Verwijderen biceps bij hond, ervaringen gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wilma (Gast)

Onze BorderCollie van 6 jaar liep een aantal maanden geleden plots mank. Orthopedische DA heeft foto's + echo gemaakt en er bleek een verkalking bij de Bicepspees in de schouder te zitten. Een aantal weken heeft hij intensieve lasertherapie gehad, pijnstilling en veel rust gehad. met resultaat, vocht rondom pees was sterk verminderd. Nu langzaam weer starten met bewegen. Beetje aan de fiets opbouwen, lopen in de zee om zijn spieren weer krachtiger te maken. Als dit niet gaat lukken moet er mogelijk een operatie plaatsvinden en wordt de biceps verwijderd. Omdat ik zijn schouder instabiel zie, hij lijkt weer wat meer te trekken, houd ik daar rekening mee...maar liever niet natuurlijk.  Wie heeft ervaring met zo een operatie en kan me daar wat over vertellen? Hoe reageert de hond er uiteindelijk op?   Alle informatie is van harte welkom.  Alvast bedankt.

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Mijn hond heeft toen hij 9j was zijn biceps gescheurd.

 

Deze werd operatief via artroscopie doorgesneden en deze trekt zich dan terug en groeit opnieuw vast.

 

De spieren moeten uiteindelijk de functie van de biceps overnemen.

 

Dit duurt wel even 3w volledige rust en dan 2x 5min wandelen zo opbouwend was dat hier.

Uiteindelijk herstel is 8 tot 12w.

 

Nu 1j verder mankt hij nog steeds maar hij heeft er weinig last van.

 

Mijn hond is intussen 10j en half.

 

Persoonlijk zou ik misschien eerst eens informeren achter een infiltratie in de biceps dat werd bij mijn hond ook eerst gedaan maar geen Beterschap dan uiteindelijk toch laten opereren.

 

Veel beterschap gewenst! 

honden page profiel yvonneyvonne

Hallo,

ik heb een Amstaff van 6j met hetzelfde probleem, alleen heb ik tot nu toe de operatie ook nog niet laten doen. Ik heb een tijdje puur pees gegeven en had daar goed resultaat mee. Mijn huis veearts stond hier niet positief tegenover, zij vindt dit kwakzalverij. Zij raadde  mij beperkte beweging aan, ttz niet "crossen". Het starten en plotse stoppen is voor deze blessure héél slecht. Wandelen aan de lange lijn OK maar niet overbelasten. Jazz is nu éénmaal een hond die zeer kort en krachtig is in zijn bewegingen, dus  snel moe. Mijn huis veearts stond ook niet te popelen om hem te laten opereren. Het is nu bijna een jaar dat hij die last had en tot nu toe (ik moet hout vasthouden) heeft hij een zichtbaar geen last meer van. Ik ga dagelijks een uurtje wandelen laat hem af en toe wel even crossen 2 à 3 min meer niet. Zo'n operatie vraagt 6 weken "platte rust"!!!! in de reinste zin van het woord, plassen & poepen aan de lijn en verder in een bench rusten géén verdere beweging. Zielig niet? Google eens naar Bicepspees ontsteking, de operatie staat er goed uitgelegd. Wat ik nog kwijt wil, de specialist veearts die de foto's en echo genomen heeft en die de operatie aanraadde zei dat 80% van de geopereerde honden het goed deden nadien. Wat als je bij de 20% andere behoort? Dit heeft mij ervan weerhouden. Wat ook goed zéér goed is, is osteopathie. Ik weet niet waar je woont maar neem eens eens kijkje op www.dewolvenlus.be. Bij deze veearts ging ik de "puur pees" halen en zij raadde mij om langs te komen voor osteopathie als het niet beterde. Tot nu toe heb ik dit nog niet moeten doen omdat het met Jazz momenteel goed gaat.

Groetjes Yvonne 

Volgende forumvraag: Giardia bij pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^