om dit te verhelpen???De pup is wel levendig nog en slaapt nog lekker, maar toch baart dit mij zorgen.Ik ontvang graag adviezen...!

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb een fokker voor je geroepen! 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Je pupjes moeten nu al brokjes eten zou daar nu mee gaan beginnen.

op deze leeftijd drinken ze niet vaak meer bij mama heel af en toe.

 

Cocker (Gast)

Bedankt!!:)

We doen het nu zo:Puppmelk(meradog) vermengt met lauw water.Dan laten we puppybrokken( meradog junior 1) weken in lauw water.En dat voegen we toe aan de puppymelk totdat het 1 breijg papje wordt.Dit hadden wij ons laten advieseren, zodat ze rustig opbouwen van vloeibaar naar vast voedsel. Maar als we ze nu alleen de brok geven, natuurlijk nog gepureerdt! Ben ik bang dat ze helemaal niet van hun ontlasting af komen..??

 

 

 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Dat weet ik ook niet precies misschien even aan de fokker van je hondje vragen ?

In het begin inderdaad de brokjes heel erg weken en dan steeds wat minder op 8 weken als ze naar hun nieuwe baasje gaan moeten ze namelijk gewoon brokjes kunnen eten

Cocker (Gast)

Wij zijn de fokker;) Het nest is van ons zelf:)Het is ons eerste nest! Tot nu toe is alles nog perfect verlopen.En zou dit ook de manier zijn waarop je de pups over zou laten gaan op vast voer.Maar ik dacht zal eerst hier is advies vragen, anders bel ik de dierenarts om langs te komen.

 

 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Je kan het buikje een beetje gaan masseren van de pup die obstipatie heeft. Misschien bij deze pup iets meer melk geven zodat je zeker weet dat de pup goed vocht binnen krijgt.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Wij zijn de fokker;-) Het nest is van ons zelf:-)Het is ons eerste nest! Tot nu toe is alles nog perfect verlopen.En zou dit ook de manier zijn waarop je de pups over zou laten gaan op vast voer.Maar ik dacht zal eerst hier is advies vragen, anders bel ik de dierenarts om langs te komen.
 
  "

 Wat Sigrid bedoelt, is dat je contact opneemt met de fokker van jouw hond. Dus de fokker waar je de 'moeder' hebt gekocht. Als dat een goede fokker is, dan kan die precies vertellen hoe het zit met het en wat voeren van de pups.

Cocker (Gast)

We masseren inderdaad haar buikje al en zorgen ervoor dat ze goed drinkt. Misschien maak ik me wel teveel zorgen hoor, want de pup zelf lijkt verder nergens last van te hebben!( behalve nu met de ontlasting). Maar inderdaad we zouden hun is kunnen bellen ja. 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

De ene pup heeft meer moeite met het zelf ontlasten dan de andere.

 

De spieren moeten hier ook bij getraind worden...en de houding waarin ze zich ontlasten.

Ik hou het altijd in de gaten en help dan mee als ik dit zie. Kijken en met een lauw nat wattenschijfje imiteer je de moeder...

 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Wij zijn de fokker;-) Het nest is van ons zelf:-)Het is ons eerste nest! Tot nu toe is alles nog perfect verlopen.En zou dit ook de manier zijn waarop je de pups over zou laten gaan op vast voer.Maar ik dacht zal eerst hier is advies vragen, anders bel ik de dierenarts om langs te komen.
 
  "

 Je hebt je eigen hondje toch bij een fokker gekocht daar kan je het aan vragen 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

"  Wat Sigrid bedoelt, is dat je contact opneemt met de fokker van jouw hond. Dus de fokker waar je de 'moeder' hebt gekocht. Als dat een goede fokker is, dan kan die precies vertellen hoe het zit met het en wat voeren van de pups. "

 Inderdaad dat bedoelde ik

Cocker (Gast)

We hebben ze veel water laten drinken, buikje gemaseerd!het gaat op moment weer goed!:) zijn allen lekker speels en levendig! bedankt.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Bij een van mijn eigen nesten (moeder overleden) heb ik gemerkt dat als de mengverhouding niet goed is (te veel melkpoeder/te weinig water) de pups moeilijker gaan ontlasten.

Al onze nesten eten op de leeftijd van 5 weken al vers vlees en gewoon droge brokjes. Snap ook niet zo goed waarom je gaat afspenen op puppymelk?

Volgende forumvraag: pups groeien niet.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^