Hele nacht piepen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

nou afgelopen zaterdag was het zover! We hebben onze Lotje opgehaald.. Iedereen super blij natuurlijk en ze doet het hartstikke goed!

we hebben voor de nacht een kleine Bench met een soort gaas ren er omheen met een puppypad zodat, mochten we te laat zijn, ze daar haar behoefte kan doen. De eerste nacht op onze kamer gezet maar omdat ons zoontje nog bij ons slaapt ging dit niet, ze hielden elkaar wakker zeg maar. M'n man is toen bij haar gaan liggen beneden maar het is echt geen doen.. Ze piept van 00:30 tot ik ook opsta (rond half 7..) m'n man is meerdere malen met haar naar buiten gegaan, heeft nog geprobeerd om d'r bij hem te laten slapen maar dan is het alleen maar bijten en etteren..

overdag gaat ze uit zichzelf d'r hokje in om te slapen.. Er liggen speeltjes uit het nest, we hebben een klein kruikje erbij gelegd.. Zit alleen nog te denken om een tikkend wekkertje te kopen (iemand daar ervaring mee?)

wie heeft er een tip? Ik moet namelijk wel gewoon m'n dochter naar school brengen en m'n boodschappen doen waarbij ze echt niet mee kan... En m'n man werkt vrij lange dagen dus die wil ik ook niet nog langer wakker laten liggen (ik kan er helaas niet bij gaan liggen want anders slaapt ons zoontje weer niet ;))

 

 

edit; laat ik even voorop stellen dat ik het vooral voor lotje erg vervelend vind dat ze zo piept 's nachts. ik vraag adviezen en tips en geen dingen als ja heb je er wel goed over nagedacht? Etc... Bedankt :))

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Toen ik mijn pupje ging ophalen heb ik ervoor gezorgd dat alle boodschappen in huis waren,zodat ik de 1ste week niet uit huis moest,gebeurde dit wel,ging de pup gewoon mee in een draagtas.

Een pupje weet nog niet of hij wordt achtergelaten of niet.Jullie moeten 1st een vertrouwensband opbouwen,en het aanleren om alleen te zijn moet je per minuut opbouwen(bijv.naar toilet/bad nemen terwijl pup in woonkamer is)en zo beetje per beetje(elke dag)iets langer.(ff in de tuin,dan terug naar de pup)

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" Toen ik mijn pupje ging ophalen heb ik ervoor gezorgd dat alle boodschappen in huis waren,zodat ik de 1ste week niet uit huis moest,gebeurde dit wel,ging de pup gewoon mee in een draagtas.
Een pupje weet nog niet of hij wordt achtergelaten of niet.Jullie moeten 1st een vertrouwensband opbouwen,en het aanleren om alleen te zijn moet je per minuut opbouwen(bijv.naar toilet/bad nemen terwijl pup in woonkamer is)en zo beetje per beetje(elke dag)iets langer.(ff in de tuin,dan terug naar de pup) "

 Dat is hier gewoon geen optie.. Ik kan geen hond mee naar de school van m'n dochter nemen als ik d'r weg breng.. Ik heb ook nog een zoontje van net 1 die nog niet loopt en dus gedragen moet worden binnen... 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Ik snap dat jullie blij zijn met je pup. Mijn vraag is, als ik dit allemaal zo lees, of jullie je goed hebben voorbereid en ingelezen.... Een pup is nu eenmaal een baby, bewerkelijk, kan niet meteen zomaar een uurtje alleen zijn, moet om de haverklap naar buiten, socialiseren... Wisten jullie dit van tevoren, dan had je misschien een andere keuze gemaakt en dus niet voor een pup gekozen. 

 

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Zo gaat dat helaas met pups.. De eerste week sliepen we beneden bij de bench. Om de zoveel uur even eruit om te plassen, even spelen en hem geruststellen en daarna weer terug slapen. Overdag ook zo. Een pup piept de hele nacht door omdat hij geen idee heeft wat hem overkomt dus het is belangrijk dat jullie er voor hem zijn.

Lotje is pas een paar dagen bij jullie..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ga mee met de antwoorden van de rest. 

 

Wat ik zelf trouwens deed met puck toen ze s nachts piepte, was iets van mezelf in de bench leggen. Pantoffels van mij is ze nog steeds graag op, die gaan nog altijd overal mee naartoe. Ze voelt zich er veilig mee.

