Hoe van 'hier' terug 'voet' maken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

we hebben eventjes wat harder geoefend op aan de voet lopen. Maar nu kent ze het woord 'voet' niet meer, maar luistert ze naar 'hier'.. Ik denk dat dit te verwarrend voor een hond is met dat ik ook 'kom hier' gebruik als ik ze roep maar dan verwacht ik natuurlijk niet dat ze aan de voet komt lopen (doet ze niet hoor maar lijkt mij voor haar toch verwarrend). 

 

In het begin kende ze het woord 'voet' wel maar dit is veranderd naar 'hier' doordat telkens als ik een snoepje gaf ik zeg 'hier', net zoals ik sorry zeg als ik per ongeluk tegen haar loop ofzo. Ze is het woord 'hier' dus heel hard gaan associëren met een snoepje krijgen en dus aandacht bij mij leggen. En aangezien we toen echt gefocust waren op aan de voet lopen heeft ze 'hier' als commando op gehangen. Ik denk dat dit voor veel te veel verwarring gaat zorgen bij haar (want mij maakt het niet uit of ik 'hier' of 'voet' moet zeggen). Dus hoe leer ik terug dat het woord 'voet' het commando is om aan de voet te lopen?

 

Wij gebruiken clickertraining. Mss ook handig om te weten: we hebben aan de voet leren lopen door als de hond trekt of voor loopt je gewoon omdraait en de andere kant begint te stappen, en als de hond terug aan de voet is klikken en belonen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Weet niet precies wat je bedoelt, maar hier is aandacht naar je kijken. Brokje voor je kin en de naam roepen. Brokje bouw je uiteraard af, ga later belonen nadat ze kijkt op hier.

Dan loop je vanuit de aandacht naar voren en hou de aandacht vast. Zo lopen ze aan de voet. Als je begint met lopen, kan je het commado gaan gebruiken

 

Anders een voertje voor de neus en zo aan de voet laten lopen, commando erbij. Daarna een lege hand en dan je hand weg.

Bedoel je dit?

honden page profiel EviEvi

Ja ik zou ze eigenlijk terug opnieuw voet moeten leren. Want ze reageert nu enkel op hier. Als ik nu voet zeg doet ze niets.. Dus blijf ik ook maar hier gebruiken. Maar ik zou terug voet willen zeggen. 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Tja, dat is toch vrij simpel? In plaats van "hier" begin je nu met "hier voet", dit bouw je uit door de "hier" steeds zachter te gaan zeggen en de "voet" heel duidelijk en als dat goed gaat laat je de "hier" weg en zeg je alleen "voet".

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Oh als je hier zegt gaat ze aan de voet?
Dan idd wat Gea zegt

Volgende forumvraag: angstig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^