Als donderslag bij heldere hemel...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

"  ja dat bedoelen we ook, dat elke hond zich bedreigd kan voelen als hij niet goed begeleid is, dat is dan toch een taak die je als ouder serieus moet nemen, kind en hond spreken niet altijd dezelfde taal, dus zul je als tolk moeten optreden "

 Het was haar hond niet.. Maar goed ik hoef hier niet verder op in te gaan.. Ik heb hier advies gevraagd; heb het aandachtig gelezen en bestudeert en deze keuze voelde voor ons goed... 

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" Ik ben blij dat het pupje goed zit. Wat de reden van herplaatsing betreft, ik zal het wel weer niet mogen zeggen maar doe het toch, erg dat doof zijn ook al een reden is om een hond weg te doen, al heb ik er nog erger gehoord, dat moet ik toegeven.
Je kan een kind niet leren om een hond rustig te benaderen, raar, mijn ouders konden dat wel en al van heel jongs af leerde ik dat..maarja dat was vroeger zeker, tegenwoordig lukt dat blijkbaar niet meer, want het is maar een kind.
 
Dus ik ben enkel blij voor het hondje dat ze het goed heeft, dat jullie daar tenminste wel voor gezorgd hebben, dat verdient dan wel een pluim. "

 Nee ik kan dat een kindje van net 1 (nog) niet aanleren.. Ik vind deze reden niet "erg" met als voorwaarde dat ze goed terecht zou komen. Het welzijn van Lotje heeft bij ons op de eerste plaats gestaan en zonder een perfect nieuw mandje was ze niet weg gegaan...

we hebben nog getwijfeld om haar terug naar de fokker te brengen met als voorwaarde dat ze bij haar zusje zou blijven, dit was goed zei ze..  Bleek achteraf dat ze al een andere "koper" had maar die wilde niet vanuit haar woonplaats naar het hoge noorden rijden dus die had ze al stiekem zonder wat te zeggen contact met mij op laten nemen.. De fokker geloofde ook niet dat ze doof was.. Nou dan denk ik dat wij een betere keuze hebben gemaakt want als ze terug was gegaan was het een heen en weer gesjouw met dat kleine beestje geworden!!

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

"  

Eens, onze lady was door gezondheidsproblemen al relatief vroeg stok doof. Dat kan elke hond overkomen. "

 1 van onze westies had ook gezondheidsproblemen.. Was met 2,5/3jr ook slechthorend/doof. Het verschil met nu: zij was al opgevoed, geen kleine kinderen (ja het zoontje van mijn broer na zijn overlijden) en zij had haar zus, de leider van het stel... Fleur is 16,5 geworden!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja de keuze is al gemaakt klopt, mijn reakties daarna zijn alleen ter informatie algemeen, om over na te denken, niet als kritiek of aanval bedoeld juist om de nadruk te leggen dat elke hond, en elk kind goed begeleid moeten worden, dat is toch inmiddels wel een algemeen inzicht en niet alleen mijn mening

 

hoe vaak lees je niet dat "uit het niets" een hond bijt. Wat alleen maar betekend dat er veel signalen gemist zijn. (of de hond lijdt aan ondraaglijke pijnen oid of een hersenafwijking oid heeft)

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

Wauw! Heb me erg kwetsbaar opgesteld door openheid van zaken te geven en te beschrijven hoe wat waar waarom.... En tóch moet ik me verdedigen en word ik gewoon echt verdrietig van wat sommige schrijven..

fijn dat er mensen zijn die wel begrip tonen! Doet me erg goed!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik vind dat je als je aan een dove hond begint dat je daar voor 100% achter moet staan. Als je denkt dat je dit niet kan en zeker met hele jonge kinderen en een druk gezinsleven kan ik me voorstellen dat dit hele lastige combinatie is! Ik vind je keuze verstandig. Natuurlijk kan je een dove pup op laten groeien tot een leuke lieve gezinshond. Maar dit moet je met alle gezinsleden kunnen doen. Er is een grote kans dat je pup minder makkelijk de bijt rem  ontwikkeld puur om het feit dat de pup de reactie niet hoort, moet je dit willen bij hele jonge kinderen?

Zijn de kinderen ouder dan kan je dit heel goed uitleggen en begeleiden. 

Het is jullie keuze en deze zal niet makkelijk zijn geweest, maar ik vind het zeker geen verkeerde keuze. Het er op gokken en proberen voor een aantal maanden, tot bijvoorbeeld de puberteit, dat kan verkeerd aflopen,zeker als je niet echt weet waar je aan begint. Dit zijn jullie voor geweest en de pup zal nu beter kansen hebben door een goede evenwichtige opvoeding door mensen die er al ervaring mee hebben!