Foto in de bench is ze goed en wel een week bij me en foto 2 is afgelopen oud en nieuw. 

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" Ik snap dat jullie blij zijn met je pup. Mijn vraag is, als ik dit allemaal zo lees, of jullie je goed hebben voorbereid en ingelezen.... Een pup is nu eenmaal een baby, bewerkelijk, kan niet meteen zomaar een uurtje alleen zijn, moet om de haverklap naar buiten, socialiseren... Wisten jullie dit van tevoren, dan had je misschien een andere keuze gemaakt en dus niet voor een pup gekozen. 
 
  "

 Kom ik over als dat wij ons niet goed hebben voorbereid / ingelezen dan? Mijn kind moet alleen wel gewoon naar school of er nou een hondje is of niet.. Of had ik dan moeten wachten met een hondje tot mijn beide kinderen zelfstandig naar school kunnen? 

Mijn man gaat bijna elk uur met d'r naar buiten s nachts en ik zelfs nog vaker overdag? Hij slaapt naast haar op de bank nadat het met de Bench op onze slaapkamer niet ging? Dus vind je antwoord een beetje vreemd en niet heel erg aardig eerlijk gezegd... 

ze zou eigenlijk aankomend weekend pas komen (en dan heeft dochter 2 weken vakantie) maar omdat de fokster (onverwacht eerder) verplicht

moet verhuizen vandaag en morgen (huis word verbouwd door woningstichting) en ze dan 2x in 5 dagen tijd van "huis" zou moeten wisselen hebben we besloten om haar afgelopen weekend te halen. Dus ja we hebben er wel degelijk over nagedacht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat moeilijk voor jullie, en kids die nog heel klein zijn en zoveel zorg nodig hebben en een klein hummeltje hond war nog niet de perfecte hond is.........een pup vraagt 24 uur even zorg, in alles, je hebt geen makkelijk pupje lees ik, de hele nacht piepen, ja de pup voelt zich alleen, en mooi dat je man er bij slaapt, laat die dat een weekje doen, naast de bench op een matras, en als de pup piept dan even zijn hand erin, snachts moet de pup nog even naar buiten zeker als de pup nog niet door slaapt, hoop werk....maar heus de pup tijd gaat snel voorbij........je hebt de pup nu en zeg tegen jezelf, het hummeltje heeft me ook nodig net als je kids......neem de pup mee naar school , kids in de wagen en pup ernaast, rustig lopen , en bij school even rusten , en dan weer terug hoef je de pup niet alleen te laten, en het alleen leren begint met minuutjes....niet langer....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Kom ik over als dat wij ons niet goed hebben voorbereid / ingelezen dan? Mijn kind moet alleen wel gewoon naar school of er nou een hondje is of niet.. Of had ik dan moeten wachten met een hondje tot mijn beide kinderen zelfstandig naar school kunnen? 
Mijn man gaat bijna elk uur met d'r naar buiten s nachts en ik zelfs nog vaker overdag? Hij slaapt naast haar op de bank nadat het met de Bench op onze slaapkamer niet ging? Dus vind je antwoord een beetje vreemd en niet heel erg aardig eerlijk gezegd... 
ze zou eigenlijk aankomend weekend pas komen (en dan heeft dochter 2 weken vakantie) maar omdat de fokster (onverwacht eerder) verplicht
moet verhuizen vandaag en morgen (huis word verbouwd door woningstichting) en ze dan 2x in 5 dagen tijd van "huis" zou moeten wisselen hebben we besloten om haar afgelopen weekend te halen. Dus ja we hebben er wel degelijk over nagedacht. "

 Een pup is vaak niet de roze wolk.........niet iedere pup is voorbeeldig, nu loop je even overal tegen aan, maar heus met de dag wordt dat beter, geloof me maar.........hier ook een pup, ja voorbeeldig maar dat gebeurt niet iedereen.......en jouw pup wordt ook voorbeeldig, alleen wat geduld zal je moeten hebben, je hebt kids die moeten naar school , mooi meenemen de pup.....komt echt goed hoor, iedere dag went je pup aan jullie en jullie aan hem.

