Blaffen naar andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hetty (Gast)

Ik heb momenteel twee dwergschnauzers..quinty   Vrouwtje 15 mnd en we hebben nu bo er bij gister 1 jaar geworden en sinds 7 weken bij ons in huis. samen gaat het goed twee donderstenen.bo heeft veel alleen gezeten en eigenlijk nooit veel andere honden gezien ,hij was wel samen met een ander hondje,zijn vrouwtje werkte hele dag en door kattenluikje ging hij naar buiten om z'n behoeften te doen.maar nu komt het buiten lopen bijna onmogelijk als hij andere honden ziet blaffen,janken niet om aan te vallen maar om te spelen en quinty begint nu ook,dus ik zou niet weten hoe ik het op moet lossen misschien hebben jullie ideeën.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Omkeren of stoppen en ergens opzij lopen,zodat je de andere aankomende honden kan ontwijken.Steek de straat over,steek het fietspad over,kijk goed vooruit,zodat je zelf al meer afstand kan nemen van een aankomend hondje.

 

Eerst leren om kalm te lopen,als er een andere hond in beeld is.

 

Vraag aandacht van je hondje,krijg je die ,dan flink belonen.

Krijg je voorlopig (dagen/weken) op dat  soort momenten nog geen (direct) aandacht,dan wachten tot ze weer kalm is,dan aandacht vragen en flink belonen.

 

Als je echt wilt dat je hondje stopt met 'hysterisch' reageren aan de lijn bij het zien van een andere hond ,dan echt even (2/3 maanden,zodat gedrag kan inslijten en gewoon worden) aanhouden om geen honden te ontmoeten aan de lijn.Vaak is het zelfs weinig nuttig voor je hond om aan de lijn te ontmoeten,veel honden vinden dit juist moeilijk,omdat ze geen kant uit kunnen.

Voor het sociale contact lekker los laten lopen waar andere hondjes,van dezelfde maat zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

met twee is het moeilijk, ga  voorlopig apart lopen met ze tot het blaffen  naar anderen honden onder controle is, als er een blaft blaft de ander ook mee, af te leren is af  te leiden als je van tevoren al een hond ziet, ben het voor.

honden page profiel hettyhetty

Wij gaan het proberen apart uitlaten en omdraaien als we een hond zien en dan als hij rustig is belonen met iets heel lekkers,vriendelijk bedankt jullie horen het nog

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Wij gaan het proberen apart uitlaten en omdraaien als we een hond zien en dan als hij rustig is belonen met iets heel lekkers,vriendelijk bedankt jullie horen het nog "

 Met omdraaien zou ik héél voorzichtig zijn. Ik deed dit een lange tijd geleden met Penny en vervolgens werd ze nog banger. Eerst leek het beter te gaan maar uiteindelijk ging ze uit zichzelf vluchten op het moment dat ze een hond zag. Ik had haar namelijk per ongeluk geleerd dat ze weg moet lopen van honden en dat honden eng waren. Als ik die fout nooit had gemaakt had Penny nu waarschijnlijk minder problemen.

Ik zou eerder afleiden met wat lekkers of met een speeltje.

hetty (Gast)

We lopen nu apart en brokjes bij ons ,en proberen om hem af te leiden ,maar eigenwijs zoals hij is reageert hij niet op een piepertje ,ja we gaan ervoor en steeds weer doorgaan met oefenen,het is wel rustiger lopen met 1 hond ,misschien stukjes worst,gaan we ook proberen ,jullie horen het nog ,alvast bedankt gr Hetty ,bo,quinty en lodewijk

honden foto van Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

Ons Chiva heeft dat ook enorm en is knap lastig, zij is ook op latere leeftijd bij ons gekomen en had nog geen socialisatie, Ik heb dat er nog niet uitgekregen. Soms gaat het beter en soms weer slechter. 

honden page profiel ElianeEliane

" Wij gaan het proberen apart uitlaten en omdraaien als we een hond zien en dan als hij rustig is belonen met iets heel lekkers,vriendelijk bedankt jullie horen het nog "

 Net zoals Melissa al aangeeft, niet omdraaien en weggaan. Hierbij bevestig je aan je hond dat er iets niet ok is.

Belangrijk is de hond te laten wennen.
Een hond aan iets laten wennen doe je steeds op een veilige afstand.
Een veilige afstand is steeds voor elke hond en situatie anders.
Maar het is wel makkelijk te weten wanneer je deze gevonden hebt, namelijk wanneer de hond niet meer reageert.
Als je dit dan combineert met gezonde snoepjes aan de hond te geven ontstaat er een positief gebeuren.
En zo bouw je stilletjes aan af (de afstand tussen jouw hond en....) en op (de tijd tussen het geven van iets lekkers).
Het laten wennen aan vraagt tijd. En kijk naar je hond. Als die rustig blijft kan je naar een volgende stap.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

omdraaien moet soms wel als er te weinig ruimte is.

 

Zorg dan dat je dit doet voordat je hond de andere hond gezien heeft en in blafmodus zit. En rustig, niet in paniekmodus

honden page profiel hettyhetty

Daar ben ik weer vrouwtje van bo de blaffende hond en tegenwoordig gilt hij als hij een hond ziet dus niks helpt jammer genoeg wat nu

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Zoek naar een BAT instructeur.

Op facebook hebben ze een pagina,daar kun je ook een kaart zien met instructeurs.

https://www.facebook.com/groups/315340881889852/?fref=ts

 

BAT is je hond leren omgaan met hetgeen wat hij moeilijk en een andere keuze te maken en weten dat hij een andere keuze heeft.

Zonder straffen of gekke harde dingen,alles op tempo van de hond.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

eens met Soraya, BAT zou jullie kunnen helpen

 

Verder staan ook in het boekje Help mijn hond trekt (of valt uit, blaft, of gilt)van Turid Rugaas  heel nuttige tips.

 

Zelf doen wij zoiets op onze eigen manier omdat ik inmiddels weet hoe Jenna kan reageren.

Een goede lijnvoering is bij ons ook heel belangrijk, ik hou haar bijv. als er iets  is, (druk verkeer, of mensen, of andere honden) altijd kort naast me zodat ik altijd tussen hond en afleiding loop. Ze lijkt dat kort naast me op te vatten als iets veiligs. Laat ik de lijn langer is er grote kans op uitvallen, alsof ze dan het gevoel heeft zelf iets te moeten oplossen.

 

Maar als het rustig is en er is niemand in de buurt is een lange lijn weer heel fijn, en dan haar zelf laten bepalen waar en hoe lang ze wil snuffelen, wat ontspannend werkt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^