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

Dat is wat ik ook wou doorgeven, mensen vergelijken hier een reeds volwassen dove hond met een dove pup … ik kan begrijpen dat het totaal iets anders is en dat mensen dit vergelijken is niet al te slim denk ik zo. Hier ook een oude hond , hersentumor, blind, doof … nooit enige vorm van agressie daardoor maar het was reeds een volwassen oudere hond , … andere problemen ja hoor leek zeker afgesloten van de wereld maar ook veroorzaakt door hersentumor dus…. Maar komt het in mij op om daarvoor enige vergelijking/beoordeling te maken met uw situatie … nee hoor.

Ik begrijp dat jullie een oplossing vonden alsof het een geschenk uit de hemel was…en jullie anders misschien wel zelf een andere keuze hadden gemaakt -dit zei je al. pijnlijk hoe sommige mensen reageren.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

misschien ben ik inderdaad niet slim want het schijnt niet over te komen wat ik bedoel,  dat kan heel goed zijn hoor dat gevoel heb ik vaker, alles normaal dus. 

Mijn reakties zijn in elk geval niet bedoeld als kritiek of aanval. Ergens open over kunnen praten en een eventuele discussie vind ik juist een verrijking en dacht dat dit aangezien ts zelf heel open was, dat dat hier kon, aan altijd alleen maar och en ach reakties heeft ook niemand wat. (was mijn gedachte)

Maar missie gefaald helaas dan, want duidelijker kan ik het niet...

 

 

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  1 van onze westies had ook gezondheidsproblemen.. Was met 2,5/3jr ook slechthorend/doof. Het verschil met nu: zij was al opgevoed, geen kleine kinderen (ja het zoontje van mijn broer na zijn overlijden) en zij had haar zus, de leider van het stel... Fleur is 16,5 geworden! "

 



Lady was ook een westie :-) ze was een kei stoere dame. Echt nog nooit zo'n hond gehad. Ze heeft zoveel tegenslagen gehad (lichamelijke) sloeg zich overal doorheen. Brak haar bekken, maar leerde zichzelf weer lopen. Ze deed t allemaal maar. Ja ze is echt een inspiratie geweest als het tegenzat. En nog steeds. Helaas is ze er nu niet meer ze is 17 geworden.

Owja ze was een echte steunpilaar voor onze golden retriever haha kon met alles en iedereen overweg. Wist altijd wat ze moest doen. Had nooit ruzie met andere honden, lieverd was het. Maar assertief pff!

Afgezien van de medische problemen vind ik westies echt geweldig.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

ok -ik zal dan maar mee niet al te slim reageren - het is zeker niet mijn bedoeling of RLJ pijn te doen of ... ik las je ander topic, zeker van dat er niets meer aan de hand is dan enkel doof? ik bedoel mogelijk is het wel zo dat een jonge pup de hele nacht zit te jammeren zelf al ga je er zelf bij slapen. maar ...

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" ok -ik zal dan maar mee niet al te slim reageren - het is zeker niet mijn bedoeling of RLJ pijn te doen of ... ik las je ander topic, zeker van dat er niets meer aan de hand is dan enkel doof? ik bedoel mogelijk is het wel zo dat een jonge pup de hele nacht zit te jammeren zelf al ga je er zelf bij slapen. maar ... "

 De dierenarts gaf aan dat het wel met het niet kunnen horen te maken heeft.. Ze heeft vanaf de geboorte met de rest van het nest geslapen en toen ineens niet meer.. Ze was verder wel gezond! de mensen waar ze nu is slapen samen met haar op de bank beneden of in bed geloof ik.. Na 2 nachten was het gepiep over, wellicht was dAt hier ook geweest. 

Zoals ik al zei ben ik erachter gekomen dat er wel meer mis was met dit nestje; het andere teefje mankeerde ook vanalles (had op aanraden van DA gevraagd of ze evt de teefjes om wilde ruilen) maar dat durfde ze al niet aan.. Dus er zal misschien nog wel

meer aan de hand zijn maar wat?? Geen idee..

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"  
Zoals ik al zei ben ik erachter gekomen dat er wel meer mis was met dit nestje; het andere teefje mankeerde ook vanalles (had op aanraden van DA gevraagd of ze evt de teefjes om wilde ruilen) maar dat durfde ze al niet aan.. Dus er zal misschien nog wel
meer aan de hand zijn maar wat?? Geen idee.. "

 daar las ik over, staat het in je andere topic? en las je wat ik schreef over eveneens een nest waar verschillende honden werden aangetast ? wat had het andere teefje voor?

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

ooohhh ... ik lees ook de fokker geloofde niet dat ze doof was en regelde alvast een nieuwe verkoop - als gezonde pup - dus???????.

en dit wetende dat de andere pup uit hetzelfde nest ook niet gezond is ??????