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" Wat moeilijk voor jullie, en kids die nog heel klein zijn en zoveel zorg nodig hebben en een klein hummeltje hond war nog niet de perfecte hond is.........een pup vraagt 24 uur even zorg, in alles, je hebt geen makkelijk pupje lees ik, de hele nacht piepen, ja de pup voelt zich alleen, en mooi dat je man er bij slaapt, laat die dat een weekje doen, naast de bench op een matras, en als de pup piept dan even zijn hand erin, snachts moet de pup nog even naar buiten zeker als de pup nog niet door slaapt, hoop werk....maar heus de pup tijd gaat snel voorbij........je hebt de pup nu en zeg tegen jezelf, het hummeltje heeft me ook nodig net als je kids......neem de pup mee naar school , kids in de wagen en pup ernaast, rustig lopen , en bij school even rusten , en dan weer terug hoef je de pup niet alleen te laten, en het alleen leren begint met minuutjes....niet langer.... "

 Hoef ook geen perfecte hond, ik vind het alleen voor het beestje vervelend dat ze zo piept! Daarom wil ik graag adviezen oid..

Ze mag (en kan logistiek) niet mee naar school, lees even m'n antwoord hier boven hoe het in eerste instantie allemaal gepland was.. Ik ben maar max 5 minuutjes weg dus dat had na 2 weken oefenen prima gekunt..

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Probeer in je achterhoofd te houden dat alles goed bedoelde adviezen zijn.

Het is een mooi pup, je bent al op de goede weg bezig.
Ze moet even wennen.
Komt vast goed.

Veel plezier met je nieuwe aanwinst.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Elj ......alleen goed bedoeld, even moeilijk voor je, maar heus wees geduldig met je pup, wat je man doet alleen maar goed, en alleen laten vijf minuutjes in het geheel niet erg,..........je pup voelt zich alleen nog, maar dat gaat over als je er voor de pup bent, heus komt goed, even afzien......iedere dag is er een .

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Pup mee in een buggy/tas?

Buren even inschakelen als je naar school gaat?

Iemand anders jouw kind tijdelijk naar school brengen? 

Hier geen pup ervaring, maar wat ik hier regelmatig lees, de eerste tijd kan wat afzien zijn qua slaap. Dus in die zin zal het even doorbijten zijn. 

Zo'n wekker,  geen idee. 

Ik zou eerder iets met jullie geur erbij leggen.  En een doekje met nestgeur? 

En zou ze op de overloop kunnen liggen de eerste tijd? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Zou het lukken, je pup in een doos naast je bed? Hand er in? Ik deed dit en ze sliep gelijk, zonder piepen. Als ze ging draaien, moest ze plassen. Zo hoefde ik geen wekker te zetten, werd vanzelf wakker.

 

Als je naar school gaat, zou je een gevulde kong in de bench kunnen zetten. Brokjes met pindakaas mengen.

Zo heeft ze waarschijnlijk niet eens door dat je weg bent.

Is een mooie oefening om te leren alleen zijn.

 

Ik heb zelf wel gewacht met een pup tot mijn kids ouder waren. Het is voor kids wel erg leuk om met een pup op te groeien. 

Het leek mij heel erg lastig om jonge kids en een pup te hebben, die nog niet veilig en goed alleen kunnen blijven.

Ik weet dat er genoeg zijn die het wel hebben gedaan. Op HP zelf een gezin met 4 jonge kids en een pup.

 

Wat een praktisch idee is, een puppy ren. Dan heeft je hond een veilige uitloop. Als je even een luier moet verschonen. Dan hoeft hij niet gelijk in de bench, heeft net even meer vrijheid. Je kan die om de bench heen maken.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Voor tijdens het boodschappen doen en je dochter naar school brengen zou ik een oppas inschakelen. Er is vast wel iemand in de buurt die dan even op je pupje wil passen :) Dan kan je in die twee weken aan de slag dat het wel kan 

Je pup moet nu gewoon nog heel erg wennen. Ze is ineens weggerukt van haar vertrouwde omgeving en haar nestgenootjes. Dat is even wennen. Zou een van jullie voor de nachten nog even beneden kunnen slapen? Als ze dan piept even de hand in de ren, dat helpt vaak.

Daarna ga je steeds wat verder van je pup weg slapen, tot je gewoon rustig boven kan slapen. 

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Je zou voor de nacht de radio heel zachtjes aan kunnen zetten.

En inderdaad een wekkertje wat tikt.

Een kleed over de bench leggen maar wel de kant van het deurtje vrijlaten./en deurtje dicht.

