Step advies gevraagd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik wil al een tijdje gaan steppen met Puk. Door op dit forum aan te melden en de topics over steppen te lezen werd het alleen maar aangewakkerd 

 

Er staat(stond?) hier een step te koop maar na overleg hier thuis is het toch te ver weg. Ik hoopte dat er in de toekomst wat meer steppen langs zouden komen(meer in de buurt) hier omdat er moeilijk aan te komen is (tweede hands). Uiteindelijk ben ik vanmiddag toch langs de fietsenmaker gegaan en heb ik daar een tweedehands step gekocht. Geen sport model maar meer een city model. Mooi model om mee te beginnen en te kijken of Puk het net zo leuk vind als langs de fiets. Woensdag kan ik hem ophalen. 

 

Ik heb er al veel over gelezen maar ik ben heel erg benieuwd naar de tips, adviezen en ervaringen van andere mensen die steppen met hun hond.

 

Waar moet ik rekening mee houden?? Hoe hebben jullie opgebouwd?? Etc. 

 

Puk gaat trouwens niet trekken. Ze gaat náást de step! 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Als Puk al naast de fiets loopt, zal het opbouwen makkelijk zijn. Ze heeft immers al wat conditie  

 

Laat haar wel in een tuig lopen, aan de halsband kan het gevaarlijk zijn mocht ze zomaar gaan trekken ivm de nek.

 

En haal een walky dog voor aan het stuur, de riem in je hand houden is gevaarlijk (spreekt uit ervaring )  en een riem aan een heupgordel hangen kan ook gevaarlijke situaties opleveren (lees; hond trekt, jij word meegetrokken en valt dus van de step)

 

Verder, gewoon veel plezier! Mijn beide honden weigeren tot nu toe naast de step te lopen aan de lijn, dus die kunnen alleen los mee. Het is wel echt super leuk, en goed voor de conditie!  

 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik step met Wispa en Luuk. Ik heb ze wel altijd aan de heupgordel, werkt hier prima. Verder step ik op een laag tempo, vooral met Luuk, ik wil namelijk dat hij draaft en niet galoppeert, wat hij nogal snel doet met die kleine dwerg-beentjes van 'm. Wispa is blind, ondanks dat ze het echt onwijs goed doet hou ik er altijd rekening mee dat ze zichzelf ineens voor de step kan lanceren. Dan wil ik niet teveel vaart hebben.

Qua opbouwen.. ik doe nog maar kleine stukjes. Rondjes waar ik normaal een half uur op loop doe ik met de step. Het is voor mijn hondenkinders vooral dat ze even hun pootjes kunnen strekken. Ze kunnen niet los i.v.m. jachtinstinct en ik ren zelf niet zo hard dat ik ze te voet bij kan houden.. XD

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Voor Puk zal er weinig verschil zijn tussen het naast de fiets lopen of naast de step meelopen. Dus als ze 't aan de fiets goed doet, zal ze naast de step wel 't zelfde doen...

Het zal vooral voor jou even wennen zijn, want jij moet al het werk doen  

Veel plezier samen! 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ooh, perfecte timing dit topic!

ik ga zaterdag mijn step ophalen, volg dus graag mee :-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Bedankt voor de tips! 

 

Puk die heeft nog geen vast ritme/conditie van naast de fiets. We hebben het meerdere malen geprobeerd maar ik heb het nooit durven doorzetten omdat ik het gevaar te groot vind. Maar die 10 keer dat we het geprobeerd hebben vond ze het echt heel leuk en liep wonder boven wonder heel netjes naast me en haar neus leek even 'uitgeschakeld'. 

 

Ze gaat inderdaad aan een tuig mee, halsband vind ik ook te blessure gevoelig met haar nek. 

 

Het aankoppelstuk voor de hond is bestelt vandaar dat ik hem woensdag pas kan ophalen. 

 

Misschien een domme vraag maar ik wil ook stukken fietspad (asfalt) gaan steppen met Puk, kan dit ivm haar pootjes??

Hoogzomer ga ik dat natuurlijk niet doen dan is het veel te warm. 

 

Ook heb ik eens gelezen dat je zoveel tijd na inspanning je hond pas te drinken mag geven anders is het slecht voor ze. Is dit waar?? Of kan ik water meenemen en haar tussendoor ook water te drinken geven?? 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ooh, perfecte timing dit topic!
ik ga zaterdag mijn step ophalen, volg dus graag mee :-) "

 

Wat leuk!!