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

RLJ laat je niet gek maken hoor! Je hebt een verstandige en weloverwogen beslissing gemaakt voor de situatie hoe deze vandaag de dag in jou huis is. Hulde dat jullie een goede plek hebben gezocht ipv makkelijk toch aan de fokker geven. Soms kan het helaas niet anders. Kom er van bij, geef het verdriet een plekje en neem het jezelf niet kwalijk!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" RLJ laat je niet gek maken hoor! Je hebt een verstandige en weloverwogen beslissing gemaakt voor de situatie hoe deze vandaag de dag in jou huis is. Hulde dat jullie een goede plek hebben gezocht ipv makkelijk toch aan de fokker geven. Soms kan het helaas niet anders. Kom er van bij, geef het verdriet een plekje en neem het jezelf niet kwalijk! "

 

Zo denk ik ook. Natuurlijk is het jammer en had je het graag anders gezien. Maar als je nu al denkt dat je het hondje niet kan bieden wat het nodig heeft, dan is een nieuwe en goede baas die weet waar die mee bezig is beter.

 

Zelf ooit eens een hondje weg moeten doen ivm flinke gedragsproblemen.

 

Zo'n keuze is nooit makkelijk en je gaat niet over één nacht ijs, maar de keuze die jij heb gemaakt is weloverwogen.

honden page profiel ..

honden foto van .

De keuze maken om je pup weg te moeten doen (waar je ondertussen al aan gehecht bent) is ontzettend moeilijk. Het is vreselijk verdrietig, voor iedereen. 

Hou dus op met adviezen over hoe jij het gedaan zou hebben als je in haar schoenen stond, want je stond nou eenmaal niet in haar schoenen.  Niemand hier kan hier een beslissing over nemen, aangezien wij niet weten hoe het echt was. 
De eigenaar heeft een beslissing genomen waar goed over nagedacht is. En ook al heeft ze er genoeg over nagedacht; pijnlijk en verdrietig blijft het. 

 

Ze heeft al genoeg gehad, dus alsjeblieft hou op met oordelen. 

 

En trouwens; een westie kan ook hard bijten. Mijn moeder is drie jaar geleden in haar been gebeten door een lhasa apso. Een klein hondje, maar een grote wond! Ze miste een heel stuk uit haar been en is ruim een half jaar bezig geweest tot de wond redelijk genezen was. Ze loopt nu met een groot litteken rond en een broek op die hoogte kan ze nog steeds niet aan ivm aangetaste zenuwen en dus pijn. Ook kleine hondjes kunnen veel schade aanrichten.. 


RLJ: sterkte! 

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" ooohhh ... ik lees ook de fokker geloofde niet dat ze doof was en regelde alvast een nieuwe verkoop - als gezonde pup - dus???????.
en dit wetende dat de andere pup uit hetzelfde nest ook niet gezond is ?????? "

 Ik denk wel als gezonde pup.. Die dame belde mij constant dat ze haar wilde hebben en dat het vast wel mee viel met dat doof zijn.. Ik zeg nou als het wel

mee viel dan hadden wij dit gesprek nu niet natuurlijk.. en toen ik haar zei dat we ook

een ander baasje op het oog hadden toen was het van ja nou als ik haar niet mag kopen dan zou ik haar naar de fokker terug brengen hoor... Toen ik 100€ vroeg voor alle spullen erbij (hele mooie leren mand, tuigjes riempjes schaar borstels kammen voerbakjes Bench met matras speelgoedjes vervoermand voor in de auto etc) toen werd ze helemaal wild, heeft ze de fokker gebeld en die hing bij mij helemaal woest dat ik d'r maar moest verkopen voor minder dan de helft en dan zou zij het verschil wel overmaken.. En dat ik niet zo moest liegen over dat ze doof is Blabla... Toen heb ik ook gezegd van joh jij belooft mij dat ze bij jou blijft en vervolgens ben je d'r al aan het doorverkopen? Toen kwam de aap uit de mouw dat die vrouw dus niet zo ver wilde rijden.. Ze deed tegen mij al moeilijk om eerst een keer kennis te maken alvorens wij beslissen waar we haar wilde herplaatsen... Was er klaar mee en heb het contact verbroken.. Denk dat wij haar met onze keuze hebben behoed voor nog

meer ellende...En wat het andere teefje mankeert? Geen idee; ze heeft een achterstand zei ze en ze durfde het niet aan de teefjes om te wisselen..