Gaat dit goed en de pup blijft de rest van de nacht stil...dan laat je de pup pas

 naar buiten wanneer hij gaat piepen/blaffen. 

 

*Je hebt zo te lezen een lieve echtgenoot die jullie pup in de nacht naar buiten laat, en ook naast jullie pup gaat slapen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Kom ik over als dat wij ons niet goed hebben voorbereid / ingelezen dan? Mijn kind moet alleen wel gewoon naar school of er nou een hondje is of niet.. Of had ik dan moeten wachten met een hondje tot mijn beide kinderen zelfstandig naar school kunnen? Mijn man gaat bijna elk uur met d'r naar buiten s nachts"

 

Hoe oud is de pup dan? Is er geen optie om de pup mee te nemen naar school? Lijkt me net een goede socialisatie. Om het uur er uit snachts. Is dat echt nodig? Kan ze haar plas niet inhouden en bijvoorbeeld 1 x of 2 x er snachts uit??onze pups sliepen gelijk door maar daarom dat ik even vraag hou oud je pupje is. Als het niet nodig is zou ik de pup niet om het uur naar buiten nemen snachts. Ik denk dat de pup dan juist net wakkerder wordt

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Loop je met je kinderen naar school? Dan kun je evt de jongste in de buggy zetten, de oudste (als ze dat al kan) de buggy duwen en jij de hond op de arm of laten lopen, maar dan moet je wel wat eerder van huis weg.

Terugweg pup op de arm en zelf de buggy duwen met 1 arm. Moeilijk is dat niet, het lukt mij zelfs met een vervoersrolstoel met persoon er in en een doos met inhoud in de andere hand.

Danielle (Gast)

Hallo LRJ

Wij hebben ook net een pup aangeschaft, Pip. (jack russel) ze is vanaf vorige week woensdag bij ons. nu 9 weken

We hebben helaas niks uit het nest meegekregen, het is even doorbijten en zoeken wat werkt, overdag even laten wennen aan de bench, ook dat deze dicht kan. eventueel met iets lekkers erin dit heb ik zo n 3 keer per dag gedaan en doe ik nog.

de eerste nacht sliep ze van 22.30 tot 5.50 door! waarschijnlijk moe van alle indrukken ze jankte alleen toen we haar in de bench deden na 15 a 20 min was ze stil

De 2 nachten daarna janken janken en nog eens janken heel vervelend. tja wij moesten ook even zoeken hoe gaan we er mee om. negeren of heen gaan.

een klok of wekker erbij, radio aanzetten (praatprogramma) en een t shirt van mij in de bench en nu gaat het goed. Als ze snachts jankt of piept dan loop ik even naar beneden ga met haar naar buiten heeft ze haar behoefte gedaan gaat ze weer in de bench en ze piept of jankt nu bijna niet meer als ze er in moet. vaak nu 1 of 2 keer snachts eruit.

kwestie van negeren, doorzetten en wennen voor beide partijen. ik ga naar school en ja dan is ze ook even alleen. kan ze best aan wennen hoor het is maar even. 

Naast de bench slapen en op je kamer zetten, tja ik vind niet dat je dat een hond aan moet leren ik doe het in ieder geval niet en het gaat prima zo het is verder een tevreden hondje

gelijk zijn/haar plek aanleren snachts in de bench en overdag beneden en lekker spelen en knuffelen. en af en toe zo n 3 a 4 keer even in de bench dan went ze er aan. 

succes en veel plezier! ;) 

p.s misschien is puppycursus iets? daar kun je ook erg veel vragen ik start donderdag al!

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

Elk uur is wellicht wat overdreven maar hij gaat er wel regelmatig uit.. Ze heeft sowieso de ruimte voor de Bench (afgezet met wat van dat groene gaas) om de behoefte te doen.. En dat doet ze gelukkig

ook ipv in d'r slaapgedeelte.. 