Het echte buitenseizoen begint weer haha. Vandaar dat ik nu ook snel naar de fietsenmaker ben gegaan voor het geval dat ze straks uitverkocht zijn. De goede tweedehands steppen bedoel ik dan. De nieuwe zullen altijd wel beschikbaar zijn. 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Tussendoor water geven lijkt mij geen probleem, alleen als de hond trekt moet dat bepaalde tijd voor (en na?)  gegeven worden.

 

Over asfalt kan ook gewoon hoor!

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

"  
Wat leuk!!
Het echte buitenseizoen begint weer haha. Vandaar dat ik nu ook snel naar de fietsenmaker ben gegaan voor het geval dat ze straks uitverkocht zijn. De goede tweedehands steppen bedoel ik dan. De nieuwe zullen altijd wel beschikbaar zijn.  "

 Ik heb die van mij gewoon van marktplaats, echt een onwijs simpel ding, maar hij gaat (hopelijk :P) vooruit. Dus ik ben tevreden 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Ik heb die van mij gewoon van marktplaats, echt een onwijs simpel ding, maar hij gaat (hopelijk :P) vooruit. Dus ik ben tevreden  "

 

Ja ik begin ook simpel hoor! Mijn 'droom' step is een Kickbike Sport maar die is nog wat te duur zonder dat ik weet of het écht iets is. 

Maar mocht het iets zijn dan wil ik gaan kijken voor een Kickbike Sport die ik dan felroze laat spuiten en Puk haar naam erop met een hondenpootje.

* droomt verder...* 

 

Dat zal zeker nog een jaar duren. Ik wil er eerst heel zeker van zijn. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!


Misschien een domme vraag maar ik wil ook stukken fietspad (asfalt) gaan steppen met Puk, kan dit ivm haar pootjes??
 
Ook heb ik eens gelezen dat je zoveel tijd na inspanning je hond pas te drinken mag geven anders is het slecht voor ze. Is dit waar?? Of kan ik water meenemen en haar tussendoor ook water te drinken geven??  "

 Helemaal geen domme vraag, want asfalt is erg ruw en kan de voetzool behoorlijk wat schade toebrengen. Over welke afstanden hebben we het? Te lang op asfalt zou ik zeker niet doen, je kan haar in de berm laten lopen...

 

Als je echt een hele zware inspanning van haar gaat vragen is het beter haar een uurtje op voorhand ook al te laten drinken (vleesnat of zo), zodat ze genoeg vocht heeft. Hier drinken m'n honden ook meteen na het steppen, hoor, ze hebben dan nu eenmaal dorst. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Ik volg mee.

Ik heb nu een jaar mijn kickbike maar ik doe er eigenlijk niets mee...

Ik heb ook al 2 x back harnassen van canadog 

En riemen met vering er in...

Ik moet alleen echt nog steeds die ontheffingen aan vragen...

 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ik volg even! 

 

Ik ben ook rustig aan het kijken naar een leuke (tweedehands) step! 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Helemaal geen domme vraag, want asfalt is erg ruw en kan de voetzool behoorlijk wat schade toebrengen. Over welke afstanden hebben we het? Te lang op asfalt zou ik zeker niet doen, je kan haar in de berm laten lopen...
 
Als je echt een hele zware inspanning van haar gaat vragen is het beter haar een uurtje op voorhand ook al te laten drinken (vleesnat of zo), zodat ze genoeg vocht heeft. Hier drinken m'n honden ook meteen na het steppen, hoor, ze hebben dan nu eenmaal dorst.  "

 

Het zouden kilometers kunnen zijn, je hebt hier best veel asfalt. Maar ook veel met een brede berm ernaast dus daar zal ze zoveel mogelijk gaan lopen inderdaad. Soms is het onvermijdelijk en denk ik dat het hooguit een kilometer gaat worden dat ze op het asfalt zal lopen. 

 

Hele zware inspanning zal het niet worden (we gaan geen trektochten maken). Dus ik zal haar tussendoor gewoon laten drinken uit zn waterfles voor honden. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik volg mee.
Ik heb nu een jaar mijn kickbike maar ik doe er eigenlijk niets mee...
Ik heb ook al 2 x back harnassen van canadog 
En riemen met vering er in...
Ik moet alleen echt nog steeds die ontheffingen aan vragen...
  "

 

Ontheffingen?? Gaan je honden trekken?? 

 

Leuk dat je volgt! 

honden page profiel Indie Indie 3 doggies

honden foto van Indie

hier ook een enthousiast stepper :-) Samen met mijn  kruising huskyxborder reutje (broertje van Charlie) begonnen.