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Ik denk wel als gezonde pup.. Die dame belde mij constant dat ze haar wilde hebben en dat het vast wel mee viel met dat doof zijn.. Ik zeg nou als het wel
mee viel dan hadden wij dit gesprek nu niet natuurlijk.. en toen ik haar zei dat we ook
een ander baasje op het oog hadden toen was het van ja nou als ik haar niet mag kopen dan zou ik haar naar de fokker terug brengen hoor... Toen ik 100€ vroeg voor alle spullen erbij (hele mooie leren mand, tuigjes riempjes schaar borstels kammen voerbakjes Bench met matras speelgoedjes vervoermand voor in de auto etc) toen werd ze helemaal wild, heeft ze de fokker gebeld en die hing bij mij helemaal woest dat ik d'r maar moest verkopen voor minder dan de helft en dan zou zij het verschil wel overmaken.. En dat ik niet zo moest liegen over dat ze doof is Blabla... Toen heb ik ook gezegd van joh jij belooft mij dat ze bij jou blijft en vervolgens ben je d'r al aan het doorverkopen? Toen kwam de aap uit de mouw dat die vrouw dus niet zo ver wilde rijden.. Ze deed tegen mij al moeilijk om eerst een keer kennis te maken alvorens wij beslissen waar we haar wilde herplaatsen... Was er klaar mee en heb het contact verbroken.. Denk dat wij haar met onze keuze hebben behoed voor nog
meer ellende...En wat het andere teefje mankeert? Geen idee; ze heeft een achterstand zei ze en ze durfde het niet aan de teefjes om te wisselen.. "

 
Een goede fokker zou de pup terug nemen en bij haar thuis verder laten opgroeien. Zonder enige problemen.. want een fokker heeft het belang van de hond altijd voorop staan (of dat zou in ieder geval zo moeten zijn). 

Ik moet er niet aan denken dat een van onze pups van baas naar baas zou gaan en dat we niet weten hoe het ermee gaat. De afspraak is bij ons ook "als de hond ooit om wat voor reden dan ook een ander baasje zoekt, komt hij/zij terug bij ons".

Dat jouw fokker zo reageert zegt eigenlijk al genoeg.. 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"
hoe vaak lees je niet dat "uit het niets" een hond bijt. Wat alleen maar betekend dat er veel signalen gemist zijn. "

 

Ja ik denk dat hier effectief door mensen heel wat signalen gemist worden, door mensen die wat ik noem ondoordacht reageren.

Signalen zoals wat zijn eigenlijk mogelijke oorzaken voor een dove puppie – ik weet het niet – maar ik weet wel alvast dat een hersentumor er 1 van de redenen is waarom een hond doof kan zijn. Ik vrees dat er 2 optie bestaan voor een dove hond of een fysiek probleem of een hersenprobleem.

Ben ik verbaasd om te horen dat een baas, met zoveel voorgaande liefde voor hetzelfde ras , met ervaring van een oudere zo goed als dove hond - in paniek slaagt betreffende haar kind zonder dat er eigenlijk al iets gebeurd is? Ja absoluut , ik ben zo verbaasd van deze reactie dat mijn gevoel is dat dat TS haar reactie misschien wel van dieper uit komt dan enkel een dove hond. Is dit per definitie zo nee hopelijk niet ……..

 

och en btw "Wat alleen maar betekend dat er veel signalen gemist zijn. " -> een hond die bv bijt naar aanleiding van verschieten zoals bv een vallend bord, dan gaat het over een reactie die zo goed als direct is. Gemiste signalen ? nee fractie van seconden.  "uit het niets" -> nee tuurlijk niet, er is dan een duidelijke aanleiding

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

Cochleaire doofheid wordt veroorzaakt, doordat de zintuigcellen die de trillingen in het slakkenhuis moeten omzetten in zenuwimpulsen afsterven. De afsterving van deze zintuigcellen is een gevolg van een degeneratie van de bloedvaten die deze zintuigcellen van bloed, en de zich daarin bevindende noodzakelijke stoffen, moeten voorzien. En de degeneratie van de bloedvaten is vermoedelijk een gevolg van het niet aanwezig zijn van pigmentcellen in het middenoor. Tijdens de embryonale ontwikkeling van de hond spelen deze pigmentcellen een cruciale rol in de ontwikkeling van de gehoorfunctie van het oor. Zijn deze pigmentcellen niet aanwezig dan zullen de zintuigcellen, die niet voorzien worden van voldoende bloed, afsterven. Dit begint direct na de geboorte en is op een leeftijd van 5 à 6 weken voltooid. Hierdoor is er geen mogelijkheid meer dat zenuwimpulsen worden gegeven aan de hersenen en vindt dus geen geluidswaarneming meer plaats. 

Deze pigmentcellen worden onderdrukt bij honden met een witte kleur, die veroorzaakt wordt door de zogenaamde piebald en merle genen. De merle factor kennen we van rassen als de Schotse Herdershond en de Australian Shepherd. Hiervan is bekend, dat uit een paring van 2 merle honden, pups worden geboren, die allemaal doof zijn.


Bron: dove honden forum

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Cushing
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^