School wil geen honden binnen (nee ook geen schattige witte pluizenbolletjes die je draagt) dus met wegbrengen is het heen optie. Met ophalen uiteraard wel. Wil d'r ook tzt aanleren om onder de kinderwagen te laten zitten maar dragen is ook geen probleem.

er is overal wel een mouw aan te passen hoor! Maar dat neemt niet weg dat ik het zeker voor het hondje erg vervelend vind als ze zoveel piept.

ze is 7,5 week (zoals ik al schreef was het de bedoeling dat ze een weekje ouder was als ze hier zou komen, maar dat is nu niet anders).

alle begin is moeilijk en daar zijn we ons ook heel goed van bewust! Maar inderdaad deze tijd is maar heel kort dus we overleven het zeker wel maar ik ben juist hier om met dit soort dingen advies te vragen aan mensen die hier wat meer ervaring mee hebben.. En het gaat me nu alleen even om de nachten dus alle andere oplossingen zijn goed bedoeld maar daar komen we echt wel uit! Ben iig blij als het vakantie is ????

 

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" Hallo LRJ
Wij hebben ook net een pup aangeschaft, Pip. (jack russel) ze is vanaf vorige week woensdag bij ons. nu 9 weken
We hebben helaas niks uit het nest meegekregen, het is even doorbijten en zoeken wat werkt, overdag even laten wennen aan de bench, ook dat deze dicht kan. eventueel met iets lekkers erin dit heb ik zo n 3 keer per dag gedaan en doe ik nog.
de eerste nacht sliep ze van 22.30 tot 5.50 door! waarschijnlijk moe van alle indrukken ze jankte alleen toen we haar in de bench deden na 15 a 20 min was ze stil
De 2 nachten daarna janken janken en nog eens janken heel vervelend. tja wij moesten ook even zoeken hoe gaan we er mee om. negeren of heen gaan.
een klok of wekker erbij, radio aanzetten (praatprogramma) en een t shirt van mij in de bench en nu gaat het goed. Als ze snachts jankt of piept dan loop ik even naar beneden ga met haar naar buiten heeft ze haar behoefte gedaan gaat ze weer in de bench en ze piept of jankt nu bijna niet meer als ze er in moet. vaak nu 1 of 2 keer snachts eruit.
kwestie van negeren, doorzetten en wennen voor beide partijen. ik ga naar school en ja dan is ze ook even alleen. kan ze best aan wennen hoor het is maar even. 
Naast de bench slapen en op je kamer zetten, tja ik vind niet dat je dat een hond aan moet leren ik doe het in ieder geval niet en het gaat prima zo het is verder een tevreden hondje
gelijk zijn/haar plek aanleren snachts in de bench en overdag beneden en lekker spelen en knuffelen. en af en toe zo n 3 a 4 keer even in de bench dan went ze er aan. 
succes en veel plezier! ;-) 
p.s misschien is puppycursus iets? daar kun je ook erg veel vragen ik start donderdag al! "

 Overdag slaapt ze in de Bench, soms ook dicht want ook mijn zoontje van 1 moet erg wennen aan het nieuwe gezinslid (lees: die wil niet meer op de grond als ze los loopt, kwestie van tijd!) 

ze gaat er zelf in en verder geen problemen.. Net even gewandeld naar het veldje voor de deur, d'r behoefte gedaan en ze ging zelf piepend voor het dichte deurtje zitten.. Deur open, ze liep er in en gaat slapen.. Maar zal idd ff een oud shirtje onder m'n kleding doen vandaag en dat er nog bij leggen.. En evt een wekker oid.. Bedankt voor je tips! En jij ook veel succes en plezier met je pup! ????

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" Je zou voor de nacht de radio heel zachtjes aan kunnen zetten.
En inderdaad een wekkertje wat tikt.
Een kleed over de bench leggen maar wel de kant van het deurtje vrijlaten./en deurtje dicht.
Gaat dit goed en de pup blijft de rest van de nacht stil...dan laat je de pup pas
 naar buiten wanneer hij gaat piepen/blaffen. 
 
*Je hebt zo te lezen een lieve echtgenoot die jullie pup in de nacht naar buiten laat, en ook naast jullie pup gaat slapen. "

 Hihi ja hij zei dat ie er niet teveel mee zou doen en zéker 's nachts niet haha maar hij is dol op t beestje gelukkig.. En ik zei al.. Ik heb met onze kinderen de nachten gedaan (borstvoeding, m'n zoontje nog steeds) en jij mag de hond doen.. Bedankt voor je tips! :)

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Zoals ik het begrijp heb je je pupje pas twee dagen geleden opgehaald. Ze moet gewoon nog even wennen aan alleen slapen. Ze is gewend naast mama en broertjes en zusjes te liggen en nu ligt ze ineens naast een vreemde.