Ik heb een dogscooter van Mushing Supplies , heel gaaf ding, ik heb er voor moeten sparen. Voordeel vind ik van mijn step dat voorwiel laag is en off road bandjes erom. Ik step op de hei en bos , ik heb ontheffing dus hij trekt ervoor.

Ook bij mushing supplies goed harnas en treklijn gekocht.

drinken inderdaad voor de start en ik laat m nu meestal eerst even los crossen en lopen, ik step dan los mee. Dan is ie ook even opgewarmd. Tipje om zoveel mogelijk al te oefenen met commando's. 

Ik bouw op in tijd, en kijk goed wanneer ie dreigt af te dwalen in concentratie, ik stop als hij nog helemaal geconcentreerd en enthousiast is. We zitten nu op een half uur. Ik step actief mee overigens in deze opbouw. Best pittig haha!

veel plezier!

honden page profiel ..

honden foto van .

" hier ook een enthousiast stepper :-) Samen met mijn  kruising huskyxborder reutje (broertje van Charlie) begonnen.
Ik heb een dogscooter van Mushing Supplies , heel gaaf ding, ik heb er voor moeten sparen. Voordeel vind ik van mijn step dat voorwiel laag is en off road bandjes erom. Ik step op de hei en bos , ik heb ontheffing dus hij trekt ervoor.
Ook bij mushing supplies goed harnas en treklijn gekocht.
drinken inderdaad voor de start en ik laat m nu meestal eerst even los crossen en lopen, ik step dan los mee. Dan is ie ook even opgewarmd. Tipje om zoveel mogelijk al te oefenen met commando's. 
Ik bouw op in tijd, en kijk goed wanneer ie dreigt af te dwalen in concentratie, ik stop als hij nog helemaal geconcentreerd en enthousiast is. We zitten nu op een half uur. Ik step actief mee overigens in deze opbouw. Best pittig haha!
veel plezier! "

 

Super goede tip om te stoppen als ze nog enthousiast en geconcentreerd is en niet pas als ze zich gaat vervelen. Ga ik zeker in de gaten houden! 

 

Puk mag niet trekken dus ik zal alles moeten meesteppen. Geen excuus meer ook ik moet aan mn conditie gaan werken! 

Toen ik vanmiddag zonder hond ging steppen ging ik al best hard. Ik zal me moeten inhouden omdat ik niet wil dat Puk zich kapot rent. 

 

Helaas kan Puk niet overal los omdat ze al snel haar neus achterna loopt. Wel ben ik van plan om na het steppen naar het park te gaan zodat ze daar los kan als beloning. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

"  
Ontheffingen?? Gaan je honden trekken?? 
 
Leuk dat je volgt!  "

 https://youtu.be/lW3Jx-zEXnw

Doet ie het zo?

Dit is met skeelers dus vandaar op asfalt. 

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Even niet op me stem letten...

Maar ja ze trekken me aardig voort.

Met lada er straks bij heb ik er drie...

(Kan ik bijna zo'n huskey kar aanschaffen hihi)

honden page profiel ..

honden foto van .

Whaaa dat gaat nog best hard haha! Dat word snel een ontheffing aanvragen. Zou leuk zijn als dat met de step kon! 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Even niet op me stem letten...
Maar ja ze trekken me aardig voort.
Met lada er straks bij heb ik er drie...
(Kan ik bijna zo'n huskey kar aanschaffen hihi) "

 

Mag Charlie meelopen voor je Husky kar? Hahaha :P lijkt me wel geweldig 

honden page profiel ..

honden foto van .

Even een laat vraagje.. 

 

Ik vraag me af wat jullie voor 'lijnuithouder/antenne' gebruiken om de hond aan de step vast te zetten zeg maar. 

Welke kan ik het best nemen? En welke juist niet?? 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hier kan je meer lezen over de voor- en nadelen van zowel heupriem, lijnuithouder of walky dog.

http://users.telenet.be/dogscooting/

(klik aan de linkerkant op 'wat is dogstepping')

honden page profiel ..

honden foto van .

Er zijn hier en daar even wat dingen veranderd met mijn step. 

Inmiddels ben ik bij nog een keer langs de fietsenmaker geweest en ben ik heel sterk gaan twijfelen over mijn keuze! 

 

Ik heb een ander topic erover bij 'leuke honden verhalen' en het heet ' zo besluiteloos!! Ik word gek van mezelf!' 

Het lukt me niet om een linkje te plaatsen. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^