 

Een tip die ik van de fokker van Bars heb gekregen is om 's nachts geen wekker te zetten. Als de pup moet plassen wordt je daar wel wakker van. 

 

Ik ben ook begonnen met een plasmat, maar eigenlijk had ik dat beter niet kunnen doen. Hij heeft toen aangeleerd te plassen op de plek van de plasmat, maar vaak genoeg ging het er net naast en dan ben je toch weer aan het soppen. Het is beter om gewoon helemaal niet toe te laten binnen te plassen. Ik denk dat doordat ik begonnen ben met de plasmat het ook langer duurde voordat Bars ging aangeven dat hij moest plassen. Inmiddels (nu 5 maanden oud) is hij compleet zindelijk en komt hij bij me zeuren als hij naar buiten moet en houdt meneer zijn plas ook gewoon op als ik nog even mijn ontbijtje naar binnen aan het werken ben.

 

Ik had wel weer het geluk van een pup die nooit zijn bedje heeft vies gemaakt en doorsliep tot 8 uur 's ochtends...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hallo LRJ
Wij hebben ook net een pup aangeschaft, Pip. (jack russel) ze is vanaf vorige week woensdag bij ons. nu 9 weken
We hebben helaas niks uit het nest meegekregen, het is even doorbijten en zoeken wat werkt, overdag even laten wennen aan de bench, ook dat deze dicht kan. eventueel met iets lekkers erin dit heb ik zo n 3 keer per dag gedaan en doe ik nog.
de eerste nacht sliep ze van 22.30 tot 5.50 door! waarschijnlijk moe van alle indrukken ze jankte alleen toen we haar in de bench deden na 15 a 20 min was ze stil
De 2 nachten daarna janken janken en nog eens janken heel vervelend. tja wij moesten ook even zoeken hoe gaan we er mee om. negeren of heen gaan.
een klok of wekker erbij, radio aanzetten (praatprogramma) en een t shirt van mij in de bench en nu gaat het goed. Als ze snachts jankt of piept dan loop ik even naar beneden ga met haar naar buiten heeft ze haar behoefte gedaan gaat ze weer in de bench en ze piept of jankt nu bijna niet meer als ze er in moet. vaak nu 1 of 2 keer snachts eruit.
kwestie van negeren, doorzetten en wennen voor beide partijen. ik ga naar school en ja dan is ze ook even alleen. kan ze best aan wennen hoor het is maar even. 
Naast de bench slapen en op je kamer zetten, tja ik vind niet dat je dat een hond aan moet leren ik doe het in ieder geval niet en het gaat prima zo het is verder een tevreden hondje
gelijk zijn/haar plek aanleren snachts in de bench en overdag beneden en lekker spelen en knuffelen. en af en toe zo n 3 a 4 keer even in de bench dan went ze er aan. 
succes en veel plezier! ;-) 
p.s misschien is puppycursus iets? daar kun je ook erg veel vragen ik start donderdag al! "

 De hond: een sociaal levend wezen!

 

Een pup wordt geboren in een veilig nest. Weken lang tussen zijn nestgenootjes en zijn mama.

Dan ineens, wordt hij meegenomen naar een nieuwe omgeving en alles is anders. Al het vertrouwde is verdwenen.

Dat is heel spannend, erg eng zelfs.

 

Dan wordt je 's nachts alleen in een hok gedaad, als sociaal levend dier, voor wie alleen zijn niet normaal is.

 

En jij gaat je pup dan maar laten piepen?

Het is erg logisch, dat het piepen stopt. Je pup heeft geleerd, dat als ze zich eenzaam, onveilig en verdrietig voelt, de baas er niet is om hem te steunen. Hij kan niet op de baas vertrouwen.

 

Jammer genoeg, zal je pup zich er niet prettig ondervoelen. Uitgeput, zal hij in slaap vallen.

 

Hoe het wel moet: laat je pup eerst wennen aan jou en je huis. Zorg dat jij en je huis een vertrouwde omgeving wordt.

Laat hem niet alleen 's nachts, de voorkeur is naast je bed.

Zo leert je pup dat hij altijd veilig is, dat je er voor hem bent, als hij je nodig heeft.

Als je merkt dat je pup je huis als thuis voelt, kan je beginnen met alleen leren zijn.

Zo heb je een goede basis voor je pup, een basis van vertrouwen en er voor je pup zijn.

Volgende forumvraag: Puppy Bars - 23 weken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^